• Oplysning

• Feedback

Stationære pc'er fra HP – Opgradering af hukommelse (RAM) (Windows)

Du kan forbedre systemets ydeevne ved at opgradere RAM (Random Access Memory) på din computer.

Før du køber ekstra hukommelse, skal du sørge for, at du kender den type hukommelse, computeren bruger, den maksimale mængde hukommelse, som computeren kan bruge, og konfigurationen af hukommelsesindgange.

Find oplysninger om hukommelse til din computer

Hvis du vil finde oplysninger om opgradering af hukommelse, skal du se specifikationsdokumentet for din computer.

Du kan finde produktspecifikationerne ved at gå til Produktinformation-kategorien på supportsiden for din computermodel. Du kan også søge efter dine produktspecifikationer ved at søge efter HP Kundesupport.

1. På siden med HP Kundesupport skal du indtaste dit serienummer, produktnummer eller produktnavn i søgefeltet og klikke på Send. Alternativt kan du klikke på Eller lad HP registrere dit produkt, så dine computeroplysninger registreres for dig.

2. Klik på det link, som passer til din computer, på siden med søgeresultater.

3. Klik på ManualerVedligeholdelses- og servicevejledningen til at finde oplysninger om den installerede hukommelse på din computer. Noter disse elementer, når du indsamler hukommelsesoplysninger.

• Mængden af installeret hukommelse: Mængden af hukommelse, der på nuværende tidspunkt er installeret på din computer. Se Verificer hvor meget hukommelse, der skal installeres.

• Maksimalt tilladt hukommelse: Træk mængden af allerede installeret hukommelse fra den maksimale mængde hukommelse, som systemet understøtter, for at klarlægge hvor meget hukommelse, du har brug for. Du kan også købe den maksimalt tilladte mængde og erstatte den nuværende installerede hukommelse. Når du kender det maksimum tilladte for dit system, skal du kontrollere Maksimum understøttet af dit operativsystem for at se hvor meget hukommelse, din version af Windows understøtter. Brug det mindste af disse to numre som dit maksimale hukommelse.

• Type af hukommelse (inklusiv hastighed): HP anbefaler at installere samme type af hukommelse (samme størrelse, samme hastighed, samme producent) til hvert stik. Hvis du vil have den bedste ydeevne, skal du købe den hurtigste hukommelse, som dit systemkort understøtter.

På grund af det store antal mulige konfigurationer, konfigurerer nogle systemkort muligvis ikke hukommelsen korrekt, hvis rækken af DIMM-moduler (Dual In-Line Memory Modules) indeholder et DIMM-modul, som ikke er fra samme producent, har en anden CAS-latensværdi eller har en anden densitetsværdi (høj og lav brugt sammen). Vær sikker på, at alle DIMM'er opfylder systemkortets krav (oplysningerne, som er beskrevet i produktspecifikationerne), har det samme delnummer, er fra samme producent og opfylder systemkortets basale krav.

Verificer hvor meget hukommelse, der skal installeres

Før opgradering af hukommelse skal du bekræfte hvor meget hukommelse, du på nuværende tidspunkt har installeret, for at fastslå hvor meget, der kan tilføjes. Du kan bruge din computers BIOS til at finde den præcise hukommelseskonfiguration og se, hvor meget ekstra hukommelse der kan installeres.

Bemærk:

Windows 10 har et minimumhukommelseskrav på 1 GB RAM (32-bit) eller 2 GB RAM (64-bit). Det maksimale krav til hukommelse er 4 GB for 32-bit (Windows Home, Windows Education eller Windows Enterprise), 128 GB for 64-bit versionen af Windows Home eller 2 TB for 64-bit versionen af Windows Education eller Windows Enterprise.

1. Genstart computeren.

2. Mens computeren tændes, skal du trykke flere gange på Esc-tasten, indtil startmenuen åbnes.

3. Tryk på F1 for at åbne Systemoplysninger.

Skærmbilledet Startmenu
  4. Foretag dine hukommelsesberegninger ved hjælp af oplysningerne i afsnittet Hukommelsesstørrelse.

BIOS-hukommelsesoplysninger
    • Hvis du vil finde den totale mængde af hukommelse, som kan tilføjes, skal du fratrække mængden af hukommelse, som på nuværende tidspunkt er i computeren, fra den maksimale mængde, computeren kan indeholde.

• For at finde mængden af hukommelse per indgang skal du dele maksimum mængde, som computeren kan indeholde, med antallet af indgange på systemkortet. Normalt er det den maksimale mængde for hver hukommelsessokkel. For eksempel: Hvis computeren kan indeholde maksimum af 4096 MB (4 GB) af hukommelse, og systemkortet har fire hukommelsessokler, kan du installere 1 GB (eller mindre) per sokkel.

Installation af hukommelse på computeren

Se vedligeholdelses- og servicevejledningen for din computermodel for specifikke oplysninger om installation af hukommelse i din computer.

Du kan søge efter vedligeholdelses- og servicevejledningen på HP Kundesupport.

1. På siden med HP Kundesupport skal du indtaste dit serienummer, produktnummer eller produktnavn i søgefeltet og klikke på Send. Alternativt kan du klikke på Eller lad HP registrere dit produkt, så dine computeroplysninger registreres for dig.

2. Klik på linket på siden med søgeresultater, der passer til din computer.

3. Klik på ManualerVedligeholdelses- og servicevejledning for at gennemgå specifikke procedurer for installation af hukommelse på computeren.

Efter gennemlæsning af trinene i vedligeholdelses- og servicevejledningen skal du kontakte en HP autoriseret distributør for teknisk assistance, hvis du ikke er sikker på, om du gøre det selv.

Bemærk:

Hvis nogen anden end HP installerer eller opgraderer hukommelse, er al skade på grund af hukommelse eller af en person som prøver at installere eller opgraderer hukommelse, ekskluderet fra dækningen under produktgarantien. Kunden påtager sig al risiko og ansvar for skader under sådanne installationer eller opgraderinger.

Bemærk:

Du vil muligvis finde ud af, at din computer understøtter en fysisk installation af 4 GB eller mere hukommelse. Denne maksimale mængde hukommelse kan imidlertid begrænses af, at operativsystemet ikke kan understøtte den totale mængde af fysisk hukommelse. Windows 32-bit-operativsystemer kan understøtte ca. 3,3 GB. Denne begrænsning gælder for al 32-bit-hardware og alle 32-bit-operativsystemer og er ikke begrænset til Microsoft-operativsystemer.

Fejlfinding af problemer med installation af hukommelse

Hvis computeren ikke starter korrekt op efter udskiftning af hukommelse (skærmen vil forblive sort og computeren vil slukke sig selv efter et par sekunder), eller hvis der er hukommelsesfejl (inklusiv biplyde), efter computeren starter, skal du prøve disse muligheder.

• Genindsæt det nye hukommelsesmodul.

• Fjern hukommelsesmodulet og brug en dåse med komprimeret luft til at rense rillen i hukommelsesmodulets sokkel.

• Kontroller andre kabelforbindelser i computeren. Tilslut alle kabler, der er frakoblet eller ikke er korrekt tilsluttet.

• Fjern det nye hukommelsesmodul og prøv at genstarte computeren igen. Hvis computeren starter, skal du sørge for, du har købt den rette type og kompatible hukommelsesstørrelse. Du kan se på det hukommelsesmodul, som oprindeligt var installeret i computeren, som reference.

• Hvis det er muligt, skal du være sikker på, at alle hukommelsesmoduler i din konfiguration er fra samme producent og deler samme modulnummer.

• Hvis computeren stadigvæk ikke starter korrekt, skal du fjerne udskiftningshukommelsen, geninstallere det originale hukommelse og bekræfte, at computeren kan køre i dens originale konfiguration.

Ofte stillede spørgsmål

Gennemgå disse ofte stillede spørgsmål for at finde svar på almindelige spørgsmål om hukommelsesmoduler.