Bærbare computere fra HP - Opsætning af pc'en efter en gendannelse (Windows V)

Dette dokument vedrører bærbare HP-computere med Windows Vista.
Ting, du skal gøre straks efter gendannelse af Windows-operativsystemet
Når du udfører en systemgendannelse med gendannelsesdiske, som du har oprettet, eller med udskiftningsdiske, du har bestilt hos HP, nulstilles computeren til det oprindelige operativsystem, der var installeret på computeren. Efter udførelse af en systemgenoprettelse er computeren sårbar over for angreb fra virus og skadeligt software. For at beskytte den computer, der netop er gendannet, skal du straks foretage følgende handlinger.
  1. Frakobl alle netværksforbindelser, og færdiggør den indledende konfiguration af computeren.
  2. Opsætning af en firewall og sikkerhedsbeskyttelse.
  3. Slut computeren til internettet, og opdater al software og alle drivere.
Hvis computeren er blevet gendannet til Windows Vista, skal du udføre de opgaver, der er beskrevet i afsnittene nedenfor, for at sikre, at computeren er korrekt opdateret og sikker.
Hvis computeren er blevet gendannet til Windows XP, men skal opgraderes til Windows Vista, skal du se Bærbare computere fra HP - Ting, du skal gøre, når du udfører en systemgendannelse i Windows XP, før du gennemfører opgraderingsprocessen.
Frakobl alle netværksforbindelser, og færdiggør den indledende konfiguration
En computer, der netop er gendannet, har ingen sikkerhedsbeskyttelse. Frakobl Ethernet-kablet, og sluk for den trådløse forbindelse. Undlad at tilslutte computeren til et netværk eller direkte til internettet, før du har konfigureret en firewall og aktiveret internetsikkerhedsprogrammer.
Efter udførelse af en systemgendannelse, bliver opsætningsfilerne for de fabriksinstallerede programmer gendannet på harddisken, men de skal være udpakket og installeret. En række installationsskærmbilleder på pc'en beder dig om oplysninger om indstillinger for placering, sprog og brugerkonti. Det kan tage 40 minutter eller mere at fuldføre opsætningsprocessen. Opsætningsprocessen er ikke færdig, før du bliver bedt om at logge på Windows med et brugernavn og en adgangskode. Genstart ikke computeren manuelt under denne proces. Hvis computeren er genstartet, er endnu en systemgendannelse muligvis nødvendig, før Windows kan bruges.
Tilslut ikke printere, kameraer, scannere eller andre ikke-essentielle eksterne enheder, før du har gennemført de handlinger, der er beskrevet i dette dokument. Forsøg ikke at installere ekstra software, indtil opsætningen er afsluttet. De eneste enheder, der skal være tilsluttet, er tastaturet, musen og skærmen. Alle USB-lagringsenheder og HP Personal- og Pocket Media-drev skal fjernes fra deres sokler under systemgendannelse og opsætningsprocessen.
  advarsel:
Hvis pc'en bruger en bredbåndsinternetforbindelse, skal du ikke forbinde netværkskablet (eller bredbåndsmodemmet). Computeren er mere modtagelig for virustrusler i dette afgørende tidsrum.
Når den indledende pc-opsætning er færdig, og du bliver bedt om at logge på computeren, skal du fortsætte til næste afsnit.
Opsætning af en firewall og internetsikkerhed
For at beskytte computeren mod sikkerhedstrusler skal du konfigurere et firewallprogram og et internetsikkerhedsprogram, før du opretter forbindelse til internettet. Du kan bruge den indbyggede Windows Firewall, eller du kan installere en tredjepartsfirewall fra en cd/dvd. Du skal også konfigurere en form for internetsikkerhedssoftware, f.eks. den forudinstalleret prøveversion af Norton Internet Security-programmet.
Når du har konfigureret Windows Firewall korrekt, skal du fortsætte til afsnittet Oprettelse af forbindelse til internettet og følge trinene i dette afsnit for at fortsætte med opsætningsprocessen efter gendannelse.
Opsætning af Windows Vista-firewall
For at undgå konflikter skal du ikke aktivere en anden firewall, når du bruger Windows Vista-firewall. Følg disse trin, hvis du bruger Windows Vista:
  1. Frakobl kabler til netværk og modem, hvis de er koblet til computeren.
    Kun strømkabel, skærm, mus og tastatur skal være tilsluttet.
  2. Klik på Start, Kontrolpanel, System og sikkerhed, Windows Firewall.
  3. Under Windows Firewall skal du i venstre kolonne klikke på Slå Windows Firewall til eller fra.
  4. Vælg Slå Windows Firewall til i de enkelte kategorier. Klik på OK for at gemme indstillingerne.
  5. Når firewallen er aktiveret, skal du tilslutte kablerne til netværk eller modem.
Opsætning af Microsoft Firewall
For at undgå konflikter skal du ikke aktivere en anden firewall, når du bruger Microsoft Firewall.
Klik på Microsoft Fix it-løsningen for at aktivere Microsoft Firewall automatisk:
Følg trinene nedenfor for manuelt at aktivere Microsoft Firewall:
  1. Frakobl kabler til netværk og modem, hvis de er koblet til computeren.
    Kun strømkabel, skærm, mus og tastatur skal være tilsluttet.
  2. Klik på Start, Kontrolpanel, Sikkerhed.
  3. Under Windows Sikkerhed skal du klikke på Slå Windows Firewall til eller fra, og flyt derefter alternativknappen til Til. Firewall-indikatoren bør være grøn.
  4. For at sikre, at Windows Firewall er aktiveret, skal du klikke på Start og indtaste Sikkerhedscenter i feltet Start søgning. Firewall-indikatoren bør være grøn og vise status som aktiveret.
  5. Når firewallen er aktiveret, skal du tilslutte kablerne til netværk eller modem.
Setup Internet Security
Din computer blev muligvis leveret med et gratis abonnement på Norton Internet Security. Hvis det er tilfældet, og hvis du gerne vil bruge denne firewall, skal du verificere, at tjenesten er blevet aktiveret, ved at åbne det tilhørende skrivebordsikon og følge skærmbillederne til installation. Undlad at søge på internettet eller bruge e-mail, før du er færdig med at konfigurere firewallen.
Når Norton Internet Security er indledende konfigureret, skal du sikre, at firewallen er aktiv ved at følge trinene nedenfor:
  bemærk:
For at undgå konflikter skal du ikke aktivere Windows Firewall, når du bruger Norton Internet Security på samme tid.
  1. Frakobl kabler til netværk og modem, hvis de er koblet til computeren.
    Kun strømkabel, skærm, mus og tastatur skal være tilsluttet.
  2. Klik på ikonet Norton Internet Security på proceslinjen.
  3. I hovedvinduet for Norton skal du klikke på Norton Internet Security, Indstillinger, Personlig firewall.
    Figur : Indstillinger for Norton Personal Firewall
    Billede af fanen Indstillinger i Norton Internet Security-programmet.
  4. Klik på Slå til.
Når du har konfigureret firewallen, skal du klikke på Start og indtaste Sikkerhedscenter i søgefeltet for at sikre, at den er aktiveret. Firewall-indikatoren bør være grøn og vise status som aktiveret.
Du har nu gennemført opsætningen af Norton Internet Security. Fortsæt til afsnittet Oprettelse af forbindelse til internettet og følge trinene i dette afsnit for at fortsætte med opsætningsprocessen efter gendannelse.
Hent og installer Ethernet-driveren fra en anden pc efter behov
Hvis computerens operativsystem er gendannet ved hjælp af en ikke-HP-billede, er Ethernet-chipsættet måske ikke aktivt, og computeren kan ikke oprette forbindelse til et netværk eller internettet. Bærbare computere fra HP kræver installationen af en HP-specifik driver til Ethernet- eller netværksforbindelse. Brug en alternativ (ekstra) computer til at gøre følgende for at hente den seneste version af HP CPU-chipsætdriveren og/eller Ethernet-forbindelsesdriveren, og kopier den til den gendannede computer.
  1. Kontroller, at den alternative computer har en aktiv firewall og internetsikkerhedsbeskyttelse, inden du opretter forbindelse til internettet.
  2. Gå til download-siden HP-software og drivere og indtast modelnummeret eller produktnummeret for den gendannede computer.
  3. Vælg drivere til CPU-chipsættet eller Ethernet, der er angivet til operativsystemet på den gendannede computer.
  4. Vælg indstillingerne for at hente eller gemme filer til en kendt placering på den alternative computer, for eksempel C:\Desktop\<Filnavn>.
      vigitig advarsel:
    Vælg ikke KØR. Valg af Kør vil installere driveren på den computer, der er tilsluttet netværket, og vil forårsage problemer med ydeevnen.
  5. Når driveren er hentet, skal du bruge et USB-stik eller et bærbart drev til at kopiere Ethernet- eller netværksdriveren til den gendannede computer.
  6. Installer Ethernet- eller netværksdriveren, og slut derefter den gendannede computer til internettet.
Den gendannede computer bør nu oprette forbindelse til netværket eller internettet. Fortsæt til de følgende afsnit for at få oplysninger om at installere opdaterede Microsoft Windows-drivere, HP drivere og opdatering af software med antivirus eller internetsikkerhed.
Opdater Windows Vista
Sørg for, at den automatiske funktion i Windows Update er slået til, og at de seneste vigtige opdateringer fra Microsoft er installeret. Følg anvisningerne for at downloade og installere alle vigtige opdateringer fra Microsoft.
Når alle vigtige opdateringer er installeret, skal du sikre, at automatisk opdatering (for Windows-opdateringer) er aktiveret på følgende måde:
  1. Klik på Start, skriv opdater i søgefeltet, og vælg Windows Update fra listen.
  2. Klik på Søg efter opdateringer i vinduet Windows Update, og lad Windows installere alle opdaterede drivere og software.
  3. I vinduet Windows Update skal du klikke på Rediger indstillinger.
  4. Hvis du bliver bedt om det, skal du vælge at Slå automatisk opdatering til eller fra.
  5. Vælg indstillingen Installer opdateringer automatisk i vinduet Rediger indstillinger, og vælg en dag og et klokkeslæt for handlingen.
  6. Klik på OK for at acceptere værdierne.
Du har hentet og installeret opdateringer til Windows og sørget for, at fremtidige opdateringer vil blive hentet automatisk. Fortsæt til næste afsnit for at fortsætte med opsætningsprocessen efter gendannelse.
Opdater sikkerhedssoftwaren
Brug af funktionen til automatisk opdatering for den sikkerhedssoftware, der er inkluderet i systemet, opsætning af softwaren til at udføre en regelmæssigt planlagt scanning efter ondsindet software. Funktionen til automatisk opdatering sikrer, at computeren har den nyeste beskyttelse mod sikkerhedstrusler som virus og spyware.
  • Når den er i brug, udfører Windows Defender automatisk en opdatering før scanning. I Windows Defender skal du vælge Værktøjer for at planlægge opdateringer.
  • Når Norton Internet Security er i brug, skal du vælge Kør LiveUpdate for at søge efter opdateringer. I Norton skal du vælge Indstillinger for at konfigurere opdateringer.
Når sikkerhedssoftwaren er blevet opdateret, skal du fortsætte til næste afsnit for at fortsætte med opsætningsprocessen efter gendannelse.
Opdatering af software og drivere fra HP
HP leverer programmer, der gennemsøger computeren og installerer alle vigtige opdateringer til software og drivere. Du kan bruge enten HP Advisor eller HP Support Assistant ved at følge trinene nedenfor.
  • Til generel information:
    For at få vist hjælpeprogrammer til hjælp og support fra HP, som er tilgængelige til Windows Vista, skal du gå til webstedet www.hp.com/go/helpandsupport.
  • For HP Advisor:
    1. Klik for at installere seneste version af HP Advisor.
    2. For at åbne HP Advisor skal du klikke på Start, skrive HP advisor i søgefeltet og vælge HP Advisor på listen.
    3. Klik på Support for at åbne HP Support Assistant, og fortsæt med at følge instruktionerne nedenfor.
  • For HP Support Assistant:
    1. Klik for at installere den nyeste version af HP Support Assistant.
    2. For at starte HP Support Assistant skal du klikke på Start, skrive support i søgefeltet og vælge HP Support Assistant fra listen.
    3. Klik på Vedligehold, klik på Softwareopdateringer, vælg Opdatering fra menuen øverst i vinduet, klik derefter på Start opdatering, og følg vejledningen på skærmen.
Når alle HP-opdateringer er hentet og installeret, skal du fortsætte til næste afsnit for at fortsætte med opsætningsprocessen efter gendannelse.
Tilslutning af enheder og installation af ekstra software
Efter kørsel af Windows Update, sikkerhedssoftwareopdatering og HP Update er din computer beskyttet mod de fleste sikkerhedstrusler. Du kan nu oprette forbindelse til printere, scannere, eksterne drev, kameraer og andre eksterne enheder.
  • Tilslut de eksterne enheder en ad gangen. Sørg for, at hver enkelt enhed er helt installeret, inden du opretter forbindelse eller installerer en ny enhed.
  • Operativsystemet kan genkende fleste eksterne komponenter som Plug-n-Play-enheder og vil automatisk søge efter og installere de nyeste enhedsdrivere.
  • Hvis enheden ikke genkendes som Plug-n-Play, skal du bruge programmernes oprindelige installationsdiske. Når enheden fungerer, skal du følge producentens vejledning for at installere alle opdateringer.
  • Hvis et program ikke er designet til at køre i dit operativsystem, skal du kontakte producenten for at få oplysninger om en mulig opdatering eller overveje at købe den korrekte version af programmet.
Du har udført alle nødvendige handlinger efter gendannelse, og computeren er opdateret og sikker.