HP pc'er - fejlfinding af Windows Hello ansigtsgenkendelse

Dette dokument vedrører computere fra HP med et infrarødt (IR) kamera og Windows 10.
Windows Hello ansigtsgenkendelse virker ikke. Det infrarøde (IR) kamera kan måske ikke tænde, funktionen kan hænge eller der vises muligvis en af følgende fejlmeddelelser:
  • Beklager, men noget gik galt. Kunne ikke tænde for kameraet. Sørg for, at den fungerer korrekt.
  • Beklager, men noget gik galt. Log på med din PIN-kode.
Dette problem opstår undertiden, efter en opdatering af Windows.
  bemærk:
Hvis du aldrig har konfigureret Windows Hello ansigtsgenkendelse og muligheden for at konfigurere funktionen ikke vises i indstillingerne, skal du kontrollere, om din PC har et IR-kamera. Muligheden for at konfigurere ansigtsgenkendelse vises ikke, hvis pc'en ikke har et IR-kamera.
Trin 1: Afinstallere og geninstallere IR-kameradriveren
Det kan måske løse problemet, hvis du geninstallerer IR-kameradriveren. Afinstaller driveren i Enhedshåndtering, og geninstaller derefter driveren fra HP's kundesupport.
  1. Brug søgefeltet på proceslinjen til at søge efter og åbne Enhedshåndtering.
  2. I vinduet Enhedshåndtering skal du dobbeltklikke på Billedbehandlingsenheder, højreklikke på IR-adapterens navn og derefter vælge Afinstaller enhed.
    Afinstallation af IR-kameraet
  3. Vælg Slet driversoftwaren til denne enhed, og klik derefter på Afinstallering.
    Vælge Slet driversoftwaren til denne enhed og klikke på Afinstallering
  4. Gå til HP-kundesupport og indtast derefter computerens modelnummer.
  5. På siden Software- og driver-resultater til din PC-model, skal du downloade og installere driveren til IR-kameraet.
Genstart computeren ved at lukke den og derefter tænde den igen manuelt for at se, om Windows Hello ansigtsgenkendelse virker. Fortsæt til næste trin, hvis problemet ikke er løst.
Trin 2: Fjerne Ansigtsgenkendelse og PIN-kode logon-indstillinger
Fjern Ansigtsgenkendelse i Indstillinger og PIN-kodeindstillinger fra logon-indstillinger.
  1. Klik på Start , og klik derefter på Indstillinger .
  2. Klik på Konti.
    Indstillingsvindue med valgte konti
  3. I menuen Indstillinger skal du klikke på Indstillinger for logon.
    Indstillinger for logon på konti
  4. I Windows Hello-området under Ansigtsgenkendelse skal du klikke på Fjern.
    Fjernelse af Ansigtsgenkendelse
  5. I området PIN-kode, skal du klikke på Fjern og derefter klik på Fjern igen for at bekræfte.
    Fjernelse af PIN-koden
  6. Indtast adgangskoden i feltet Adgangskode, og klik derefter på OK.
    Verificere adgangskoden til din konto før PIN-koden fjernes
Fortsæt til næste trin for at fjerne Trusted Platform-modulet (TPM).
Trin 3: Ryd Trusted Platform-modulet (TPM)
Rydning af tasterne fra TPM løser måske problemet. Sikkerhedskopier dine data, deaktiver apps og sikkerhedsfunktioner, som bruger TPM og brug derefter administrationsværktøjet TPM til at rydde TPM.
  advarsel:
Rydning af TPM kan resultere i tab af data. Sikkerhedskopier alle vigtige data (f.eks. personlige filer, fotos, videoer, dokumenter, programmer, software), før du begynder, så du undgår tab af data. Se Sikkerhedskopiering af dine filer (Windows 10, 8) for at få yderligere oplysninger.
  1. Deaktiver eller afbryde alle apps, der bruger TPM, eksempelvis BitLocker.
  2. Genstart computeren, og tryk omgående på tasten Esc gentagne gange, ca. en gang i sekundet, indtil startmenuen åbnes.
  3. Når startmenuen vises, skal du trykke på F10 for at åbne BIOS-opsætning (BIOS Setup).
  4. Brug derefter højre pil-tasten til at vælge Sikkerhed.
  5. I indstillingerne for Sikkerhed eller Systemsikkerhed skal du deaktivere følgende sikkerhedsfunktioner, hvis de står på listen.
    • Intel Software Guard-udvidelser (SGX)
    • Intel Trusted Execution-teknologi (TXT)
      bemærk:
    BIOS-konfigurationer varierer. Se i dokumentationen, der fulgte med din PC for specifikke trin til at navigere i BIOS og til at deaktivere indstillingerne.
    Deaktivering af SGX i sikkerhedsindstillingerne
  6. Gem ændringerne og afslut BIOS.
  7. Log på en administratorkonto.
  8. Brug søgefeltet på proceslinjen til at søge efter og åbne Kør.
  9. I feltet Åbn skal du indtaste tpm.msc og derefter klikke på OK.
    Hvis vinduet Kontrol af brugerkonti åbnes, skal du klikke på Ja.
    Vinduet TPM-håndtering åbnes.
    Indtast tpm.msc i feltet Kør appen Åben
  10. Klik på Ryd TPM i afsnittet Handlinger.
    Klikke på Ryd TPM i vinduet TPM-håndtering
  11. Klik på Genstart.
      bemærk:
    Du skal være fysisk til stede for at besvare anvisningerne under processen til rydning af TPM.
    Klikke på Genstart i vinduet Håndtere TPM-sikkerhedshardwaren
  12. Følg anvisningerne på skærmen for at rydde TPM.
  13. Hvis du har deaktiveret sikkerhedsfunktioner såsom Intel Trusted Execution-teknologi (TXT) eller Intel Software Guard-udvidelser (SGX) i BIOS før rydning af TPM, skal du genaktivere dem.
      bemærk:
    Hvis funktionen var indstillet til Software styres, skal du igen indstille den til Softwaren styres.
Fortsæt til næste trin for at konfigurere indstillingerne til PIN-kode og Ansigtsgenkendelse.
Trin 4: Tilføj en PIN-kode og konfigurer Ansigtsgenkendelse
Brug logonindstillingerne i Windows-indstillingerne til at tilføje en PIN-kode og konfigurere ansigtsgenkendelse.
  1. Klik på Start , og klik derefter på Indstillinger .
  2. Klik på Konti.
    Indstillingsvindue med valgte konti
  3. I menuen Indstillinger skal du klikke på Indstillinger for logon.
    Indstillinger for logon på konti
  4. Klik på Tilføj i området PIN-kode.
    Valg af Tilføj i området PIN-kode i vinduet Indstillinger for logon
  5. Indtast din adgangskode i adgangskodefeltet, og klik derefter på OK eller Log på, afhængigt af din kontotype (lokal eller MSA).
    Skærmbilledet Angiv din adgangskode igen for MSA-konti
    Kontrol af kontoadgangskoden til en lokal konto
  6. Indtast en PIN-kode, bekræft den, og klik derefter på OK.
    Windows tilføjer PIN-koden.
    Indtastning af PIN-koden
  7. I Windows Hello-området under Ansigtsgenkendelse skal du klikke på Konfigurer.
    Konfiguration under Ansigtsgenkendelse i Windows Hello-området
  8. Tryk på Kom godt i gang.
    Kom i gang på skærmbilledet Velkommen til Windows Hello
  9. Indtast din PIN- eller adgangskode i feltet PIN-kode eller Adgangskode.
    Indtastning af PIN-kode for at bekræfte identitet
  10. Når kameraskærmbilledet vises, skal du placere dig, så dit ansigt vises midt i vinduet, og lad være med at bevæge dig, før skærmbilledet Alt er klart! vises.
  11. Klik på Luk.
    Klik på Luk på skærmbilledet Alt er klart!
Genstart computeren ved at lukke den og derefter tænde den igen manuelt for at se, om Windows Hello ansigtsgenkendelse virker. Fortsæt til næste trin, hvis problemet ikke er løst.
Trin 5: Udfør HP Systemgendannelse
Hvis computeren oprindeligt blev leveret med Windows 10 og har HP Recovery Manager, kan du bruge dette program til at fjerne al software og gendanne computerens oprindelige softwarekonfiguration. Før du bruger denne løsning, skal du kontrollere, at du har sikkerhedskopieret alle dine vigtige filer. For yderligere oplysninger om systemgendannelse skal du gå til HP Guided Solution - Udførelse af HP Systemgendannelse.