• Oplysning

• Feedback

HP pc'er – Skift eller nulstil computerens adgangskode i Windows 11

Hvis du ikke kan huske adgangskoden eller har brug for at ændre den, har du valgmuligheder.

HP anbefaler, at du bruger en Microsoft-konto til at logge på Windows. En Microsoft-konto tilbyder mange fordele, herunder nem genoprettelse af adgangskode. Hvis du har i øjeblikket en lokal brugerkonto, skal du overveje at skifte til en Microsoft-konto efter gendannelse eller ændring af din aktuelle adgangskode. Gå til HP pc'er – Administration af brugerkonti og logon i Windows 10 for at få flere oplysninger.

Bemærk:

Hvis du ikke kan logge på med din oprindelige adgangskode, skal du kontrollere, at caps lock ikke er aktiveret, og at tastaturets layout svarer til dit land/område. Hvis de er tilgængelige, skal du bruge andre metoder til at logge på, såsom et adgangskodetip, pinkode eller en billedadgangskode.

Nulstilling af adgangskoden til din Microsoft-konto

Hvis du bruger en Microsoft-e-mailadresse og adgangskode til at logge på, kan du nulstille eller ændre adgangskoden fra en webbrowser.

Gå til Gendan din Microsoft-konto (på engelsk) for at oprette en ny adgangskode.

Skift din lokale adgangskode, når du kender din aktuelle adgangskode

Du kan bruge Windows-kontoens logonmuligheder, hvis du kender din aktuelle adgangskode i computeren og ønsker at ændre den til noget andet.

1. I Windows skal du søge efter og åbne Log på-muligheder.

2. Vælg Skift under adgangskode, og følg derefter vejledningen på skærmen for at oprette en ny adgangskode og tip hertil.

Skift en kendt adgangskode på computeren

Sådan ændrer du den lokale adgangskode fra en anden brugerkonto

Log på med en anden konto for at administrere en anden konto i Windows. Kontoen skal have administratorrettigheder. Du skal muligvis få hjælp fra kontoejeren til at udføre disse trin.

1. Log på computeren med anden brugerkonto.

2. I Windows skal du søge efter og åbne Kontrolpanel.

3. Klik på Brugerkonti og derefter på Brugerkonti igen.

Brugerkonti på Kontrolpanel
  4. Klik på Administrer en anden konto.

Bemærk:

Hvis Administrer en anden konto ikke er tilgængelig, har den anden konto ikke administratorrettigheder. Kontoen skal have administratorrettigheder for at nulstille adgangskoden.

Administrer en anden konto
  5. Vælg kontoen med den adgangskode, du vil ændre.

Valg af den konto, der skal ændres
  6. Klik på Skift adgangskode, og følg derefter vejledningen på skærmen for at oprette en ny adgangskode og adgangskodetip.

Skift adgangskoden
  7. Log af kontoen, og log derefter på din oprindelige konto ved hjælp af din nye adgangskode.

Brug en disk til nulstilling af den tidligere oprettet lokal adgangskode eller et USB-drev

Nulstil din lokale kontoadgangskode i Windows fra en nulstillingsdisk eller et USB-drev fra guiden Glemt adgangskode.

1. Tænd for computeren, og prøv at logge på.

2. På skærmen Forkert adgangskode. Prøv igen. skal du klikke på OK.

3. Indsæt adgangskodenulstillingsdisken eller USB-drevet i computeren, og klik derefter på Nulstil adgangskode. Guiden Nulstil adgangskode åbnes.

4. Klik på Næste Vælg, vælg placering for adgangskodenøglen i rullemenuen, og klik derefter på Næste.

5. Følg vejledningen på skærmen for at oprette en ny adgangskode og adgangskodetip.

6. Når det er gjort, skal du klikke på Næste, og derefter klikke på Afslut.

Bemærk:

Du behøver ikke at oprette en ny disk til nulstilling af adgangskoden for den nye adgangskode.

Få en computerreparationstjeneste til at gendanne din lokale adgangskode

Hvis andre metoder til gendannelse af adgangskode ikke er tilgængelige eller mislykkes, skal du kontakte en lokal computerreparationstjeneste. Mange tjenester tilbyder genoprettelse af adgangskode mod betaling.

Nulstilling af din computer, når alle andre metoder mislykkes

Hvis alle forsøg på at gendanne din adgangskode mislykkes, behøver du ikke at kassere computeren. Du kan i stedet nulstille din pc for at starte helt forfra og oprette en ny adgangskode i processen.

Pas på:

Nulstil denne pc sletter alle filer og lokale adgangskoder. Dette nulstiller computeren til den sidst kendte velfungerende version af Windows 11. Efter nulstillingen gemmes en liste over apps, der ikke længere er tilgængelige, på skrivebordet. Du kan geninstallere apps og software fra Microsoft Store eller fra installationsdiske.

1. På logonskærmen skal du trykke og holde nede på shift-tasten, klikke på tænd/sluk-ikonet , vælge Genstart og fortsætte med at holde shift-tasten nede, indtil skærmen Vælg en indstilling vises.

2. Klik på Fejlfinding.

Klik på knappen Fejlfinding
  3. Klik på Nulstil denne PC, og klik derefter på Fjern alt.

Gem mine filer eller Fjern alt
  4. Klik på Lokal geninstallation.

5. Klik på Fjern kun mine filer, og klik derefter på nulstil.

Fjern kun mine filer

Windows geninstallerer operativsystemet. Efter fuldførelse vises velkomstskærmbilledet i Windows.

Adgangskoderelateret support

Brug følgende links til at få yderligere understøttelse af adgangskode.

Gå til pc'er fra HP – Administration af brugerkonti og logon i Windows 10 for at få flere oplysninger om brugerkonti.

Få flere oplysninger om adgangskoder skal du gå til Microsofts politik om mistede eller glemte adgangskoder (på engelsk).