HP bærbare pc'er - Gendan Windows MIE-operativsystemet på en bærbar mini-pc ved hjælp af HP Recovery

Dette dokument omhandler, hvordan man gendanner en Compaq/HP bærbar pc, der oprindeligt er konfigureret med Windows Mobile Internet Experience-operativsystemet.
Hvis din bærbare pc oprindeligt blev konfigureret med Windows 7-operativsystemet, skal du se HP Guided Solution - Udførelse af HP-Systemgendannelse.
Hvis din bærbare pc oprindeligt blev konfigureret med Windows Vista operativsystemet, skal du læse Gendan det oprindelige Windows Vista operativsystem ved hjælp af HP Recovery.
Hvis din bærbare pc oprindeligt er konfigureret med XP eller et andet operativsystem, skal du bekræfte, at du bruger den korrekte gendannelsesprocedure, se Oversigt over gendannelse eller geninstallation af det oprindelige operativsystem.
Hvis en hardwarekomponent holder op med at virke, fordi en driver eller firmware er beskadiget, kan det være nødvendigt at geninstallere de påkrævede drivere for at løse problemet. Men hvis operativsystemet bliver beskadiget, og computeren holder op med at fungere korrekt på grund af en virus, malware eller stor datafejl på harddisken, skal du gendanne computeren til dens originale konfiguration ved at geninstallere det originale operativsystem.
Forstå forskellen mellem genoprettelse og gendannelse
Forskellen mellem at udføre en genoprettelse og en gendannelse af computeren er procedurens indvirkning på de filer, der er gemt på computeren.
  • En genoprettelse sletter harddisken og geninstallerer det oprindelige operativsystem, softwareprogrammer og drivere, der blev installeret fra fabrikken på købstidspunktet. Det vil ikke gendanne alle opdateringer af operativsystemet og heller ikke nye eller opdaterede programmer, som du har installeret, og vil det nulstille dine personlige datafiler, som f.eks. e-mails, personlig noter, musik eller billeder, du har gemt på computeren.
  • En gendannelse kopierer filer fra en sikkerhedskopi og nulstiller computerbilledet til de tilstande, som eksisterede på et tidligere tidspunkt, kaldet et gendannelsespunkt.
Genoprettelse af dine oplysninger
I tilfælde af systemfejl eller ustabilitet kan du genoprette operativsystemet og de programmer, der er installeret fra fabrikken.
  advarsel:
Genoprettelsesprocessen omformaterer og sletter harddisken helt. Alle de filer, du har oprettet, og eventuel software, du har installeret på din bærbare computer, fjernes permanent. Genoprettelsesprocessen geninstallerer det oprindelige operativsystem, software og drivere. Software, drivere og opdateringer, der ikke blev installeret med fabriksbilledet, skal geninstalleres ved hjælp af Update Manager.
Den bærbare computer skal være tilsluttet strøm under genoprettelsesprocessen, og genoprettelsesprocessen kan tage flere timer at gennemføre. Hvis det er muligt, bør alle personlige filer være sikkerhedskopieret, før du begynder genoprettelsesprocessen. Se Sikkerhedskopiering og gendannelse af brugerfiler i Mobile Internet Experience
HP Mini med MIE indeholder følgende muligheder for genoprettelse:
  • Systemgendannelse (installeret på den bærbare computer):
    Du kan bruge hjælpeprogrammet Systemgendannelse til at gendanne det oprindelige operativsystem og programmer.
  • HP MIE Restore Image Creator (vha. et USB-flashdrev):
    Hvis du ikke kan boote (starte op) på computeren, og hvis du ikke kan bruge Systemgendannelse, kan du bruge en anden computer til at downloade hjælpeprogrammet HP MIE Restore Image Creator og oprette et startbart USB-flashdrev (købes separat). Du kan derefter bruge USB-flashdrevet til at installere HP MIE-operativsystemet og dets programmer på din bærbare computer.
Brug af Systemgendannelse
Følg disse trin for at bruge hjælpeprogrammet Systemgendannelse, som er installeret på den bærbare computer:
  1. Tænd eller genstart den bærbare computer, og tryk derefter på tasten Esc gentagne gange, mens meddelelsen F10 = Indstillinger for BIOS-opsætning vises i nederste venstre hjørne af skærmen. Siden for Systemgendannelse åbnes.
  2. Brug piletasterne til at vælge Systemgendannelse, og tryk derefter på Enter.
  3. Følg vejledningen på skærmen for at genoprette systemet.
Ved hjælp af HP MIE Restore Image Creator
Hvis hjælpeprogrammet Systemgendannelse ikke er tilgængeligt på grund af begrænset diskplads, kan du bruge Restore Image Creator til at oprette genoprettelsesbilledet på et startbart USB-flashdrev.
Hvis du vil bruge Restore Image Creator, har du brug for:
  • Et USB-flashdrev på (mindst) 2 GB (skal købes separat)
  • En ekstra computer, der kører Windows- eller Linux-operativsystem
  advarsel:
Når du starter Restore Image Creator, omformaterer hjælpeprogrammet USB-drevet og sletter alle filer. Sikkerhedskopier eventuelle filer, du har på dit USB-drev til harddisken, før du fortsætter.
Sådan udfører du denne genoprettelsesindstilling:
  • Download HP MIE Restore Image Creator til en anden computer, der kører Windows- eller Linux-operativsystem.
  • Oprettelse af et startbart genoprettelsesbillede på et USB-flashdrev
  • Brug det startbare USB-flashdrev til at genoprette billedet på din HP Mini.
Følgende afsnit indeholder specifikke procedurer, som du skal følge afhængigt af det operativsystem, hvorpå du er ved at oprette genoprettelsesbilledet.
Oprettelse af et startbart USB-flashdrev ved hjælp af en Windows-computer
Følg disse trin for at downloade filerne på en computer, der kører Windows-operativsystem, og oprette et startbart flashdrev til at genoprette din bærbare computer:
  1. Fra din Windows-computer skal du gå til www.hp.com og klikke på Support og drivere. Vælg Download drivere og software (og firmware), og indtast produktnummeret for din Mini, og klik på Næste.
  2. Hvis listen har mere end ét produktnummeret angivet, skal du vælge dit specifikke produktnummer på listen og klikke på Download af software og drivere. Vælg Linux-operativsystemet.
  3. Vælg HP MIE Restore Image Creator (til Windows), klik på Download, og gem til en placering, der er let at finde, f.eks. skrivebordet.
  4. Find filen ImageCreator, og dobbeltklik på den. Klik derefter på Næste, Næste for at acceptere mappen for standardinstallationen, og klik derefter på Næste igen for at installere hjælpeprogrammet ImageCreator.
  5. Klik på Start, Alle programmer, og klik derefter på HP MIE Restore Image Creator fra den viste liste.
  6. HP MIE Restore Image Creator-programmet åbnes og viser en meddelelse, der beder dig om at indsætte et USB-flashdrev til en USB-port på Windows-computeren og klikke på OK.
  7. Vælg Download HP Mini MIE-genoprettelsesbillede.
  8. Klik på Start for at downloade det nyeste HP MINI-operativsystem.
  9. Der vises en meddelelse, når processen er færdig, som vist nedenfor. Fjern USB-flashdrevet.
  10. Indsæt USB-flashdrevet i en USB-port på din HP MINI.
  11. Tænd eller genstart den bærbare computer, og tryk derefter på tasten F9 gentagne gange, mens meddelelsen F9 = Skift rækkefølge for opstartsenhed vises i nederste venstre hjørne af skærmen. Siden for Systemgendannelse åbnes.
  12. Brug piletasterne til at vælge USB-flashdrevet, og tryk derefter på Enter.
  13. Tryk på Enter igen for at starte gendannelse af den bærbare computer.
  14. Følg anvisningerne på skærmen for at installere operativsystemet og programmerne.
  15. Når operativsystemet og programmer er installeret, skal du fjerne USB-flashdrevet for at genstarte computeren.
      bemærk:
    Den bærbare computer genstarter automatisk efter fjernelse af USB-flashdrevet. Du bliver derefter bedt om at konfigurere din bærbare computer.
Derefter skal du køre Update Manager for at installere alle opdateringer, der blev tabt under genoprettelsesprocessen. Derefter skal du gendanne du personlige filer, musik og billeder fra den seneste sikkerhedskopi.
Oprettelse af et startbart USB-flashdrev ved hjælp af en Linux-computer
Følg disse trin for at downloade filerne på en computer, der kører Linux-operativsystem, og oprette et startbart flashdrev til at genoprette din bærbare computer:
  1. Fra din Linux-computer skal du gå til www.hp.com og klikke på Support og drivere. Vælg Download drivere og software (og firmware), og indtast produktnummeret for din Mini, og klik på Næste.
  2. Hvis listen har mere end ét produktnummeret angivet, skal du vælge dit produktnummer på den leverede listen og klikke på Download af software og drivere og vælge Linux-operativsystemet.
  3. Vælg HP MIE Restore Image Creator (til Linux), klik på Download, og gem til en placering, der er let at finde, f.eks. skrivebordet.
  4. Find filen ImageCreator, og dobbeltklik på den. Klik derefter på Næste, Næste for at acceptere mappen for standardinstallationen, og klik derefter på Næste igen for at installere hjælpeprogrammet ImageCreator.
  5. Start hjælpeprogrammet HP MIE Restore Image Creator fra menuen Start, Alle programmer. Hjælpeprogrammet HP MIE Restore Image Creator åbnes.
  6. Når du bliver bedt om det, skal du sætte USB-flashdrevet i en USB-port på Linux-computeren og klikke på OK.
  7. Vælg Download HP Mini MIE-genoprettelsesbillede.
  8. Klik på Start for at downloade det nyeste HP MINI-operativsystem.
  9. Der vises en meddelelse, når processen er færdig, som vist nedenfor. Fjern USB-flashdrevet.
  10. Indsæt USB-flashdrevet i en USB-port på din HP MINI.
  11. Tænd eller genstart den bærbare computer, og tryk derefter på tasten F9 gentagne gange, mens meddelelsen F9 = Skift rækkefølge for opstartsenhed vises i nederste venstre hjørne af skærmen. Siden for Systemgendannelse åbnes.
  12. Brug piletasterne til at vælge USB-flashdrevet, og tryk derefter på Enter.
  13. Tryk på Enter igen for at starte gendannelse af den bærbare computer.
  14. Følg anvisningerne på skærmen for at installere operativsystemet og programmerne.
  15. Når operativsystemet og programmer er installeret, skal du fjerne USB-flashdrevet for at genstarte computeren.
      bemærk:
    Den bærbare computer genstarter automatisk efter fjernelse af USB-flashdrevet. Du bliver derefter bedt om at konfigurere din bærbare computer.
Derefter skal du køre Update Manager for at installere alle opdateringer, der blev tabt under genoprettelsesprocessen. Derefter skal du gendanne du personlige filer, musik og billeder fra den seneste sikkerhedskopi.