HP-pc'er - Muligheder for softwaregendannelse (Windows 10)

Dette dokument vedrører computere fra HP med Windows 10.
Formålet med dette dokument er at hjælpe dig med at finde den bedste metode til gendannelse af Windows 10-software.
En HP-computer leveres med mange softwareværktøjer, som du kan bruge til at gendanne software på din computer. Navnene på disse værktøjer lyder ens, og det kan være vanskeligt at forstå, hvilket værktøj man skal bruge. Brug dette dokument til bedre at forstå, hvilket værktøj til softwaregendannelse, du bør bruge afhængigt af situationen. Sammen tilbyder HP og Microsoft op til flere muligheder for softwaregendannelse til din computer. Ved at vide, hvilken mulighed der er bedst for dig, inden du går i gang, kan du spare både tid og kræfter. Se følgende tabel for at sammenligne de forskellige muligheder for softwaregendannelse.
Softwareværktøj
Beskrivelse
Scenarie
Gennemsnitstid
Microsoft Systemgendannelse
Gendanner systemfiler fra et tidligere tidspunkt.
Hvis du vil have flere oplysninger om brugen af systemgendannelse, skal du se Brug af Microsoft Systemgendannelse (Windows 10, 8).
Bruges når:
  • Du ønsker, at computeren fungerer, som den gjorde på et tidligere tidspunkt.
  • Du ønsker at reparere systemnedbrud eller langsom ydeevne, der opstår efter installering af software eller opdateringer.
  • Der opstår et problem i Windows, og problemet forekom ikke tidligere.
  • Din computer fryser eller låser.
  • Windows-relaterede fejlmeddelelser opstår, mens du benytter computeren.
  • Din computers ydeevne er blevet forringet.
  • Vigtige systemfiler er blevet slettet eller ændret ved et uheld.
~ 30 til 45 minutter
Microsoft-nulstillingsknap
Nulstil din computer med indstillingen Gem mine filer
Gendanner systemfiler og bevarer dine personlige filer, indstillinger og apps.
Hvis du ønsker flere oplysninger om nulstilling af din computer, skal du se Microsoft-nulstillingsknap (Windows 10).
Bruges når:
  • Der opstår et problem i Windows, og brug af Systemgendannelse ikke virker.
  • Systemet er blevet inficeret med virus eller andre sikkerhedsproblemer, og virusbeskyttelsen ikke løser problemet.
~ 15 til 20 minutter
Microsoft-nulstillingsknap
Nulstil din computer med indstillingen Fjern alt
Fjerner alle dine personlige filer, apps og indstillinger. Omformaterer Windows og datapartitionen. Gendanner systemet til den oprindelige fabrikssoftwareafbildning.
Hvis du ønsker flere oplysninger om nulstilling af din computer, skal du se Microsoft-nulstillingsknap (Windows 10).
Bruges når:
  • Du ønsker at fjerne al software på computeren og gendanne systemet til sådan, som det var, da du tændte for computeren for første gang.
  • Du vil sælge, donere eller give din computer væk.
  • Systemet er blevet bragt i alvorlig fare af en virus eller andre problemer med sikkerhed eller Microsoft nulstillingsknap: Indstillingen Gem mine filer løser ikke problemet.
  • Der opstår et problem i Windows og ved brug af Microsoft Systemgendannelse og Microsoft-nulstillingsknap: Indstillingen Gem mine filer løser ikke problemet.
~ 2 timer eller mere
HP Recovery Manager
Gendan software eller drivere
Gendanner specifikke softwareprogrammer eller drivere.
For yderligere oplysninger om gendannelse af software og drivere skal du se Brug af Recovery Manager til at genoprette software og drivere (Windows 10).
Bruges når:
  • Bruges, når der opstår problemer med én type software. Hvis for eksempel tastaturknapperne til justering af lydstyrken holder op med at virke, kan problemet løses ved at geninstallere HP-tastatursoftwaren.
  • Du ønsker at installere et softwareprogram, som oprindeligt fulgte med computeren.
  • Du ønsker at geninstallere en driver.
~ 3 til 10 minutter
HP Recovery Manager
Gendan computerens systembillede fra en harddiskpartition
Gendanner det oprindelige systembillede og den oprindelige harddiskkonfiguration fra en gendannelsesharddiskpartition.
For yderligere oplysninger om gendannelse af systembilledet fra en harddiskpartition skal du se HP Guided Solution - Udførelse af HP Systemgendannelse.
Bruges når:
  • Du ønsker at gendanne hele softwarebilledet til sådan, som det så ud, da du købte computeren.
  • Indstillinger for Microsoft-nulstillingsknap kan ikke gennemføres.
~ 45 til 60 minutter
HP Recovery Manager
Gendan computerens systembillede fra diske eller et USB-drev
Gendanner det oprindelige systembillede og den oprindelige harddiskkonfiguration fra optiske disks eller en USB-port.
For yderligere oplysninger om gendannelse af systembilledet fra diske eller et USB-drev skal du se HP Guided Solution - Udførelse af HP Systemgendannelse.
Bruges når:
  • Bruges kun efter at have afprøvet de andre gendannelsesmuligheder.
  • Du ønsker at gendanne hele softwarebilledet til sådan, som det så ud, da du købte computeren.
  • Indstillinger for en harddiskgendannelse og/eller Microsoft-nulstillingsknap kan ikke bruges.
  • Hovedharddisken er blevet udskiftet.
Kan tage flere timer