• Oplysning

HP PageWide Pro 750, MFP 772, 777 - Sådan justeres eller administreres farver

Juster farven på det udskrevne for produktet ved at ændre indstillingerne i printerdriverens software.

Vælg et forudindstillet farvetema for et udskriftsjob

1. I menuen Filer i softwareprogrammet skal du klikke på Udskriv.
  2. Printeren skal være valgt.
  3. Klik på det link eller den knap, der åbner dialogboksen Egenskaber.
    Afhængigt af programmet kan linket eller knappen hedde Egenskaber, Funktioner, Printeropsætning, Printeregenskaber, Printer eller Angiv indstillinger.
  4. Udfør en af følgende handlinger:
    • Windows: Klik på fanen Farve.
    • OS X: Klik på fanen Farve, og nulstil HP EasyColor.
  5. På rullelisten Farvetemaer (Windows) eller pop op-menuen RGB-farve (OS X) skal du vælge en af følgende farvetemaer:
    • Standard (sRGB): Dette tema indstiller produktet til at udskrive RGB-data i rå enhedstilstand. Når dette tema bruges, kan du administrere farve i softwareprogrammet eller i operativsystemet for korrekt gengivelse.
    • Livlig: Produktet øger farvemætningen i midttonerne. Brug dette tema ved udskrivning af forretningsgrafik.
    • Foto: Produktet fortolker RGB-farve, som om det blev udskrevet som et fotografi ved hjælp af et digitalt minilaboratorium. Produktet gengiver dybere, mere mættede farver anderledes end med standardtemaet (sRGB). Brug dette tema ved udskrivning af fotos.
    • Foto (Adobe RGB 1998): Brug dette tema med udskrivning af digitale fotos, der bruger AdobeRGB farverum i stedet for sRGB. Slå farveadministration fra i softwareprogrammet, når dette tema bruges.
    • Ingen: Intet farvetema anvendes.

Juster farveindstillingerne for et udskriftsjob manuelt

Brug printerdriverens software til at rydde standard farveindstillinger, og juster indstillingerne manuelt. Brug den indbyggede hjælp i driversoftwaren til at forstå, hvordan hver indstilling påvirker udskriftsresultatet.
  1. I menuen Filer i softwareprogrammet skal du klikke på Udskriv.
  2. Printeren skal være valgt.
  3. Udfør en af følgende handlinger:
    • Windows: Klik på det link eller den knap, der åbner dialogboksen Egenskaber.
      Afhængigt af programmet kan linket eller knappen hedde Egenskaber, Funktioner, Printeropsætning, Printeregenskaber, Printer eller Angiv indstillinger.
    • OS X: Fra pop-up-menuen Kopier og sider, vælg Farve. Fravælg derefter HP EasyColor.
  4. Udfør en af følgende handlinger:
    • Windows: På fanen Avanceret skal du klikke på Blækindstillinger.
    • OS X: Klik på trekanten ved siden af Avanceret.
  5. Brug skyderne til at foretage følgende justeringer:
    • Tørretid: Flyt skyderen til højre for at øge den tid, printeren er om at tørre en udskrevet side. Forøgelse af tørretiden fungerer bedst for jobs, der udskrives på almindeligt papir.
    • Mætning: Flyt skyderen til højre for at øge mængden af anvendt sort eller farve. Forøgelse af mætningen fungerer bedst for jobs, der udskrives på brochure- eller fotopapir.
    • Spredning af sort blæk: Flyt skyderen til venstre for at begrænse spredningen af sort på tilstødende områder med farve på den udskrevne side. Reducering af spredningen fungerer bedst for jobs, der udskrives på almindeligt papir.
      bemærk:
      Manuel ændring af farveindstillinger kan påvirke resultatet. HP anbefaler, at kun eksperter i farvegrafik ændrer disse indstillinger.
  6. Klik på OK for at gemme dine justeringer og lukke vinduet, eller klik på Nulstil for at gendanne indstillingerne til fabriksindstillingerne (Windows).

Tilpas farver til din computerskærm

For de fleste brugere er den bedste metode til afstemning af farver at udskrive sRGB-farver.
Processen med at afstemme printerens udskriftsfarver i forhold til din computerskærm er kompleks, fordi printere og computerskærme bruger forskellige metoder til at producere farve. Skærme viser farver med lysende pixels, der bruger en RGB-farveproces (rød, grøn, blå), men printere udskriver farver ved hjælp af en CMYK-proces (cyan, magenta, gul og sort).
Mange faktorer kan have indflydelse på, om det er muligt at afstemme udskrevne farver med farverne på skærmen:
  • Udskriftsmedie
  • Udskrivningsproces (eksempelvis blækpatron-, presse- eller laserteknologi)
  • Ovenlys
  • Personlige forskelle i farveopfattelse
  • Softwareprogrammer
  • Printerdrivere
  • Computeres operativsystemer
  • Skærme
  • Videokort og -drivere
  • Driftsmiljø (f.eks. fugtighed)

Kontrol af adgang til farveudskrivning

Med HP’s kontrolfunktioner til farveadgangskontrol kan du aktivere eller deaktivere farver for enkelte brugere eller grupper og programmer. Der er flere oplysninger på www.hp.com/go/upd.
I HP's integrerede webserver er det også muligt at deaktivere farvefaxer, farvekopiering og farveudskrivning fra hukommelsesenheder. Se HP Embedded Web Server for at få flere oplysninger.