Bærbare pc'er fra HP – Blæseren larmer og kører konstant (Windows)

Hvis en computers blæser roterer højlydt over en længere periode, kan der være et problem med blæseren, eller computeren kan være overophedet. Tilpas strømindstillingerne, rengør blæserens ventilationshuller, kontroller, om der er mistænkelige processer, og opdater derefter BIOS for at reducere den indvendige temperatur.

Bemærk:

Det er normalt, at blæserne drejer højlydt i fem til tyve sekunder, når computeren starter op.

Reduktion af blæserstøj ved at ændre den termiske profil i HP Command Center

På udvalgte bærbare HP-computere kan du bruge HP Command Center-appen til at styre computerens termiske profil og reducere den støj, der genereres af køleventilatoren.

Bemærk:

Du skal muligvis installere HP Command Center-appen fra Microsoft Store.

1. I Windows skal du søge efter og åbne HP Command Center.

2. Vælg den støjsvage tilstand under fanen Termisk profil.

Valg af støjsvag tilstand på fanen Termisk profil

Hvis computeren ikke understøtter nogen af funktionerne, eller hvis problemet fortsætter, skal du muligvis rengøre ventilationshullerne.

Rengøring af ventilationshullerne for at reducere blæsernes arbejdsbelastning

Der kan med tiden samle sig støv og urenheder ved blæserens ventilationshuller, hvilket blokerer for luftstrømmen og får blæseren til at arbejde hårdere end normalt.

1. Sluk for computeren.

2. Fjern eventuelle genstande i nærheden af computeren.

3. Brug en støvsuger til at fjerne støv fra ventilationshullerne under og på computerens sider.

Placering af blæsere på en bærbar pc fra HP
  4. Sluk computeren, og placer den på en hård, jævn overflade, f.eks. et skrivebord eller et bord.

Pas på:

Hvis du placerer computeren på en overflade af stof, f. eks. dit skød, en seng eller en sofapude, kan du blokere luftstrømmen. Længerevarende luftbegrænsning medfører overophedning og potentielle skader. Gå til Bærbare pc'er fra HP – Afkøling af computeren indvendigt for at undgå overophedning for nærmere oplysninger.

Hvis problemet fortsætter, skal du muligvis øge computerens effektivitet for at reducere varmen.

Installere BIOS-opdateringen

Download og installer en BIOS-opdatering fra HP's websted.

1. Gå til siden Download af software og drivere fra HP.

2. Gå til produktsiden for din computermodel.

3. Vælg BIOS på den liste, der vises, og gennemse derefter eventuelle tilgængelige BIOS-opdateringer.

Pas på:

Læs afsnittet Detaljer for at bekræfte, at BIOS-opdateringen er nyere end den installerede, og at den gælder for din computer. Hvis du installerer den forkerte BIOS, holder computeren muligvis op med at fungere.

• Hvis du ikke kan se en BIOS-opdatering til din computer, er der ikke nogen tilgængelig opdatering tilgængelig i øjeblikket.

• Hvis der er flere tilgængelige BIOS-opdateringer, skal du identificere det bundkort, der er installeret på din computer ved at bruge oplysningerne fra hjælpeprogrammet Systemoplysninger.

• Hvis du finder en BIOS-opdatering, skal du klikke på Download. Hvis HP-assistenten til download og installation vises, skal du vælge Kun download og derefter klikke på Næste. Klik på Gem for at gemme BIOS-opdateringsfilen i en mappe på computeren.

4. Naviger til den mappe eller stationære placering, hvor du gemte BIOS-opdateringsfilen, og dobbeltklik derefter på filnavnet (for eksempel: sp12345) for at starte installationen.

Computeren bipper, slukker og tænder for skærm eller blæser eller viser en blinkende strømindikator. Det er normalt.

Pas på:

Undlad at lukke computeren eller genstarte den, før opdateringen er færdig.

Placering af gemt BIOS-opdatering på computeren
  5. Klik på Ja på skærmen Kontrol af brugerkonti.

Klik på Ja for at tillade, at opdateringen installeres
  6. Klik på Næste i vinduet Guiden InstallShield.

Klik på Næste i guiden InstallShield
  7. Vælg Jeg accepterer vilkårene i licensaftalen, og klik på Næste.

Accept af slutbrugerlicensaftale
  8. I vinduet HP-BIOS-opdatering og genoprettelse skal du klikke på Næste.

Bemærk:

De vinduer, der vises under opdateringsprocessen, kan variere afhængigt af din computer.

Klik på Næste i vinduet for HP-BIOS-opdatering og genoprettelse
  9. Vælg Opdater, og klik derefter på Næste for at forberede opdateringen.

Valg af opdatering i HP BIOS Update og Recovery
  10. Klik på Genstart nu for at installere opdateringen.

Klik på Genstart nu for at installere opdateringen
  11. På skærmbilledet HP BIOS-opdatering skal du klikke på Anvend opdatering nueller vente på, at opdateringen starter automatisk.

Klik på Anvend opdatering nu
  12. Vent, mens BIOS-opdateringen bliver installeret. Computeren viser status for installationen.

Skærmbillede, der viser status for installation af BIOS-opdatering
  13. Når du bliver bedt om det, skal du klikke på Fortsæt starteller vente på, at computeren genstarter automatisk. Det kan tage nogle minutter, før computeren tændes.

Klik på Fortsæt start
  14. Når låseskærmen vises, skal du logge på computeren.

Låseskærmen vises efter en vellykket BIOS-opdatering.
  15. Hvis Bitlocker er afbrudt midlertidigt, skal du søge i Windows efter bitlocker og derefter klikke på Fortsæt beskyttelse.

16. Genaktiver din antivirussoftware.

Opdatering af grafikdriveren i Windows

Grafikdriveren er muligvis forældet. Brug Windows Update til at finde og installere opdateringer til din computer.

Bemærk:

HP anbefaler ikke at installere drivere fra tredjepartswebsteder, da det kan medføre yderligere problemer. Hvis du vælger at installere en driver, der ikke er fra HP, skal du sørge for at oprette en Windows Systemgendannelse, før du starter opdateringen. Gå til HP-pc'er – Brug af Microsoft Systemgendannelse (Windows 10, 8) for at få flere oplysninger.

1. Kontroller, at din computer har forbindelse til internettet.

2. Brug enten HP Support Assistant eller HP's supportwebsted for at finde den nyeste grafikdriver til din computer.

Hvis driveren er opdateret, og problemet fortsætter, skal du bruge Jobliste til at identificere beskadigede processer.

Brug af Jobliste til at identificere fejlbehæftede processer og reducere varmen

Når CPU'en er overbebyrdet med flere processer, f.eks. beskadiget software eller skadelig software, kører blæserne uafbrudt for at fjerne den overskydende varme. Åbn Windows Jobliste for at identificere denne proces, og luk den derefter.

1. Bemærk:

En unødvendig eller beskadiget proces kan forbruge alt mellem 1 % og 100 % af CPU'en. Selv en lav, men konstant belastning på 3 % til 4 % kan forårsage, at blæseren kører hurtigere.

Sørg for, at din computer har forbindelse til internettet.

2. Tryk på Ctrl + Alt + Delete, og vælg herefter Start Jobliste eller Jobliste.

Valg af Jobliste i Windows
  3. Klik på Flere oplysninger, hvis det er nødvendigt.

Valg af Flere oplysninger
  4. Klik på fanen Processer, og klik derefter på kolonneoverskriften CPU for at sortere processerne efter CPU-belastning.

Klik på kolonneoverskriften CPU
  5. Brug internettet til at researche og bekræfte eventuelle mistænkelige processer, der vises på listen.

6. Vælg den mistænkelige proces, og klik derefter på Afslut job.

Hvis du ikke fandt nogen mistænkelige processer, eller hvis problemet fortsætter, skal du justere strømindstillingerne på computeren for at reducere strømforbruget.

Justering af computerens strømindstillinger i Windows for at reducere blæserstøj

Tilpas strømindstillingerne, så strømforbruget reduceres, hvilket kan hjælpe blæserne med at opretholde en optimal indvendig temperatur op til 30 °C (86 °F).

1. Tænd computeren.

2. I Windows skal du klikke på batteriikonet på proceslinjen og derefter klikke og trække skyderen til det relevante valg mellem indstillingen Bedste batterilevetid og indstillingen Bedste ydeevne.

Batteriindstillinger

Hvis problemet fortsætter, skal du muligvis øge effektiviteten for at reducere varmen.

Øger effektiviteten for at reducere varmen

Computeren arbejder hårdere og genererer mere varme, når flere applikationer er åbne på samme tid eller samtidigt med, at du afspiller grafisk tunge videospil.

Brug følgende tip til at forbedre computerens ydeevne.

• Ændr applikationerne, der kører, når Windows starter, ved at bruge fanen Start i Jobliste.

• Luk applikationer, når du er færdig med at bruge dem.

• Luk din browser, når du ikke bruger den.

• Nedsæt spillets opløsning, og reducer grafikindstillingerne, hvis computeren bliver varmere end normalt under spil.

Hvis problemet fortsætter, skal du muligvis opdatere computeren ved hjælp af Windows Update.

Kør Windows Update (Windows 10)

Opdater din computer med Windows 10 ved hjælp af Windows Update.

1. I Windows skal du søge efter og åbne Søg efter opdateringer.

Hvis der er tilgængelige opdateringer, begynder de automatisk.
  2. Når opdateringerne er installeret, skal du genstarte computeren, når du bliver spurgt om det.

Kontakt HP's kundesupport

Hvis de foregående trin ikke løste problemet, skal du kontakte HP's kundesupport for at få yderligere hjælp.

1. Gå til HP's kundesupport – Kontakt.

2. Indtast produktets serienummer for at få vist garantistatus og om nødvendigt ændre din placering.

3. Vælg en suppportmulighed. Hvis du befinder dig i Asien og Stillehavsområdet, føres du videre til et lokalt servicecenter i dit område.