HP-pc’er – Harddiskfejl vises, før computeren starter i Windows 10

Der vises en harddiskfejlmeddelelse ved opstart.

Denne fejlmeddelelse angiver muligvis et problem med sektorer, data eller fysiske disk på harddisken.

Skærmbillede med harddiskfejlmeddelelse

Hvis denne fejlmeddelelse vises, skal du udføre en diagnosticeringstest af harddisken for at kontrollere harddiskens tilstand.

Sådan udføres en harddisktest i HP PC Hardware Diagnostics

Der findes seks harddiskteste. Kør først hurtigtesten (to til tre minutter). Hvis ikke hurtigtesten finder et problem, skal du køre den udvidede test (to timer eller mere). Testen kan køres én gang eller i løkke, indtil der opstår en fejl.

Følg disse trin for at køre den hurtige harddisktest:

1. I menuen Komponenttest skal du klikke på Harddisk > Hurtig test.

Valg af Hurtig harddisktest
  2. Klik på Kør én gang. Den hurtige test starter.

3. Hvis computeren har mere end én harddisk, skal du vælge det drev, du ønsker at teste. For at teste alle harddiske skal du vælge Test alle harddiske.

Når testen er fuldført, vises en skærm som indeholder resultaterne. Testresultaterne er også tilgængelige i Testlogge i hovedmenuen.

4. Hvis harddisken består den hurtige test, men der stadig er problemer med harddisken, skal du køre den udvidede test. Denne test omfatter SMART-kontrol, Kort DST, Optimeret DST og Lang DST. For at køre disse test individuelt skal du vælge dem fra menuen Harddisktest.

5. Hvis harddisken ikke består en test, skal du klikke på Fejlfinding.

6. Følg vejledningen på skærmen for at forsøge at løse problemet, og klik derefter på Ja.

7. Hvis problemet ikke er løst, skal du klikke på Ja for at kontakte HP’s kundesupport.

8. Noter eller kopier fejl-id’et (24-cifret kode) og produkt-id’et, som du skal bruge, når du kontakter HP’s kundesupport. Oplysningerne er også tilgængelige under Testlogge i hovedmenuen.

9. Hvis din computer er online, skal du klikke på NÆSTE for at gå til webstedet for HP’s kundesupport.

Hvis din computer er offline, skal du bruge din mobile enhed til at scanne den angivne QR-kode og få adgang til HP’s kundesupport.

Gennemgang af harddisktestens resultater

Når testen af harddisken er færdig, vises der en meddelelse for at angive, hvilke handlinger, der er foretaget.

Testresultat

Anbefalet handling

Harddisktest bestået

Brug computeren som sædvanligt.

Problem fundet og udbedret

Brug computeren som sædvanligt.

Dårlig sektor fundet og kortlagt på ny

Genstart computeren.

• Hvis endnu en fejlmeddelelse vises, skal du køre harddisktesten igen.

• Hvis ingen fejlbesked vises, bruges computeren som sædvanligt.

Specifik fejlbesked og 24-cifret id-fejlkode vises

Kontakt HP-kundesupport.

Fejlmeddelelsen SMART Check: IKKE INSTALLERET | Kort DST: IKKE INSTALLERET vises

Genindlæs BIOS-standardindstillingerne.

Se det specifikke HP-dokument for dit produkt, og følg derefter trinene i afsnittet Genindlæs BIOS-standardindstillingerne.

Efter genindlæsning af BIOS-standardindstillingerne skal du køre harddiskdiagnosticeringstesten igen. Hvis fejlen Ikke INSTALLERETvises igen, skal du kontakte HP’s kundesupport.

Kontakt til HP for test af en fejlbehæftet harddisk

Hvis harddisktesten ikke er bestået, skal du skrive fejl-id’et (24-cifret kode) ned, før du kontakter HP-kundesupport.

Bemærk:

Fejl-id’et er også tilgængeligt under Testlogge i hovedmenuen.

Harddisktestresultater, som viser fejl