Løs problemer med dårlig udskriftskvalitet på HP Color LaserJet Pro M254-printere

Kvaliteten af et udskrevet dokument er ikke som forventet. Udskrifter er udtværede, slørede, mørke eller falmede, eller toneren er løs, mangler delvist eller er spredt.

Udfør følgende opgaver i den angivne rækkefølge. Brug printeren efter hver opgave for at se, om problemet er løst.

Udskriv en renseside

Udskriv en renseside for at forbedre udskriftskvaliteten.

1. Udskriv en side fra printerens kontrolpanel.

• HP Color LaserJet Pro M254dn, M254nw: Tryk på OK, tryk på Højre pil for at rulle til Service, tryk på OK, rul til Renseside, og tryk derefter på OK.

• HP Color LaserJet Pro M254dw: Fra startskærmbilledet i kontrolpanelet skal du stryge til venstre og derefter trykke på Opsætning. Tryk på Service, og tryk derefter på Renseside.

2. Når du bliver bedt om det, skal du føre et stykke papir ind i prioritetsindføringsholderen (bakke 1).

Kontroller papir, udskriftsindstillinger og kvaliteten af den fil, der udskrives

Kontroller, at du bruger det korrekte papir til udskriftsjobbet, og rediger udskriftsindstillingerne for at forbedre udskriftskvaliteten.

1. Kontroller papirkvaliteten. Kvaliteten og typen af papiret kan have indvirkning på udskriftsjobbet. Kontroller, at du bruger en papirtype, der passer til din printer udskriftsjobbet.

• Brug papir, der er designet til HP LaserJet-printere. Brug ikke papir, der kun er beregnet til inkjetprintere.

• Brug ikke for groft papir. Glattere papir kan give en bedre udskriftskvalitet.

2. Kontroller papirretningen. I forbindelse med visse udskriftsjob, f.eks. udskrivning af fotos, skal du være sikker på at, at papiret er indlæst korrekt, så du udskriver på den glattere eller blanke side (udskriftssiden). Læg papir i papirbakken med udskriftssiden opad.

3. Kontroller udskriftsindstillingerne. I det program, du vil udskrive fra, skal du klikke på Filer og derefter klikke på Udskriv for at åbne udskriftsvinduet. Vælg din printer, og klik derefter på Egenskaber, Indstillinger, Printeropsætning, Printer, Indstillinger, Medier og kvalitet eller Papir/Kvalitet for at åbne menuen Indstillinger. Afhængigt af din printer kan du overveje at ændre følgende udskriftsindstillinger.

• Papirtype: Vælg den korrekte type papir, f.eks. fotopapir, almindeligt papir eller etiketter.

• Udskriftskvalitet: Øg udskriftskvaliteten fra Normal eller Kladde til Bedste. Hvis du få vist indstillingen EconoMode, skal du fjerne markeringen fra afkrydsningsfeltet.

• Papirstørrelse: Angiv det korrekte papirformat for udskriftsjobbet.

4. Kontroller kvaliteten af fotos eller dokumenter. Brug fotos og filer i høj opløsning.

Kontroller tonerniveauer, patroner og billedbehandlingstromle

Problemer med tonerpatroner og billedbehandlingstromle kan være årsag til dårlig udskriftskvalitet.

1. Kontroller toner og blækpatrontype. HP anbefaler, at du anvender originale HP-tonerforbrugsvarer. HP garanterer ikke for kvaliteten eller pålideligheden af patroner, som ikke er fra HP, eller genopfyldte patroner. Hvis du ikke bruger originale HP-forbrugsvarer, kan fejlfindingstrinene på HP's supportwebsted muligvis ikke løse problemet. For at kontrollere ægtheden af dine patroner skal du gå HP's program til bekæmpelse af forfalskninger og svindel (på engelsk). Du kan købe nye patroner og andre forbrugsvarer fra HP Store eller en lokal forhandler.

2. Kontroller tonerniveauer, og udskift derefter eventuelle patroner, der er ved at være tomme.

• HP Color LaserJet Pro M254dw: Fra startskærmbilledet skal du trykke på Forbrugsvarer for at få vist de resterende tonerniveauer.

Tonerniveauer, der vises i et kontrolpanel
    • HP Color LaserJet Pro M254dn og M254nw: Tryk på OK på kontrolpanelet for at få vist de resterende tonerniveauer.

Tonerniveauer, der vises i et kontrolpanel

Hvis du bruger originale HP-patroner, og tonerniveauet er lavt, eller patronen er tom, skal du fortsætte med disse trin for at kontrollere patronerne for skader.

3. Åbn frontdækslet.

Åbning af frontdækslet
  4. Brug det blå håndtag til at trække tonerpatronen ud.

Trække patronholderen ud
  5. Tag fat om håndtaget på tonerpatronen, og træk derefter patronen lige op for at fjerne den.

Fjernelse af en tonerpatron

6. Undersøg hukommelseschippen for skader. Hvis hukommelseschippen er beskadiget, skal du udskifte tonerpatronen.

Placering af hukommelseschippen på en tonerpatron
  7. Undersøg overfladen på billedbehandlingstromlen. Hvis du ser eventuelle ridser, fingeraftryk eller andre skader, skal du udskifte tonerpatronen.

Pas på:

Rør ikke ved billedbehandlingstromlen. Fingeraftryk kan forårsage problemer med udskriftskvaliteten.

Placering af billedbehandlingstromlen for at undersøge, om den har ridser eller fingeraftryk
  8. Isæt tonerpatronen.

9. Gentag disse trin med de andre tonerpatroner.

10. Luk tonerpatronholderen, og luk derefter frontdækslet.

Udfør service på printeren

Udfør service eller udskift dit HP-produkt, hvis problemet fortsætter efter fuldførelse af alle de foregående trin.

Gå til Kontakt HP-kundesupport for at planlægge en reparation eller udskiftning. Hvis du befinder dig i Asien og Stillehavsområdet, føres du til et lokalt servicecenter i dit område.

Hvis du vil bekræfte din garantistatus, skal du gå til HP's produktgarantitjek. Der pålægges muligvis reparationsgebyrer for produkter uden for garantien.