• Oplysning

• Feedback

HP-printer ikke fundet af softwaren eller enheden under opsætning

Under opsætningen af en HP-printer bliver printeren ikke fundet af appen HP Smart eller operativsystemet. For at afslutte opsætningen skal du kontrollere, at softwaren er opdateret, og at forbindelsen mellem din enhed og printeren fungerer.

Printeren er ikke fundet eller anført i HP Smart-appen

Fejlfinding af problemer, når din printer ikke findes under den første opsætning med HP Smart-appen på en computer eller en mobilenhed.

Opsætning af Wi-Fi-forbindelse

Kontroller, om der er netværksproblemer, og gennemgå installationskravene, hvis din trådløse printer ikke findes under opsætningen med HP Smart.

Udfør følgende opgaver i den angivne rækkefølge. Gå tilbage til appopsætningen efter hver opgave for at se, om problemet er løst.

1. Genstart printeren og computeren eller mobilenheden for at rydde mulige fejltilstande.

2. Gendan Wi-Fi-opsætningstilstand.

• De fleste printere med berøringsskærm eller menu: Åbn menuen Trådløs eller Opsætning, og vælg Netværksopsætning eller Indstillinger, og vælg derefter Gendan netværksindstillinger.

• Printere uden berøringsskærm eller menu: Gå til Gendan Wi-Fi-opsætningstilstand på din HP-printer for at gendanne standardindstillingerne ved at trykke på knapperne på din printer.

3. Åbn listen over tilgængelige netværk på din computer eller mobilenhed.

• Hvis det netværk, du har forbindelse til, ikke er dit, skal du frakoble netværket og oprette forbindelse til dit normale Wi-Fi-netværk. Opret ikke forbindelse til printerens Wi-Fi-signal DIRECT-xx-HP [din printers modelnavn].

Bemærk:

Der kan ikke oprettes printerforbindelse via offentlige netværk eller gæstenetværk, som giver mulighed for gæstelogin, der bruges f.eks. i hoteller, hoteller eller caféer.

• Hvis netværksstatus ikke er tilsluttet, skal du oprette forbindelse til netværket og derefter kontrollere status igen. Et afkrydsningsfelt eller tilsluttet status vises ved siden af netværksnavnet, når du er tilsluttet.

4. Aktiver yderligere forbindelser på din computer eller mobilenhed.

• Tænd for Wi-Fi (kun pc'er): Aktiver Wi-Fi, selvom computeren er tilsluttet netværket med Ethernet. Hvis Wi-Fi ikke tændes, mens du bruger den kabelforbundne forbindelse, skal du midlertidigt frakoble Ethernet-kablet for at aktivere Wi-Fi.

Aktivering af Wi-Fi på computeren
    • Tænd for Bluetooth: HP Smart bruger Bluetooth til at registrere printeren under opsætningen.

Aktivering af Bluetooth
    • Aktiver placeringsindstillingen (kun mobile enheder): Når du har installeret HP Smart til iOS og Android, skal du aktivere placeringstjeneste i enhedsindstillinger for at tillade appen at bruge din placering og Bluetooth.

Aktivering af Placering og Bluetooth
  5. Flyt printeren og computeren eller mobilenheden inden for otte meter fra routeren eller signalforstærkeren, og kontroller derefter status for forbindelse.

• Printerforbindelse: Hvis indikatoren eller ikonet for trådløse forbindelse lyser permanent og blåt, er printeren tilsluttet netværket. Hvis lyset er slukket eller blinker, er printeren ikke tilsluttet netværket.

• Forbindelse til computer eller mobilenhed: Kontroller netværkets signalstyrke. Hvis det trådløse ikon viser en svag signalstatus , skal du bevæge dig tættere på routeren eller signalforstærkeren, indtil der vises et stærkt signal . Vægge, metalreoler og elektronik, der udsender radiosignaler, kan svække det trådløse signal.

6. Geninstaller HP Smart fra din app store, og tilføj derefter printeren igen.

7. Åbn et websted for at bekræfte, at internettjenesten virker. Hvis indlæsningstiden for websiden er langsom eller ustabil, skal du genstarte routeren. Om nødvendigt kan du kontakte din internetudbyder for at kontrollere, om tjenesten er nede.

Opsætning af kabelforbundet netværksforbindelse

Kontrollér, om der er netværksproblemer, og gennemgå opsætningskravene, hvis din kabelforbundne netværksprinter (Ethernet) ikke bliver fundet under opsætning med HP Smart.

Udfør følgende opgaver i den angivne rækkefølge. Gå tilbage til appopsætningen efter hver opgave for at se, om problemet er løst.

1. Tag Ethernet-kablet ud af routeren og printeren. Kontroller, om kablet er beskadiget, og kontroller derefter, at det ikke er et telefonkabel.

Bemærk:

Ethernet- og telefonkabler ligner hinanden, men Ethernet-kabler er som regel større og har otte synlige ledninger på stikket.

2. Sæt kablet i en anden Ethernet- eller LAN-port på routeren igen, og slut derefter den anden ende til printerens Ethernet-port . Kontroller Ethernet-portlysene. Det grønne lys lyser konstant og det orange aktivitetslys blinker, når forbindelsen er oprettet.

Bemærk:

Nogle printere tilsluttes måske ikke straks. Vent på, at Ethernet-ikonet eller Wi-Fi-ikonet og -indikatoren lyser permanent på printerens kontrolpanel.

3. Åbn listen over tilgængelige netværk på din computer eller mobilenhed.

• Hvis det netværk, du er tilsluttet, ikke er dit, skal du frakoble netværket og oprette forbindelse til dit normale netværk igen. Opret ikke forbindelse til printerens Wi-Fi-signal DIRECT-xx-HP [din printers modelnavn].

Bemærk:

Der kan ikke oprettes printerforbindelse via offentlige netværk eller gæstenetværk, som giver mulighed for gæstelogin, der bruges f.eks. i hoteller, hoteller eller caféer.

• Hvis netværksstatus ikke er tilsluttet, skal du oprette forbindelse til netværket og derefter kontrollere status igen. Et afkrydsningsfelt eller tilsluttet status vises ved siden af netværksnavnet, når du er tilsluttet.

4. Find printerens IP-adresse.

• De fleste printere med berøringsskærm eller menu: Åbn menuen Oversigt over trådløse funktioner eller Netværksindstillinger for at finde IP-adressen.

Eksempel på et skærmbillede med oversigt over trådløse funktioner
    • Printere uden berøringsskærm eller menu: Gå til Find IP-adressen for en HP-printer for at udskrive en rapport, der viser IP-adressen, ved at trykke på knapperne på din printer.

Eksempel på printerens IP-adresse vist i en netværkskonfigurationsrapport
  5. Gå tilbage til HP Smart, og vælg Tilføj ved hjælp af IP-adresse for manuelt at føje printeren til appen.

6. Geninstaller HP Smart fra din app store, og tilføj derefter printeren igen.

7. Åbn et websted for at bekræfte, at internettjenesten virker. Hvis indlæsningstiden for websiden er langsom eller ustabil, skal du genstarte routeren. Om nødvendigt kan du kontakte din internetudbyder for at kontrollere, om tjenesten er nede.

Opsætning af USB-forbindelse

Kontroller, om der er forbindelsesproblemer, og gennemgå opsætningskravene, hvis printeren ikke bliver fundet under en USB-kabelopsætning med HP Smart på en computer.

Hvis du har en HP+-printer, skal du oprette forbindelse til dit netværk og internettet og registrere den på din HP-konto for at få fordele ved HP+. Hvis du prøver en USB-opsætning, beder HP Smart dig om at skifte til en Wi-Fi- eller Ethernet-forbindelse for at aktivere HP+. Du kan ikke aktivere HP+ med en USB-opsætning.

Udfør følgende opgaver i den angivne rækkefølge. Gå tilbage til appopsætningen efter hver opgave for at se, om problemet er løst.

1. Lad computeren afslutte driverinstallationen.

Windows og macOS starter automatisk installationen, efter at printeren er blevet tilsluttet til computeren. Installationen kan tage et til 15 minutter. Kontroller status for driverinstallation fra Enheder på kontrolpanelet& printere (Windows) eller Udskriv systemindstillinger & scan (macOS).

2. Kontroller, at computerens operativsystem er aktuelt, og kontroller, om der er tilgængelige opdateringer, og installer det.

3. Tag USB-kablet ud af computeren og printeren, og undersøg derefter kablet for skader. Udskift kablet, hvis det er nødvendigt.

4. Hvis kablet er længere end 3 meter, skal det udskiftes med en kortere.

5. Slut printerens USB-kabel direkte til en USB-port på computeren. Brug ikke en USB-hub.

6. Geninstaller HP Smart-appen fra app store, og tilføj derefter printeren igen.

Printeren er ikke fundet eller vist i Windows

Fejlfind problemer, hvis printeren ikke bliver fundet under den første opsætning på en Windows-desktop- eller bærbar-pc.

Windows fuldfunktionalitetsdriver (HP Easy Start)

Fejlfinding af problemer, hvis din printer ikke findes med en bærbar eller stationær Windows-computer med HP Easy Start eller driveren fra HP Download af software og drivere.

Udfør følgende opgaver i den angivne rækkefølge. Gå tilbage til opsætningen efter hver opgave for at se, om problemet er løst.

1. Genstart printeren og computeren for at slette mulige fejltilstande.

2. Kontroller, om der er problemer, og gennemgå kravene til din opsætningstype.

Printeropsætning med trådløst netværk

• Flyt printeren inden for otte meter (26 fod) fra routeren eller områdeforlængeren, og kontroller derefter status for forbindelsen. Hvis indikatoren for trådløs er permanent og blå, er printeren tilsluttet netværket. Hvis lampen er slukket eller blinker, er printeren ikke tilsluttet netværket.

• Kontroller, at computeren har forbindelse til det korrekte netværk. Hvis ikonet for trådløst viser et svagt signal , skal du gå tættere på routeren eller områdeforlængeren, indtil der vises et stærkt signal. Vægge, metalreoler og elektronik, der udsender radiosignaler, kan svække det trådløse signal.

Bemærk:

Der kan ikke oprettes printerforbindelse via offentlige netværk eller gæstenetværk, som giver mulighed for gæstelogin, der bruges f.eks. i hoteller, hoteller eller caféer.

• Sørg for, at printeren ikke er tilsluttet en computer med et USB-kabel. En USB-forbindelse kan blokere Wi-Fi-opsætningen og deaktivere printerens internetforbindelse, som er påkrævet for HP Instant Ink.

• Åbn et websted for at bekræfte, at internettjenesten virker. Hvis indlæsningstiden for websiden er langsom eller ustabil, skal du genstarte routeren. Om nødvendigt kan du kontakte din internetudbyder for at kontrollere, om tjenesten er nede.

Printeropsætning på kabelforbundet netværk (Ethernet)

• Tag Ethernet-kablet ud af routeren og printeren. Undersøg kablet for skader, og kontroller derefter, at det er et Ethernet-kabel og ikke et telefonkabel. Den bør have otte synlige ledninger på stikket.

• Sæt kablet i en anden Ethernet- eller LAN-port på routeren igen, og slut derefter den anden ende til printerens Ethernet-port . Kontroller Ethernet-portlysene. Det grønne lys lyser konstant og det orange aktivitetslys blinker, når forbindelsen er oprettet.

Bemærk:

Nogle printere tilsluttes måske ikke straks. Vent på, at Ethernet-ikonet eller Wi-Fi-ikonet og -indikatoren lyser permanent på printerens kontrolpanel.

Opsætning af USB-printer

• Tag USB-kablet ud af computeren og printeren, og undersøg derefter kablet for skader. Udskift kablet, hvis det er nødvendigt.

• Brug ikke et kabel, der er længere end 3 meter.

• Slut printerens USB-kabel direkte til en USB-port på computeren. Brug ikke en USB-hub.

3. Download HP Print and Scan Doctor, og følg derefter anvisningerne for at installere og køre fejlfindingsværktøjet.

Hvis printeren ikke blev fundet, skal du klikke på Mit produkt står ikke på listen og derefter følge anvisningerne for at fejlfinde forbindelsen.

4. Søg efter og åbn Tilføj eller fjern programmer i Windows, og led derefter efter navnet på din HP-printer på listen over programmer.

• Hvis du finder din printer, skal du klikke på printernavnet og derefter klikke på Afinstaller.

• Hvis du ikke kan finde din printer, skal du søge efter og åbne Printere og scannere, klikke på din printer og derefter klikke på Fjern enhed.

Når driveren er afinstalleret, skal du gå til at HP Smart – Microsoft Store installere HP Smart og konfigurere printeren.

Indbygget Windows-driver

Fejlfind problemer, hvis din printer ikke findes med en bærbar eller stationær Windows-computer ved hjælp af den indbyggede driver.

Disse trin gælder for en printeropsætning via Enhederog scannere i Windows indstillinger. Den printer, jeg skal bruge, bliver muligvis ikke vist i listen .

Udfør følgende opgaver i den angivne rækkefølge. Gå tilbage til opsætningen efter hver opgave for at se, om problemet er løst.

1. Genstart printeren og computeren for at slette mulige fejltilstande.

2. Kontroller, om der er problemer, og gennemgå kravene til din opsætningstype.

Printeropsætning med trådløst netværk

• Flyt printeren inden for otte meter (26 fod) fra routeren eller områdeforlængeren, og kontroller derefter status for forbindelsen. Hvis indikatoren for trådløs er permanent og blå, er printeren tilsluttet netværket. Hvis lampen er slukket eller blinker, er printeren ikke tilsluttet netværket.

• Kontroller, at computeren har forbindelse til det korrekte netværk. Hvis ikonet for trådløst viser et svagt signal , skal du gå tættere på routeren eller områdeforlængeren, indtil der vises et stærkt signal. Vægge, metalreoler og elektronik, der udsender radiosignaler, kan svække det trådløse signal.

Bemærk:

Der kan ikke oprettes printerforbindelse via offentlige netværk eller gæstenetværk, som giver mulighed for gæstelogin, der bruges f.eks. i hoteller, hoteller eller caféer.

• Sørg for, at printeren ikke er tilsluttet en computer med et USB-kabel. En USB-forbindelse kan blokere Wi-Fi-opsætningen.

• Åbn et websted for at bekræfte, at internettjenesten virker. Hvis indlæsningstiden for websiden er langsom eller ustabil, skal du genstarte routeren. Om nødvendigt kan du kontakte din internetudbyder for at kontrollere, om tjenesten er nede.

Printeropsætning på kabelforbundet netværk (Ethernet)

• Tag Ethernet-kablet ud af routeren og printeren. Undersøg kablet for skader, og kontroller derefter, at det er et Ethernet-kabel og ikke et telefonkabel. Den bør have otte synlige ledninger på stikket.

• Sæt kablet i en anden Ethernet- eller LAN-port på routeren igen, og slut derefter den anden ende til printerens Ethernet-port . Kontroller Ethernet-portlysene. Det grønne lys lyser konstant og det orange aktivitetslys blinker, når forbindelsen er oprettet.

Bemærk:

Nogle printere tilsluttes måske ikke straks. Vent på, at Ethernet-ikonet eller Wi-Fi-ikonet og -indikatoren lyser permanent på printerens kontrolpanel.

Opsætning af USB-printer

• Tag USB-kablet ud af computeren og printeren, og undersøg derefter kablet for skader. Udskift kablet, hvis det er nødvendigt.

• Brug ikke et kabel, der er længere end 3 meter.

• Slut printerens USB-kabel direkte til en USB-port på computeren. Brug ikke en USB-hub.

3. Klik på Tilføj en printer eller scannerDen printer, jeg skal bruge, vises ikke for muligheder for at tilføje printeren manuelt.

Gå til HP-printeropsætning (indbygget driver til Windows) for at få flere oplysninger.

4. Søg efter og åbn Windows Update i Windows, og klik derefter på Søg efter opdateringer for at sikre, at den nyeste printersoftware er tilgængelig.

5. Opdater printerens firmware: Gå til Download af software og drivere fra HP for at søge efter og hente firmwareopdateringer til din printer.

6. Søg efter og åbn Fejlfindingsindstillinger i Windows, og klik derefter på Flere fejlfindingsværktøjerprinterfor at køre fejlfindingsværktøjet .

Printeren er ikke fundet eller tilgængelig i macOS

Fejlfind problemer, hvis din printer ikke bliver fundet under den første opsætning på en MacBook, i Den bærbare computer eller skrivebordet på Mac.

macOS indbygget driver, AirPrint

Fejlfind problemer, hvis din printer ikke findes med en bærbar Mac eller et skrivebord med macOS-driveren.

Der vises muligvis også en meddelelse om , at der ikke er nogen tilgængelige printere .

Udfør følgende opgaver i den angivne rækkefølge. Gå tilbage til opsætningen efter hver opgave for at se, om problemet er løst.

1. Genstart printeren og computeren for at slette mulige fejltilstande.

2. Kontroller, om der er problemer, og gennemgå kravene til din opsætningstype.

Printeropsætning med trådløst netværk

• Flyt printeren inden for otte meter (26 fod) fra routeren eller områdeforlængeren, og kontroller derefter status for forbindelsen. Hvis indikatoren for trådløs er permanent og blå, er printeren tilsluttet netværket. Hvis lampen er slukket eller blinker, er printeren ikke tilsluttet netværket.

• Kontroller, at computeren har forbindelse til det korrekte netværk. Hvis ikonet for trådløst viser et svagt signal , skal du gå tættere på routeren eller områdeforlængeren, indtil der vises et stærkt signal. Vægge, metalreoler og elektronik, der udsender radiosignaler, kan svække det trådløse signal.

Bemærk:

Der kan ikke oprettes printerforbindelse via offentlige netværk eller gæstenetværk, som giver mulighed for gæstelogin, der bruges f.eks. i hoteller, hoteller eller caféer.

• Sørg for, at printeren ikke er tilsluttet en computer med et USB-kabel. En USB-forbindelse kan blokere Wi-Fi-opsætningen.

• Åbn et websted for at bekræfte, at internettjenesten virker. Hvis indlæsningstiden for websiden er langsom eller ustabil, skal du genstarte routeren. Om nødvendigt kan du kontakte din internetudbyder for at kontrollere, om tjenesten er nede.

Printeropsætning på kabelforbundet netværk (Ethernet)

• Tag Ethernet-kablet ud af routeren og printeren. Undersøg kablet for skader, og kontroller derefter, at det er et Ethernet-kabel og ikke et telefonkabel. Den bør have otte synlige ledninger på stikket.

• Sæt kablet i en anden Ethernet- eller LAN-port på routeren igen, og slut derefter den anden ende til printerens Ethernet-port . Kontroller Ethernet-portlysene. Det grønne lys lyser konstant og det orange aktivitetslys blinker, når forbindelsen er oprettet.

Bemærk:

Nogle printere tilsluttes måske ikke straks. Vent på, at Ethernet-ikonet eller Wi-Fi-ikonet og -indikatoren lyser permanent på printerens kontrolpanel.

Opsætning af USB-printer

• Tag USB-kablet ud af computeren og printeren, og undersøg derefter kablet for skader. Udskift kablet, hvis det er nødvendigt.

• Brug ikke et kabel, der er længere end 3 meter.

• Slut printerens USB-kabel direkte til en USB-port på computeren. Brug ikke en USB-hub.

3. Åbn menuenApple, klik på Systemindstillinger, og klik derefter på Softwareopdatering for at sikre, at den nyeste printersoftware er tilgængelig.

4. Opdater printerens firmware: Gå til Download af software og drivere fra HP for at søge efter og hente firmwareopdateringer til din printer.

5. Åbn Apple-menuen , klik på Systemindstillinger, og klik derefter på Udskriv og scan eller Printere og scannere. Højreklik eller Ctrl og klik et vilkårligt sted på printerlisten, og klik derefter på Nulstil udskrivningssystem.

Genstart printeren, vend tilbage til listen Printere, og klik derefter på plus-ikonet (+) for at konfigurere og tilføje printeren.

macOS-fuldfunktionsdriver (HP Easy Start)

Fejlfind problemer, hvis din printer ikke findes med en bærbar eller stationær Mac med HP Easy Start-driveren.

Udfør følgende opgaver i den angivne rækkefølge. Gå tilbage til opsætningen efter hver opgave for at se, om problemet er løst.

1. Genstart printeren og computeren for at slette mulige fejltilstande.

2. Kontroller, om der er problemer, og gennemgå kravene til din opsætningstype.

Printeropsætning med trådløst netværk

• Flyt printeren inden for otte meter (26 fod) fra routeren eller områdeforlængeren, og kontroller derefter status for forbindelsen. Hvis indikatoren for trådløs er permanent og blå, er printeren tilsluttet netværket. Hvis lampen er slukket eller blinker, er printeren ikke tilsluttet netværket.

• Kontroller, at computeren har forbindelse til det korrekte netværk. Hvis ikonet for trådløst viser et svagt signal , skal du gå tættere på routeren eller områdeforlængeren, indtil der vises et stærkt signal. Vægge, metalreoler og elektronik, der udsender radiosignaler, kan svække det trådløse signal.

Bemærk:

Der kan ikke oprettes printerforbindelse via offentlige netværk eller gæstenetværk, som giver mulighed for gæstelogin, der bruges f.eks. i hoteller, hoteller eller caféer.

• Sørg for, at printeren ikke er tilsluttet en computer med et USB-kabel. En USB-forbindelse kan blokere Wi-Fi-opsætningen og deaktivere printerens internetforbindelse, som er påkrævet for HP Instant Ink.

• Åbn et websted for at bekræfte, at internettjenesten virker. Hvis indlæsningstiden for websiden er langsom eller ustabil, skal du genstarte routeren. Om nødvendigt kan du kontakte din internetudbyder for at kontrollere, om tjenesten er nede.

Printeropsætning på kabelforbundet netværk (Ethernet)

• Tag Ethernet-kablet ud af routeren og printeren. Undersøg kablet for skader, og kontroller derefter, at det er et Ethernet-kabel og ikke et telefonkabel. Den bør have otte synlige ledninger på stikket.

• Sæt kablet i en anden Ethernet- eller LAN-port på routeren igen, og slut derefter den anden ende til printerens Ethernet-port . Kontroller Ethernet-portlysene. Det grønne lys lyser konstant og det orange aktivitetslys blinker, når forbindelsen er oprettet.

Bemærk:

Nogle printere tilsluttes måske ikke straks. Vent på, at Ethernet-ikonet eller Wi-Fi-ikonet og -indikatoren lyser permanent på printerens kontrolpanel.

Opsætning af USB-printer

• Tag USB-kablet ud af computeren og printeren, og undersøg derefter kablet for skader. Udskift kablet, hvis det er nødvendigt.

• Brug ikke et kabel, der er længere end 3 meter.

• Slut printerens USB-kabel direkte til en USB-port på computeren. Brug ikke en USB-hub.

3. Åbn Apple-menuen , klik på Systemindstillinger, og klik derefter på Udskriv og scan eller Printere og scannere. Højreklik eller Ctrl og klik et vilkårligt sted på printerlisten, og klik derefter på Nulstil udskrivningssystem.

Genstart printeren, vend tilbage til listen Printere, og klik derefter på plus-ikonet (+) for at konfigurere og tilføje printeren.

4. Fra rullemenuen HP Easy Start skal du klikke på Afinstaller HP-software for at afinstallere al HP-software.

Klik på Afinstaller HP-software i HP Easy Start

Når driveren er afinstalleret, skal du gå til at HP Smart – Mac App Store installere HP Smart og konfigurere printeren.

Printeren er ikke tilgængelig i Android

Fejlfind problemer, hvis din printer ikke findes under den første opsætning på en Android-mobilenhed.

Meddelelsen Denne printer er ikke tilgængelig lige nu vises muligvis også.

Udfør følgende opgaver i den angivne rækkefølge. Prøv at fuldføre opsætningen efter hver opgave for at se, om problemet er løst.

1. Download og installer , åbn det HP Print Service Pluginelement, du vil udskrive, og vælg derefter din printer for at fuldføre opsætningen.

2. Genstart printeren og mobilenheden for at slette mulige fejltilstande.

3. På din mobile enhed skal du åbne listen over tilgængelige netværk.

• Hvis det netværk, du har forbindelse til, ikke er dit, skal du frakoble netværket og oprette forbindelse til dit normale Wi-Fi-netværk. Opret ikke forbindelse til printerens Wi-Fi-signal DIRECT-xx-HP [din printers modelnavn].

Bemærk:

Der kan ikke oprettes printerforbindelse via offentlige netværk eller gæstenetværk, som giver mulighed for gæstelogin, der bruges f.eks. i hoteller, hoteller eller caféer.

• Hvis netværksstatus ikke er tilsluttet, skal du oprette forbindelse til netværket og derefter kontrollere status igen. Et afkrydsningsfelt eller tilsluttet status vises ved siden af netværksnavnet, når du er tilsluttet.

4. Flyt printeren og den mobile enhed inden for otte meter (26 fod) fra routeren eller områdeforlængeren, og kontroller derefter forbindelsesstatussen.

• Printerforbindelse: Hvis indikatoren eller ikonet for trådløse forbindelse lyser permanent og blåt, er printeren tilsluttet netværket. Hvis lyset er slukket eller blinker, er printeren ikke tilsluttet netværket.

• Forbindelse til mobilenhed: Kontroller netværkets signalstyrke. Hvis det trådløse ikon viser en svag signalstatus , skal du bevæge dig tættere på routeren eller signalforstærkeren, indtil der vises et stærkt signal . Vægge, metalreoler og elektronik, der udsender radiosignaler, kan svække det trådløse signal.

5. Anbring printeren inden for rækkevidde af Wi-Fi-routerens signal, og slut den derefter til netværket.

• Printere med et kontrolpanel for berøringsskærm: Åben menuen Opsætning, Netværk eller Trådløse indstillinger, vælg Guiden Trådløs konfiguration, og følg derefter vejledningen for at vælge netværksnavnet og indtaste kodeordet.

• Printere uden et kontrolpanel for berøringsskærm: Tryk på knappen Trådløs, og hold den nede i fem sekunder, eller indtil det trådløse signal begynder at blinke. Inden for to minutter skal du trykke på knappen WPS (Wi-Fi Protected Setup) på routeren og holde den nede, indtil tilslutningsprocessen starter. Printerens trådløse lys holder op med at blinke, når forbindelsen er oprettet.

• HP DeskJet 6000- og 6400-, ENVY 6000- og 6400- og Tango-printere: Tryk på knapperne Wi-Fi og tænd/sluk-knappen på printerens bagside og hold dem nede i fem sekunder, indtil den blå bjælke begynder at blinke. Inden for to minutter skal du trykke på knappen Wi-Fi-beskyttet opsætning på routeren og holde den nede, indtil tilslutningsprocessen starter. Den blå bjælke stopper med at blinke, når forbindelsen er oprettet.

6. Vælg Printspooler eller Printspooler til lager på listen System apps, og tryk derefter på Ryd data eller Gennemtving Stop.

Gå til HP-printere - Fejlen "Printeren er ikke tilgængelig" (Android) for mere detaljeret information.

Printeren blev ikke fundet i Apple iOS

Fejlfinding af problemer, hvis din printer ikke findes under den første opsætning på en iPhone eller iPad.

Meddelelsen Ingen AirPrint-printere fundet vises muligvis også.

Udfør følgende opgaver i den angivne rækkefølge. Prøv at fuldføre opsætningen efter hver opgave for at se, om problemet er løst.

1. Genstart printeren og mobilenheden for at slette mulige fejltilstande.

2. På din mobile enhed skal du åbne listen over tilgængelige netværk.

• Hvis det netværk, du har forbindelse til, ikke er dit, skal du frakoble netværket og oprette forbindelse til dit normale Wi-Fi-netværk. Opret ikke forbindelse til printerens Wi-Fi-signal DIRECT-xx-HP [din printers modelnavn].

Bemærk:

Der kan ikke oprettes printerforbindelse via offentlige netværk eller gæstenetværk, som giver mulighed for gæstelogin, der bruges f.eks. i hoteller, hoteller eller caféer.

• Hvis netværksstatus ikke er tilsluttet, skal du oprette forbindelse til netværket og derefter kontrollere status igen. Et afkrydsningsfelt eller tilsluttet status vises ved siden af netværksnavnet, når du er tilsluttet.

3. Flyt printeren og den mobile enhed inden for otte meter (26 fod) fra routeren eller områdeforlængeren, og kontroller derefter forbindelsesstatussen.

• Printerforbindelse: Hvis indikatoren eller ikonet for trådløse forbindelse lyser permanent og blåt, er printeren tilsluttet netværket. Hvis lyset er slukket eller blinker, er printeren ikke tilsluttet netværket.

• Forbindelse til mobilenhed: Kontroller netværkets signalstyrke. Hvis det trådløse ikon viser en svag signalstatus , skal du bevæge dig tættere på routeren eller signalforstærkeren, indtil der vises et stærkt signal . Vægge, metalreoler og elektronik, der udsender radiosignaler, kan svække det trådløse signal.

4. Anbring printeren inden for rækkevidde af Wi-Fi-routerens signal, og slut den derefter til netværket.

• Printere med et kontrolpanel for berøringsskærm: Åben menuen Opsætning, Netværk eller Trådløse indstillinger, vælg Guiden Trådløs konfiguration, og følg derefter vejledningen for at vælge netværksnavnet og indtaste kodeordet.

• Printere uden et kontrolpanel for berøringsskærm: Tryk på knappen Trådløs, og hold den nede i fem sekunder, eller indtil det trådløse signal begynder at blinke. Inden for to minutter skal du trykke på knappen WPS (Wi-Fi Protected Setup) på routeren og holde den nede, indtil tilslutningsprocessen starter. Printerens trådløse lys holder op med at blinke, når forbindelsen er oprettet.

• HP DeskJet 6000- og 6400-, ENVY 6000- og 6400- og Tango-printere: Tryk på knapperne Wi-Fi og tænd/sluk-knappen på printerens bagside og hold dem nede i fem sekunder, indtil den blå bjælke begynder at blinke. Inden for to minutter skal du trykke på knappen Wi-Fi-beskyttet opsætning på routeren og holde den nede, indtil tilslutningsprocessen starter. Den blå bjælke stopper med at blinke, når forbindelsen er oprettet.

5. Åbn de Avancerede indstillinger (EWS) med HP Smart-appen eller ved at indtaste dens IP-adresse i en webbrowsers adressefelt. I afsnittet Netværksindstillinger skal du kontrollere, at AirPrint-status er slået til.

Printeren blev ikke fundet i ChromeOS

Foretag fejlfinding af problemer, hvis din printer ikke findes med en Chromebook ved hjælp af den indbyggede driver.

Disse trin gælder for en printeropsætning via Indstillingeravanceretudskrivning i ChromeOS.

Udfør følgende opgaver i den angivne rækkefølge. Gå tilbage til opsætningen efter hver opgave for at se, om problemet er løst.

1. Genstart printeren og computeren for at slette mulige fejltilstande.

2. Kontroller, om der er problemer, og gennemgå kravene til din opsætningstype.

Printeropsætning med trådløst netværk

• Flyt printeren inden for otte meter (26 fod) fra routeren eller områdeforlængeren, og kontroller derefter status for forbindelsen. Hvis indikatoren for trådløs er permanent og blå, er printeren tilsluttet netværket. Hvis lampen er slukket eller blinker, er printeren ikke tilsluttet netværket.

• Kontroller, at computeren har forbindelse til det korrekte netværk. Hvis ikonet for trådløst viser et svagt signal , skal du gå tættere på routeren eller områdeforlængeren, indtil der vises et stærkt signal. Vægge, metalreoler og elektronik, der udsender radiosignaler, kan svække det trådløse signal.

Bemærk:

Der kan ikke oprettes printerforbindelse via offentlige netværk eller gæstenetværk, som giver mulighed for gæstelogin, der bruges f.eks. i hoteller, hoteller eller caféer.

• Sørg for, at printeren ikke er tilsluttet en computer med et USB-kabel. En USB-forbindelse kan blokere Wi-Fi-opsætningen.

• Åbn et websted for at bekræfte, at internettjenesten virker. Hvis indlæsningstiden for websiden er langsom eller ustabil, skal du genstarte routeren. Om nødvendigt kan du kontakte din internetudbyder for at kontrollere, om tjenesten er nede.

Printeropsætning på kabelforbundet netværk (Ethernet)

• Tag Ethernet-kablet ud af routeren og printeren. Undersøg kablet for skader, og kontroller derefter, at det er et Ethernet-kabel og ikke et telefonkabel. Den bør have otte synlige ledninger på stikket.

• Sæt kablet i en anden Ethernet- eller LAN-port på routeren igen, og slut derefter den anden ende til printerens Ethernet-port . Kontroller Ethernet-portlysene. Det grønne lys lyser konstant og det orange aktivitetslys blinker, når forbindelsen er oprettet.

Bemærk:

Nogle printere tilsluttes måske ikke straks. Vent på, at Ethernet-ikonet eller Wi-Fi-ikonet og -indikatoren lyser permanent på printerens kontrolpanel.

Opsætning af USB-printer

• Tag USB-kablet ud af computeren og printeren, og undersøg derefter kablet for skader. Udskift kablet, hvis det er nødvendigt.

• Brug ikke et kabel, der er længere end 3 meter.

• Slut printerens USB-kabel direkte til en USB-port på computeren. Brug ikke en USB-hub.

3. Hvis printeren ikke er anført, skal du klikke på Tilføj manuelt og derefter følge instruktionerne for at tilføje printeren manuelt.

Du finder flere oplysninger på Hjælp til Chromebook – Opsætning af din printer (på engelsk).

4. Sluk for Wi-Fi på din Chromebook, og tænd for det derefter.