HP-printers – Fejlen Ingen AirPrint-printere fundet (iOS, iPadOS)

Når du har valgt et udskriftsjob, vises meddelelsen Ingen AirPrint-printere fundet på din iPhone eller iPad. Kontroller din trådløse netværksforbindelse og kontroller, at AirPrint er slået til.

Udfør følgende opgaver i den angivne rækkefølge. Brug printeren efter hver opgave for at se, om problemet er løst.

Fejlfinding af den trådløse printerforbindelse

Kontroller netværksproblemer og opsætningskrav, hvis printeren ikke vises under installation af softwaren, eller hvis trådløse udskriftsjob mislykkes.

• Dårlig netværksforbindelse: Flyt printeren og computeren eller mobilenheden tættere til den trådløse router, og kontroller derefter, om signalet er blevet bedre. Prøv at åbne et websted for at se, om din internetforbindelse fungerer korrekt. Hvis Wi-Fi-forbindelsen er langsom eller uregelmæssig, skal du genstarte routeren ved at frakoble netledningen og vente 15 sekunder og derefter tilslutte netledningen igen.

• Printeren er slukket, eller den er i slumretilstand: Tryk på printerens kontrolpanel, eller tryk på Tænd/sluk-knappen for at tænde og slukke for printeren. Nogle gange vises printerens status som Offline, selv om den faktisk er klar.

• Kontroller status for printerforbindelsen: Sørg for, at det trådløse signal er tændt, og at printeren er tilsluttet det samme netværk som din computer eller mobilenhed. Hvis din printer har en indikator ved siden af et ikon for Trådløs, skal du kontrollere, om indikatoren lyser. Hvis den er slukket eller blinker, er printeren tilsluttet netværket.

• Tilslut printeren til netværket på ny:

• Printere med berøringsskærm: Åbn guiden Trådløs opsætning fra menuen Trådløs, Indstillinger eller Netværksopsætning. Vælg navnet på dit netværk, og indtast herefter adgangskoden for at færdiggøre opsætningen af forbindelsen.

• Printere uden berøringsskærm: Tryk og hold nede på knappen Trådløs på printeren, indtil lampen begynder at blinke. Inden for to minutter skal du trykke og holde nede på WPS-knappen på routeren. Indikatoren på printeren holder op med at blinke, når forbindelsen er gennemført.

• Genstart enheder: Genstart printeren eller mobilenheden for at rydde mulige fejltilstande.

• Udskriv en rapport for test af trådløs: Søg efter din printermodel på HP's kundesupportwebsted, og søg derefter efter side med selvtest for at finde dokumentet om, hvordan du udskriver og evaluerer rapporten.

• Aktiver Bluetooth under printeropsætning (kun Android, iOS): HP Smart-appen bruger Bluetooth til at hjælpe med at finde printeren og konfigurere den trådløse forbindelse til netværket.

Aktiver AirPrint fra HP Smart-appen

På din computer eller mobile enhed skal du bruge HP Smart-appen til at søge efter og aktivere AirPrint på din printer.

1. Download HP Smart-app fra 123.hp.com (iOS, iPadOS) eller HP Smart – Mac App Store (macOS), og følg derefter instruktionerne for at konfigurere printeren.

2. På startskærmbilledet i appen skal du vælge din printers navn eller billede.

3. Under Avanceret skal du vælge Avancerede indstillinger eller Printerens webside (EWS).

4. Vælg Netværk, og led efter AirPrint.

• Hvis AirPrint vises, skal du vælge det og derefter vælge Status.

• Hvis AirPrint ikke vises, understøtter din computer det ikke. Brug alternative metoder til at udskrive, f.eks. Wi-Fi Direct.

5. Hvis du bliver spurgt, om du vil gå til en sikker HTTPS-aktiveret webside, skal du vælge OK eller Omdiriger til https.

6. Hvis meddelelsen forbindelsen er ikke privat, skal du vælge Avanceret eller Vis detaljer, og vælg derefter Fortsæt til 192.168.x.xx eller Gå til dette websted.

7. Under AirPrint-status skal du vælge Aktiver AirPrint.

Brug en anden metode til at udskrive

I nogle tilfælde er konfigurationen af din mobile enhed ikke kompatibel med en udskrivningsmetode fra HP.

Hvis du ikke kan udskrive, skal du installere HP Smart-app for at få en guidet printeropsætning, eller du kan bruge Wi-Fi Direct, hvis det ikke lykkes at oprette forbindelse via et lokalt netværk.