HP-printere – Udskriv etiketter til adresser, cd'er, dvd'er og meget mere

Brug din HP-printer sammen med tekstbehandlingsapps eller præformaterede skabeloner til at udskrive adresser, forsendelsesmærkater, cd/dvd og andre typer etiketter.

Før du begynder at udskrive etiketter

Læs disse vejledninger og tip, før du udskriver etiketter.

• Test udskriftsjobbet på almindeligt papir først: For at kontrollere, hvordan etiketarket skal lægges i papirbakken, skal du mærke på den ene side af papiret og derefter notere dig, hvor mærket flugter med testarkets trykte side.

Placer testarket bag etiketarket, og hold dem derefter sammen op mod lyset for at bekræfte, at teksten er placeret korrekt og har en tilstrækkelig størrelse.

• Læg etiketark i, så de kan føres korrekt ind i printeren: Ventiler etiketarkene og pas på ikke at bøje hjørner eller få etiketterne til at falde af bagpapiret. Læg dem i papirbakken oven på en stak på ca. 25 ark almindeligt papir. Læg ikke papir i bakken.

• Vælg indstillinger for udskriftsjob: I det program, du bruge til at oprette etiketterne, skal du indstille udskriftskvaliteten til Normal og papirtypen til Almindelig eller Etiketter, hvis denne indstilling er tilgængelig. Hvis alle etiketarkene er forkerte, kan du prøve at justere top og/eller venstre margener i layoutindstillingerne.

• Kontroller etikettens tilstand: Brug ikke etiketter, der er rynkede, krøllede, adskilte fra bagpapiret eller på anden måde beskadiget.

Udskriv etiketter (Windows)

Hvis du vil udskrive etiketter, skal du bruge præformaterede skabeloner eller funktionen Mailinglister i Microsoft Word eller bruge løsninger fra en databaseproducent.

• Værktøjer til Mailinglister i Microsoft Word: I den øverste menulinje skal du klikke på Mailinglister. Klik derefter på Etiketter. I vinduet Konvolutter og etiketter skal du klikke på Indstillinger. Vælg herefter etikettens varemærke i menuen Etiketleverandører, vælg Produktnummer, og klik derefter på OK.

Bemærk:

Hvis du vil have mere at vide om udskrivning af etiketter med brevfletningsfunktionen, skal du gå til Microsoft Office: Oprettelse og udskrivning af etiketter ved hjælp af brevfletning (på engelsk).

Menuen Mailinglister i Microsoft Word
  • Microsoft Words præformaterede etiketskabeloner: I Word skal du klikke på Filer og klikke på Ny. Søg derefter efter en etiketskabelon.

• Skabeloner fra etiketleverandøren: Etiketproducenter såsom Avery (på engelsk) leverer onlineværktøjer og -skabeloner til udskrivning af deres etiketter mod betaling. Se etiketvirksomhedens websted for oplysninger og indstillinger.

Udskriv etiketter (Mac)

Du kan bruge Mac Contact Management-software eller Word-programmer til at udskrive etiketter, eller prøv de skabeloner, der tilbydes af etiketternes producenter.

Særlige overvejelser med hensyn til cd- og dvd-etiketter

Overvej følgende oplysninger, når du udskriver etiketter til cd'er og dvd'er.

Du får det bedste resultat med cd-og dvd-etiketter, når du bruger særlige etiketter, der er fremstillet til diske, og bruger dem med designsoftware og skabeloner, der er tilgængelige online. F.eks. tilbyder tjenester som Avery Custom Printed CD and DVD Labels (på engelsk) og SureThing Disc Labeler (på engelsk) designværktøjer og skabeloner mod betaling.

Pas på:

For at forhindre beskadigelse af dit cd- eller dvd-drev skal du kontrollere, at etiketterne er angivet for den disktype, du bruger. Følg alle retningslinjer for at påsætte og centrere etiketterne på disken.