HP-pc'er – Sådan nulstilles din computer til fabriksindstillingerne i Windows 10

Nulstilling af din computer til fabriksindstillingerne kan være nødvendigt, hvis operativsystemet eller harddisken er beskadiget, computeren er inficeret med virus, eller hvis du overfører ejerskab af computeren. HP Systemgendannelse sletter alle data på harddisken og geninstallerer det oprindelige operativsystem.

Bemærk:

Programmet HP Recovery Manager er en del af det oprindelige harddiskbillede på HP-computere, der er udgivet før 2018. Du kan bruge det til at gendanne operativsystemet fra filer, der er gemt på en partition på harddisken uden genoprettelsesmedier. Du kan bruge det til at oprette en personlig gendannelsesdisk eller et USB-drev til en bestemt computer. Hvis din Windows 10-computer ikke har Recovery Manager, skal du gå til Windows Nulstilling for at få flere oplysninger.

Forberedelse til systemgendannelse i Windows

Før du udfører en Systemgendannelse, skal du gennemse emnerne, som kan overflødiggøre behovet for at udføre en gendannelse eller måske hjælpe dig med at sikre en vellykket gendannelse.

Problemer med korrekt start

Mange startproblemer skyldes mindre fejl, som nemt kan udbedres. Det anbefales, at du undersøger, om det er muligt at løse problemet med andre ikke-destruktive udbedrende handlinger, før du gendanner din computer.

Hvis du vil have flere oplysninger, skal du se HP-pc'er – Fejlfinding af manglende strøm eller start.

Sikkerhedskopier vigtige filer

HP anbefaler, at du sikkerhedskopierer dine filer på et eksternt drev eller en cd/dvd med jævne mellemrum. Planlagte sikkerhedskopieringer er med til at sikre, at du nemt kan gendanne alle eller udvalgte data, hvis de oprindelige filer på computeren beskadiges.

Bemærk:

Når du nulstiller computeren til fabriksindstillingerne, slettes alle filer på harddisken. Hvis du ikke sikkerhedskopierede filerne, inden du kørte en fabriksnulstilling, vises der muligvis en meddelelse om, at du skal oprette en sikkerhedskopi af filerne, før nulstillingen udfører en handling, der fjerner eller sletter filer.

Du kan finde flere oplysninger om sikkerhedskopiering af dine vigtige filer i HP-pc'er – Sikkerhedskopiering af dine filer.

Udfør en Microsoft Systemgendannelse

Hvis der opstår et problem på computeren, skal du udføre en Microsoft Systemgendannelse, før du udfører en systemgendannelse.

Microsoft Systemgendannelse gendanner computeren til et gendannelsespunkt og nulstiller alle indstillinger for operativsystemet til de indstillinger, der var konfigureret på oprettelsestidspunktet for gendannelsespunktet. Ingen personlige datafiler, herunder e-mail, dokumenter og billeder, går tabt. Du kan finde flere oplysninger om Microsoft Systemgendannelse i Windows Systemgendannelse.

Sådan finder du ud af, hvilken type gendannelse der skal udføres

Der er flere forskellige typer gendannelse. Se følgende tabeller for at få flere oplysninger om gendannelsesmuligheder.

Indstillinger for HP Recovery Manager

Tilpasninger

HP Recovery Manager

Microsoft Nulstilling

Operativsystem

Gendanner det oprindelige operativsystem fra HP.

Gendanner til fabrikstilstanden af den version af Windows, der er installeret på nuværende tidspunkt.

Drivere

Gendanner de oprindelige drivere fra HP.

Kun INF-baserede drivere (konfigurationsoplysninger) bevares. Enhedsappletter, der er installeret uden for INF, slettes.

Brugerdata (billeder, dokumenter, musik, videoer, skrivebordsgenveje)

Muligheder for at sikkerhedskopiere brugerdata på et separat drev eller bevare ingenting.

Muligheder for at bevare brugerdata eller ikke bevare noget.

Store-apps (HP-forudinstallerede)

Indbyggede Store-apps er gendannes til fabriksindstillingerne.

Indbyggede Store-apps bevares.

Store-apps (brugerinstallerede)

Alle brugerinstallerede Store-apps slettes.

Alle brugerinstallerede Store-apps slettes.

Skrivebordsapps (HP-forudinstallerede)

Alle forudinstallerede skrivebordsapps gendannes til fabriksindstillingerne.

Alle forudinstallerede skrivebordsapps gendannes til fabriksindstillingerne.

Bemærk:

Beholder forudinstalleret antivirusprogram som standard.

Skrivebordsapps (brugerinstallerede)

Alle brugerinstallerede skrivebordsapps slettes.

Alle brugerinstallerede skrivebordsapps slettes.

Tilpassede Windows-indstillinger

Tilpassede Windows-indstillinger gemmes i skyen via din Microsoft-konto.

Bemærk:

Hvis du vil have yderligere oplysninger, skal du fra skrivebordet søge efter og åbne Indstillinger > Konti > Synkroniser dine indstillinger.

Tilpassede Windows-indstillinger gemmes i skyen via din Microsoft-konto.

Bemærk:

Hvis du vil have yderligere oplysninger, skal du fra skrivebordet søge efter og åbne Indstillinger > Konti > Synkroniser dine indstillinger.

Indstillinger for Start forfra

Tilpasninger

Start forfra (Creators-opdatering)

Kommentarer

Operativsystem

Altid på den nyeste version af Windows.

Start forfra kræver, at pc'en har forbindelse til internettet for at installere opdateringer og opgraderinger.

Drivere

Alle drivere gemmes.

Kun INF-baserede drivere (konfigurationsoplysninger) bevares. Enhedsappletter, der er installeret uden for INF, slettes.

Brugerdata (billeder, dokumenter, musik, videoer, skrivebordsgenveje)

Gem altid brugerdata. Ingen mulighed for at fjerne brugerdata.

Store-apps (HP-forudinstallerede)

Indbyggede Store-apps bevares.

Start forfra bevarer SCM (Store Contents Modifier) for at vise anbefalede Store-apps i Store.

Store-apps (brugerinstallerede)

Alle brugerinstallerede Store-apps slettes.

Skrivebordsapps (HP-forudinstallerede)

Alle forudinstallerede skrivebordsapps slettes.

Start forfra gør Windows Defender til dit standardantivirusprogram.

Skrivebordsapps (brugerinstallerede)

Alle brugerinstallerede skrivebordsapps slettes.

Tilpassede Windows-indstillinger

Tilpassede Windows-indstillinger gemmes i skyen via din Microsoft-konto.

Hvis du vil have yderligere oplysninger, skal du fra skrivebordet søge efter og åbne Indstillinger > Konti > Synkroniser dine indstillinger.

Andre indstillinger

Oplysninger om Bluetooth-parring bevares for HID-klasseenheder (f.eks. tastatur, mus og spilcontroller). Strømindstillinger bevares.

Udfør en systemgendannelse i Windows

Find det relevante genoprettelsesværktøj til din computer, og find trinvise instruktioner til at udføre en gendannelse eller nulstilling.

Vælg en genoprettelsesproces til Windows

Brug et af følgende links baseret på den type gendannelse eller nulstilling, du vil udføre:

Gendannelsesprocesser

Gendannelsestype

Oplysninger om genoprettelsesprocedurer

Systemgendannelse

Windows Systemgendannelse

Microsoft Nulstilling

Windows Nulstilling

Start forfra (Creators-opdatering)

HP-pc'er – Forbedring af enhedens ydeevne med Windows Defender og Start forfra

Løs almindelige genoprettelsesproblemer i Windows

Problemer under genoprettelsesprocessen opstår typisk, fordi processen afbrydes, eller fordi der slukkes for computeren, før genoprettelsen og konfigurationen er fuldført.

For flere oplysninger, se Windows Nulstilling.

Opdater computeren efter systemgendannelse

Når du har udført en systemgendannelse, anbefaler HP, at du installerer opdateringer ved hjælp af Windows Update.

For mere information, se HP-pc'er – Opdatering af drivere og software med Windows Update (Windows 10).