• Oplysning

• Feedback

HP-computere og -tabletter – HP-produktgenbrug

Siden 1992 har HP fokuseret på specifikke miljømæssige problemer gennem programmet Design til miljøet (DfE). Programmet fokuserer på at optimere egenskaberne for produkter, processer og anlæg med henblik på at anbefale miljømæssige forbedringer.

Miljøprioriteterne omfatter:

• Energieffektivitet: At reducere den mængde energi, der kræves for at fremstille og bruge produkter.

• Materialeinnovation: At reducere mængden af materialer, der indgår i vores produkter, og udvikle materialer, der har mindre indvirkning på miljøet og større værdi, når produktet ikke længere skal bruges.

• Design med henblik på genbrug: At designe udstyr, der er nemmere at opgradere og/eller genbruge.

Find ud af, hvordan du kan hjælpe miljøet og deltage i genbrugen af HP-udstyr og -forbrugsvarer, ved at besøge www.hp.com/recycle for at få flere oplysninger.

Har HP et genbrugsprogram?

Ja, HP anvender prisvindende genbrugs- og miljømæssige fremgangsmåder over hele verden.

HP tager den miljømæssige påvirkning i betragtning ved design af hvert enkelt produkt lige fra materialer og emballage til energieffektiv anvendelse og den endelige produktgenbrug. Programmer for produktreturnering og -genbrug er tilgængelige på globalt plan.

HP fremmer miljømæssig og socialt ansvarlig genbrug af HP-produkter og -forbrugsvarer. Genbrug af brugte produkter er steget markant siden 1987. Besøg www.hp.com/recycle for at få flere oplysninger.

Hvilke genbrugsprogrammer er tilgængelige? Vil HP genbruge min pc gratis?

Genbrugsprogrammer afhænger af dit land/område. HP kan have mere end ét genbrugsprogram. Et af disse genbrugsprogrammer kan omfatte gratis genbrug.

For at finde ud af, hvilke genbrugsprogrammer er tilgængelige for dig, skal du besøge www.hp.com/recycle. Rul ned på siden, og vælg dit land i menuen under fanen Genbrug. Der vises en liste over genbrugsmuligheder for dit land.

Følgende afsnit forklarer nogle af genbrugsmulighederne. Ikke alle genbrugsmuligheder er tilgængelige i hvert land.

• HP-blæk og -patroner: HP tilbyder forskellige genbrugsmuligheder for brugt udstyr til hjemmekontor. På listen over genbrugsmuligheder i dit land skal du vælge Forbrugerudstyr og udstyr til hjemmekontor. Dit landespecifikke websted indeholder de oplysninger, du skal bruge til genbrug, herunder gratis afleveringsmuligheder i mange lande.

• Virksomhedsaktiver: HP's genbrugsservice har skabt tilpassede genbrugsprogrammer til virksomhedskunder, herunder destruktion og bortskaffelse af aktiver. Ansvarlig genbrug af gammelt og forældet udstyr er et problem for virksomheder af alle størrelser. Forkert bortskaffelse af elektronisk udstyr kan skade miljøet, mens forkerte håndteringsmetoder kan bringe private data i fare og ødelægge virksomhedens ry.

HP tilvejebringer en sikker og ansvarlig måde at genanvende virksomhedsaktiver på. I mange lande kan HP-kunder samarbejde med HP om at udvikle en løsning, der imødekommer deres behov inden for sikkerhed og bæredygtighed. For at få mere at vide skal du vælge Virksomhedsudstyr på listen over genbrugsmuligheder i dit land.

• HP storformatmedier: HP har også et program til genbrug af batterier fra bærbare computere og smartphones. På listen over genbrugsmuligheder i dit land skal du vælge Batterier fra bærbare computere og smartphones for at få mere at vide.

• Emballagematerialer: I nogle områder leverer HP gratis genbrug af emballagematerialet, som blev leveret med hardwaren. Dette program gælder emballage, som ikke kan genbruges ved hjælp af dine lokalt tilgængelige ressourcer. På listen over genbrugsmuligheder i dit land skal du vælge HP Produktemballage for at få mere at vide.

Kan jeg bytte eller få penge tilbage for min gamle pc eller tablet?

Der gives regelmæssigt tilbud om ombytning af forskellige computerprodukter.

På websiden www.hp.com/recycle skal du vælge fanen Byt og derefter klikke på Brugt udstyr mod kredit på nye HP-produkter, eller du kan gå direkte til siden Globale kampagnetjenester. Fra denne side kan du vælge dit land og udforske mulighederne for Byt, Penge tilbage, Motivationsfaktorer eller Prøv og køb eller Garanti.

Hvis din pc eller tablet ikke har nogen markedsværdi, fører HP dig til et genbrugscenter. På websiden www.hp.com/recycle skal du vælge fanen Returnering for penge og derefter vælge dit område i rullemenuen. Klik på for at se et udvalg af muligheder for returnering for penge for dit område.

Kan jeg donere min pc eller tablet?

Donation af en brugt computer kan være en hjælp i dit lokalområde og give dig visse skattefordele afhængigt af dit land/område.

Der findes mange lokale velgørende organisationer verden over, der accepterer elektronisk udstyr som donationer. Du kan overveje at undersøge lokale velgørende organisationer i dit område for at få mere at vide om deres aktiviteter og finde ud af, om de accepterer computerdonationer.

Hvis du bor i USA, kan HP hjælpe dig med at donere din computer via National Cristina Foundation. Hvis du vil få mere at vide om donation af computere i USA og skattefordelene ved at gøre det, skal du gå til websiden www.hp.com/recycle, vælge fanen Donér og derefter klikke på Unødvendigt amerikansk udstyr til en velgørende organisation eller skole.

Hvordan kan jeg slette eller rydde personlige filer fra min pc eller tablet?

HP er ikke ansvarlig for data, som efterlades på pc'er eller tabletter. HP anbefaler, at du sikkerhedskopierer dine data (personlige filer, dokumenter, billeder, videoer osv.) og derefter sletter alle data, før din enhed afleveres til genbrug. Hvis dine data ikke er fjernet fra pc'en eller tabletten, kan filer og data være tilgængelige for andre.

Sletning af filer via Windows eller ved at omformatere harddisken giver ikke tilstrækkelig beskyttelse. Der findes en række softwareprogrammer til permanent at slette data fra en pc eller tablet, som kan hentes på internettet eller købes hos en forhandler.

HP kan samarbejde med dig om at oprette tilpassede løsninger til datadestruktion. Destruktionscertifikater, som verificerer, at produkter er destrueret under genbrugsprocessen, og at dataene på produkterne ikke kan tilgås af andre, kan fås på anmodning. Få mere at vide om datadestruktion ved at gå til websiden www.hp.com/recycle. Vælg fanen Destruér, og klik derefter på Data på harddiske eller andre medier.

Hvad hvis jeg glemmer at fjerne mine fortrolige data fra min pc eller tablet før afsendelsen?

Hvis du ikke har arrangeret, at HP skal destruere dine data, er HP ikke ansvarlig for data, som findes på harddisken.

Du bør fjerne alle data fra harddisken før afsendelse. Hvis du blot sletter filer eller omformaterer harddisken, vil det ikke fjerne dine data helt. Der findes mange open source-programmer til datasletning, som du kan bruge til at fjerne dine data.