Udskriv fotos med en HP-printer

Udskriv kvalitetsfotografier med det korrekte papir og de rigtige indstillinger for dit udskriftsjob.

Læg fotopapir i hovedpapirbakken

Læg kompatibelt fotopapir i din HP-printer.

Bemærk:

Hvis din printer har en separat fotopapirbakke, skal du se i brugervejledningen for at få at vide, hvordan du udskriver fra bakken.

1. Fjern almindeligt papir fra hovedpapirbakken.

2. Læg den korte kant af fotopapiret i bakken. Hvis papiret har en perforeret fane, skal du lægge papiret i, så fanen vender opad eller imod dig, så der ikke printes på den.

• Inkjetprintere med en papirbakke bagpå: Ilæg glittet inkjet-fotopapir eller udskriv med udskriftssiden opad

Ilægning af fotopapir i bageste papirbakke
    • Inkjetprintere med en papirbakke foran: Ilæg glittet inkjet-fotopapir eller udskriv med udskriftssiden nedad

Ilægning af fotopapir i forreste papirbakke
    • LaserJet-printere med en papirbakke foran: Ilæg glittet laserfotopapir eller udskriv med udskriftssiden opad

3. Skub papirbreddestyrene helt ind, indtil de hviler mod papirets kanter.

Udskriv foto (Windows)

Du kan udskrive dit foto fra billedbehandlingssoftwaren, efter du har foretaget ændringer af nogle få indstillinger for udskriftskvaliteten.

1. Før udskrivning skal du redigere billedet for at forbedre farve, lysstyrke, kontrast og andre billedindstilllinger.

2. Højreklik på billedet, vælg Åbn med, og vælg derefter Windows Billedfremviser eller Paint.

Bemærk:

Åbn fotoet med Paint til at bruge disse trin i Windows 10. Windows Billedfremviser leveres ikke med Windows 10 og er blevet udskiftet med appen Fotos.

3. Klik på Udskriv, Filer eller menuikonet Microsoft Paint, og klik derefter på Udskriv.

Vinduet Udskriv eller Udskrive billeder åbner med indstillinger for generelle udskriftsjob.

4. Åbn printerens vindue Dokumentegenskaber for at få adgang til flere udskriftsindstillinger.

Hvis du ikke kan se disse indstillinger, skal du gå til 123.hp.com for installere fuldfunktionsdriveren fra HP.

• I Windows Photo Viewer skal du i vinduet Udskriv billeder klikke på Indstillinger... og derefter klikke på Printeregenskaber...

• I Paint skal du i vinduet Udskriv klikke på Indstillinger.

Vinduet Dokumentegenskaber
  5. Rediger indstillingerne for udskriftsjobbet i vinduet Egenskaber eller Indstillinger. Brug knappen Avanceret eller fanerne øverst i Windows for at finde dine indstillinger.

• Stående eller liggende retning: Vælg Stående for lodrette udskrifter og Liggende for vandrette udskrifter.

• Papirbakke eller -kilde: Vælg den bakke, hvor du lagde papiret i, hvis din printer har mere end en bakke.

• Fotopapirtype: Indstil den papirtype, du bruger, f.eks. fotopapir fra HP med glat eller mat overflade.

• Papirstørrelse: Vælg den papirtype, du har lagt i printeren.

• Tilføj eller fjern en kant: Tilføj en hvid kant omkring billedet, eller udskriv helt til kanten af papiret.

Bemærk:

Hvis vinduet Dokumentegenskaber har fanen Genvej til udskrivning, skal du vælge en genvej med dine foretrukne indstillinger.

6. Fra fanen Papir/Kvalitet og under Avancerede indstillinger skal du vælge de tilgængelige indstillinger for udskriftskvalitet.

Bemærk:

Kvaliteten måles i DPI (punkter pr. tomme). Højere DPI giver bedre fotos, men langsommere udskrivningshastighed.

• Kladde: Laveste DPI bruges sædvanligvis, når blækniveauet er lavt, eller når udskrift af høj kvalitet ikke er påkrævet

• Normal: Standardkvalitetsindstilling, som passer til de fleste udskriftsjob

• Bedst: Bedre DPI end for Normal

• Maks. DPI: Højest tilgængelige DPI-indstilling

7. Vælg mellem følgende indstillinger baseret på dine udskrivningsbehov på fanen Papir/kvalitet, Farve eller Funktioner eller menuen Avanceret, Farvetilstand eller Udskriv i gråtoner.

Bemærk:

Hvis du ofte udskriver i sort/hvid, men oplever, at der også anvendes farveblæk, bruger din printermodel en blanding af sort og farvet blæk til at reducere korn. Derudover anvendes der noget blæk fra alle patroner til udførelse af regelmæssig vedligeholdelse, der forebygger tilstopning og andre problemer med udskriftskvaliteten. Disse funktioner kan ikke omgås.

• Sort/hvid, Monokrom, Kun med sort blæk eller Gråskala: Bruger kun sorte patroner til at udskrive i sort/hvid.

• Gråskala i høj kvalitet: Bruger alle farver og sort til at udskrive i sort/hvid i højere kvalitet.

• Farver: Bruger alle farver og sort til at udskrive i fuld farve.

8. Klik på OK, og klik derefter på Udskriv.

9. Hvis du vil gemme indstillingerne for fremtidige udskriftsjob, skal du vælge en af genvejene til udskriftsjob, skifte en af indstillingerne, klikke på Brugerdefinerede udskriftsindstillinger og derefter klikke på Gem som.

10. Efter udskrivning skal du fjerne fotopapir fra bakken og gemme det i den pakke, det blev leveret i eller i en plastikpose. Hvis det efterlades i bakken i en længere periode, kan papiret muligvis begynde at krølle.

Udskriv fotoet (Mac)

Du kan udskrive dit foto fra billedbehandlingssoftwaren, efter du har foretaget ændringer af nogle få indstillinger for udskriftskvaliteten.

1. Før udskrivning skal du redigere billedet for at forbedre farve, lysstyrke, kontrast og andre billedindstilllinger.

2. Åbn fotoet, klik på Filer og klik derefter på Udskriv. Vælg et tastaturlayout til appen Fotos, og klik derefter på Udskriv. Vinduet udskriftsindstillinger åbnes.

Hvis du ikke kan se følgende valgmuligheder i vinduet, skal du klikke på Vis oplysninger.

Vinduet Udskrivningsindstillinger
  3. Vælg din printer i menuen Printer.

4. Nogle printere tilbyder foruddefinerede Forudindstillinger for udskrivning af foto. Vælg en indstilling i menuen Forudindstillinger, der gælder for dit udskriftsjob eller din papirtype.

5. I menuen Papirformat skal du vælge det papir, du udskriver på. Hvis det er nødvendigt, skal du klikke på pil op øverst eller nederst i pop op-menuen for at få vist flere størrelser.

Nogle papirformater har flere muligheder. Sørg for at vælge det korrekte papirformat uden kant, såsom 10 x 15 cm uden kant, hvis du vil udskrive et foto uden kant.

6. Vælg Retning for foto (stående for lodret og liggende for vandret).

7. Klik på den unavngivne menu med udskriftsindstillinger i midten af dialogboksen for at få adgang til flere udskriftsindstillinger.

Flere udskriftsindstillinger
  8. Skift eventuelt indstillingerne for udskriftsjobbet.

Bemærk:

Hvis du vil gemme dine indstillinger til fremtidige udskriftsjob, skal du klikke på menuen Forudindstillinger og derefter vælge Gem aktuelle indstillinger som forudindstilling.

• Papirtype: Når du vælger den korrekte papirtype, sikrer du, at printeren anvender blækket på det papir, du har lagt i printeren, korrekt. Klik på Medie og kvalitet, og klik derefter på menuen Papirtype.

• Papirbakke: Vælg den bakke, hvor du lagde papiret i, hvis din printer har mere end en bakke. Klik på Medie og kvalitet, og vælg derefter en indstilling i menuen Indfør fra.

• Udskriv i farver eller sort/hvid: Vælg eller fravælg Sort/hvid i den primære dialogboks. Menuen Forudindstillinger indeholder også indstillingerne for farve og sort/hvid.

• Juster udskriftskvalitet: Klik på Medie og kvalitet, og flyt derefter skyderen for Kvalitet til den ønskede indstilling.

• Tilføj eller fjern en kant: Klik på Layout, og klik derefter på menuen Kant for at vælge en kantbredde, eller vælg Ingen for udskrivning uden kant.

• Spejlvendt udskrivning: Spejlvend et billede eller et dokument til udskrivning af overførsler, der kan stryges på. Klik på Layout, og vælg derefter indstillingen Vend horisontalt.

9. Klik på Udskriv.

10. Efter udskrivning skal du fjerne fotopapir fra bakken og gemme det i den pakke, det blev leveret i eller i en plastikpose. Hvis det efterlades i bakken i en længere periode, kan papiret muligvis begynde at krølle.

Tips til udskrivning af kvalitetsfotos

Tips og anbefalinger til udskrivning af de bedste billeder med din HP-printer.

• Brug HP-fotopapir: HP-fotopapir er optimeret til brug med inkjetprintere og giver kvalitetsudskrift til egne projekter eller indramning.

• Tag fotos i høj opløsning: Billeder i højere opløsning giver klarere og mere levende udskrifter.

• Rediger fotos inden udskrivning: Før du udskriver, skal du benytte fotoredigeringsværktøjer beskære billedet og forbedre farver, lysstyrke, kontrast og andre billedindstillinger.

• Vælg kvaliteten Bedste eller Maks. DPI i udskriftsindstillingerne: Indstillinger med højere udskriftskvalitet giver de bedste resultater.