All-in-One-pc'er fra HP - Blæseren larmer og kører konstant (Windows 11, Windows 10)

Når en computerblæser roterer højt i en lang tid, kan der være et problem med blæseren, eller computeren kan blive overophedet. Du kan bruge følgende løsninger til at prøve at løse problemet.

Bemærk:

Det er normalt, at blæserne roterer højt i fem til fem sekunder, når du tænder computeren.

Tilpasning af computerens strømindstillinger

Tilpas strømindstillingerne, så strømforbruget reduceres, hvilket kan hjælpe blæserne med at opretholde en optimal indvendig temperatur op til 30 °C (86 °F).

Renser ventilationshullerne

Der kan samle sig støv og snavs omkring ventilationsåbningerne med tiden, som blokerer for luftstrømmen og får blæserne til at arbejde hårdere end normalt for at afkøle computeren.

1. Sluk for computeren.

2. Fjern eventuelle genstande i nærheden af computeren.

3. Brug en støvsuger til at rengøre ventilationshullerne på bagsiden og siderne af computeren.

Bemærk:

Det følgende billede er et eksempel på, hvor din computers ventilationsåbninger kan være placeret.

Renser ventilationshullerne
  4. Tænde for computeren.

Fortsæt til næste trin, hvis problemet ikke er løst.

Øg effektiviteten af varme

Computeren arbejder hårdere og genererer mere varme, når flere programmer er åbne samtidigt, eller mens du spiller grafiktunge videospil.

Brug følgende tip til at forbedre computerens ydeevne.

• Ændr applikationerne, der kører, når Windows starter, ved at bruge fanen Start i Jobliste.

• Luk applikationer, når du er færdig med at bruge dem.

• Luk din browser, når du ikke bruger den.

• Nedsæt spillets opløsning, og reducer grafikindstillingerne, hvis computeren bliver varmere end normalt under spil.

Fortsæt til næste trin, hvis problemet ikke er løst.

Brug af Jobliste til at identificere fejlbehæftede processer og reducere varmen

Når flere processer, såsom beskadiget software eller malware, tilsidesætter CPU'en, kører blæserne kontinuerligt for at fjerne den overskydende varme. Åbn Windows Jobliste for at identificere denne proces, og luk den derefter.

Bemærk:

En unødvendig eller beskadiget proces kan forbruge alt mellem 1 % og 100 % af CPU'en. Selv en lav, men konstant belastning på 3 % til 4 % kan forårsage, at blæseren kører hurtigere.

1. Kontroller, at din computer har forbindelse til internettet.

2. Tryk på ctrl + alt + delete, og vælg derefter Start Jobliste eller Jobliste.

Valg af Jobliste i Windows
  3. Klik på Flere oplysninger, hvis det er nødvendigt.

Valg af Flere oplysninger
  4. Klik på fanen Processer, og klik derefter på kolonneoverskriften CPU for at sortere processerne efter CPU-belastning.

Klik på kolonneoverskriften CPU
  5. Brug internettet til at undersøge og bekræfte eventuelle mistænkelige processer, der vises på listen.

6. Vælg hver mistænkelige proces, og klik derefter på Afslut job.

Hvis du ikke fandt nogen mistænkelige processer, eller problemet fortsætter, skal du fortsætte til næste trin.

Opdater grafikdriveren

Grafikdriveren er muligvis forældet. Brug Windows Update til at finde og installere opdateringer til din computer.

Bemærk:

HP anbefaler ikke at installere drivere fra tredjepartswebsteder, da disse drivere kan skabe yderligere problemer. Hvis du vælger at installere en tredjepartsdriver, skal du sørge for at oprette et systemgendannelsespunkt i Windows, før du starter opdateringen. Gå til HP-pc'er - Brug af Microsoft Systemgendannelse.

1. Sørg for, at computeren har forbindelse til en aktiv internetforbindelse.

Bemærk:

På en internetforbindelse, som f.eks. et mobilnetværk, skal du muligvis downloade opdateringer manuelt.

2. I Windows skal du søge efter og åbne Indstillinger for Windows Update.

3. Klik på Søg efter opdateringer. Alle tilgængelige opdateringer installeres automatisk.

4. Når opdateringerne er installeret, skal du genstarte computeren, hvis det er nødvendigt. Du kan få flere oplysninger under HP-pc'er – Opdatering af drivere ved hjælp af Windows Update (Windows 11, 10).

Fortsæt til næste trin, hvis problemet ikke er løst.

Opdatering af BIOS

Computerens BIOS er muligvis forældet. Søg efter en BIOS-opdatering fra HP.

Pas på:

Sørg for, at du installerer BIOS-opdateringen til din specifikke computermodel. Installation af en forkert opdatering kan resultere i tab af al computer funktionalitet.

1. Gå til HP-kundesupport - Software- og driverdownloads, og gå derefter til produktsiden for din computer.

2. Fine BIOS på listen.

Hvis opdateringen af driveren ikke løste problemet, skal du gå videre til næste trin.

Kontakt HP's kundesupport

Kontakt HP’s kundesupport for yderligere hjælp, hvis problemet ikke er løst.

1. Indtast produktets serienummer for at få vist garantistatus og om nødvendigt ændre din placering.

2. Vælg en supportmulighed. Supportmulighederne varierer afhængigt af land/område.