• Oplysning

• Feedback

Scannerfejl på HP-printere

Når du forsøger at scanne, kopiere eller sende fax, vises fejlen "Scannerfejl"."Kan ikke scanne, kopiere, eller sende en fax" eller "Scannersystemfejl".

Fejlen viser problemer med scannerhardware eller strøm, som f.eks. en scannerbjælkestop eller kalibreringsproblem, lav scannerpæretemperatur eller et internt eller eksternt elektrisk problem. Det er ikke relateret til netværks- eller USB-forbindelsesproblemer.

Udfør følgende opgaver i den angivne rækkefølge. Brug printeren efter hver opgave for at se, om problemet er løst.

Nulstil printeren

Nulstil printeren for at gendanne efter printerfejl.

1. Hvis printeren har et genopladeligt batteri, skal du fjerne det.

2. Træk netledningen ud af printeren, mens printeren er tændt.

3. Træk netledningen ud fra strømkilden.

4. Vent 60 sekunder.

5. Slut strømledningen til en stikkontakt og printeren igen.

Bemærk:

HP anbefaler, at du slutter printeren direkte til en stikkontakt.

6. Tænd for printeren for at fuldføre nulstillingen.

Brug af HP Print and Scan Doctor (Windows)

Brug HP Print and Scan Doctor på din Windows-computer til at hjælpe med at diagnosticere og løse problemer med udskrivning og scanning.

1. Kontroller, at der er lagt papir i hovedbakken, og tænd derefter for printeren.

2. Hent HP Print and Scan Doctor, og følg derefter anvisningerne for at installere og åbne værktøjet.

3. På velkomstskærmen skal du klikke på Start for at vælge din printer og køre diagnosticeringen.

4. Hvis din printer ikke findes, skal du klikke på Mit produkt findes ikke på listen og derefter følge instruktionerne for at fejlfinde forbindelsen.

Kontroller scannerbjælkens funktion

Hvis du har en flatbed-scanner, skal du se på scannerlinjen, mens scanningen er i gang, for at se om den fungerer korrekt.

1. Fjern eventuelle dokumenter og fotos fra scannerens glasplade.

2. Løft scannerlåget lidt, og tryk derefter på knappen eller ikonet for Kopier.

3. Se på scanneren. Scannerbjælken skal lyse op og bevæge sig på tværs af glassets længde.

Hvis scannerens lys ikke lyser eller bevæger sig, Kontakt HP-kundesupport for at udføre service på printeren.

Installer printersoftwaren igen

Installation af printersoftwaren løser muligvis problemer med udskrivning eller scanning.

Yderligere fejlfinding af scannerfejl

Afhængigt af din printermodel kan en eller flere af følgende opgaver evt. løse scannerproblemet.

• For printere med berøringsskærm eller menubaseret kontrolpanel skal du gendanne fabriksindstillingerne på følgende måde. Find menuen Gendan fabriksindstillinger eller med en lignende ordlyd i menuen Opsætning eller Værktøjer.

• For USB-forbindelser skal du sørge for, at kablet er mindre end 3 m i længden og sluttet direkte til computeren i stedet for via en USB-hub eller en dockingstation.

Udfør service på printeren

Udfør service eller udskift dit HP-produkt, hvis problemet fortsætter efter fuldførelse af alle de foregående trin.

Gå til Kontakt HP-kundesupport for at planlægge en reparation eller udskiftning. Hvis du befinder dig i Asien og Stillehavsområdet, føres du til et lokalt servicecenter i dit område.

Hvis du vil bekræfte din garantistatus, skal du gå til HP's produktgarantitjek. Der pålægges muligvis reparationsgebyrer for produkter uden for garantien.