Pc'er fra HP - Brug af BitLocker og find genoprettelsesnøglen (Windows 11, 10)

Enhedskryptering forhindrer uautoriserede personer i at få adgang til din enhed og dine data.

Din computer understøtter muligvis BitLocker Drive Encryption (på engelsk) eller Device Encryption (på engelsk). Du kan kontrollere, om din enhed understøtter standard BitLocker-kryptering eller Enhedskryptering.

Sørg for at gemme din genoprettelsesnøgle, da den kan være påkrævet efter visse handlinger, f.eks. en BIOS-opdatering. Der findes flere måder, du kan forsøge at få din genoprettelsesnøgle tilbage på, hvis det er nødvendigt.

Databeskyttelse med BitLocker Drive Encryption

BitLocker Drive Encryption, også kendt som standard BitLocker kryptering, er tilgængelig på understøttede enheder, der kører Windows 11 og 10 Pro, Enterprise eller uddannelse operativsystemer.

Bemærk:

BitLocker Drive Encryption er ikke tilgængelig på enheder, der kører Windows 11- og Windows 10-hjemmeoperativsystemer.

Hvis din enhed bruger BitLocker Drive Encryption til at kryptere dine data, skal du aktivere BitLocker.

Under aktiveringsprocessen kan du vælge, hvor genoprettelsesnøglen skal lagres. Denne manuelle sikkerhedskopieringsproces for genoprettelsesnøglen initieres, når BitLocker er tændt.

Databeskyttelse med Enhedskryptering

Device Encryption er en funktionsbegrænset version af BitLocker, som krypterer hele systemet. Device Encryption er også kendt som BitLocker Device Encryption eller BitLocker Automatic Device Encryption.

Windows aktiverer automatisk Enhedskryptering på enheder, der understøtter moderne standby (på engelsk). Microsoft tilbyder understøttelse af enhedskryptering på et stort antal enheder, herunder enheder, der kører Windows 11 og 10 Home. Se oversigt over BitLocker Device Encryption i Windows.

Enhedskryptering er automatisk aktiveret, når du logger på din enhed med en Microsoft-konto eller tilslutter dig en virksomhedsdomænekonto. Genoprettelsesnøglen overføres automatisk til Microsoft-kontoen eller virksomhedens domæne.

Aktiver BitLocker Drive Encryption eller Device Encryption

Du kan aktivere BitLocker Drive Encryption eller Device Encryption ved hjælp af følgende procedurer.

Brug genoprettelsesnøglen

Computere, der er krypteret med BitLocker Drive Encryption eller Device Encryption, kan kræve indtastning af en genoprettelsesnøgle efter en af følgende hændelser:

• BIOS-opdatering

• Microsoft nulstillingsknap

• Deaktivering af Sikker start eller Et platformmodul, du har tillid til (TPM)

• Hardwareændringer som f.eks. tilføjelse eller fjernelse af video- eller netværkskort

Eksempel på skærmbillede med anmodning om gendannelsesnøgle

For flere eksempler skal du gå til BitLocker-genoprettelsesvejledningen (på engelsk).

Normalt sikkerhedskopierer du din genoprettelsesnøgle, når BitLocker er aktiveret. Hvis du aktiverer BitLocker Drive Encryption, skal du manuelt vælge, hvor genoprettelsesnøglen skal lagres under aktiveringsprocessen. Hvis du aktiverer Enhedskryptering vha. en Microsoft-konto, starter krypteringen automatisk, og genoprettelsesnøglen sikkerhedskopieres til din Microsoft-konto.

Hent, og indtast genoprettelsesnøglen for at bruge computeren igen.