Stationære pc'er fra HP og Compaq - Windows Experience Index (Windows 7)

Windows Experience Index er en funktion, der er indbygget i Windows til at hjælpe dig med at forstå, hvor godt Windows 7 fungerer med hardwaren på computeren. Din computer er tildelt et klassificeringsnummer, der opnås ved at måle kapaciteten af din computers hardware såsom kapacitet af hukommelse (RAM), processor (CPU), harddisk og grafik.
Windows Experience Index
Windows Experience Index er et mål for, hvor godt computersystemet virker. En høj score betyder generelt, at din computer virker bedre og hurtigere end en computer med en lav score, især når der køres software, der kræver mange systemressourcer.
  bemærk:
Windows Experience Index-klassificering indeholder en score for, hvor godt Windows fungerer i hardwaremiljøet. Det er ikke en indikation for, hvor godt hele systemet fungerer. Din computer har måske en meget høj klassificering på 5,8, men bliver langsommere eller går i baglås på grund af andre problemer, såsom virus, for lidt plads på harddisken eller for mange softwareprogrammer, der kører på samme tid. For mere information om, hvordan du kan forbedre systemets ydeevne uden opgradering af hardware, kan du se HP Guided Solution – Langsom ydeevne for computer.
Gør følgende for at få vist Windows Experience Index-klassificeringen for din computer:
  1. Klik på Start , højreklik på Computer, og klik derefter på Egenskaber.
  2. I området System skal du finde Windows Experience Index og notere klassificeringen.
    Figur : Windows Experience Index
    Windows Experience Index-klassificering
  3. Den grundlæggende Windows Experience Index-klassificering er den laveste klassificering for flere hardware-komponentklassificeringer. Klik på Windows Experience Index i systemskærmbilledet for at se en liste over alle klassificeringerne.
    Figur : Oplysninger om ydeevne og værktøjer
    Windows Experience Index
  4. Luk vinduet, når du er færdig med at se klassificeringerne.
Forbedring af Windows Experience Index-klassificeringen
Opgradering af hardware og drivere, der er knyttet til den laveste underscore, kan forbedre klassificeringen. Klassificeringen kan forbedres, hvis der er plads til forbedring, hardwarekomponenten eller driveren yder markant bedre end den forrige version, og den nye hardware eller driver ikke har nogen problemer med at interagere med systemet.
Her er nogle generelle tips til, hvilke komponenter der skal opgraderes i forbindelse med underscoren for at blive forbedret:
  • Processor: Hvis bundkortet understøtter en hurtigere processor end den, der allerede er installeret, kan opgradering af processoren forbedre denne score.
  • Hukommelse (RAM): Hvis bundkortet understøtter hukommelse med hurtigere hastigheder end den, der allerede er installeret, kan installation af højere klassificeret hukommelse forbedre denne score. Alle installerede DIMM-moduler skal være af samme klassificering, fordi hele hukommelsessystemet kun kører så hurtigt som den lavest klassificerede hukommelse.
  • Grafik: Installation af en højere klassificeret grafikadapter, end hvad der allerede er installeret, kan forbedre denne score. Du bør også overveje at opgradere strømforsyningen, hvis den nye grafikhardware kræver mere strøm.
  • Spilgrafik: Installation af en opdateret grafikdriver kan enten forbedre scoren eller gøre scoren dårligere. Installation af et højere klassificeret grafikkort, end hvad der allerede er installeret, kan forbedre denne score. Du bør også overveje at opgradere strømforsyningen, hvis den nye grafikhardware kræver mere strøm.
  • Primær harddisk: Udskiftning af den primære harddisk med et drev med en højere værdi for o/min. kan øge denne klassificering. Hvis dit bundkort understøtter både IDE og SATA, og et IDE-drev er installeret, kan skift til et SATA-drev forbedre denne klassificering.
Når en hardwarekomponent eller driver er blevet installeret, skal du åbne vinduet Oplysninger om ydeevne og værktøjer for at se underscorer og klikke på Kør min opgørelse igen.
For mere information skal du klikke på Tip til forbedring af computerens ydeevne fra vinduet Oplysninger om ydeevne og værktøjer.