HP ScanJet - Sådan scanner du dokumenter som redigerbar tekst

Når du scanner dokumenter, kan du bruge HP Scan-softwaren til at scanne dokumenter i et format, hvori du kan søge, kopiere, indsætte og redigere. Dette gør det muligt at redigere breve, avisudklip og mange andre dokumenter.
bemærk:
Scanning af et dokument som redigerbar tekst anbefales ikke, hvis opløsningen er mindre end 300 dpi.

Understøttede sprog

Scanning af et dokument som redigerbar tekst understøttes på følgende sprog:
  • Albansk
  • Arabisk
  • Bulgarsk
  • Katalansk
  • Kinesisk (forenklet)
  • Kinesisk (traditionelt)
  • Kroatisk
  • Tjekkisk
  • Dansk
  • Hollandsk (Holland)
  • Engelsk (både Storbritannien og USA)
  • Estisk
  • Finsk
  • Fransk (Frankrig)
  • Tysk (Tyskland)
  • Græsk
  • Hebraisk
  • Ungarsk
  • Italiensk (Italien)
  • Japansk
  • Koreansk
  • Litauisk
  • Norsk (bokmål)
  • Polsk
  • Portugisisk (Brasilien)
  • Portugisisk (Portugal)
  • Rumænsk
  • Russisk
  • Slovakisk
  • Slovensk
  • Spansk (traditionelt)
  • Svensk
  • Tyrkisk
  • Ukrainsk

Retningslinjer for scanning af dokumenter som redigerbar tekst

• Sørg for, at scannerens glasplade eller dokumentføderens vindue er rene. Pletter eller støv på scannerens glasplade eller dokumentføderens vindue kan forhindre programmet i at konvertere dokumentet til redigerbar tekst.
  • Sørg for, at dokumentet er lagt korrekt i bakken. Kontrollér, at originalen er indført korrekt, og at dokumentet ikke er skævt.
  • Sørg for, at teksten i dokumentet er tydelig. Hvis du vil konvertere dokumentet til redigerbar tekst, skal originalen være tydelig og af god kvalitet.
    Følgende betingelser kan medføre, at programmet ikke kan konvertere dokumentet:
    • Teksten i originalen er svag eller krøllet.
    • Teksten er for lille.
    • Dokumentets struktur er for indviklet.
    • Teksten står tæt sammen. Hvis teksten, som softwaren konverterer, har manglende eller kombinerede tegn, kan "rn" f.eks. se ud som "m".
    • Teksten er på en farvet baggrund. Farvede baggrunde kan få billeder i forgrunden til at smelte for meget sammen.
  • Vælg den rigtige profil. Sørg for at vælge en genvej eller indstilling, der tillader scanning som redigerbar tekst. Disse valgmuligheder benytter scanningsindstillinger, der er beregnet til at gøre din scanning så god som mulig:
    • Windows: Brug genvejene Gem som redigerbar tekst (OCR) eller Gem som PDF.
    • OS X: Brug indstillingen Dokumenter.

Scan et dokument til redigerbar tekst (Windows)

1. Læg den originale udskriftsside nedad på scannerens glasplade eller med udskriftssiden opad i den automatiske dokumentføder.
  2. Åbn HP Scan-softwaren. Denne software findes i mappen HP i startmenuen i Windows.
  3. Vælg en af følgende genveje:
    • Gem som redigerbar tekst (OCR)
      • Vælg Tekst (.txt) som Destinationsfiltypen, hvis du kun vil udpakke teksten fra dokumentet og ikke noget af originalens formatering.
      • Vælg RTF (.rtf) som Destinationsfiltype, hvis du vil udpakke teksten sammen med noget af originalens formatering.
    • Gem som PDF
      • Vælg Søgbar PDF (.pdf) som Destinationsfiltype, hvis du vil udpakke teksten og gøre det muligt at søge i den ved hjælp af programmer til læsning af PDF-filer.
  4. Vælg Scan.
    bemærk:
    Vælg linket Mere øverst til højre i dialogboksen HP Scan for at gennemgå og ændre indstillingerne for alle scanninger.
    Vælg Vis fremviser efter scanning for at justere det scannede billede på skærmbilledet med eksemplet.

Scan et dokument til redigerbar tekst (OS X)

1. Læg den originale udskriftsside nedad på scannerens glasplade eller med udskriftssiden opad i den automatiske dokumentføder.
  2. Dobbeltklik på ikonet for HP Scan. Dette ikon findes i mappen HP i mappen Programmer på harddiskens øverste niveau.
  3. Klik på Scan, og bekræft scanningsenheden og indstillingerne.
  4. Følg vejledningen på skærmen for at fuldføre scanningen.
  5. Vælg Gem i menuen Filer, når alle siderne er scannet. Dialogboksen Gem vises.
  6. Vælg typen af redigerbar tekst:
    • Vælg TXT i pop op-menuen Format, hvis du kun vil udpakke teksten fra dokumentet uden noget af originalens formatering.
    • Vælg RTF i pop op-menuen Format, hvis du både vil udpakke teksten og noget af originalens formatering.
    • Vælg Søgbar PDF i pop op-menuen Format, hvis du vil udpakke teksten og gøre det muligt at søge i den ved hjælp af programmer til læsning af PDF-filer.
  7. Vælg Gem.