Bærbare computere fra HP - Problemer under installation af Windows XP

Dette dokument vedrører bærbare computere fra HP af modellerne Pavilion og Compaq Presario, som nedgraderes til Windows XP fra Windows 7 eller Vista. Dette dokument kan ikke anvendes til bærbare eller stationære computere med erhvervsformål.
HP indstillede afsendelsen af forbrugerrettede bærbare computere med Windows XP i april 2010. Afhængigt af, hvordan og hvor du har erhvervet din kopi af Windows XP, kan Microsoft ikke længere leverer overordnet support. Overordnet support omfatter, men er ikke begrænset til drivere til ny hardware, opdaterede drivere, sikkerhed, rettelser, programrettelser eller opdateret software.
Hvis du nedgraderer til en forhandlerversion af Windows XP på en bærbar computer fra HP, der er dækket af garanti, ugyldiggøres softwaredelen af denne garanti. Garantiens softwaredel dækker kun den originale software og det originale operativsystem, der fulgte med din bærbare computer. Den dækker ikke softwareændringer, som er foretaget efter køb.
Hardwaregarantien er gyldig i den angivne garantiperiode. Men hvis du oplever et problem med hardwaren, kan du blive bedt om at geninstallere det oprindelige operativsystem for at kontrollere, om problemet skyldes hardwarefejl.
Kendte problemer ved nedgradering fra Vista eller Windows 7 til XP
Hvis du har en forbrugerrettet bærbar computer fra HP af modellen Pavilion eller Compaq Presario, der er leveret med Windows 7 eller Vista, kan en ændring af operativsystemet (OS) forårsage alvorlige driftsproblemer. Mange af komponenterne, såsom video, grafik, netværkstilslutning, drev eller andre enheder og periferiudstyr, kan have begrænset funktionalitet eller vil måske slet ikke virke. Du bør undersøge supportpolitikkerne for din hardware og gennemgå de problemer, andre brugere har haft, før du overvejer at ændre operativsystem.
Microsoft er holdt op med at sælge XP-operativsystemet og giver begrænset support til eksisterende installationer. Se Microsofts websted for deres brug- og supportpolitikker.
Producenter af nye hardwarekomponenter leverer ikke drivere til XP
Hardwareteknologien har ændret sig, siden de nyere Vista- og Windows 7-operativsystemer blev lanceret. Nogle komponentproducenter understøtter ikke XP. Du kan opleve følgende situationer, hvis du nedgraderer en forbrugerrettet bærbar computer fra HP af modellerne Pavilion eller Compaq Presario, som blev designet til Vista, til et ældre operativsystem:
  • HP leverer ikke Windows XP-kompatible drivere til funktioner som lyd, video, grafik, netværkstilslutning, drev eller andre enheder og periferiudstyr til disse forbrugerrettede bærbare computere.
  • Ændring af operativsystemet kan bevirke, at du bliver nødt til at geninstallere det oprindelige softwarebillede ved fejlfinding af problemer med software og hardware med teknisk support.
  • Nyere hardware være specielt designet til at fungere med et mere moderne operativsystem som Vista eller Windows 7. Som følge heraf leverer nogle producenter af hardwarekomponenter måske ikke Windows XP-kompatible drivere.
  • Selv hvis en tredjepartsvirksomhed eller Windows selv kan levere generiske drivere, der vil gøre det muligt, at alle enheder fungerer, kan ydeevnen i HP-computeren være mindre end optimal.
Brug Windows Update og HP Hjælp og support til at finde kompatible drivere
Både Microsoft og HP leverer værktøjer til at finde kompatible drivere og software. Da nogle opdateringer ikke kan installeres, før andre opdateringer er installeret, og computeren er genstartet, skal du køre opdateringsværktøjerne flere gange.
  • Funktionen Windows Update er en del af Vista. og Windows 7-operativsystemerne, og kører fra harddisken. For XP skal du gå til Microsofts websted og køre et webaktiveret hjælpeprogram via internettet. Gør følgende for at køre Windows Update.
    1. Åbn en browser og gå til websiden www.update.microsoft.com.
    2. Vælg indstillingerne for at søge efter opdateringer til både operativsystemet og Microsoft-software, f.eks. Word, Excel eller Office.
    3. Lad programmet analysere computeren og søge efter opdateringer og programrettelser. Den nyeste Service Pack til Windows XP, som indeholder de drivere, som Microsoft planlægger at frigive, hedder SP3. Microsoft planlægger ikke at oprette flere drivere og software til Windows XP.
  • Programmet HP Hjælp og support til XP har nogle vedligeholdelsesværktøjer, men det forbinder dig til Instant Support Professional Edition-diagnosticeringsværktøjer, som køres via din internetforbindelse. Værktøjerne blev designet til kendte kombinationer af hardware og operativsystem. Det kan ikke levere alle opdateringer, hvis din specifikke bærbare computer har en ukendt konfiguration.
    1. Hent programmet HP Hjælp og support til XP på www.hp.com/go/helpandsupport.
    2. Klik på Start, og vælg herefter Hjælp og support.
    3. Vælg Opdater, og følg derefter de online anvisninger.
Kør hjælpeprogrammer til bærbare computere fra HP med XP
Bærbare computere fra HP har unikke funktioner, der går tabt, når en standardbillede for Windows XP-operativsystemet installeres. Selvom du kan søge efter og installere individuelle hjælpeprogrammer, har HP forberedt en softpaq SP27720 - Hjælpeprogrammer til bærbare computere med Windows XP, som indeholder flere hjælpeprogrammer til bærbare computere. Hjælpeprogrammerne kan hjælpe dig med at kalibrere batteriet, skifte skærmen vha. genvejstaster, lave hurtig lås på systemet og bruge de trådløse funktioner.
Hent og gem softpaq-filen til computeren. Forsøg ikke at køre programmet fra HP 's websted. Nogle af hjælpeprogrammer gennemsøger harddisk for en tidligere version af programmet og viser en meddelelse om at afinstallere det eksisterende program:
  1. Åbn kontrolpanelet, højreklik på det nævnte programmet, og vælg Fjern fra pop op-menuen.
  2. Luk og genstart computeren, før du installerer den nye version af hjælpeprogrammerne.
Opdatering eller geninstallation af drivere fra Enhedshåndtering
Hvis den bærbare computer ikke genkender nogle USB-enheden, eller hvis driveren ikke er installeret korrekt, vises en fejlmeddelelse.
Denne enhed ikke kan starte. (FailReasonString-værdi) Værdien ændres for at vise den fejlbehæftede hardwarekomponent.
Enheden er enten ikke til stede, virker ikke korrekt eller har ikke alle driverne installeret. (Kode 10)
Hvis den fejlbehæftede enhed er en ekstern enhed som f.eks. en printer eller USB-harddisk, skal du fjerne og tilslutte kablet for at sikre korrekt forbindelse. For at løse en fejl og installere en kompatibel driver skal du slutte computeren til internettet og udføre en eller flere af følgende handlinger.
Opdater enhedsdriveren
  1. Klik på Start, og højreklik derefter på ikonet Denne computer.
  2. Vælg Egenskaber, og vælg derefter fanen Hardware.
  3. Klik på knappen Enhedshåndtering for at starte Enhedshåndtering.
    I Enhedshåndtering bruges et billede af et udråbstegn (!) i en gul trekant til at identificere en enhed, der ikke er registreret, eller en driver, der ikke er installeret og ikke fungerer korrekt.
  4. Vælg fanen Driver.
  5. Klik på Opdater driver, og lad Windows søge på computeren og på internettet efter den korrekte driver.
Afinstaller og geninstaller enhedsdriveren
  1. Åbn Enhedshåndtering som beskrevet ovenfor.
  2. Vælg den ikke-fungerende enhed, som er markeret med et udråbstegn (!) i en gul trekant, og klik på Afinstaller.
  3. Luk Enhedshåndtering, og luk computeren ned.
  4. Genstart computeren og lad Windows Vista registrere plug and play-hardware og installere drivere. Lad WINDOWS søge på computeren og på internettet efter den korrekte driver.
Manuel søgning af installation af alternative drivere og programmer
Hvis du kender modelnummeret på en bestemt hardwarekomponent, kan du søge efter andre computerprodukter, der bruger softwarekomponenter fra samme komponentproducent og derefter søge efter kompatible drivere. Fordi XP er fremstillet på ældre teknologier, har XP-drivere muligvis begrænset funktionalitet i forhold til Windows 7-drivere.
Søg efter drivere, der anvendes på lignende produktmodeller med det nye operativsystem. Du kan gå til websiden HP drivere og downloads for at søge efter opdaterede enhedsdriversoftware til andre computere i produktserien.
  bemærk:
Før du installerer en ikke-angivet driver eller software, skal du kontrollere, at den er designet til hardwarekomponentens specifikke version. Få vist Readme-filen eller installationsvejledningen, der vedrører den opdaterede fil.
  vigitig advarsel:
Installer ikke tilfældigt valgte drivere eller software, fordi et inkompatibelt program kan forhindre computeren i at fungere korrekt eller bevirke, at computeren holder helt op med at virke! Hvis du f.eks. forsøger at installere en BIOS til en Intel 32-bit-processor på en computer med en AMD 64 bit-processor, vil det forårsage, at computeren holder helt op med at virke, og det er måske ikke muligt at gendanne computeren til den forrige driftstilstand.
Geninstallation af det oprindelige operativsystem, hvis din PC ikke virker korrekt
Hvis du allerede har nedgraderet din computer fra Vista eller Windows 7 til Windows XP, har du sandsynligvis opdaget, at funktioner som lyd, dvd-drev eller webkameraet er holdt op med at virke. Du har set på produktsiden for dit specifikke bærbare produkt, men der er meget få tilgængelige XP-drivere. HP leverer ikke XP-kompatible drivere til computere, som blev designet udelukkende til Vista- eller Windows 7-drivere. Hvis din computer blev leveret med et ikke-XP-operativsystem, understøtter HP dem installerede hardware og software, mens computeren kører med det oprindelige operativsystem i henhold til skriftlige aftaler. Du kan geninstallere det oprindelige operativsystem.
  bemærk:
Du vil måske forsøge at bruge drivere og programmer fra andre virksomheder; HP kan imidlertid ikke yde teknisk support eller diagnosticere potentielle hardwareproblemer, før du geninstallerer det oprindelige Vista- eller Windows 7-operativsystem.
Du SKAL geninstallere det originale operativsystem, som blev installeret på computeren for at løse hardware- og softwareproblemer, som følger:
Dual-boot anbefales ikke
Selv om der kan være dokumentation tilgængelig på internettet om anvendelse af dual-boot, understøtter HP ikke computere, hvor der har været installeret dual-boot konfiguration. Dual-boot kræver hardwaredrivere til begge operativsystemer, og HP leverer ikke drivere til komponenter, som ikke blev designet til det specifikke operativsystem. En sådan konfigurationsændring kan bevirke, at du bliver nødt til at geninstallere det oprindelige softwarebillede ved fejlfinding af problemer med software og hardware med teknisk support.
Herudover, skal du, selv hvis du kunne finde generiske tredjepartsdrivere, hvormed du kunne installere en dual-boot konfiguration på notebook pc'en, tage harddiskens størrelse i betragtning. Hvert operativsystem optager meget plads på harddisken. Installation af både XP og Vista kan begrænse mængden af plads, som du har til rådighed til andre applikationer, hvilket vil formindske ydeevnen.