HP-pc'er - Fejlfinding af trådløst netværk og internetforbindelse (Windows Vista)

Dette dokument vedrører HP-computere, der bruger et trådløst netværk (en router) sammen med Windows Vista.
Wi-Fi-netværk er en nem måde at få adgang til internettet på. Dog er der mange ting, som kan gå galt ved brug af en trådløs forbindelse, og det kan være frustrerende, når forbindelsen er langsom, når der sker periodiske udfald i forbindelsen, eller der ikke kan oprettes forbindelse. Trinnene i dette dokument indeholder værktøjer, som er nyttige til løsning af mange problemer, der kan opstå med trådløse netværk og internetforbindelser.

Trin 1: Brug af automatisk fejlfinding

Følg disse trin for at bruge automatisk fejlfinding:
  1. Hvis din computer har en tast eller knap for trådløs på eller tæt ved tastaturet, og den trådløse aktivitetslampe er slukket eller ravfarvet, skal du trykke på tasten for at aktivere din trådløse netværksadapter. Denne tast kan være F10- eller F12-tasten, eller den kan være mærket med et flysymbol.
    • Hvis trådløs aktivitet tændes, eller aktivitetslampen bliver blå, har du aktiveret den trådløse funktion på dit system. Prøv at oprette forbindelse til internettet igen. Hvis der stadig er problemer, skal du fortsætte med disse trin.
    • Hvis din computer ikke har en tast for trådløs, eller den trådløse aktivitetslampe forbliver deaktiveret eller ravfarvet, skal du fortsætte med disse trin.
  2. Klik på Start, indtast fejlfinding i feltet Søg.
  3. Vælg fejlfinding fra søgeresultaterne.
  4. Klik på Netværk og internet.
  5. Klik på Internetforbindelser.
    Figur : Internetforbindelser
    Valg af Internetforbindelser fremhævet i vinduet Netværk og internet
  6. Klik på Avanceret.
    Figur : Avanceret valg
    Valg af Internetforbindelser fremhævet i vinduet Netværk og internet
  7. Klik på Kør som administrator (hvis den findes), marker Anvend reparationer automatisk, og klik derefter på Næste.
    bemærk:
    Hvis vinduet Kontrol af brugerkonti vises, skal du klikke på Ja for at fortsætte.
    Figur : Valg af Internetforbindelser
    Vinduet Internetforbindelser med valgene Kør som administrator, Anvend reparationer automatisk og knappen Næste fremhævet
  8. Klik på Foretag fejlfinding af internetforbindelsen, og klik på Næste.
    Følg vejledningen for at undersøge, om der er problemer.
    Figur : Vinduet Internetforbindelse
    Vinduet Internetforbindelser med valg af Foretag fejlfinding af internetforbindelsen fremhævet
  9. Når den automatiske fejlfinding er fuldført, skal du læse oplysningerne på skærmen.
    • Hvis der bliver fundet problemer, indeholder vinduet yderligere oplysninger om problemerne. Dette vindue kan også vise dig, hvilke problemer der blev løst, eller ting, som du kan gøre for at løse problemet. Læs oplysningerne i vinduet, og udfør eventuelle anbefalede handlinger. Prøv at oprette forbindelse til internettet igen. Hvis problemerne fortsætter, skal du lukke fejlfindingsvinduet og derefter fortsætte til næste trin.
    • Hvis der ikke blev fundet nogen problemer, og computeren stadig har Wi-Fi-problemer, skal du lukke vinduet med fejlfinding og derefter fortsætte til næste trin.
    Figur : Meddelelsen Fejlfinding er fuldført
    Meddelelsen Fejlfinding er fuldført med de fundne problemer: et netværkskabel er muligvis frakoblet, og trådløs kompatibilitet er slukket (løst)

Trin 2: Geninstallation af driveren til den trådløse netværksadapter

Fjernelse og geninstallation af driveren til det trådløse netværkskort kan rydde registreringsværdierne og nulstille konfigurationerne, så driveren kan konfigureres og åbnes korrekt af Windows. Brug et af følgende afsnit til at geninstallere din trådløse adapter.

Trin 3: Opdatering af trådløse netværksdrivere

Hentning og installation af den nyeste driver til din trådløse netværksadapter kan løse problemer med trådløse internetforbindelser, især problemer relateret til ydeevne eller periodiske udfald på forbindelsen.
Brug et eller flere af de følgende afsnit til at finde opdaterede drivere til din trådløse netværkshardware. Hvis du ikke kan finde en opdateret driver, eller hvis den opdaterede driver ikke løste problemet, skal du gå til næste trin.

Trin 4: Kontrol og nulstilling af hardware

En nulstilling af hardware på dit trådløse netværk i den korrekte rækkefølge kan løse en række problemer med forbindelse og ydeevne.
  1. Klik på Start, og klik derefter på Luk computeren.
    Figur : Luk computeren
    Billede: Luk computeren
  2. Hvis dit netværk omfatter en trådløs router, trådløs gateway eller en kombination af netværksrouter og modem, skal du frakoble netledningen.
    Figur : Netledning, der frakobles fra bagsiden af en router
    Netledning, der frakobles fra bagsiden af en router
  3. Hvis dit netværk omfatter et separat bredbåndsmodem, skal du tage netledningen ud af bredbåndsmodemmet.
  4. Vent ca. fem sekunder, og sæt derefter netledningen i den trådløse router (og bredbåndsmodemmet, hvis det er separat).
  5. Vent, indtil alle lamper tændes og derefter viser normal internet- og computeraktivitet. Hvis lamperne på bredbåndsmodemmet angiver et problem, skal du se følgende liste over valgmuligheder for at få hjælp:
    • Hvis alle lamper er slukket efter tilslutning af strøm, skal du kontrollere strømkilden ved at sætte netledningen i en anden stikkontakt. Udfør service eller udskift dit bredbåndsmodem, hvis det ikke kan tændes.
    • Hvis kun strømlamperne er tændt, og de resterende aktivitetslamper er slukket eller ikke viser nogen aktivitet, er der ikke registreret nogen netværksforbindelse. Kontrollér, at kablet, som fører internetsignalet, er sluttet til bredbåndsenheden. Kontrollér, at internetkablerne i din bolig ikke er blevet beskadiget eller frakoblet. Du skal muligvis kontakte din internetudbyder, hvis andre personer i dit område også oplever internetudfald.
    • Hvis Internet- eller Online-lampen blinker konstant og ikke angiver, at en onlineforbindelse er tilgængelig, ligger problemet sandsynligvis hos din internetudbyder. Enten skal du vente, indtil tjenesten er gendannet, eller du skal kontakte din internetudbyder for at få yderligere assistance.
  6. Tænd for din computer, og vent, til Windows åbner. Hvis du bruger en bærbar computer, skal du udføre en total nulstilling på nuværende tidspunkt.
    Vent, indtil Windows automatisk opretter forbindelse til din trådløse internetforbindelse.
  7. Højreklik på ikonet for netværksforbindelse på proceslinjen, og vælg Netværks- og delingscenter.
  8. Vælg Administrer netværksforbindelser.
  9. Kontrollér status for det trådløse netværk. I denne grafik er det trådløse netværk deaktiveret.
  10. Aktivér netværket ved at højreklikke på forbindelsen og derefter vælge Aktiver. Det kan tage nogle sekunder, før forbindelsen aktiveres.
    Der åbnes muligvis et vindue, som beder dig om en adgangskode eller tilslutningshandlinger via trykknap, afhængigt af den type sikkerhed, du bruger.
  11. Hvis du kan oprette forbindelse til netværket og internettet, er du færdig. Hvis det ikke er tilfældet, skal du fortsætte til næste trin.

Trin 5: Udfør en Microsoft systemgendannelse

Hvis computeren fungerede på det trådløse netværk tidligere, men nu ikke kan oprette forbindelse eller fungerer dårligt, skal du bruge Microsoft Systemgendannelse til at gendanne dine systemfiler til en dato og et klokkeslæt, hvor det trådløse netværk fungerede godt. Hvis du vil have flere oplysninger om, hvordan du bruger Systemgendannelse, skal du se Brug af Microsoft Systemgendannelse (Windows Vista).

Trin 6: Andre ting, du kan prøve

Hvis din computer stadig har problemer med Wi-Fi-forbindelsen eller ydeevnen, kan et af de følgende afsnit muligvis hjælpe med løsning af problemet.