• Oplysning
    Windows 11

Find ofte stillede spørgsmål og svar her.

• Feedback

Indlæser...

HP-pc'er – Forbedring af pc-ydeevnen (Windows 10)

Udfør jævnlig vedligeholdelse for at forbedre computerens ydeevne.

Optimer computeren med HP Performance Tune Up Check

Brug HP Performance Tune Up Check i HP Support Assistant til at optimere systemets ydeevne på din computer.

1. Søg efter og åbn HP Support Assistant i Windows, eller klik på ikonet for appen på proceslinjen.

Hvis appen ikke er installeret på computeren, skal du hente den nyeste version fra webstedet for HP Support Assistant.
  2. Gå til for at åbne værktøjet.

Hvis værktøjet ikke åbnes automatisk, skal du vælge din enhed, klikke på Fejlfinding og rettelser og derefter klikke på Performance Tune-up Check.

3. Vælg Tøm papirkurv og Ryd webbrowserens historik, cookies og cache under Yderligere muligheder, og klik derefter på Optimer.

Frigør plads på harddisken

Øg mængden af ubrugt plads (ledig plads) på harddisken for at undgå fejl, der skyldes lav diskplads, og for at forbedre systemets ydeevne.

1. I Windows skal du søge efter og åbne Indstillinger for lager.

2. Se, hvor meget plads der er tilgængelig på harddisken (C:-drevet er det mest almindelige).

For at opnå den bedste ydeevne skal drevet have mindst 15 % ledig plads. Hvis harddisken har mindre end 15 % ledig plads, skal du fortsætte med disse trin
  3. Under C:-drevet skal du vælge hver kategori for at finde ud af, hvor du kan frigøre mest plads. De mest almindelige kategorier, hvor du kan frigøre plads, er Apps og spil, Midlertidige filer, Dokumenter og Billeder.

Pas på:

RECOVERY (D:)- og FACTORY_IMAGE (D:)-harddiske er forbeholdt systemgendannelse, og fjernelse af filer fra disse drev kan beskadige computeren.

Gennemse det lager, der bruges af computerens harddisk
  4. Flyt de filer, du vil beholde, til et USB-drev eller en ekstern harddisk for at frigøre plads. Dette anbefales på det kraftigste ved større filer, der ikke er nødvendige til daglig brug, f.eks. billeder og videoer.

5. Fjern unødvendige filer og programmer, og genstart derefter computeren.

Opdater computeren med HP Support Assistant

Brug HP Support Assistant til at finde og installere opdateringer, herunder BIOS-opdateringer, til din computer med Windows.

1. Søg efter og åbn HP Support Assistant i Windows, eller klik på ikonet for appen på proceslinjen.

Hvis appen ikke er installeret på computeren, skal du hente den nyeste version fra webstedet HP Support Assistant.
  2. På fanen Mine enheder skal du finde din computer og derefter klikke på Opdateringer.

3. Klik på Søg efter opdateringer og beskeder for at få de nyeste opdateringer.

4. Vent, mens HP Support Assistant analyserer systemet.

5. Når analysen er færdig, skal du vælge de anførte opdateringer, hente og installere opdateringerne og derefter følge eventuelle skærminstruktioner.

6. Genstart computeren, hvis du bliver bedt om, og luk derefter værktøjet.

Opdatér hardwaredrivere

Brug Enhedshåndtering til at opdatere hardwaredrivere såsom grafik, musik, trådløs forbindelse eller andre drivere til din computer.

1. I Windows skal du søge efter og åbne Enhedshåndtering.

2. På listen over enheder skal du vælge hver kategori.

3. Højreklik på det enhed, vælg Opdatér driver, og følg derefter instruktionerne for at installere den opdaterede driver.

Valg af Opdatér drivere i Enhedshåndtering
  4. Genstart computeren for at fuldføre installationen af opdateringerne.

Tøm papirkurven

Tøm papirkurven for at øge mængden af ubrugt plads (ledig plads) på harddisken.

1. Dobbeltklik på ikonet Papirkurv på skrivebordet i Windows.

2. Du kan gendanne elementer, du har slettet ved en fejl, ved at højreklikke på filen/filerne og derefter vælge Gendan.

3. Klik på fanen Administrer, og vælg derefter Tøm Papirkurv.

4. Vælg Ja for at bekræfte.

Windows sletter papirkurvens indhold fra harddisken.

Slet midlertidige filer og mapper

Når du sletter midlertidige filer og mapper, bliver der mere plads på harddisken, og det går hurtigere, når Windows skal have adgang til harddisken.

1. Søg efter og åbn Diskoprydning i Windows.

2. Vælg det drev, du vil slette filerne fra, og klik derefter på OK.

3. Vent, mens Diskoprydning beregner, hvor meget plads du kan frigøre på det valgte drev.

4. Når analysen er færdig, skal du markere afkrydsningsfeltet ud for de filtyper, du vil have Diskoprydning til at slette.

Pas på:

Valg af visse indstillinger kan have en negativ effekt. Hvis du for eksempel vælger Opsætningslogfiler, slettes de filer, som onlinetelefonsupportagenter bruger til at udføre fejlfinding af opsætningsproblemer. Klik på en filtype som f.eks. Midlertidige internetfiler for at få vist en beskrivelse. Slet ikke filer, før du ved, at de ikke er nødvendige for at bruge computeren.

5. Klik på OK, og klik derefter på Slet filer, når du bliver bedt om det.

Diskoprydning sletter de valgte filer.

Undersøg, om der er harddiskfejl

Undersøg, om der er harddiskfejl, der kan påvirke systemets ydeevne.

1. Luk alle åbne softwareprogrammer på computeren.

2. Søg efter og åbn Stifinder i Windows, eller klik på ikonet for appen på proceslinjen.

3. Når Stifinder åbnes, skal du højreklikke på den harddisk, du vil kontrollere, og derefter klikke på Egenskaber.

4. Vælg fanen Værktøjer i vinduet Egenskaber.

5. Klik på Kontrollér under Fejlkontrol.

Hvis der vises et vindue, hvor du bliver bedt om at angive en administratoradgangskode eller -bekræftelse, skal du indtaste de ønskede loginoplysninger.

6. I vinduet Fejlkontrol skal du vælge Scan drev.

7. Vent, mens Windows kontrollerer drevet for fejl, og følg derefter anvisningerne for at løse eventuelle problemer.

Hvis der vises et vindue med meddelelsen Windows kan ikke kontrollere disken, mens den er i brug, skal du klikke på Planlæg kontrol af disk. Følg vejledningen på skærmen for at genstarte computeren, og scan derefter drevet for fejl.

Defragmenter harddisken

Defragmenter harddisken med drevoptimeringsværktøjet for at organisere harddisken og forbedre systemets ydeevne.

Pas på:

Disse trin gælder ikke for computere med SSD-drev (solid-state drive). Defragmenter aldrig et SSD (solid-state drive), da dette ikke forbedrer ydeevnen og kan beskadige drevet.

1. I Windows skal du søge efter og åbne Defragmenter og optimer drev.

Hvis drevoptimeringen starter flere gange, har et skjult baggrundsprogram muligvis stadig adgang til harddisken. Genstart computeren i fejlsikret tilstand, og prøv derefter igen.

2. Vælg det drev, du vil defragmentere, og klik derefter på Optimer.

3. Vent, mens værktøjet defragmenterer drevet. Det kan tage et par minutter eller et par timer, afhængigt af mængden af data på harddisken. Hvis du har brug for at stoppe værktøjet, skal du klikke på Stop.

Kør Windows Update (Windows 10)

Opdater din computer med Windows 10 ved hjælp af Windows Update.

1. I Windows skal du søge efter og åbne Søg efter opdateringer.

Hvis der er tilgængelige opdateringer, begynder de automatisk.
  2. Når opdateringerne er installeret, skal du genstarte computeren, når du bliver spurgt om det.

Fjern virus og spyware

Fjern adware, spyware eller virus, der kan være installeret på computeren.

Scanner efter og fjerner virus og spyware fra din pc (Windows 10)

Brug Windows Sikkerhed til at scanne efter og fjerne eventuelle vira, spyware eller anden malware fra computeren.

• Hurtigscanning: En hurtigscanning kontrollerer placeringer på harddisken, som malware typisk inficerer.

• Fuld scanning: En fuld scanning kontrollerer alle filer på din harddisk og alle kørende programmer. Hvis du har mistanke om, at malware har inficeret din computer, skal du køre en fuld scanning. Scanningen kan tage mere end en time at fuldføre, og computeren kan køre langsomt under scanningen.

• Brugerdefineret scanning: En brugerdefineret scanning kontrollerer specifikke computerdrev og -filer, som du har valgt.

• Windows Defender Offlinescanning: En offlinescanning med Windows Defender kontrollerer, om der er rootkits eller meget vedholdende malware på din computer. Vælg denne indstilling for at søge efter malware uden for det normale Windows-system. Scanningen kan tage 15 minutter at gennemføre, og computeren genstarter som en del af scanningen.

Bemærk:

HP anbefaler at bruge Windows Defender Offlinescanning, hvis du har mistanke om, at din computer er inficeret med malware eller en virus.

1. I Windows skal du søge efter og åbne Windows Sikkerhed og derefter vælge Virus og trusselsbeskyttelse.

2. Klik på Hurtig scanning, Scanningsindstillinger eller Kør en avanceret scanning, og vælg derefter den type scanning, du vil køre.

• Hvis du vælger Hurtigscanning, starter scanningen.

• Hvis du vælger Scanningsindstillinger, skal du fortsætte med disse trin for at køre en fuld systemscanning, en brugerdefineret scanning eller offlinescanning med Windows Defender.

Skærmen Virus- og trusselsbeskyttelse med scanningsindstillinger
  3. Vælg en af de følgende muligheder, og klik derefter på Scan nu > Scan.

• Hvis du vælger Fuld scanning, starter scanningen.

• Hvis du vælger Brugerdefineret scanning, skal du vælge de specifikke drev og mapper, der skal scannes, og derefter klikke på Vælg mappe.

Indstillinger for Drev- og mappevalg i Windows Sikkerhed
    • Hvis du vælger Offlinescanning med Windows Defender, skal du gemme alle åbne filer og derefter klikke på Scan. Hvis vinduet Kontrol af brugerkonti åbnes, skal du klikke på Ja.

Bemærk:

Computeren genstarter, når en offline scanningen er færdig.

Windows Defenders brugerdefinerede scanningsindstilling Gem dit arbejde
  4. Vent på, at scanningen er færdig, og se derefter resultaterne.

Hvis computeren genstartede under scanningen, skal du søge efter og åbne Beskyttelse mod virus og trussel. Klik derefter på Scanningsindstillinger > Beskyttelseshistorik.

Beskyttelseshistorik indeholder en liste over alle trusler, som Windows Sikkerhed har fundet på computeren.

Bemærk:

Hvis du bruge tidligere versioner af Windows 10, skal du klikke på Trusselshistorik.

5. For yderligere oplysninger skal du klikke på Se alle resultater i oversigten.

• Hvis ingen trusler blev fundet, behøver du ikke foretage dig noget.

• Hvis trusler blev fundet, skal du vælge blandt de indstillinger, der vises, f.eks. Ryd trusler eller Start handlinger for at fjerne truslen.

Find og erstat beskadigede systemfiler

Brug Microsoft SFC (System File Checker) til at reparere ødelagte eller beskadigede systemfiler.

1. I Windows skal du søge efter Kommandoprompt.

2. I listen med søgeresultater skal du højreklikke på Kommandoprompt, vælge Kør som administrator og derefter klikke på Ja for at åbne vinduet.

3. Indtast sfc /scannow. Husk mellemrummet mellem sfc og skråstregen /.

Kørsel af System File Check i vinduet Kommandoprompt
  4. Tryk på Enter for at starte scanningen.

• Hvis beskadigede filer blev fundet, skal du vente på, at værktøjet erstatter filerne, og derefter genstarte computeren.

• Hvis der ikke blev fundet nogen beskadigede filer, de beskadigede filer ikke kunne udskiftes, eller hvis problemet fortsætter, skal du fortsætte med disse trin.

5. Sørg for, at computeren er sluttet til et netværk med en aktiv internetforbindelse.

6. I vinduet Kommandoprompt skal du indtaste dism.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth. Husk at indsætte mellemrum før hver skråstreg /.

Eksempel på dism.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth indtastet i Kommandoprompt
  7. Tryk på Enterfor at starte DISM-scanningen (Deployment Image Servicing and Management).

8. Vent på, at værktøjet erstatter eventuelle beskadigede filer, og genstart derefter computeren.

Åbn kun nødvendige apps

Genstart computeren, og åbn derefter kun de apps, du har brug for.

1. I Windows skal du vælge Start, vælge Strøm og derefter vælge Genstart.

2. Når computeren er genstartet, skal du kun åbne de apps eller programmer, du har brug for.

3. Når du er færdig med at bruge en app, skal du klikke på X for at lukke appen.

Brug fejlfindingsværktøjet Programkompatibilitet

Nogle apps, der er designet til en tidligere version af Windows, virker muligvis ikke som forventet med nuværende versioner af Windows 10.

1. I Windows skal du søge efter og åbne Fejlfinding.

2. Rul ned ad skærmen, Vælg Fejlfindingsværktøjet Programkompatibilitet, og klik derefter på Kør fejlfindingsværktøjet.

Vælg at køre fejlfindingsværktøjet Programkompatibilitet
  3. Vælg den app, du vil udføre fejlfinding for, og klik derefter på Næste.

4. Vælg en indstilling, og følg derefter anvisningerne på skærmen for at teste eller ændre kompatibilitetsindstillingerne.

Vælg en indstilling for at køre fejlfindingsværktøjet Programkompatibilitet

Find apps, der bruger for mange systemressourcer

Brug Jobliste til at finde og stoppe processer eller programmer, der bruger for mange systemressourcer.

1. I Windows skal du søge efter og åbne Jobliste.

Jobliste viser aktuelt kørende programmer.

2. Klik på Flere oplysninger, og vælg derefter en fane for at få flere oplysninger.

• Processer: Viser alle aktuelt kørende processer, og hvor meget af systemressourcerne der bruges af hver proces. Nogle processer er nødvendige og bør ikke stoppes. Hvis du ikke er sikker på, om en proces er nødvendig eller ej, kan du søge efter oplysninger om den på internettet.

• Ydeevne: Viser en visuel repræsentation af systemets overordnede ydeevne. Klik på Åbn Ressourceovervågning, så du får en endnu mere detaljeret visning af enkelte processer.

Eksempel på en app, der bruger høje niveauer af systemressourcer, på fanen Ydeevne
  3. Hvis du vil lukke en app, eller hvis appen er anført som Kører ikke, skal du klikke på Afslut job på fanen Processer.

Vælg de apps, der skal åbne, når Windows starter

Et opstartsprogram er software, der åbnes, når Windows startes. Efterhånden som du installerer flere og flere apps, øges antallet af opstartsprogrammer. Almindelige apps, der indlæses og kører i baggrunden, er chat-apps, multimedie-apps, spil-startere og værktøjslinjer. Du kan forbedre systemets ydeevne ved at forhindre nogle af disse apps i at åbne eller ved at ændre deres indstillinger.

1. I Windows skal du søge efter og åbne Jobliste.

2. Klik på Flere oplysninger, og vælg derefter fanen Start.

3. Vælg opstartselementer, der ikke bidrager til systemet og er uønskede, klik derefter på Deaktiver.

Pas på:

Deaktiver kun de opstartselementer, du kender og ikke har brug for.

Valg af en app, der skal deaktiveres ved start
  4. Genstart computeren.

5. Hvis Windows eller andre programmer stopper med at virke efter deaktivering af et opstartselement, skal du tilbageføre disse trin for at aktivere elementet.

Deaktiver unødvendige grafikfunktioner

Deaktiver grafikfunktioner og -programmer, der bruger mange systemressourcer, eller som du ikke har behov for eller ønsker.

1. I Windows skal du søge efter og åbne Juster udseende og ydelse for Windows.

2. Vælg Juster til den bedste ydelse i vinduet Indstillinger for ydeevne, og klik derefter på OK.

Valg af Juster til den bedste ydelse for at deaktivere unødvendige grafiske elementer
    Windows deaktiverer alle visuelle effekter, f.eks. animation af proceslinjen og vindueselementer, visning af skygger under vinduer, visning af vinduers indhold, mens de trækkes osv.

Forebyg problemer med tildeling af hukommelse

Isoler apps eller processer, der ikke længere er i brug, som muligvis bruger unødvendige hukommelsesressourcer.

Hukommelse tildeles processer i enhedsdrivere og -programmer under normal brug. Den tildelte hukommelse gøres tilgængelig igen, når processen ikke længere kører. Dog forbliver hukommelsen nogle gange tildelt. Dette kaldes en hukommelsesfejl. I sjældne tilfælde sker det, at en inkompatibel app fortsætter med at tildele hukommelse, mens den kører, så systemet bliver langsommere og til sidst låser.

1. Luk alle åbne softwareapps eller programmer, og sørg for, at du giver apps tid til at åbne helt, før du lukker dem.

HP anbefaler, at du venter fem sekunder, efter at en app er åbnet, før du lukker den igen, også selv om den blev åbnet ved en fejl.

2. Genstart computeren.

3. I Windows skal du søge efter og åbne Jobliste.

4. Klik på Flere oplysninger, vælg fanen Ydeevne, og vælg derefter Hukommelse.

5. Klik på Åbn Ressourceovervågning for at se, hvordan computeren bruger hukommelsen.

Hvis der vises et vindue, hvor du bliver bedt om at angive en administratoradgangskode eller -bekræftelse, skal du indtaste de ønskede loginoplysninger.

Åbning af Ressourceovervågning
  6. Åbn sektionen Hukommelse på fanen Oversigt, og rul ned gennem listen for at få vist, hvilke apps der bruger hukommelse.

7. Åbn en app, der er mistænkt for at få computeren til at køre langsomt, gennemse procentdelen for Anvendt fysisk hukommelse, og skriv derefter oplysningerne ned.

8. Luk og åbn en mistænkt app gentagne gange, og kontrollér procentdelen af anvendt fysisk hukommelse, hvor du sammenligner dette tal med det tal, du har skrevet ned. Du skal vente 10 sekunder hver gang, inden du åbner appen igen.

• Hvis procentdelen for anvendt fysisk hukommelse er den samme eller et lignende tal hver gang, medfører appen under mistanke formentlig ikke en hukommelsesfejl.

• Hvis procentdelen for anvendt fysisk hukommelse fortsat stiger, er der en hukommelsesfejl. Kontakt forhandleren af softwaren for at høre, om der er nogen tilgængelige rettelser til appen.

Brug ReadyBoost

Brug ReadyBoost med et flytbart drev for at forbedre systemets ydeevne uden at tilføje mere RAM til computeren.

1. Sørg for, at du har et flytbart drev som f.eks. et USB-flashdrev med en høj dataoverførselshastighed og mindst 500 MB ledig plads.

2. Indsæt det flytbare drev i en egnet port på computeren.

3. I Windows skal du søge efter og åbne Stifinder.

4. Højreklik på det flytbare drev i Stifinder, og vælg derefter Egenskaber.

5. Vælg fanen ReadyBoost i vinduet Egenskaber, og vælg derefter ReadyBoost.

6. Flyt skyderen for at indstille den plads, der skal reserveres til systemhastighed, og reservér mindst 9048 MB for at opnå optimal ydeevne.

7. Klik på OK for at reservere pladsen på det flytbare drev til ReadyBoost, og gem indstillingerne.

På det flytbare drev gemmes den reserverede plads til ReadyBoost i en fil med navnet ReadyBoost.sfcache.

Ændring af sidefilstørrelsen

Sidefilen er et område på din harddisk, som Windows bruger som hukommelse. Forøgelse af størrelsen på sidefilen kan hjælpe med til at gøre computeren hurtigere og til at forbedre ydeevnen.

1. I Windows skal du søge efter og åbne Kontrolpanel.

2. Skriv System i søgefeltet, og vælg derefter System i resultaterne.

3. Vælg Avancerede systemindstillinger.

4. I Systemegenskaber skal du vælge fanen Avanceret og derefter klikke på Indstillinger.

5. Under Indstillinger for ydeevne skal du vælge fanen Avanceret og derefter klikke på Skift.

Valg af Skift i afsnittet Virtuel hukommelse under Indstillinger for ydeevne
  6. Fjern markeringen af afkrydsningsfeltet for Administrer automatisk sidefilstørrelse for alle drev.

Fjernelse af markeringen for at justere til den bedste ydelse
  7. Vælg Brugerdefineret størrelse, og skriv derefter en minimum- og maksimumstørrelse. Brug den angivne minimumstørrelse, anbefalede tilladte størrelse og aktuelt tildelte størrelse for sidefilen, som er angivet nederst i vinduet, for at vælge en størrelse.

8. Luk systemvinduerne, og genstart derefter computeren.

Afkøl computeren

Når temperaturen inden i computeren stiger til over 35 °C (95 °F), forøges risikoen for skader på vigtige interne komponenter. Reducer risikoen ved at reducere varmen inde i computeren.

Rens ventilationsåbningerne i den stationære pc

Rens ventilationsåbningerne i den stationære pc for at fjerne støv og snavs, der kan have ophobet sig i og omkring ventilationsåbningerne over tid, og som blokerer for luftstrømmen og får ventilatorerne til at arbejde hårdere end normalt for at fjerne varmen.

1. Sluk computeren, tag netledningen og kablerne ud af stikkontakten, og vent derefter på, at computeren køler ned.

2. Brug en støvsuger til at rengøre de udvendige ventilationsåbninger, specielt ved strømforsyningen.

Pas på:

For at undgå at beskadige de indre dele skal du ikke bruge støvsugeren inden i computeren.

Lokalisering af ventilationsåbningerne på bagsiden af computeren
  3. Fjern sidepanelet fra computeren.

Fjernelse af sidepanelet fra en stationær computer
  4. Brug en trykluftsdåse til at rengøre ventilatorer og komponenter inden i computeren.

5. Sæt sidepanelet på igen, tilslut netledningen igen, og tænd derefter computeren.

Rens ventilationshullerne i den bærbare pc

Rens ventilationshullerne i den bærbare pc for at fjerne eventuelt støv og eventuelle urenheder, der over tid har samlet sig ved blæserens ventilationshuller, og som blokerer for luftstrømmen og får blæseren til at arbejde hårdere end normalt for at aflede varmen.

1. Sluk computeren, tag netledningen og kablerne ud af stikkontakten, og vent derefter på, at computeren køler ned.

2. Fjern eventuelle genstande i nærheden af computeren.

3. Find ventilationsåbningerne på din bærbare computer. De findes som regel nedenunder og på siderne af computeren.

Lokalisering af ventilationshullerne på ydersiden af en bærbar pc
  4. Brug luft på dåse til at fjerne støv fra ventilationshullerne.

Rengøring af ventilationshullerne med luft på dåse
  5. Vent ca. 10 minutter, til computeren er afkølet.

6. Tilslut netledningen igen, og tænd derefter computeren.

Opgrader hukommelse

Opgradering af RAM (Random-Access Memory) på computeren kan forbedre systemets ydeevne, øge browsinghastigheden eller give en bedre spiloplevelse.

Find hukommelsesspecifikationer

Brug vedligeholdelses- og servicevejledningen til at finde oplysninger om den installerede hukommelse på din computer.

1. Gå til HP-kundesupport.

2. Rul ned på siden for at indtaste din computermodel i søgefeltet, og klik derefter på Send.

3. Vælg Brugervejledninger, og vælg derefter vedligeholdelses- og servicevejledningen for din computer.

Hvis vedligeholdelses- og servicevejledningen ikke står på listen, skal du vælge dokumentet med specifikationer for din computer.

4. Se afsnittet Hukommelse for at få flere oplysninger om følgende elementer:

• Specifikationer for hukommelsesmodul

Pas på:

Nogle bundkort kan ikke konfigurere hukommelsesmoduler fra forskellige producenter eller med andre CAS- eller densitetsværdier. Sørg for, at alle SO-DIMM-moduler har samme varenummer for at sikre kompatibilitet.

• Reservedelsvarenumre for hukommelsesmodul

• Kompatible processorer

• Typer af RAM

• Antal hukommelsespladser

• Mængden af installeret hukommelse

• Understøttet maksimal hukommelse

• Type af hukommelse, inklusiv hastighed

Deaktiver OneDrive-filsynkronisering

Deaktiver automatisk synkronisering af filer mellem din computer og OneDrive.

1. I meddelelsesområdet på proceslinjen skal du klikke på OneDrive.

2. Klik på Mere i OneDrive-indstillingerne, og vælg derefter Afbryd synkroniseringen midlertidigt i menuen.

3. I menuen for midlertidig afbrydelse af synkroniseringen skal du vælge et tidsrum, hvor synkroniseringen skal være afbrudt.

4. Genstart computeren.

Pc'er fra HP - Nulstil computeren

Nulstillingsfunktionen i Windows 10 geninstallerer operativsystemet uden at miste nogle af dine personlige oplysninger og tilpasninger.

Sikkerhedskopiér personlige filer på pc'en

Sikkerhedskopiér de personlige filer på din Windows 10-computer.

1. Slut et eksternt drev til computeren.

2. I Windows skal du søge efter og åbne Indstillinger for sikkerhedskopiering.

3. Klik på Tilføj et drev, og vælg derefter et drev.

4. Klik på Flere indstillinger.

5. Klik på Udfør sikkerhedskopiering nu, og vent derefter på, at sikkerhedskopieringen bliver gennemført. Det kan tage et par minutter eller et par timer afhængigt af filernes størrelse.

Klik på Sikkerhedskopier nu for at starte sikkerhedskopieringsprocessen

Nulstil pc’en (Windows 10)

Nulstil din computer med en ny installation af Windows 10.

1. I Windows skal du søge efter og åbne Indstillinger for genoprettelse.

2. På fanen Genoprettelse under Nulstil denne pc, skal du klikke på Kom i gang.

Klik på knappen Kom i gang igen for at begynde nulstilling af computeren
  3. Følg vejledningen for at nulstille computeren. Det kan tage et par minutter.

Gendan personlige filer på pc'en

Gendan de personlige filer på din Windows 10-computer.

1. Slut et eksternt sikkerhedsdrev til computeren.

2. I Windows skal du søge efter og åbne Indstillinger for sikkerhedskopiering.

3. Klik på Flere indstillinger.

4. Rul ned til bunden af skærmbilledet med indstillinger for sikkerhedskopiering, og klik derefter på Gendan filer fra en aktuel sikkerhedskopi.

5. Vælg de filer, du vil gendanne, klik på knappen Gendan, og vent derefter på, at Windows gendanner dine personlige filer. Det kan tage et par minutter eller et par timer afhængigt af filernes størrelse.

Valg og efterfølgende genoprettelse af personlige filer på din computer