Stationære pc'er fra HP – Avanceret fejlfinding af startproblemer (Windows 10)

Udfør disse avancerede fejlfindingsprocedurer for at prøve at løse problemer med opstart med din stationære computer. Find et symptom, der passer til computerens tilstand.

Computeren får ikke strøm (ingen lyd, intet lys)

Hvis der ikke kommer støj fra computerens kabinet eller ventilatorer, indikatorerne på computeren ikke tændes (herunder tastaturets lysdioder), og skærmen ikke modtager et videosignal, modtager din computer muligvis ikke strøm. Afprøv AC-adapteren.

Pas på:

Brug en AC-adapter, som opfylder strømkravene, og som har den korrekte kabeltype, så du undgår at beskadige computeren.

1. Bekræft, at AC-adapteren er en original HP-reservedel. Brug ikke en AC-adapter fra tredjepart med en HP-computer.

HP-logoet på AC-adapteren angiver, at det er en original HP-reservedel
  2. Undersøg adapterens watttal ved at kigge nederst på adapteren.

Bemærk:

Brug af en AC-adapter med et lavere watttal end computeren kræver kan forårsage problemer. For eksempel kører CPU'ens taktfrekvens måske langsommere for at spare strøm, hvilket kan få programmer til at køre langsommere eller AC-adapteren kan blive varm.

Wattangivelse fremhævet på strømadapteren, 65 W
    Wattangivelse fremhævet på strømadapteren, 120 W
  3. Kontroller AC-adapteren og strømkablet for skader. Beskadigede komponenter, som f.eks. AC-adapterens hus eller benet i strømstikket, kan kræve HP-certificeret reparation. Kontroller boksen samt strømkabel, ben og stik for skader.

Revne i kassen med AC-adapter
    Der er et beskadiget kabel i AC-adapteren
    Beskadigede stik og ben
    Beskadiget stik
  4. Kontroller, at stikkontakten i væggen fungerer korrekt. Tilslut en lampe eller en enhed, som du ved virker, i den samme stikkontakt, du planlægger at bruge til AC-adapteren.

• Hvis lampen eller den anden enhed fungerer, betyder det, at stikkontakten fungerer korrekt. Fortsæt med disse trin.

• Hvis lampen eller enheden ikke fungerer, skal du afprøve stikkontakterne, indtil du finder en, der fungerer, og gå derefter videre med disse trin. Brug ikke en stikdåse, overspændingsbeskyttelse eller en sekundær strømkilde.

5. Sæt AC-adapteren i den fungerende stikkontakt, og start computeren. Hvis computeren ikke starter, skal du fortsætte med disse trin.

6. Hvis du har en anden AC-adapter eller strømforsyningsenhed, som er udviklet til computeren, skal du forbinde den til computeren. Hvis du har mere end én computer, skal du bekræfte, at du bruger den korrekte AC-adapter.

7. Prøv at starte computeren.

• Hvis computeren starter, er du færdig.

• Hvis computeren ikke starter, skal du fortsætte med disse trin.

8. Fjern strømkablet fra AC-adapteren i 5–10 sekunder, og slut derefter strømkablet til AC-adapteren. Sørg for, at AC-kablet sidder godt fast i AC-adapterens stik. Kontroller, at forbindelser mellem computeren, strømkablet, AC-adapteren og stikkontakten sidder godt fast.

9. Prøv at starte computeren. Hvis computeren ikke tænder, er AC-adapteren muligvis defekt.

Hvis AC-adapteren er defekt og computeren er garantidækket, skal du kontakte HP's kundesupport for yderligere assistance. Hvis computeren ikke er dækket af garantien, skal du gå til HP PartSurfer for at bestille en reservedel.

Computeren starter, men laver biplyde

Der kommer biplyde, når en tast på tastaturet sidder fast, et DIMM-hukommelses- eller harddiskkabel ikke sidder korrekt, eller en komponent på bundkortet er fejlbehæftet.

Frakobl musen og tastaturet, og genstart derefter computeren. Hvis biplydene stopper, skal du reparere eller udskifte disse enheder. For at finde flere oplysninger om løsning af et problem med biplyde, skal du få til Stationære pc'er fra HP – Computeren starter ikke og udsender en lysdiode- eller bip-kode.

Computeren startes, men skærmen er sort eller reagerer ikke

Hvis skærmen er tændt, men forbliver sort, når du starter computeren, eller hvis der vises en fejlmeddelelse om, at et videosignal ikke registreres, når du tænder for både skærmen og computeren, skal du se følgende dokument.

HP bærbare pc'er – Computer starter, men skærmen forbliver sort (Windows)

Computeren fryser ved skærmbilledet med HP- eller Compaq-logoet eller skærmbilledet for indlæsning af Windows

Hvis computeren fryser HP- eller Compaq-logoskærmbilledet eller Windows-indlæsningsskærmbilledet, skal du prøve at rengøre computerventilatoren med trykluft.

Genstart computeren. Hvis Windows 10 åbnes, er du færdig. Hvis Windows 10 ikke åbner, skal du gå til HP PCs – Test for hardwarefejl i Windows 10.

Der vises en fejlmeddelelse på skærmen

Se følgende liste over fejlmeddelelser og løsninger.

Hvis fejlmeddelelsen ikke vises her, skal du gå til HP-pc'er –Test for hardwarefejl i Windows 10.

Kontroller, om harddisken registreres i BIOS

Bekræft, at harddisken registreres i BIOS'en.

1. Fjern eller afbryd forbindelsen til alle diske og enheder, der er koblet til computeren, undtagen musen, tastaturet og skærmen.

2. Tænd computeren, og tryk omgående på tasten F10 gentagne gange, ca. en gang i sekundet, indtil BIOS Setup-værktøjet åbnes.

3. Brug piletasterne til at vælge Lager, vælg Enhedskonfiguration, og tryk derefter på Enter.

4. Bekræft, at der vises en harddisk på listen under Harddisk.

Harddisk, der vises på listen i BIOS
    • Hvis harddisknavnet vises, skal du gå ud af BIOS uden at gemme dine ændringer og gå til HP-pc'er – Nulstil computeren (Windows 10).

• Hvis harddisknavnet mangler, eller Auto eller Ingen vises, skal du afslutte BIOS uden at gemme ændringerne og derefter se procedurerne for, hvornår harddisken ikke registreres i BIOS.

Udførelse af systemgendannelse for at løse et problem i Windows

Hvis problemet er opstået for nylig, skal du gendanne computeren til et punkt, før problemet begyndte, for at løse problemet.

Gå til HP-pc'er – Brug af Microsoft Systemgendannelse (Windows 10, 8) for at få flere oplysninger.

Yderligere oplysninger (stationære pc'er)

Hvis du ikke kan finde en løsning, skal du kontakte HP-support for at få hjælp eller få computeren efterset.

Gå til følgende HP-supportdokumenter for at få flere oplysninger om, hvordan du løser problemer med manglende start og strøm: