HP-pc'er - Fejl: Skærmdriveren holdt op med at reagere og er genoprettet (Windows 10, 8, 7)

Dette dokument vedrører alle computere fra HP og Compaq med Windows 10, 8 eller 7.
Mens du spiller videospil eller bruger video- eller grafikprogrammer (såsom streaming af video), går computerskærmen i sort i op til tre sekunder, og derefter vises en af følgende fejlmeddelelser:
  • Skærmdriveren stoppede med at svare og er genoprettet.
  • Skærmdriveren igfx stoppede med at svare og er genoprettet.
  • Skærmdriveren NVIDIA stoppede med at svare og er genoprettet.
  • Skærmdriveren ATI stoppede med at svare og er genoprettet.
Figur : Fejlmeddelelse
Fejlmeddelelsen om, at skærmdriver er holdt op med at svare
Problemet er relateret til grafiksystemet. Når systemhukommelse er ved at være tom, og Windows ikke kan tildele videohukommelse, lukker Windows og genstarter derefter programmet for at undgå en fejl.
  bemærk:
Følgende løsninger kan hjælpe med at reducere eller undgå denne fejl fremover, men fejlen kan stadig opstå, når systemhukommelsens ressourcer er ved at være opbrugt.
Trin 1: Genstart computeren
Luk og genstart derefter computeren for at rydde ud i hukommelsesadresserne og klargøre computeren til yderligere fejlfinding.
Trin 2: Opdater grafikdriveren
Opdater grafikdriveren til din specifikke computermodel. For mere information om opdatering af drivere skal du se HP-supportdokumentet Downloading or Updating Software and Drivers for HP Computers (på engelsk).
Efter installation af den opdaterede driver skal du udføre den handling, du foretog dig, da fejlen opstod første gang (f.eks. spille et spil eller se en film) for at teste, om fejlen opstår igen.
  • Hvis disse trin løste problemet, behøver du ikke gå videre med fejlfindingen.
  • Fortsæt til næste løsning, hvis problemet fortsætter.
Trin 3: Brug Microsoft Fix it (Windows 7)
Hvis din computer kører Windows 7, skal du bruge Microsoft Fix it til at løse skærmdriverproblemet automatisk:
Trin 4: Installer Windows-opdateringer
Download og installer alle tilgængelige opdateringer til Windows, og udfør derefter den handling, du foretog dig, da fejlen opstod første gang, f.eks. spille et spil eller se en film, for at teste, om fejlen opstår igen.
  • Hvis disse trin løste problemet, behøver du ikke gå videre med fejlfindingen.
  • Fortsæt til næste løsning, hvis problemet fortsætter.
Trin 5: Juster visuelle effekter i Windows
Deaktiver nogle eller alle visuelle effekter for at justere din computer til bedre ydeevne.
  • Hvis disse trin løste problemet, behøver du ikke gå videre med fejlfindingen.
  • Fortsæt til næste løsning, hvis problemet fortsætter.
Trin 6: Juster indstillinger i spillet eller programmet
Justering af indstillinger i spillet eller programmet, f.eks. reduktion af anti-aliasing eller skærmopløsning, nedsætter kvaliteten af grafikken, men nedsætter også risikoen for fejl relateret til grafikkort.
Hvis fejlen kun forekommer, når du bruger ét bestemt spil eller program, skal du opdatere funktionerne i spillet eller programmet fra selve programmet eller gå til producentens supportwebsted for at downloade og installere alle relevante opdateringer. Når opdateringerne er installeret, skal du genstarte computeren.
Når computeren genstarter, skal du udføre den handling, du foretog dig, da fejlen opstod første gang, f.eks. spille et spil eller se en film, for at teste, om fejlen opstår igen.
  • Hvis disse trin løste problemet, behøver du ikke gå videre med fejlfindingen.
  • Fortsæt til næste løsning, hvis problemet fortsætter.
Trin 7: Forbedr systemets ydeevne
Øg den overordnede ydeevne for din computer. Der findes mange ting, du kan gøre for at forbedre systemets ydeevne.
Udfør den handling, du foretog dig, da fejlen opstod første gang, f.eks. spille et spil eller se en film, for at teste, om fejlen opstår igen.
  • Hvis disse trin løste problemet, behøver du ikke gå videre med fejlfindingen.
  • Fortsæt til næste løsning, hvis problemet fortsætter.
Trin 8: Udfør HP-systemgendannelse
Hvis ingen af ovennævnte handlinger har løst fejltilstanden, skal du sikkerhedskopiere dine personlige oplysninger og derefter udføre en HP Systemgendannelse på den bærbare computer. Se HP Guided Solution – Udførelse af HP Systemgendannelse for vejledning.
Trin 9: Udskift grafikkortet (kun stationære computere)
Når du har udført de foregående trin, burde fejlmeddelelsen ikke forekomme så ofte mere. Udfør den handling, du foretog dig, da fejlen opstod første gang, f.eks. spille et spil eller se en film, for at teste, om fejlen opstår igen. Hvis fejlen fortsætter, skal du udskifte grafikkortet eller tilføje hukommelse.
  bemærk:
Nogle computermodeller, som f.eks. HP TouchSmart All-in-One-computere, har ikke et flytbart grafikkort. Kontroller dine produktspecifikationer for at se, om grafikkortet er flytbart.
Hvis grafikkortet er flytbart, skal du finde trin til udskiftning af grafikkortet i vejledningen til opgradering og service eller dokumentet for afmontering og udskiftning af grafikkort (hvis tilgængeligt) på HP Customer Support-produktsiden for din computermodel.
Hvis grafikkortet ikke kan flyttes, skal du kontakte HP via fanen Kontakt support øverst på dette skærmbillede. Hvis du vil kontrollere, om din computer er dækket af garantien, skal du se HP-supportdokumentet Finding Warranty Information (på engelsk).