• Oplysning
    Windows 11

Find ofte stillede spørgsmål og svar her.

• Feedback

Indlæser...

HP-printeren opretholder ikke den trådløse forbindelse

Når du har sluttet din HP-printer til et trådløst netværk, afbrydes forbindelsen, printeren går offline, og du kan ikke udskrive eller scanne.

Brug af HP Print and Scan Doctor (Windows)

Brug HP Print and Scan Doctor på din Windows-computer til at hjælpe med at diagnosticere og løse problemer med udskrivning og scanning.

1. Kontrollér, at der er lagt papir i hovedbakken, og tænd derefter for printeren.

2. Hent HP Print and Scan Doctor, og følg derefter anvisningerne for at installere og åbne værktøjet.

3. På velkomstskærmen skal du klikke på Start for at vælge din printer og køre diagnosticeringen.

4. Hvis din printer ikke findes, skal du klikke på Mit produkt findes ikke på listen og derefter følge instruktionerne for at fejlfinde forbindelsen.

Optimer det trådløse signal til printeren

Hvis det trådløse signal er svagt, skal du flytte enhederne tættere på routeren og kontrollere, om internettjenesten virker korrekt.

1. Kontroller status for det trådløse netværk på din computer eller mobilenhed.

• Kontroller netværksnavnet: Sørg for, at du har forbindelse til det rigtige netværk. F.eks. kan du utilsigtet have oprettet forbindelse til et nabo- eller gæstenetværk.

• Kontroller signalstyrken: Hvis det trådløse ikon viser en svag signalstatus , skal du bevæge dig tættere på routeren eller signalforstærkeren, indtil der vises et stærkt signal . Vægge, metalreoler og elektronik, der udsender radiosignaler, kan svække det trådløse signal.

2. Åbn et websted for at bekræfte, at internettjenesten virker. Hvis indlæsningstiden for websiden er langsom eller ustabil, skal du genstarte routeren. Om nødvendigt kan du kontakte din internetudbyder for at kontrollere, om tjenesten er nede.

3. Begræns antallet af aktive enheder på netværket, især enheder, der streamer indhold.

4. Flyt routeren til en central placering i hjemmet, eller installer en signalforstærker for at forbedre signalstyrken til værelser, som ligger længere væk fra routeren.

5. Kontakt din internetudbyder eller producenten af routeren for at se, om der er opdateringer. Forældet firmware til routeren kan forårsage problemer med printerforbindelsen.

6. Udskriv en netværkskonfigurationsside eller en side med resultater for test af det trådløse netværk.

• Printere med en kontrolpanelmenu: Udskriv siden fra menuen Trådløs, Netværksindstillinger eller Opsætning.

• Printere uden en kontrolpanelmenu: Udskriv siden med knapkombinationerne på printerens kontrolpanel.

På de fleste printere skal du trykke på knapperne Trådløs og Oplysninger på samme tid eller trykke på Trådløs og Start sort/hvid kopiering på samme tid.

På printere af modellen HP DeskJet 6000 og 6400, ENVY 6000 og 6400 og Tango-printere skal du trykke og holde nede på knappen Oplysninger, indtil alle knapper i kontrolpanelet lyser, og derefter trykke på knapperne Oplysninger og Genoptag på samme tid.

7. Gennemse rapporten for forbindelsesstatus og de eventuelle problemer.

Eksempel på en rapport over test af trådløs forbindelse med et identificeret problem

Hvis der ikke er nogen problemer eller løsninger i rapporten, skal du fortsætte med disse trin for at minimere kanalinterferens.

8. Find kanalen til dit trådløse netværk på listen Antal fundne 802.11-netværk på den sidste side i rapporten.

Find de kanaler, der bruges af de tilgængelige netværk
    • Hvis dit netværk ikke findes på en kanal, der bruges af flere andre netværk, er problemet ikke relateret til interferens af kanalen for det trådløse netværk.

• Hvis dit netværk findes på en kanal, der bruges af flere andre netværk, skal du skifte routerens kanal.

9. Bestem din routers IP-adresse og adgangskode.

Bemærk:

Oplysningerne følgende tabel er kun til orientering og fungerer muligvis ikke sammen med din routermodel. Kontakt din internetudbyder eller se routerens dokumentation for trin til at få adgang til routerens indstillinger.

Almindelige routermærker med standard IP-adresser, brugernavne og adgangskoder

Routermærke

IP-adresse

Brugernavn

Adgangskode

3Com

http://192.168.1.1

admin

ingen adgangskode påkrævet, eller admin

ASUS

http://192.168.1.1

admin

admin

Belkin

http://192.168.2.1

intet brugernavn påkrævet, eller admin

ingen adgangskode påkrævet

D-Link

http://192.168.0.1

admin eller user

ingen adgangskode påkrævet, eller admin

Linksys

http://192.168.1.1

admin, intet brugernavn er påkrævet eller Comcast

admin, ingen adgangskode er påkrævet eller 1234

Netgear

http://192.168.0.1

admin

password, 1234 eller setup

10. Åbn en webbrowser, indtast routerens IP-adresse i adresselinjen, tryk på Enter. Log derefter på med brugernavn og adgangskode.

Siden til routerens webopsætning vises.
  11. Brug opsætningsmenuen til at skifte kanalen for det trådløse netværk.

12. Hvis dit trådløse netværk fortsat leverer dårlig signalstyrke, skal du overveje at opgradere routeren eller internettjenesten.