Pc'er fra HP - Fejlfinding af kablet hjemmenetværk (Windows 10)

Dette dokument vedrører pc'er fra HP og Compaq med Windows 10, som bruger kablet hjemmenetværk (LAN).
Brug trinene i dette dokument for at fejlfinde kablede netværksproblemer i Windows 10. Test netværksforbindelsen efter udførelse af hvert trin. Fortsæt til næste trin, hvis problemet ikke er løst.

Trin 1: Færdiggørelse af tjeklisten for netværkstilslutning

Brug følgende tjekliste til at løse mange problemer med hjemmenetværk i Windows 10:
  • Kontroller alle kabler og forbindelser. Et løst eller afbrudt kabel eller ledning forhindrer en netværksforbindelse eller internetadgang. Kontroller følgende tilslutninger:
    • Netværkskabel fra modemmet til netværkshubben (eller router).
    • Netværkskabel fra netværkshubben til RJ-45 netværksporten på computeren.
      Figur : Form på RJ-45-stik
    • Netværkskabel mellem to computere.
  • Kontroller indikatorerne på netværkshubben. Lysene kan ofte vise placeringen af netværksproblemet.
  • Hvis du prøver at forbinde til en anden computer på netværket, skal du sikre dig, at computeren er tændt.
  • Kontroller firewallindstillingerne på alle computere på netværket. Firewallen kan forhindre netværksadgang.
Prøv at forbinde til netværket efter udførelse af trinene i tjeklisten.
Hvis du ikke oplever yderligere problemer med netværket, er du færdig.
Hvis du stadig oplever problemer med netværket, skal du kontrollere netværksstatussen.

Trin 2: Kontrol af netværksstatussen i Netværks- og delingscenter

Gør følgende for at åbne Netværks- og delingscenter for at kontrollere netværksstatussen i Windows 10.
  1. Skriv vis netværksstatus i søgefeltet på proceslinjen, og vælg derefter Vis netværksstatus og -opgaver på listen med søgeresultater.
    Figur : Søg efter Vis netværksstatus
    Søg efter resultater for Vis netværksstatus
  2. Kontroller sektionen Vis dine aktive netværk på toppen af denne side. Hvis computeren ikke er forbundet med et netværk, vises en meddelelse: Du er ikke tilsluttet nogen netværk.
    Figur : Afsnittet Vis dine aktive netværk
    Afsnittet Vis dine aktive netværk
  3. Hvis du ikke er forbundet til et netværk, skal du udføre følgende trin i tjeklisten for netværksforbindelse for at kontrollere kabler og hardware.
  4. Hvis du stadig ikke er forbundet til et netværk, skal du klikke på Opsæt ny forbindelse eller et netværk, klik derefter på Forbind til internettet.
    Figur : Oprettelse af forbindelse til internettet
    Oprettelse af forbindelse til internettet
  5. Klik på Bredbånd (PPPoE).
    Figur : Hvordan vil du forbinde?
    Opret forbindelse til internetvinduet
  6. Indtast brugernavn og adgangskode for netværksforbindelse, giv forbindelsen et navn, og klik derefter på Forbind.
    Hvis du ikke oplever yderligere problemer med netværket, er du færdig.
    Hvis du stadig oplever problemer med netværket, skal du aktivere netværksregistrering og fildeling.

Trin 3: Indstilling af avancerede delingsindstillinger

Windows 10 giver dig mulighed for at opsætte netværksregistrering og fildeling på netværket. Aktivering af netværksregistrering og fildeling retter undertiden netværksproblemer. Følg disse trin for at opsætte de avancerede delingsindstillinger og aktivere netværksregistrering i Windows 10:
  1. Skriv vis netværksstatus i søgefeltet på proceslinjen, og vælg derefter Vis netværksstatus og -opgaver på listen med søgeresultater.
    Figur : Søg efter Vis netværksstatus
    Søg efter resultater for Vis netværksstatus
  2. Klik på Rediger avancerede delingsindstillinger.
  3. Vælg Aktiver netværksregistrering og Slå fil- og printerdeling til.
    Figur : Avancerede delingsindstillinger
    Vinduet Avancerede delingsindstillinger
  4. Klik på Gem ændringer.
    Hvis du ikke oplever yderligere problemer med netværket, er du færdig.
    Hvis du stadig oplever problemer med netværket, skal du bruge Windows 10-værktøjer til diagnosticering og fejlfinding.

Trin 4: Brug af Windows 10-værktøjer til diagnosticering og fejlfinding

Windows 10 indeholder et værktøj til netværksdiagnosticering og et til netværksfejlfinding. Begge værktøjer kan identificere problemer med netværk og give mulige løsninger.

Trin 5: Geninstallation af netværkskortets software i Enhedshåndtering

Netværksproblemer kan skyldes et problem med netværkskortet. Følg disse trin for at geninstallere netværkskortet i Enhedshåndtering i Windows 10:
  1. Skriv enhedshåndtering i søgefeltet på proceslinjen, og vælg derefter Enhedshåndtering fra søgeresultaterne.
    Figur : Søg efter Enhedshåndtering
    Søgeresultater for enhedshåndtering
  2. Dobbeltklik på Netværkskort.
    Figur : Netværkskort
    Enhedshåndtering med listen over Netværkskort udvidet
  3. Højreklik på navnet på netværkskortet, og vælg Afinstaller.
  4. I vinduet Bekræft afinstallation af enhed skal du klikke på OK.
  5. Efter at softwaren for netværkskortet var blevet afinstalleret, skal du genstarte computeren. Computeren vil geninstallere driversoftwaren for enheden.
  6. Efter computeren er genstartet, og installationen af softwaren for enhedsdriveren er fuldført, skal du prøve at oprette forbindelse til internettet.
    Hvis du ikke oplever yderligere problemer med netværket, er du færdig.
    Hvis du stadig oplever problemer med netværket, skal du opdatere netværksdriverne.

Trin 6: Opdatering af netværksdriverne

Netværksproblemer kan skyldes forældede netværk drivere. Kontroller HP Kundesupport for netværksdrivere til dit produkt fra en computer med internetadgang. Hvis en opdatering er tilgængelig, skal den downloades og installeres for den netværksadapter, som du bruger. Gør følgende for at downloade og installere den seneste driver til din hardware.
  1. Gå til siden HP's kundesupport.
  2. Hvis du får vist en side, hvor du kan indtaste dit produktnummer, skal du angive dette nummer (f.eks. Pavilion p6230f eller TouchSmart 600-1050uk). Klik derefter på produktnavnet i søgeresultaterne.
  3. Klik på Software and Drivers.
  4. I feltet Gå direkte til resultaterne for software og drivere skal du klikke på Go.
  5. Vælg dit operativsystem, og vælg derefter kategorien Driver-Network.
  6. Vælg netværks- eller modemdriveropdatering (f.eks. Realtek RTL8139 LAN Driver Update).
  7. Følg instruktionen på downloadsiden for at downloade og installere opdateringen.
  8. Når det er fuldført, skal du genstarte computeren og forbinde til internettet igen.
    Hvis du ikke oplever yderligere problemer med netværket, er du færdig.
    Hvis du stadig oplever problemer med netværket, skal du bruge Microsoft Systemgendannelse.

Trin 7: Brug af Microsoft Systemgendannelse

Microsoft Systemgendannelse bruger automatisk gemte oplysninger til at gendanne computeren til et bestemt tidspunkt. Brug af Microsoft Systemgendannelse kan genoprette din computer til sidste gang, hvor internetforbindelsen virkede korrekt på din computer. Du kan finde flere oplysninger ved at gå til Brug af Microsoft Systemgendannelse.
Når du har gendannet din computer, skal du prøve at forbinde til internettet igen. Hvis du ikke oplever yderligere problemer med netværket, er du færdig.
Hvis du stadig oplever problemer med netværket, skal du bruge HP Systemgendannelse.

Trin 8: Brug af HP Systemgendannelse

HP Systemgendannelse nulstiller computeren til dens oprindelige fabrikstilstand. Alle vigtige filer, software og programmer skal gemmes, før du udfører en systemgendannelse. Du kan finde flere oplysninger ved at gå til HP Guided Solution - Udførelse af HP Systemgendannelse.