HP-inkjetprintere – Justeringsfejl

Efter du har forsøgt at justere printhovederne eller blækpatronerne i en HP-inkjetprinter, vises fejlen Justering lykkedes ikke eller Justering mislykkedes på computeren eller printerens kontrolpanel.

Udfør følgende opgaver i den angivne rækkefølge. Brug printeren efter hver opgave for at se, om problemet er løst.

Foretag en justering

Juster printhovederne eller patronerne i din printer, når du udskifter dem, for at forbedre udskriftskvaliteten eller for at fjerne en justeringsfejl.

1. Læg et stykke almindeligt hvidt papir i papirbakken.

2. Skub papirbreddestyrene helt ind, indtil de hviler mod papirets kanter.

3. Udskriv en justeringsside.

• Kontrolpanel (printere med berøringsskærme): Åbn menuen Værktøj eller Printervedligeholdelse, og vælg derefter Juster patroner, Juster printhoved eller Udskriv en justeringsside.

• HP Smart app (Windows 10, macOS, Android, iOS): I appen skal du klikke på din printer, klikke på Værktøjer til udskriftskvalitet og derefter vælge indstillingen til justering af printhoveder eller patroner.

• HP Printer Assistant (Windows): Klik på Vedligehold din printer, og vælg derefter indstillingen til justering af printhoveder eller patroner.

• HP Utility (Mac): Klik på indstillingen til justering af printhoveder eller blækpatroner.

4. Hvis printeren har en scanner, skal du følge anvisningerne på justeringssiden for at scanne den og fuldføre justeringen.

Nulstil printeren

Nulstil printeren for at gendanne efter printerfejl.

1. Hvis printeren har et genopladeligt batteri, skal du fjerne det.

2. Træk netledningen ud af printeren, mens printeren er tændt.

3. Træk netledningen ud fra strømkilden.

4. Vent 60 sekunder.

5. Slut strømledningen til en stikkontakt og printeren igen.

Bemærk:

HP anbefaler, at du slutter printeren direkte til en stikkontakt.

6. Tænd for printeren for at fuldføre nulstillingen.

Tjek blækniveauer, og udskift tomme og næsten tomme patroner

Lavt blækniveau kan forårsage dårlig udskriftskvalitet eller fejl. HP anbefaler, at du har en ekstra patron klar, når patronerne er ved at løbe tør.

1. Kontrollér blækniveauer.

• Fra printerens kontrolpanel: Se efter en blækdråbe, et patronikon eller en menu for blækniveauer.

• Fra HP Smart-appen: Åbn HP Smart-appen. Anslåede blækniveauer vises på startskærmbilledet.

• Fra printersoftwaren: Åbn printersoftwaren, og klik derefter på Forbrugsvarer eller Blækniveauer.

• Printerne Ink Tank, Smart Tank, DeskJet GT: Se vinduerne for blækbeholder på printeren. De fleste printere med blækbeholdere har en minimumslinje for påfyldning.

2. Hvis nogle af patronerne eller beholderne er ved at løbe tør for blæk, eller hvis der vises en meddelelse om Lavt blækniveau, skal du udskifte patronen med lavt blækniveau eller genopfylde den tomme beholder.

Rens printhovederne eller blækpatronerne

Brug et renseværktøj til printhoveder eller patroner i printersoftwaren eller på kontrolpanelet for at løse fejl og forbedre udskriftskvaliteten.

Brug renseværktøjet, når du ser streger, plamager eller farvede eller hvide streger på udskrevne sider.

• Kontrolpanel (kun printere med berøringsskærme): Fra menuen Indstillinger, Opsætning eller Værktøjer skal du se efter en mulighed for at rense printhovederne eller patronerne.

• HP Smart app (Windows 10, macOS, Android, iOS): I appen skal du klikke på din printer, klikke på Værktøjer til udskriftskvalitet og derefter vælge indstillingen til rensning af printhoveder eller patroner.

• HP Printer Assistant (Windows): Klik på Vedligehold din printer, og vælg derefter indstillingen til rensning af printhoveder eller patroner.

• HP Utility (Mac): Klik på indstillingen til rensning af printhoveder eller blækpatroner.

Efter rensning skal du se den side, der udskrives. Du skal muligvis rense printhovederne eller patronerne mere end én gang.

Udskiftning af patroner eller printhoveder, der ikke fungerer

Justering af sider med fejl eller manglende farver kan få sensoren inde i printeren til at læse siden forkert og gøre, at justeringen mislykkes. Kontrollér, om der er problemer, og udskift defekte patroner eller printhoveder.

1. Kontrollér siden for fejl som manglende farver eller afsnit. Se eksemplerne nedenfor for afsnit om justeringssider uden fejl.

Bemærk:

Afhængigt af din printer kan justeringssiden have flere farver eller kun sort blæk. De fleste justeringssider indeholder en række streger og blokke.

Eksempler på rene justeringssider
  2. Hvis du finder nogen fejl, skal du udskifte blækpatronerne og printhovedet (for printere med et aftageligt printhoved).

Udfør service på printeren

Udfør service eller udskift dit HP-produkt, hvis problemet fortsætter efter fuldførelse af alle de foregående trin.

Gå til Kontakt HP-kundesupport for at planlægge en reparation eller udskiftning. Hvis du befinder dig i Asien og Stillehavsområdet, føres du til et lokalt servicecenter i dit område.

Hvis du vil bekræfte din garantistatus, skal du gå til HP's produktgarantitjek. Der pålægges muligvis reparationsgebyrer for produkter uden for garantien.