HP Smart Tank 500- og 600-printere - Farvet eller sort blæk udskrives ikke og andre problemer med udskriftskvalitet

Dette dokument gælder for HP Smart Tank 530, 531, 538, 615, 617, 618 og Smart Tank Plus 570, 571, 651 og 655 trådløse All-in-One-printere.
Kvaliteten af et udskrevet dokument eller billede er ikke som forventet. Procedurerne i dette dokument hjælper med stribede eller falmede udskrifter, farveblæk eller sort blæk, der ikke udskrives, dokumenter med utydelig eller udvisket tekst, blækstriber eller pletter og mange andre kvalitetsproblemer med udskriften.

Trin 1: Kontroller blækniveauer, og fyld blæktanke

Lavt blækniveau kan påvirke udskriftskvaliteten. Genopfyld alle tanke, der viser lavt blækniveau.
HP anbefaler, at du anvender originale blækpatroner fra HP. HP kan ikke garantere hverken kvalitet eller driftssikkerhed i forbindelse med blækpatroner fra andre producenter. Hvis du ikke bruger de originale blækpatroner og printhoveder fra HP, kan følgende trin i dette dokument muligvis ikke løse dit problem med udskriftskvaliteten.
bemærk:
Brug af blæk, som ikke er fra HP, forurener originalt HP-blæk, som tilføjes senere. Da blæk forbliver i printhovedet, når blækket udskiftes, kan forurenet blæk forblive i systemet og påvirke udskriftskvaliteten.
Køb nyt blæk og andre forbrugsvarer fra HP Store eller en lokal forhandler.
  1. Tryk på ikonet Blæk på kontrolpanelet.
    Det anslåede blækniveau vises.
  2. Fyld alle tanke, der viser lavt blækniveau.
    Påfyldning af blæktanken
    Du kan finde flere oplysninger under Genopfyldning af blæktanke.
Udskriv en ny side. Fortsæt til næste trin, hvis udskriftskvaliteten er uacceptabel.

Trin 2: Kontrollér, at du bruger den korrekte papirtype til udskriftsjobbet

Brug følgende retningslinjer for at sikre, at det papir du bruger, passer til udskriftsjobbet. Hvis ikke, skal du lægge den korrekte papirtype i printeren igen.
  • Læg papiret i papirbakken med udskriftssiden nedad. Mange papirtyper har sider, der kan udskrives på, og sider, der ikke kan udskrives på, som f.eks. fotopapir og kuverter. Som regel er den glatte side "udskriftssiden", og nogle gange indeholder den side, der ikke skal udskrives på, papirproducentens logo.
  • Brug ikke rynket eller krøllet papir. Brug kun rent papir, der ikke er krøllet.
    Brug ikke krøllet papir
  • Brug den korrekte papirtype til dit projekt.
    • Til almindelige tekstdokumenter fungerer almindeligt papir med ColorLok-teknologi også. Papir med ColorLok-teknologi er papir i branchestandard, der fungerer godt sammen med HP-blæk.
      ColorLok-logo
    • Hvis du udskriver dokumenter med tæt udskrift, f.eks. grafik med høj kontrast eller fotos, bliver resultatet bedst, hvis du bruger Avanceret HP-fotopapir.
    • Noget papir absorberer muligvis ikke blækket så godt som andre. Hvis dine udskrifter nemt tværes ud, skal du sørge for, at du bruger det anbefalede papir.
  • Opbevar fotopapir i originalemballagen og i en plastikpose, som kan forsegles. Opbevar pakken på en plan flade et køligt og tørt sted. Læg først 10-20 ark fotopapir i, når du er klar til at udskrive, og læg det resterende papir tilbage i emballagen.
  • Prøv at bruge en anden type papir. Dette vil afgøre, om problemet er relateret til papiret.
Udskriv en ny side. Fortsæt til næste trin, hvis udskriftskvaliteten er uacceptabel.

Trin 3: Kontroller udskriftsindstillingerne

Kontroller udskrivnings- og papirindstillingerne for at sikre, at de svarer til dit udskriftsjob.
bemærk:
Udskriftsindstillingerne varierer afhængigt af operativsystemet og softwareprogrammet.
  • Papirtype: Vælg den type papir, du udskriver på, f. eks. fotopapir eller almindeligt hvidt papir.
  • Udskriftskvalitet: Vælg en bedre udskriftskvalitet, hvis du ikke er tilfreds med udskrifternes kvalitet.
  • Papirstørrelse: Sørg for, at du har valgt det korrekte papirformat for udskriftsjobbet.
  • Farve eller sort/hvid: Vælg gråtoneindstillingen, hvis du kun ønsker at udskrive i sort/hvid.

Trin 4: Kontrollér for blækudtværinger på bagsiden af udskrifter

Hvis der er udtværinger af blæk på bagsiden af dine udskrifter, skal du bruge et automatiseret værktøj til at løse problemet.
  1. På printerens kontrolpanel skal du stryge til venstre og derefter trykke på Opsætning.
  2. Tryk på Værktøjer, og tryk derefter på Rens udtværinger på side.
    Meddelelsen Rengøring af udtværinger vises, og printeren udstøder langsomt en tom side.
Udskriv en ny side. Fortsæt til næste trin, hvis udskriftskvaliteten er uacceptabel.

Trin 6: Rens printhovederne

Rens printhovederne fra printerens kontrolpanel, hvis du finder fejl på Testmønster 2.
bemærk:
Hvis der ikke er fejl i testmønster 2, skal du gå videre til næste trin. Unødvendig rengøring er spild af blæk.
Testmønster 2 med hvide streger
Testmønster 2 med fejl
  1. På printerens kontrolpanel skal du stryge til venstre og derefter trykke på Opsætning.
  2. Tryk på Værktøjer, og tryk derefter på Rengør patroner.
    Meddelelsen Rengøring af patroner vises, og printeren udskriver en diagnosticeringsside for udskriftskvalitet.
  3. Undersøg testsiden.
    • Hvis Testmønster 2 vises uden fejl, skal du fortsætte til næste trin.
    • Hvis Testmønster 2 stadig viser fejl, skal du trykke på Ja for at fortsætte til rensning på 2. niveau.
Hvis udskriftskvaliteten stadig ikke er acceptabel efter udførelse af alle tilgængelige renseniveauer, skal du gå til trinet for at udskifte printhovederne.

Trin 7: Justering af skrivehovederne

Juster printhovederne fra printerens kontrolpanel, hvis du finder fejl på Testmønster 1, 3 eller begge.
Testmønster 1 med afbrudte linjer
Testmønster 1 med fejl
Testmønster 3 med et hvidt mellemrum
Testmønster 3 med fejl
  1. På printerens kontrolpanel skal du stryge til venstre og derefter trykke på Opsætning.
  2. Tryk på Værktøjer, og tryk derefter på Juster patroner.
    Der udskrives en justeringsside.
    Justeringsside
  3. Følg instruktionerne på justeringssiden eller på printerens kontrolpanel for at justere printhovedet.
Udskriv en anden diagnosticeringsrapport for udskriftskvalitet. Hvis du finder fejl på Testmønster 1, 3 eller begge, eller hvis udskriftskvaliteten stadig ikke er acceptabel, skal du fortsætte til næste trin.

Trin 8: Udskift printhovedet

Hvis du har fulgt alle trinnene i dette dokument, og printeren udskriver sider med fejl, skal du udskifte det ene eller begge printhoveder.
Kontrollér din produktgaranti for at finde ud af, om printeren stadig er dækket af garantien, og derefter skal du Kontakte HP Support for at udskifte printhovedet.
Der pålægges evt. reparationsgebyrer for printere, der er uden for garanti.

Trin 9: Udfør service på printeren

Udfør service eller udskift dit HP-produkt, hvis problemet fortsætter efter fuldførelse af alle de foregående trin.
Gå til kontakt HP-kundesupport for at planlægge en reparation eller udskiftning. Hvis du befinder dig i Asien og Stillehavsområdet, vil du blive ledt videre til et lokalt servicecenter i dit område.
For at bekræfte din garantistatus skal du gå til HP's produktgarantitjek. Der pålægges muligvis reparationsgebyrer for produkter, der ikke er dækket af garantien.