• Oplysning

• Feedback

Pc'er fra HP – Fejlfinding af webkameraet (Windows 10)

Brug disse trin til at fejlfinde og reparere dit webkamera.

Bemærk:

Afhængigt af din version af Windows 10 kan grafik og oplysninger i dette dokument variere en smule. Du kan hente den nyeste version i Microsoft Store.

Visse HP-bærbare og All-in-One-computere leveres med indbyggede webkameraer, som du kan bruge til at optage video eller stillbilleder. Et webkamera er en videoinputenhed, der minder om en scanner eller kamera, og kræver software til at fungere. De to mest almindelige typer software, der benytter webkameraer, er internetmeddelelsessoftware (til at foretage videoopkald via internettet) og videoredigeringssoftware (til oprettelse og deling af videofiler).

Opsætning af hardware og software til webkamera

Hvis du har brug for at kontrollere, at du har et webkamera og installere webkamerasoftware, skal du bruge følgende trin. Hvis du allerede har kontrolleret, at du har et webkamera og har installeret webkamerasoftwaren, skal du sørge for at anvende alle tilgængelige opdateringer til softwaren.

Se efter webkamerahardware

Brug et øjeblik på at undersøge toppen af computerens skærm. Se godt efter, du bør kunne se et lille objektiv øverst i midten, hvis din computer har et webkamera. Nogle modeller leveres ikke med et webkamera, og det område, hvor webkameraet normalt er placeret, er erstattet af en lille plastikprop.

Bemærk:

Ofte er der små huller øverst midt på skærmen. Disse huller bruges til mikrofonen eller andre sensorer og indeholder ikke et webkamera.

• Hvis din computer ikke har et indbygget webkamera, skal du bruge et eksternt USB-webkamera.

• Hvis din computer har et indbygget webkamera, og du ikke kan bruge det, skal du finde og bruge den webkamerasoftware, der fulgte med computeren.

Webkameraets placering erstattet af en prop

Find og brug den webkamerasoftware, som blev leveret sammen med din computer

Hvis computeren blev leveret med et indbygget webkamera, kan du bruge appen Kamera til at optage og dele webkameravideoer. Appen Kamera er forudinstalleret på Windows 10-computere. Den kan også downloades gratis i Microsoft Store.

I søgefeltet på proceslinjen skal du søge efter og åbne Kamera.

Klik på Kamera på listen med søgeresultater

Grundlæggende fejlfinding af webkamera

Brug de grundlæggende fejlfindingstrin til at gendanne dit webkamera til standardfunktionaliteten, herunder deaktivering af webkameraets privatlivskontakt, konfiguration af din antivirussoftware og bekræftelse af, at den app, du bruger, må bruge dit webkamera.

Bemærk:

Du skal muligvis justere dine firewallindstillinger for at inkludere webkamerasoftwaren som et tilladt program. Se dokumentationen til antivirusprogrammet for at få flere oplysninger.

Find og aktiver privatlivskontakten på webkameraet, eller tryk på webkameraets blændeknap

Udvalgte modeller af bærbare computere fra HP har en privatlivskontakt eller en blændeknap på webkameraet, der slukker og tænder webkameraet. Webkameraet er som standard aktiveret. Du skal muligvis tænde for webkameraet, hvis det er blevet slukket.

Kontroller, at din app kan bruge webkameraet (kun Windows 10)

Følg disse trin for at sikre, at din app kan få adgang til dit webkamera.

1. Fra menuen Start skal du klikke på Indstillinger > Privatliv > Kamera.

2. Vælg den indstilling i menuens afsnit Tillad apps at få adgang til dit kamera, der gælder mest for dit webkamera.

3. Slå dine foretrukne individuelle indstillinger Til eller Fra under Vælg, hvilke apps der kan få adgang til dit kamera.

Video vises ikke i webkamerasoftwaren (f.eks. Zoom, Skype, Messenger osv.)

Du kan åbne webkamerasoftware som f.eks. YouCam, Skype eller Zoom, men der vises muligvis ingen video i fremvisningsvinduet. Hvis du vil udbedre dette problem, skal du sørge for, at webkameraet er den valgte enhed, afinstallere og geninstallere software, teste dit webkamera og derefter opdatere webkameradriverne.

Bemærk:

Sørg for, at andre programmer eller apps, der bruger webkameraet, er helt lukket eller ikke i brug.

Bemærk:

Webkameraet kan være tilknyttet et andet program eller svarer muligvis ikke. Ofte kan problemet løses ved at genstarte computeren. Genstart computeren, og åbn derefter webkamerasoftwaren, så snart Windows er indlæst.

Kontroller, at webkameraet er valgt som video-/optagelsesenhed til din webkamerasoftware

Webkameraet skal være valgt som videooptagelsesenhed i webkamerasoftwaren. Hvis computeren har flere videoinputkilder, er webkamerasoftwaren muligvis tilsluttet noget andet end webkameraet.

Hvis du vil vælge webkameraet som videokilde, skal du åbne webkamerasoftwaren og se efter videokamera, videokilde eller videooptagelse i softwarens egenskaber eller indstillinger.

Bemærk:

Navnet på dit webkamera vises muligvis som USB-videoenhed, HP-webkamera, USB 2.0-kamera, HP Pavilion-webkamera eller lignende. Hvis du ikke kender navnet, skal du vælge videoenhedsnavne, indtil du ser videoen for dit webkamera i vinduet.

Konfigurer webkameraindstillinger i CyberLink YouCam

Du skal muligvis konfigurere dine appindstillinger for at vælge dit webkamera.

1. I YouCam skal du klikke på ikonet Indstillinger og derefter klikke på ikonet Konfigurer.

2. Vælg navnet på dit webkamera på rullelisten Hentningsenhed.

Eksempel på CyberLink
  3. Klik på OK og genstart derefter YouCam-programmet for at se et billede.

Konfigurer indstillinger for Skype-webkamera

Du skal muligvis konfigurere dine appindstillinger for at vælge dit webkamera.

Bemærk:

Disse trin vedrører Skype version 5. Versionen på din computer kan være anderledes.

1. I Windows skal du søge efter og åbne Skype.

2. I Skype skal du klikke på Værktøjer og derefter på Indstillinger.

3. Klik på Videoindstillinger til venstre på siden.

4. Vælg navnet på dit webkamera på listen Vælg webkamera.

Indstilling af webkamera i Skype
  5. Når der vises video i ruden, skal du klikke på Gem.

Afinstallation og geninstallation af webkameraets software

Din webkamerasoftware skal muligvis geninstalleres for at reparere en software- eller hardwarekonflikt.

1. I Windows skal du søge efter og åbne Tilføj eller fjern software.

2. Vælg softwaren for dit webkamera, og klik derefter på Fjern.

3. Gå til webkamerasoftwarens websted for at installere den nyeste version af softwaren.

Test dit webkamera (zoom)

Test dit webkamera ved hjælp af Zoom, mens det enten er aktivt eller ikke aktivt i et møde.

Test dit webkamera, mens det ikke er aktivt i et Zoom-møde

Brug disse trin til at sikre, at dit webkamera fungerer, mens det ikke er aktivt i et Zoom-møde.

1. Log på Zoom-klienten.

2. Klik på dit profilbillede, og vælg derefter Indstillinger.

3. Klik på fanen Video.

4. Hvis dit webkamera fungerer, vises en eksempelvisning på dit webkamera. Du kan også vælge et andet webkamera, hvis det er tilgængeligt.

Test dit webkamera, mens det er aktivt i et Zoom-møde

Brug disse trin til at sikre, at dit webkamera fungerer, mens det er aktivt i et Zoom-møde.

1. Klik på pilen (^) ud for Start video eller Stop video.

2. Klik på Videoindstillinger.

3. Hvis dit webkamera fungerer, vises en eksempelvisning på dit webkamera. Du kan også vælge et andet webkamera, hvis det er tilgængeligt.

Opdater eller skift webkameradriver

Nogle programmer kræver måske opdaterede drivere til dit webkamera for at kunne vise video eller har måske brug for en mere grundlæggende driver. Skift driver til dit webkamera ved at følge disse trin.

1. Hvis der vises en side med Lad os identificere produktet for at komme i gang, skal du klikke på Bærbar computer eller Stationær computer.

2. Indtast modelnavnet på din computer i feltet Eller indtast dit serienummer, og klik derefter på Send. For eksempel kan du indtaste Pavilion HPE h8-1360t stationær computer og derefter klikke på Send.

Indtast modelnavnet på din HP-computer i søgefeltet
  3. Hvis siden Matchende produkter åbnes, skal du vælge dit modelnummer på listen.

4. Siden softwareresultater for computeren vises med standardoperativsystemet valgt. Hvis du har brug for at skifte operativsystem, skal du klikke på Ændre, vælge din version, og derefter klikke på Ændre.

Bemærk:

Hvis du ikke kan finde det ønskede operativsystem på listen, har HP ikke drivere til det pågældende operativsystem.

Skift din computers operativsystem
  5. På listen over tilgængelige software- og driverkategorier skal du finde webkameradriveren.

• Hvis der er en opdatering til en webkameradriver fra HP, skal du downloade filen til din computer og installere software ved at følge vejledningen på webstedet. Efter opdateringen skal du genstarte computeren og derefter prøve at bruge softwaren igen. Hvis problemet fortsætter, skal du fortsætte med at følge disse trin for at installere en standard Windows USB-videodriver.

• Hvis der ikke er en webkameradriver tilgængelig fra HP, eller du ikke kan få adgang til internettet, skal du fortsætte med følgende trin for at installere en standard Windows USB-videodriver.

6. I Windows skal du søge efter og åbne Enhedshåndtering.

7. Dobbeltklik på Billedbehandlingsenheder for at udvide listen med webkameradrivere.

Billedbehandlingsenheder
    • Hvis kategorien Billedenheder ikke vises i Enhedshåndtering, skal du stoppe med at bruge disse trin og se Webkameraet findes ikke i Enhedshåndtering.

• Hvis der vises mere end én webkameradriver på listen, skal du højreklikke på driveren og vælge Fjern for de drivere, som ikke er til HP Webcam-101 eller Microsoft USB Video Device. Efter de andre drivere er blevet fjernet, skal du genstarte computeren og åbne din software. Hvis der stadig er problemer, skal du fortsætte med disse trin.

8. Højreklik på navnet på webkameraet i kategorien Billedbehandlingsenheder (HP Webcam-101 eller Microsoft USB Video Device), og vælg derefter Opdater driversoftware.

9. Klik på Gennemse computeren for at vælge en bestemt USB-videoenhedsdriver.

Dobbeltklik på Billedbehandlingsenheder for at udvide listen over webkameradrivere, højreklik på webkameradrivere, og vælg derefter Egenskaber.

Noter det eksisterende navn på webkameradriveren (f.eks. HP Webcam), da det kan ændre sig efter opdateringen.

Egenskaber for billedbehandlingsenhed i Enhedshåndtering
  10. Vælg Opdater driver i vinduet med egenskaber for webkameraet.

11. Vælg Gennemse computeren.

12. Klik på Lad mig vælge på en liste over enhedsdrivere på computeren.

13. Fjern markeringen fra Vis kompatibel hardware.

14. Vælg Microsoft i feltet Producent, og vælg USB-videoenhed i feltet Model.

15. Klik på Næste for at installere webkameradriveren.

16. Giv tilladelse til at installere USB-videoenheden, og klik derefter på Luk.

17. Når enheden er blevet opdateret til USB-videoenheden i Enhedshåndtering, skal du genstarte computeren og åbne softwaren.

Hvis problemet ikke forsvinder, skal du installere den nyeste BIOS-opdatering fra HP og få fat på de nyeste Windows-opdateringer fra Microsoft.

Webkameraet findes ikke i Enhedshåndtering

Driverne til billedbehandlingsenhederne, som omfatter webkameraet, vises ikke i Enhedshåndtering. Benyt følgende trin for at løse dette problem.

1. Genstart computeren. Hvis problemet opstår igen, skal du fortsætte med disse trin.

2. I Windows skal du søge efter og åbne Enhedshåndtering.

3. Hvis der ikke er nogen kategori med billedbehandlingsenheder, skal du vælge Action > Scan for hardware changes.

Søg efter hardwareændringer
  4. Hvis Enhedshåndtering ikke genkender webkameraet efter søgningen, skal du bruge Microsoft Systemgendannelse til at gå tilbage til et tidspunkt, hvor webkameraet fungerede korrekt. Gå til HP-pc'er – Brug af Microsoft Systemgendannelse for at få flere oplysninger.

Hvis problemerne fortsætter, er webkameraet måske blevet frakoblet internt, og computeren kan have behov for service for at korrigere problemet.

Webkameraet holdt op med at fungere efter en opdatering

Et webkamera der fungerede i et af de forudinstallerede programmer, holder nogle gange pludselig op med at fungere efter installation af Windows-opdateringer eller efter en anbefalet opdatering til YouCam eller MediaSmart. Du løser dette problem ved at geninstallere den originale HP Webcam-101- eller Microsoft USB Video Device-driver.

1. I Windows skal du søge efter og åbne Enhedshåndtering.

2. Dobbeltklik på Billedbehandlingsenheder for at udvide listen med webkameradrivere.

3. Hvis HP Webcam-101 eller Microsoft USB Video Device vises, skal du højreklikke på driveren og vælge Opdater driversoftware og følge vejledningen på skærmen.

4. Genstart computeren, og Åbn webkamerasoftwaren for at se, om problemet er løst.

Hvis der stadig er problemer, skal du bruge HP-pc'er – Microsoft Systemgendannelse til at gå tilbage til et tidspunkt, hvor webkameraet fungerede korrekt.

Webkameraet fungerer ikke efter installation af andre webkameraprogrammer

Installation af flere webkameradrivere og -programmer kan medføre konflikter.

Hvis du bruger mere end ét program til dit webkamera, f.eks. Skype til meddelelsesprogrammer og YouCam til lagring af videoer, skal du sørge for, at kun ét program er åbent, når du bruger webkameraet. Prøv ikke at åbne begge programmer på samme tid, og luk webkamerasoftwaren, når du er færdig. Det er en god idé at vente 5-10 sekunder, efter du har lukket den ene webkamerasoftware, før du åbner anden webkamerasoftware.

Du kan løse de fleste softwarekonflikter ved at genstarte computeren. Hvis det ikke løser problemet, skal du afinstallere en af webkameraprogrammerne og geninstallere den software, du vil bruge.

Bestem webkameraets opløsning

Dette afsnit beskriver, hvordan du finder opløsningsindstillingen for webkameraet på HP-computeren.

Når du har taget et billede eller optaget en video og gemt det/den (eller du kan finde et tidligere gemt billede eller video, der er taget med dit webkamera), skal du bruge følgende trin til at bestemme webkameraets opløsning.

1. I Stifinder skal du navigere til billedet eller videoen.

2. Højreklik på billedet eller videoen.

3. Klik på Egenskaber.

4. Vælg fanen Oplysninger, og se webkameraets opløsning.

Fanen Oplysninger viser opløsning

Kvalitetsproblemer med webkamerabilledet

Webkameraet fungerer, men billedet er for mørkt, eller videoen er hakket.

Hvis billedet er for mørkt, gør følgende:

• Kontroller, at dit videooptagelsesmiljø har en god belysning.

• Ændr billedkvaliteten, lysstyrken, kontrasten og foretag andre justeringer i webkamerasoftwaren.

For at løse problemer med hakkende afspilning, skal du tage følgende handlinger:

• Reducere størrelsen på videobilledet i webkamerasoftwaren.

• Brug en højhastighedsforbindelse til internettet.

• Brug ikke andre USB-højhastighedsenheder mens du bruger webkameraet.

Geninstallation af den oprindelige webkamerasoftware, der blev leveret sammen med din computer

Hvis computeren blev leveret med et indbygget webkamera, leverer Microsoft og HP software, som du kan bruge sammen med dit webkamera. Hvis dette softwareprogram er blevet fjernet, kan du geninstallere det.

Afhængigt af den webkamerasoftware, der fulgte med din computer, kan du muligvis downloade softwaren fra Microsoft Store, HP eller producentens websted.

Bemærk:

Hvis operativsystemet på din computer er blevet opgraderet, vil disse trin ikke fungere. I stedet skal du gå direkte til siden HP-kundesupport – Software og driverdownload eller til softwareproducentens websted.

• Kontroller Microsoft Store. Mange af de apps, der var forudinstalleret på din computer, kan downloades gratis i Microsoft Store-appen.

• Gå til siden HP's kundesupport – Software- og driverdownloads. Hvis der vises en side med Lad os identificere produktet for at komme i gang, skal du vælge din computertype, indtaste modelnavnet på din computer og derefter klikke på Send. På listen over tilgængelige software- og driverkategorier skal du finde den software, du leder efter, klikke på kategorinavnet og derefter klikke på Download.

• Gå til softwareproducentens websted.

Deaktivering af webkamera

Hvis du vil deaktivere webkameraet, så det ikke kan bruges, skal du deaktivere enheden i Enhedshåndtering.

1. Frakobl alle eventuelle eksterne USB-enheder.

2. I Windows skal du søge efter og åbne Enhedshåndtering.

3. Klik på plustegnet ud for Billedenheder.

4. Højreklik på webkameraets navn, og vælg Deaktiver.

Enhedshåndtering, der viser en billedbehandlingsenhed (din kan se anderledes ud)
  5. Klik på Ja for at bekræfte.

6. Åbn Kamera-appen via menuen Start for at kontrollere, at webkameraet er blevet deaktiveret. Ordene Tilslut et kamera bør blive vist på skærmen. Hvis webkameraet stadig producerer video i kamera-appen, er det en forkert enhed, der er blevet deaktiveret, og du skal gentage disse trin for at deaktivere det enhedsnavn, der er tilknyttet dit webkamera.

Bemærk:

Hvis du vil genaktivere webkameraet, skal du gentage disse trin, men vælge Aktiver i stedet for Deaktiver.