• Oplysning

• Feedback

HP UPD - Indsaml disse oplysninger, inden du kontakter support

Før du kontakter teknisk support for at rapportere et potentielt problem med den universelle udskriftsdriver til Windows, skal du først indsamle følgende oplysninger for at sikre en effektiv opløsning.

Trin 1: Fastslå UPD-driverversionen

Find den version af HP UPD-driveren, der er i brug.

1. Åbn mappen Printers (Printere).

2. Højreklik på HP UPD, vælg Properties (Egenskaber), og klik derefter på fanen About (Om).

• For en traditionel tilstandsinstallation vises versionen øverst.

• For en dynamisk tilstandsinstallation vises versionen nederst til venstre.

Trin 2: Download og installer den seneste UPD

Download og installer den nyeste version af HP UPD, og test, om fejlen opstår med den nyeste version eller ej. Hvis fejlen ikke opstår, når du bruger den nyeste version af HP UPD, løses problemet, og du behøver ikke fortsætte.

Den nyeste version er tilgængelig på www.hp.com/go/upd.

Trin 3: Fastslå og indsaml oplysninger til support

Saml følgende oplysninger om det potentielle problem, printeren og systemkonfigurationen.

Symptombekræftelse

Besvar følgende spørgsmål om symptomerne:

• Hvad er symptomerne?

• Hvor er problemet (klient, server, printer)?

• Vises der nogle fejlmeddelelser? Hvor?

• Hvor ofte sker problemet?

• Hvad er de nøjagtige trin, der har produceret problemet? Kan de reproduceres?

Programoplysninger

Indsaml følgende programoplysninger:

• Påvirkede programmer og programversionsnummer. Åbn menuen Help (Hjælp) i programmet, og vælg About (Om) for at finde programmets versionsnummer.

• Test dokumenter, der er specifikke for gengivelse af problemet

Printeroplysninger

Indsaml følgende oplysninger om printeren:

• Hvad er det nøjagtige printermodelnavn?

• Hvad er printerens firmwareversion?

Brug en af følgende metoder til at hente firmwareversionen:

• Kontrolpanel eller konfigurationsside

• Integreret webserver (EWS)

• Web Jetadmin

• Udskriv en konfigurations- eller testside.

• Hvilken printerprocessor er i brug?

1. Højreklik på printernavnet i mappen Printers (Printere), og vælg Properties (Egenskaber).

2. Klik på Print Processor (Udskriftsprocessor) under fanen Advanced (Avanceret), og bemærk, hvilken Print processor (Udskriftsprocessor) der er valgt.

• Hvilken port anvendes (TCP, LPT1 osv)?

1. Åbn mappen Printers (Printere), højreklik på printernavnet, vælg Properties (Egenskaber), og klik derefter på fanen Ports (Porte).

• Hvilken Port er valgt?

• Hvilke indstillinger er defineret for porten (vælg Configure Port (Konfigurer port))?

Printerkonfiguration

Indsaml følgende oplysninger om printerkonfigurationen:

• Var driveren forkonfigureret før HP UPD-installationen?

• Device Configuration Utility (Hjælpeværktøj til enhedskonfiguration) – hvilke indstillinger blev ændret i forhold til HP's standard *.cf_?

• Driver Deployment Utility (Hjælpeværktøj til driverinstallation) – hvilke indstillinger blev ændret i forhold til HP-standarden?

• Er automatisk konfiguration aktiveret for printeren (standard)?

Åbn Printer Properties (Printeregenskaber) > fanen Device Settings (Enhedsindstillinger), > Installable Options (Installerbart ekstraudstyr) – Automatic Configuration (Automatisk konfiguration) > Update Now (Opdater nu).

• Hvad er "Configuration Status" (Konfigurationsstatus), der er angivet under fanen About (Om)?

Åbn Printer Properties (Printeregenskaber) > About (Om), og se "Konfigurationsstatus" (Konfigurationsstatus).

• Hvad er indstillingerne administrationsværktøjer?

• Version af hjælpeprogrammet til driverkonfiguration?

Vælg filen hpbcfgre.dll, Properties (Egenskaber) > fanen Details (Detaljer) > Product Version (Produktversion).

• MPA-version?

• AD-skabelon? Version er en del af skabelonens filnavn

• DDU-version? Vælg knappen About (Om).

Forbindelsesoplysninger

Er printerens USB-direkte tilsluttet eller netværkstilsluttet?

Når det gælder netværkstilsluttede enheder, skal du indsamle følgende oplysninger:

• Er printernetværket konfigureret korrekt?

• Hvad er IP-adresserne for følgende enheder?

• Printer

• Udskrivningsklient

• Printerserver

• Hvad er tilgængeligheden af udskriftsnetværksstien (klient/server/printer) for hver enkelt?

• ping ip_adresse

• telnet ip_adresse

• Tracert ip_adresse

• http://enheds_ip_adresse

• https://enheds_ip_adresse

• Er SNMP aktiveret?

• Er det indtastninger i dit netværk?

• Hvad er SNMP-gruppenavnet (prnport -l)?

Fejloplysninger

Hvis der vises en fejl på kontrolpanelet eller i det udskrevne, skal du indsamle følgende oplysninger:

• Indhold af nøjagtige fejlmeddelelser

• Vist på kontrolpanelet

• Vis i den integrerede webserver

• Udskrevet på konfigurationssiden

• Hændelseslog

• Udskrevet fra printeren

• Vist på kontrolpanelet

Installationsoplysninger

Saml følgende oplysninger om HP UPD-installationen:

• Hvad er printerbeskrivelsessproget, PS, PCL5, PCL6 eller XPS?

• Er dette en ny installation af HP UPD eller en opgradering af en eksisterende HP UPD-installation?

• Er installationen af HP UPD på serveren, printerklienten eller leveret fra printerserveren til klienten (PnP)?

• Hvad er metoden til installation (guiden Printer Wizard (Tilføj printer) eller install.exe)? Giver hver metode det samme resultat?

• Hvad er installationstilstanden (dynamisk eller traditionelt)? Valgfrie skift?

• Leveres Point and Print fra Microsoft Print Server? Andre?

• Åbn mappen Printers (Printere), klik på Properties (Egenskaber), klik på Advanced (Avanceret), og vælg derefter New Driver (Ny driver).

• Åbn mappen Printers (Printere), klik på Server Properties (Serveregenskaber), klik på fanen Drivers (Drivere), og vælg derefter Add or Reinstall (Tilføj eller geninstaller).

• Brugerdefineret printUI.dll.

Miljømæssige oplysninger

Saml følgende oplysninger om driftsmiljøet:

• Hvad er versionen af Microsoft-operativsystemet (printerserver og printerklient)?

Brug en af følgende procedurer til at finde versionen:

• Lav hurtigt klik på Start, klik på Run (Kør), og skriv derefter WINVER.EXE.

• Lav udvidet klik på Start, klik på Run (Kør), og skriv derefter cmd.exe for at åbne kommandopromptvinduet.

Skriv /k systeminfo.exe i kommandoprompten.

• Lav fuldt klik på Start, klik på Run (Kør) og skriv derefter MSINFO32.

• Er der en Microsoft-hændelseslog (spoolerfejl osv.)?

• Klik på Start, klik på Run (Kør), og skriv derefter Eventvwr.msc.

• Microsoft Terminal Services?

• Version af terminalserveren

• RDP-klientversion

• Klientversion for operativsystem

• Hvilken driver er tilknyttet til at blive omdirigeret til printeren?

• Er det samme problem uden for en terminalserversession?

• Er det Citrix?

• Hvad er versionen af serveren og Citrix-serveren?

• Hvad er versionen af operativsystemet for Client (klient) og Citrix-klienten?

• Automatisk oprettet printerkonfiguration?

• Klientprintere eller sessionsprintere?

• Hvis klientprintere, hvilken driver er knyttet til klienten til automatisk oprettelse (Citrix UPD; HP UPD; HP-modelspecifik driver)?

• Er det Novell?

• Version af Novell-printerserver

• Installationsmetode for udskriftskø på serveren (dvs. iManager)

• Version af iPrint-klient

• Opstår det samme problem ved at udskrive til en ikke-Novell-udskriftskø?

Filoplysninger

Følgende liste indeholder oplysninger, som du kan bede om for at fortsætte fejlfinding med henblik på fejlfinding, analyse og oprettelse af genoprettelige testsager.

• MSINFO32 – klik på Start, klik på Run (Kør), og skriv derefter MSINFO32.exe. Gem *. NFO-fil på disk.

• Systemoplysninger – gå til en kommandoprompt for at pipe outputtet til filen: C:\>systeminfo.exe >systeminfo.txt.

• Microsoft-rapporter til produktsupport – se yderligere oplysninger i Microsoft-rapporter til produktsupport.

• Microsoft-hændelsesfremviserlogs – klik på Start, klik på Run (Kør), og skriv derefter "Eventvwr.msc" Vælg trænoden, gå til menuen Action (Handling), og vælg Save Log File As... (Gem logfil som ...) for at gemme logfilen.

• PRN-fil – programafhængig.

Eksempel: START-RUN-WRITE.EXE, vælg FILE-PRINT, og vælg Print To File (Udskriv til fil) for at gemme FILNAVN.PRN

• Programfil – angiv en prøvefil fra det program, som oprettede det rapporterede problem.

• Udskriv en testside – åbn mappen Printers (Printere), højreklik på printernavnet, vælg Properties (Egenskaber), og klik derefter på knappen Print Test Page (Udskriv testside).

Scan outputsiden til et fordeleligt computerfilformat. Muligheder for oprettelse af siden omfatter følgende.

• Enhedskonfigurationsside – udskriv fra printerens kontrolpanel

• Mappen Printers (Printere) > Properties (Egenskaber) > Print Test Page (Udskriv testside).

• Scanning af udskrevet dokument – når du har udskrevet en side, skal du bruge en touschpen til at markere og identificere problemet med det udskrevne. Scan den markerede side tilbage til et computerfilformat, der kan distribueres.

• Driver Configuration Utility (DCU) – angiv forudkonfigurationsfilerne *.cf_ eller *.cfm

• Enhedsnetværksindstillinger – tilgængelige metoder til registrering af oplysninger

• Telnet til produktet, udskriv alle oplysninger, der skal konsollen, vælg øverste venstre ikon og højre mus, EDIT-SELECT-ALL. Gentag højre mus, EDIT-COPY. Sæt ind i filen, og gem.

• Brug Web Jetadmin-visninger til at oprette en eksportfil

• Integreret webserver til printerhttp://ip_of_printdevice

• Skærmbilleder - fejldialogbokse, brugergrænsefladen osv.

• Medtag crashdump-filer

1. Windows 10, 8.1, 7, Vista, Serverhttp://support.microsoft.com/kb/931673 (dumpfiler, når de er aktiveret, gemmes som standard i Drive:\Users\UserName\AppData\Local\Temp)

2. XP/Server 2000, 2003, and 2008http://support.microsoft.com/kb/254649 (når dumpfiler er aktiveret, lagres de som standard i mappen %SystemRoot%\Minidump).

• Mappefil på listen - C:\>DIR %SYSTEMROOT\system32\spool\drivers /s >C:\w32x86.tx

• SetupAPI.log – placeret i %SYSTEMROD%

• Skærmbilleder - fejldialogbokse, brugergrænsefladen osv.

• Eksport af registreringsdatabase (tre mål) – f.eks.: regedit.exe /e c:\updreg1.txt

• "HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Hewlett-Packard\HP Print Settings"

• "HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Hewlett-Packard\HP SSNP"

• "HKEY_CURRENT_USER\Software\Hewlett-Packard\HP Print Settings"