HP-tablets og aftagelige, bærbare tablet-pc'er fra HP - Skærmen roterer ikke (Windows 8)

Dette dokument vedrører pc'er og aftagelige, bærbare tablet-pc'er fra HP med Windows 8.
Skærmen roterer ikke, når tabletten eller den bærbare computer roteres. Dette dokument beskriver, hvordan du aktiverer skærmrotationsfunktionen. Når skærmrotation er aktiveret, ændrer skærmen retning, alt efter hvilken position den holdes i. Sensorer inde i tabletten kan mærke, om den holdes lodret eller vandret.
  bemærk:
Følg trinene nedenfor i den viste rækkefølge.
  bemærk:
Billederne i dette dokument kan variere afhængigt af dit produkt.
Hvis du har en aftagelig, bærbar computer med tabletfunktioner, skal du undersøge, om funktionen Autorotation er aktiveret. Aktiver eller deaktiver funktionen Autorotation ved at trykke på tasterne Windows + O.
  bemærk:
Disse trin fungerer ikke på HP Stream-tablets, kun på aftagelige, bærbare computere.
Figur : Autorotation slået til
Billede: Autorotation slået til
Figur : Autorotation slået fra
Billede: Autorotation slået fra
Hvis funktionen Autorotation stadig ikke virker, skal du fortsætte til næste trin.
Aktivering af skærmrotation via skrivebordet
Brug følgende trin til at aktivere automatisk skærmrotation via skrivebordet:
  1. Fra skrivebordet skal du højreklikke på (hvis produktet er i tablettilstand, skal du trykke på skærmen i 2-3 sekunder) og derefter vælge Skærmopløsning.
    Figur : Skærmopløsning
    Højreklikmuligheder på skrivebordet med Skærmopløsning fremhævet
  2. I vinduet Skærmopløsning skal du markere Tillad, at skærmbilledet roterer automatisk.
    Figur : Tillad, at skærmbilledet roterer automatisk
    Tillad, at skærmbilledet roterer automatisk fremhævet
  3. Klik på Anvend og derefter på OK.
    Figur : Anvend opdatering til Rotér automatisk
    Afkrydsningsfeltet for Rotér automatisk markeret og Anvend og OK fremhævet
Hvis udførelsen af disse trin ikke løste problemet, skal du gå til næste afsnit.
Aktivering af skærmrotation via Enhedshåndtering
Brug følgende trin til at aktivere automatisk skærmrotation med Enhedshåndtering:
  1. Fra startskærmen skal du indtaste enhedshåndtering og derefter vælge Enhedshåndtering fra søgeresultaterne.
    Figur : Enhedshåndtering
    Søgeresultater i Enhedshåndtering
  2. Dobbeltklik på Sensor I/O-enheder.
    Figur : Sensor I/O-enheder
    Enhedshåndtering med Sensor I/O-enheder fremhævet
    Kionix KXCJ9 Accelerometer SPB-enheden vises.
    Figur : Kionix-enheden
    Kionix-enhed
  3. Højreklik på Kionix KXCJ9 Accelerometer SPB, og vælg Afinstaller.
    Figur : Afinstaller Kionix
    Afinstallation valgt
  4. Sørg for, at Slet driversoftwaren til denne enhed ikke er markeret, og klik derefter på OK.
    Figur : Bekræft afinstallation af enhed
    Slet driveren uden markering og OK fremhævet
  5. Klik på ikonet Søg efter hardwareændringer .
    Figur : Søg efter hardwareændringer
    Ikonet Søg efter hardwareændringer fremhævet
  6. Hvis din skærmrotation stadig ikke fungerer, skal du gå til http://www.hp.com/cposupport/software.html for at geninstallere den seneste Kionix-G-driver.
  7. Opdater din BIOS til den seneste version. Se et af følgende supportdokumenter baseret på dit produkt.
Hvis udførelsen af disse trin ikke løste problemet, skal du gå til næste afsnit.
Aktivering af skærmrotation via Windows-registreringsdatabasen
Brug følgende trin at aktivere automatisk skærmrotation:
  bemærk:
Det følgende afsnit indeholder avancerede trin. Hvis du har brug for hjælp, bedes du kontakte HP Kundesupport.
  1. På startskærmen skal du indtaste regedit for at åbne symbolet Søg. Vælg derefter vælge regedit.
    Figur : Søgeresultater for regedit
    Søgeresultater for regedit
    Registreringseditor vises.
    Følg disse trin for at oprette en kopi af registreringsdatabasen. Hvis der opstår problemer efter brug af disse trin skal du dobbeltklikke på kopifilen for at gendanne registreringsdatabasen.
    1. Klik på Filer, og klik derefter på Eksport.
    2. Skriv et filnavn, der er nemt at huske, og klik derefter på Gem.
  2. I registreringseditoren skal du gå til mappen HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\AutoRotation.
    Figur : AutoRotation i registreringsdatabasemappen
    HKEY_LOCAL_MACHINE og AutoRotation-registreringsdatabasemappen fremhævet
  3. Fra mappen AutoRotation skal du højreklikke på Aktiver og derefter vælge Rediger.
  4. I Værdidata skal du indtaste 1 og derefter klikke på OK.
    Figur : Aktiver indstillinger for Rediger
    Værdidata indstillet til 1 og OK fremhævet
  5. Hvis Rotér automatisk stadig ikke fungerer, skal du oprette en ny brugerkonto eller udføre en systemgenoprettelse. Se et af følgende supportdokumenter baseret på dit produkt for at udføre en systemgenoprettelse.