• Oplysning

• Feedback

HP-pc'er – Fejlfinding af problemer med HDMI-skærm og lyd (Windows 10)

Når du slutter din computer til en HDMI-enhed, f.eks. en tv-skærm eller surroundsound-højttalere, kan du opleve problemer med billede eller lyd.

Brug disse oplysninger til at kontrollere dine indstillinger og foretage fejlfinding af problemer.

Brug det korrekte HDMI-kabel til din HDMI-enhed

De fleste HDTV-enheder har mere end én HDMI-indgangsport. Sørg for, at HDMI-skærmens indgangskilde er indstillet til den samme HDMI-port, der er tilsluttet din computer, for eksempel HDMI 2 til HDMI 2.

Hvis din computer og HDMI-enhed bruger forskellige kabeltyper, kan du købe adaptere. Se flere oplysninger på Oversigt over HDMI- og DVI-forbindelser til pc'er.

HDMI-kabelstik

Billede af stikket på et HDMI-kabel

HDMI 19-pin-port

Billede af en HDMI 19-pin-port

Vælg HDMI-lydudgang som standardlydenhed i Windows

Vælg HDMI-enheden som standardoutputenhed. Når en ekstern lydenhed ikke er sluttet til computeren, vender lydindstillingerne tilbage til computerens højttalere og hovedtelefoner. Når HDMI-enhed er sluttet til computeren, ændres lydindstillingerne til HDMI-enheden.

Åbn lydindstillingerne for at sikre, at den korrekte outputenhed er valgt.

Bemærk:

De viste billeder svarer muligvis ikke til din computer, men trinene er de samme.

1. Tilslut HDMI-kablet til din computer og din udgangsenhed.

2. I Windows skal du søge efter og åbne Kontrolpanel.

3. Klik på Lyd, og klik derefter på fanen Afspilning. Vinduet Lyd åbner.

4. På fanen Afspilning skal du vælge Højttaler/hovedtelefon eller Højttalere og hovedtelefoner og derefter klikke på Angiv standard.

Bemærk:

Du kan bruge Standardenheder til lydoutputenheder, som f.eks. hovedtelefoner eller højttalere. Du kan bruge Standardkommunikationsenhed for at foretage og modtage telefonopkald.

Indstilling af højttaler/hovedtelefon som standardlydenheden
  5. Vælg den outputenhed, der er tilsluttet med HDMI-kabel, og klik derefter på Angiv standard.

Indstilling af outputenhed tilsluttet med HDMI-kablet som standardenhed
  6. Højreklik på den outputenhed, der er tilsluttet med HDMI-kabel, og vælg derefter Vis afbrudte enheder. HDMI-kablet skal tilsluttes, når du konfigurerer outputenheden.

Valg af Vis afbrudte enheder
  7. For at få vist alle tilgængelige lydenheder, skal du højreklikke på eventuelle enheder, der vises i vinduet Lyd, og vælge indstillingerne Vis deaktiveret enhed og Vis frakoblede enheder.

Udfør lydtjek i HP Support Assistant

Udfør lydtjek i HP Support Assistant for at sikre, at lydenheden fungerer korrekt.

1. Gå til HP Support Assistant for at downloade og installere HP Support Assistant-softwaren, hvis den ikke allerede er installeret på din computer.

2. Søg efter og åbn HP Support Assistant.

3. På fanen Mit dashboard skal du klikke på Rettelser og diagnosticering.

Klik på Fejlfinding og rettelser i ruden Min bærbare computer
  4. Klik på Test lyd i afsnittet Rettelser med et klik.

5. Klik på Næste, og vent derefter på, at lydtesten bliver gennemført.

Klik på Næste for at starte kontrollen af lyd
  6. Gennemgå testresultaterne på afsnittene med diagnostiske resultater for lyd og mikrofon, og klik derefter Test lyd.

Gennemlæsning af lydtestresultaterne, og klik derefter på test af lyd
  7. Hvis lyden ikke kan høres korrekt, skal du klikke på Kunne ikke høre lyd, og derefter følge vejledningen på skærmen.

Brug af lydfejlfindingsværktøjet i Windows

Brug fejlfindingsværktøjet til at løse problemer med afspilning af lyd.

1. I Windows skal du søge efter og åbne Kontrolpanel.

2. Klik på Fejlfinding.

Bemærk:

Hvis du ikke kan se Fejlfinding på listen, skal du ændre Vis som (i øverste højre hjørne af skærmen) til Store ikoner.

3. Under Hardware og lyd skal du klikke på Foretag fejlfinding af afspilning af lyd.

Bemærk:

Administratortilladelse er påkrævet for at køre dette program. Indtast administratoradgangskode eller afgiv oplysninger, hvis du bliver bedt om det.

Klik på Foretag fejlfinding af afspilning af lyd
  4. Vinduet Lydfejlfindingsværktøj åbner. Klik på Næste. Fejlfindingsværktøjet begynder at kontrollere status for lydtjenesten.

Klik på Næste for køre lydfejlfindingsværktøjet for afspilning af lyd
  5. Vælg den enhed, du vil udføre fejlfinding for, og klik derefter på Næste.

6. Følg anvisningerne på skærmen, og foretag eventuelle ændringer, som foreslås af fejlfindingsværktøjet. Luk fejlfindingsværktøjet, når du er færdig.

Avanceret HDMI-skærm og fejlfinding for lyd i Windows

Brug disse avancerede fejlfindingsprocedurer for problemer med HDMI-skærm og lyd.

Udfører en total nulstilling

En total eller tvungen nulstilling sletter alle oplysninger i computerens hukommelse, hvilket måske kan løse HDMI-afspilnings- og lydproblemer.

Når du foretager en total nulstilling, skal du frakoble eller fjerne alle eksterne enheder. Test selve computeren, og tilslut derefter de eksterne enheder en ad gangen.

Opdater computeren med HP Support Assistant

Brug HP Support Assistant til at finde og installere opdateringer, herunder BIOS-opdateringer, til din computer med Windows.

1. Søg efter og åbn HP Support Assistant i Windows, eller klik på ikonet for appen på proceslinjen.

Hvis appen ikke er installeret på computeren, skal du hente den nyeste version fra webstedet for HP Support Assistant.

2. På fanen Mit dashboard skal du finde din computer og derefter klikke på Opdateringer.

3. Vent, mens HP Support Assistant analyserer systemet.

4. Når analysen er færdig, skal du vælge de anførte opdateringer, hente og installere opdateringerne og derefter følge eventuelle skærminstruktioner.

5. Genstart computeren, hvis du bliver bedt om, og luk derefter værktøjet.

Sådan installeres computeropdateringer ved hjælp af Windows Update

Find og installer opdateringer til din computer med Windows 10.

1. I Windows skal du søge efter og åbne Indstillinger for Windows Update.

2. Klik på Søg efter opdateringer.

Hvis der er tilgængelige opdateringer, begynder de at installere automatisk.

3. Når opdateringerne er installeret, skal du genstarte computeren, hvis det er nødvendigt.

Fejlfinding af specifikke HDMI-problemer

Find oplysninger om dit problem med HDMI, og brug forslagene til at fejlfinde problemet.