Samsung-laserprintere - Sådan konfigurerer du en Samsung Google Cloudprinter

Printere, der er klargjort til Google Cloud, gør trådløs udskrivning fra din pc, Mac eller Chromebook hurtig og brugervenlig. Når du slutter din computer og printer til det samme Wi-Fi-netværk, kan du udskrive fra et hvilket som helst sted i dit hjem eller din virksomhed.
bemærk:
Inden opsætning skal du sørge for, at du har udført følgende:
  • Printeren skal være Google Cloud-kompatibel. For at se, om din printer er Google Cloud-kompatibel, skal du gå til https://support.hp.com, indtaste printermodellen og derefter gå til printermodellens specifikationsdokument.
  • Chrome-browseren skal installeres, da Google Cloudprinter fungerer via Chrome-browseren. Hvis du bruger en pc eller Mac og aldrig har installeret Chrome-browseren, skal du gå til Downloadwebstedet for Google Chrome for at downloade og installere.
  • Printeren og computeren skal være tilsluttet det samme Wi-Fi-netværk. Hvis printeren ikke allerede er sluttet til netværket, og du har en traditionel pc til rådighed, skal du gå til Download af software og drivere og indtaste din printermodel i søgefeltet for at downloade den nyeste driver, og derefter følge anvisningerne for at slutte printeren til Wi-Fi-netværket. Hvis du bruger en Chromebook, skal du se brugervejledningen for anvisninger om Wi-Fi-forbindelse til den specifikke printermodel.

Sådan konfigurerer du Google Cloudprinter

Følg disse trin til opsætning af Google Cloudprinter på din pc eller Mac.
  1. Åbn Chrome-browseren, og indtast printerens IP-adresse i Chrome URL-linjen (omnibox).
    Figur : Eksempel på Chrome URL-linje
    Eksempel på Chrome URLURL-linjen (omnibox)
    bemærk:
    Hvis du ikke kender din printers IP-adresse, kan du udskrive en Netværkskonfigurationsrapport, der viser oplysninger som f.eks. printerens IP-adresse og Mac-adresse. Metoden til udskrivning af en netværkskonfigurationsrapport varierer afhængigt af printermodellen. Gå til https://support.hp.com, indtast printermodellen og gå derefter til printermodellens supportmuligheder.
  2. Klik på Log på øverst til højre hånd på skærmen.
    Figur : Eksempel på logonmuligheden
    Billedet viser en pil, der peger på Log på
  3. Indtast dit id og din adgangskode.
    bemærk:
    Standard-bruger-id'et er Admin, og standardadgangskoden er sec00000. Hvis id og/eller adgangskode er blevet glemt, skal du nulstille printerens netværksindstillinger for at nulstille dem til standard.
    Figur : Eksempel på SyncThru-id og vinduet Password (Adgangskode)
    Billedet viser prompten til SyncThru-logon og adgangskode
  4. Der vises et pop op-vindue, der beder dig om at ændre dit id og din adgangskode. Selvom får du mulighed for at ændre eller opdatere dit id og din adgangskode, er det ikke påkrævet at gøre dette. Klik på No (Nej), hvis du vil beholde dit id og din adgangskode som den standard, du netop har indtastet.
    Figur : Eksempel på ændring af logon eller adgangskode
    Billedet viser mulighed for at opdatere logon og adgangskode
  5. Klik på Settings (Indstillinger), og vælg derefter Network Settings (Netværksindstillinger) fra indstillingen i rullemenuen.
    Figur : Eksempel på valg af indstillinger
    Billedet viser valg af indstillinger og derefter netværksindstillinger
  6. Klik på Google Cloud Print (Google Cloudprinter) i rammen til venstre. Hvis Google Cloudprinter ikke er tilgængelig, skal du gå til https://support.hp.com, indtaste printermodellen og derefter gå til printermodellens supportmuligheder for at se, om det er en Google Cloud-understøttet printer.
    Figur : Eksempel på SyncThru-indstillinger for Google Cloud
    Billedet viser Google Cloud Print (Google Cloudprinter) under indstillinger
  7. Klik på Ok, hvis du får et pop op-vindue, og klik derefter på URL'en under Printer Description (Printerbeskrivelse) for at blive omdirigeret til Google Clouds bekræftelsesside.
    bemærk:
    Hvis krav-URL'en ikke bliver vist, skal du klikke på opdateringsikonet (to cirkelpile) over knappen Undo (Fortryd).
    Figur : Eksempel på krav-URL'en
    Billedet viser opdateringspilene fremhævet og krav-URL'en
  8. Hvis du ikke allerede er logget på, skal du logge på med den samme Google-/Gmail-konto, som du brugte til at logge på din Chromebook.
    Figur : Eksempel på prompt til at logge på Google/Gmail
    Billedet viser eksempel på loginbesked til Google/Gmail
  9. Klik på Finish printer registration (Afslut printerregistrering), når du bliver bedt om det.
    Figur : Eksempel på klik på beskeden Finish printer registration (Afslut printerregistrering)
    Billedet viser, hvor du skal klikke for at afslutte printerregistrering
  10. Når registreringen er fuldført, vises en meddelelse, der ligner eksempelgrafikken. Det kan tage et par minutter, før den netop tilføjede printer vises på printerlisten. Når printeren er tilgængelig, kan du udskrive. Hvis du vil se tilgængelige printere, skal du klikke på Manage your printers (Administrer dine printere).
    Figur : Eksempel på meddelelsen Tak
    Billedet viser en Google Cloudprinter-takkemeddelelse
Du er nu klar til at udskrive. Hvis du for eksempel gerne vil udskrive et Google-dokument (genvej: https://docs.google.com/), skal du blot klikke på ikonet Udskriv. Hvis printeren er slukket eller i dvale, skal du sørge for at tænde eller vække printeren, så den udskriver.
Figur : Eksempel på printerikonet for udskrivning af et Google-doc
Billedet viser printerikonet fra en Google doc-værktøjslinje
Du kan altid få adgang til dine Google Cloudprinter-indstillinger ved at logge på Googles Cloudprinter-websted, https://www.google.com/cloudprint#printers.
Hvis du oplever problemer med, at computeren ikke registrerer printeren eller der ikke udskrives korrekt, skal du sørge for, at printer er opdateret med den nyeste firmware. For at få hjælp skal du gå til https://support.hp.com, indtaste printermodellen og derefter gå til printermodellens supportmuligheder. Under Software og drivere skal du finde den nyeste firmwareversion til printeren og køre firmwareopdateringen.