HP pc'er – Installation af den nyeste version af Windows 10

Nye Windows 10-versioner er leveret til din computer via Windows Update. Lær, hvad der sker, hvis Windows installerer opdateringen automatisk, og find oplysninger om, hvordan du installerer opdateringen manuelt.

For flere oplysninger om nye funktioner i Windows 10, se Den bedste Windows nogensinde bliver endnu bedre fra Microsoft (på engelsk).

Windows Update kræver et minimum af fri plads på harddisken for at installere den seneste opdatering. Du kan blive bedt om at tilslutte eksterne lagerenheder for at fuldføre opdateringen. Se HP pc'er – Løs fejl som følge af manglende diskplads (Windows 10, 8) for trin til at frigøre yderligere lagerplads på din harddisk.

For computere til erhvervsbrug kan installationen af operativsystemet foregå på it-niveau og er muligvis ikke tilgængelig til installation af en nyere version af Windows. Kontakt din virksomheds it-afdeling eller den lokale it-service for at få det bekræftet.

Automatisk installation af Windows 10

Windows Update kan automatisk installere en ny Windows 10-version på din computer.

Bemærk:

Windows giver dig mulighed at nulstille opdateringsplanen op til fem dage senere. Dog kan du kun bruge denne genplanlægningsmulighed én gang.

1. Første gang du bruge computeren i løbet af dagen, åbnes logonskærmen.

2. Når du logger på, åbnes en skærm med meddelelsen Hej, efterfulgt af en række skærmbilleder, der viser installationens forløb.

3. Når installationen er færdig, vises en Lad os begynde-skærm, og derefter åbnes dit skrivebord.

Windows 10-versionen er installeret.

Udførelse af en manuel installation af Windows 10

Hvis du ikke ønsker at vente til Windows automatisk downloader en ny version af Windows 10, skal du bruge Windows Update til at installere den manuelt.

1. Brug søgefeltet på proceslinjen til at søge efter og åbne Windows Update.

2. Klik på Søg efter opdateringer. Downloadprocessen begynder, og downloadstatus vises som en procentdel.

3. Når downloadprocessen er færdig, skal du klikke på Genstart nu.

Bemærk:

Hvis du ikke ønsker at genstarte computeren med det samme, genstarter Windows 10 automatisk under inaktive timer for at fuldføre installationen.

Når computeren genstarter, konfigurerer opdateringen.

Installation af Windows 10 fra et USB-drev med værktøjet Medieoprettelse

Du kan installere Windows 10 fra et USB-drev ved hjælp af værktøjet Medieoprettelse.

Oprettelse af installationsmediet for at downloade Windows 10

Download værktøjet Medieoprettelse og opret installationsmediet.

Bemærk:

Du kan køre værktøjet Medieoprettelse og oprette Windows installationsmediet på enhver computer.

1. Gå til Microsoft-webstedet Download Windows 10 (på engelsk).

2. Klik på Download værktøj nu for at downloade filen MediaCreationTool.exe.

3. Accepter licensbetingelserne.

Licensvilkår-skærmen med Accept valgt
  4. Vælg Opret installationsmedie (USB-flashdrev-drev, DVD eller ISO-fil) til en anden pc, og klik derefter på Næste.

Skærmen Hvad du vil gøre? med Opret installationsmedie til en anden pc valgt
  5. Vælg sprog, udgave og arkitektur (64-bit eller 32-bit) til Windows 10 installationen, og klik derefter på Næste.

Vælg sprog, arkitektur og udgave
  6. Indsæt et tomt USB-drev (16 GB eller større anbefales), vælg USB-flashdrev, og klik derefter på Næste.

Skærmen Vælg, hvilket medie du vil bruge med USB-flashdrevet valgt
  7. Vælg USB-flashdrevet, og klik derefter på Næste.

Valg af USB-flashdrevet og klik på Næste
  8. Når værktøjet Medieoprettelse er færdig med at overføre Windows installationsmediet til USB-drevet, skal du klikke på Afslut.

Klik på Afslut i vinduet Dit USB-flashdrev er klar

Installation af Windows 10 på din computer

Under opsætningen af Windows 10 kan du vælge enten at foretage en ny installation af Windows 10 (alle data slettes) eller at bevare dine personlige filer og apps. HP anbefaler stadig at sikkerhedskopiere alle data i tilfælde af eventuel tab af data.

Bemærk:

Hvis du bliver bedt om produktnøglen til Windows 10, skal du indtaste produktnøglen og derefter klikke på Næste.

Bemærk:

Hvis din computer har mindre end 128 GB ledig plads på harddisken, vil du blive bedt om at tilslutte en USB-harddisk for at fortsætte installationen. Brug en tom USB-harddisk på 32 GB eller større. Når installationen er færdig, kopierer Windows 10 Upgrade filen windows.old til USB-harddisken. Gem denne fil på USB-harddisken. Filen er påkrævet, hvis du vælger at gå tilbage til det tidligere operativsystem.

1. Indsæt installations-USB-drevet til Windows i computeren.

2. Åbn USB-drevet i Stifinder, og dobbeltklik på filen Opsætning.

Hvis vinduet Kontrol af brugerkonti åbnes, skal du klikke på Ja.

3. Når vinduet Hent vigtige opdateringer åbnes, skal du vælge Hent og installer opdateringer (anbefales), og derefter klikke på Næste.

Licensvilkår-skærmen med Accept valgt
  4. Accepter licensbetingelserne.

Skærmen Hvad du vil gøre? med Opret installationsmedie til en anden pc valgt
  5. På skærmbilledet Vælg, hvad du vil bevare skal du vælge det, du ønsker at bevare, og derefter klikke på Næste.

• Bevar personlige filer og apps: Bevarer alle dine personlige filer, indstillinger og apps.

• Bevar kun personlige filer: Bevarer dine personlige filer, men ingen indstillinger eller apps.

• Ingenting: Bevarer intet og sletter alle data.

Valg af Bevar personlige filer og apps eller personlige filer på vinduet Vælg, hvad du vil bevare
  6. I vinduet Klar til at installere skal du klikke på Installer.

Installationen begynder.

Under installationsprocessen genstarter computeren flere gange. Du må ikke slukke for computeren eller afbryde installationsprocessen. Hvis vinduet til logon vises, skal du logge på din konto.

Skærmen Klar til at installere med Installer valgt

Fuldførelse af installationen og logge på Windows 10 (kun ren installation)

Hvis du har gennemført en ren installation af Windows og ikke har bevaret noget, skal du navigere i opsætningsprocessen med hjælp fra Cortana. Hvis du vælger at bevare dine personlige filer og apps, behøver du ikke at konfigurere Windows 10 igen.

1. Når Cortanas startskærmbillede vises, kan du vælge at bruge Cortanas stemmegenkendelse (hvis din computer har en fungerende mikrofon), eller du kan bruge tastatur og mus til at fuldføre konfigurationen.

Hvis du ikke ønsker at bruge Cortana, skal du klikke på højttalerikonet i nederste højre hjørne. Slå derefter lyden fra.

Cortanas indledende skærmbillede
  2. Når skærmen Lad os begynde med dit område. Er dette korrekt? vises, skal du vælge dit område og derefter klikke på Ja.

3. Når skærmen Er dette dit tastaturlayout? vises, skal du vælge dit tastaturlayout og derefter klikke på Ja.

4. Når skærmen Vil du tilføje endnu et tastaturlayout? vises, skal du klikke på Tilføj layout og følge anvisningerne på skærmen for at tilføje et nyt tastaturlayout, eller du skal klikke på Spring over for at fortsætte uden et andet tastaturlayout.

5. Når skærmen Lad os slutte dig til et netværk vises, skal du vælge det netværk, du vil tilslutte til, og derefter klikke på Tilslut og indtaste brugernavn og adgangskode for netværket eller klikke på Spring over nu for at gå videre uden at oprette forbindelse til et netværk.

6. På skærmbilledet Log på med Microsoft skal du skrive din e-mail, dit telefonnummer eller Skype-navn i tekstfeltet eller oprette en konto og derefter klikke på Næste.

Skærmbilledet Log på med Microsoft med tekstfeltet fremhævet og Næste valgt
  7. Skriv din adgangskode i tekstfeltet, og klik derefter på Næste.

Skærmbilledet Skriv din adgangskode med tekstfeltet fremhævet og Næste valgt
  8. Hvis du ser meddelelsen Kald os bare overbeskyttende, der anmoder om en yderligere metode til kontobekræftelse, skal du vælge den måde, som du ønsker at bekræfte kontoen på, og derefter klikke på Næste.

9. Læs de indstillinger, der vises på hvert skærmbillede, vælg de ønskede indstillinger, og følg derefter anvisningerne på skærmen for at fortsætte.

10. Når skærmen Vælg indstillinger for beskyttelse af personlige oplysninger for din enhed vises, skal du vælge de ønskede indstillinger og derefter klikke på Accepter.

Valg af indstillinger for beskyttelse af personlige oplysninger for din enhed med Accepter valgt

Installationen er færdig, og skrivebordet åbnes.

Sletning af Windows 10-installationsfilerne for at genoprette lagerplads

Funktionen Gå tilbage, som giver dig mulighed at geninstallere en tidligere version af Windows, er tilgængelig i 10 dage efter opgradering til Windows 10 (eller opdatering af Windows 10 til en ny version). Windows installationsfilerne optager en stor mængde plads på harddisklageret i løbet af dette tidsrum. Filerne slettes automatisk efter 10 dage. Dog kan du slette dem manuelt, hvis du vil frigøre lagerplads før dette tidspunkt.

Bemærk:

Efter sletning af filerne er funktionen Gå tilbage ikke længere tilgængelig for at gendanne en tidligere version af Windows.

1. Brug søgefeltet på proceslinjen til at søge efter og åbne Diskoprydning.

Windows-søgning for Diskoprydning
  2. Vælg den harddisk, hvor installationen af Windows-filer er gemt (normalt C:) og klik derefter på OK.

Diskoprydningsvindue med C:-drevet valgt
  3. Når vinduet Diskoprydning åbnes, skal du klikke på Ryd op i systemfilerne.

Ryd op i systemfilerne
  4. Vælg den harddisk, hvor installationen af Windows-filer er gemt (normalt C:) og klik derefter på OK.

Vent, mens Diskoprydning scanner drevet for systemfiler, som kan slettes.

5. Vælg Forrige Windows-installationer og Midlertidige Windows-installationsfiler, og klik derefter på OK for at starte oprydningen.

6. Klik på Slet filer.

Når diskoprydningen er færdig, er der mere ledig plads tilgængelig på computerens harddisk.

Løsning af problemer med Windows 10 ved hjælp af HP Recovery Manager

Hvis din computer blev leveret med Windows 10 forudinstalleret fra fabrikken, fungerer HP Recovery Manager ikke sammen med den seneste opdatering.

Bemærk:

Programmet HP Recovery Manager er en del af det oprindelige harddiskbillede på HP-computere, der er udgivet før 2018. Det kan bruges til at gendanne operativsystemet fra filer, der er gemt på en partition på harddisken uden behov for genoprettelsesmedier. Den kan også bruges til at oprette en personlig gendannelsesdisk eller et USB-drev til en bestemt computer.

Meddelelsen Kan ikke åbne filen: X:\sources\Recovery\tools\HP\Rita-tool\ vises muligvis, hvis du forsøger at åbne HP Recovery Manager ved anvendelse af en af de følgende metoder:

• Tryk på F11-tasten, klik på Fejlfinding og vælg derefter HP Recovery Manager.

- eller -

• Søg efter og vælg HP Recovery Manager, og klik derefter på Windows Genoprettelsesmiljø.

For at løse problemet skal du downloade og installere opdateringen til HP Recovery Manager.

Bemærk:

Når du klikker på linket, hentes filen ved hjælp af din internetbrowser.