• Oplysning

HP er opmærksom på de seneste sikkerhedhuller refereret til som “speculative execution side-channel attacks” som har effekt på mange moderne processorer (Intel, AMD og ARM) og styresystemer. HP vil løbende give informationsopdateringer på denne support side, som snart vil være tilgængelig.

hp-concentra-wrapper-portlet

Funktioner
Indlæser...

HP DeskJet 3540-, ENVY 4500-printere - Sort blæk udskrives ikke og andre problemer med udskrivningskvaliteten

Dette dokument gælder for HP DeskJet Ink Advantage 3545, 3546, 3548, ENVY 4500, 4501, 4502, 4503, 4504, 4505, 4506, 4507, 4508, og 4509 e-All-in-One-printere.
Kvaliteten af et udskrevet dokument eller billede er ikke som forventet. Procedurerne i dette dokument hjælper med stribede eller falmede udskrifter, farveblæk eller sort blæk, der ikke udskrives, dokumenter med utydelig eller udvisket tekst, blækstriber eller pletter og mange andre kvalitetsproblemer med udskriften.
  bemærk:
Kun Windows-operativsystemer: Hvis du oplever forvansket, rodet eller ulogisk tekst, mangelfulde udskrifter eller manglende tekst eller grafik, skal du gå til Kontinuerlige sider med underlige eller forvanskede tegnudskrifter i Windows.
Figur : Eksempel på forvansket, rodet eller ulogisk tekst, eller et ufærdigt udskriftsjob
Billede: Forvansket, ulogisk tekst og udfærdig udskrift
Trin 1: Fjern den sorte blækpatron
Hvis du lige har konfigureret din printer, og du bemærker, at der mangler sort blæk i dine udskrifter, eller hvis de er utydelige, skal du fjerne den sorte blækpatron og kun udskrive med den trefarvede blækpatron. Dermed kan printeren arbejde i enkelt patrontilstand, hvor der dannes sammensat sort fra den trefarvede blækpatron.
  1. Tænd for printeren.
  2. Find åbningerne på venstre og højre side af printeren.
    Figur : Find åbningerne på printerens sider
    Billede: Find åbningerne på printerens sider
  3. Placer dine fingre i de to åbninger, og løft derefter forsigtigt for at åbne dækslet til blækpatronerne. Slæden bevæger sig ind i adgangsområdet for blækpatroner.
    Figur : Åbn patrondækslet
    Billede: Åbn patrondækslet.
  4. Vent, indtil slæden ikke er i brug og er lydløs, før du fortsætter.
  5. Løft dækslet på patronholderen for at frigøre patronen, og skub derefter forsigtigt dækslet tilbage, indtil det stopper.
  6. Træk i den sorte patron for at fjerne den fra holderen.
      Figur : Tag blækpatronen ud
      Billede: Tag blækpatronen ud.
    1. Løft låget
    2. Skub forsigtigt dækslet tilbage
    3. Træk patronen op
  7. Læg den sorte patron til side med dyserne vendt opad.
    Figur : Blækpatron med dyserne vendende opad
    Billede: Blækpatron med dyserne vendende opad
  8. Luk patrondækslet.
    Figur : Luk patrondækslet
    Billede: Luk patrondækslet.
  9. Prøv at udskrive jobbet igen.
    • Hvis printeren fungerer korrekt i enkelt patrontilstand, skal du lade den sorte patron hvile med dyserne vendt opad i flere timer eller indtil næste dag, geninstallere den og derefter prøve at udskrive igen. Hvis du er tilfreds med udskriftskvaliteten, kan du stoppe fejlfindingen.
    • Hvis printeren ikke fungerer korrekt i enkelt patrontilstand, eller hvis du ikke er tilfreds med udskriftskvaliteten, når du geninstallerer den sorte patron, skal du fortsætte til næste løsning.
HP anbefaler, at du anvender original HP-blæk- eller tonerprodukter. HP garanterer ikke for kvaliteten eller pålideligheden af patroner, som ikke er fra HP, eller genopfyldte patroner. Hvis du ikke bruger originale HP-patroner, kan følgende trin i dette dokument muligvis ikke løse problemet. For at kontrollere ægtheden af dine patroner skal du gå til hp.com/go/anticounterfeit.
Besøg HP SureSupply for at kontrollere blækpatronkompatibiliteten eller købe nye blækpatroner og andre forbrugsvarer.
  1. Gå til HP SureSupply.
  2. Hvis det er nødvendigt, skal du vælge dit land/område.
    Figur : Land/område-vælger
    Valg af land/område
  3. Følg anvisningerne på skærmen for at bestille nye forbrugsvarer eller kontrollere patronkompatibiliteten med din printer.
Du kan også købe originale HP-patroner og -forbrugsvarer hos andre forhandlere.
  bemærk:
Hårdhændet behandling i butikken eller under installationen kan forårsage problemer med udskriftskvaliteten med nyinstallerede blækpatroner. Hvis du oplever udskrivningsproblemer med nyinstallerede blækpatroner, skal du vente et par timer på, at den automatiske servicerutine bliver færdig, og derefter prøve at udskrive igen.
Hvis det ikke løser problemet at bruge originale HP-blækpatroner, skal du fortsætte til næste trin.
Nogle gange kan problemer med udskriftskvaliteten løses med en periode uden aktivitet. Overvej at vente i ca. 30 minutter, og prøv derefter at udskrive jobbet igen.
Hvis det at lade printeren hvile ikke løste problemet, skal du fortsætte til næste trin.
Trin 4: Kontrollér papiret
Brug følgende retningslinjer for at sikre, at det papir du bruger, passer til udskriftsjobbet. Hvis ikke, skal du lægge den passende papirtype i printeren igen.
  • Læg papiret i papirbakken med udskriftssiden nedad. Mange papirtyper har sider, der kan udskrives på, og sider, der ikke kan udskrives på, som f.eks. fotopapir og andre specielle medier. Som regel er den glatte side "udskriftssiden," og nogle gange indeholder den side, der ikke skal udskrives på, papirproducentens logo.
  • Brug ikke rynket eller krøllet papir. Læg kun rent papir, der ikke er krøllet, i produktet.
    Brug ikke krøllet papir
  • Brug den korrekte papirtype til dit projekt.
    • Til almindelige tekstdokumenter fungerer almindeligt papir med ColorLok-teknologi også. Papir med ColorLok-teknologi er papir i branchestandard, der fungerer godt sammen med HP-blæk.
      ColorLok-logo
    • Hvis du udskriver dokumenter med tæt udskrift, f.eks. grafik med høj kontrast eller fotografier, bliver resultatet bedst, hvis du bruger HP Advanced-fotopapir.
    • Nogle medier absorberer ikke blækket så godt som andre. Hvis dine udskrifter nemt tværes ud, skal du sørge for, at du bruger det anbefalede papir.
  • Opbevar fotopapir i originalemballagen og i en plastikpose, som kan forsegles. Opbevar pakken på en plan flade et køligt og tørt sted. Læg først 10-20 ark fotopapir i, når du er klar til at udskrive, og læg det resterende papir tilbage i emballagen.
  • Prøv at bruge en anden type papir. Dette vil afgøre, om problemet er relateret til papiret.
  bemærk:
Hvis papiret er uegnet, beskadiget eller ikke-understøttet, kan det resultere i lodrette striber på udskrifterne.
Eksempler på vandrette striber og lodrette striber på udskriften
Figur : Vandrette striber på udskriften
Billede: Vandrette striber på udskriften.
Hvis udskriften indeholder vandrette linjer eller indeholder andre problemer med udskriftskvaliteten foruden lodrette striber, skal du fortsætte til næste trin.
Figur : Lodrette striber på udskriften
Billede: Lodrette striber på udskriften.
Der er ikke grund til at udskifte patroner ved lodrette striber på en udskrift. Kontrollér i stedet papiret som beskrevet tidligere i dette dokument, eller søg efter et dokument, der dækker dette problem. Lodrette striber på kopier kan ofte kunne løses ved at rense scannerglaspladen.
Efter at papiret er blevet kontrolleret, skal du prøve at udskrive igen. Fortsæt til næste trin, hvis udskriftskvaliteten er uacceptabel.
Trin 5: Kontroller udskrivningsindstillingerne
Kontrollér udskriftsindstillingerne for at sikre, at de passer til udskriftsjobbet.
Hvis ændring af udskriftsindstillingerne ikke løste problemet, skal du fortsætte til næste trin.
Trin 6: Kontroller det anslåede blækniveau
For at kontrollere de anslåede blækniveauer på din printer skal du gå til blækniveau på printerens kontrolpanel.
  bemærk:
Advarsler og indikatorer vedrørende blækniveau er kun estimater. Når en indikator viser et lavt blækniveau, bør du sørge for at have en ny blækpatron liggende klar, så du undgår eventuelle udskrivningsforsinkelser. Du behøver ikke udskifte blækpatronerne, før kvaliteten ikke længere er tilfredsstillende.
  1. På printerens kontrolpanel skal du trykke på knappen Startside () for at åbne startskærmen.
  2. Tryk på tasten Pil ned () for at vælge Blækniveauer, og tryk derefter på OK. Kontrolpanelet viser de anslåede blækniveauer.
      Figur : Anslået blækniveau
      Billede: Anslået blækniveau
    1. Niveauindikator for farveblæk
    2. Niveauindikator for sort blæk
  • Hvis ingen af patronerne er ved at løbe tør for blæk, behøver du ikke at udskifte dem endnu. Fortsæt til trinnet for at udskrive en udskriftskvalitetsdiagnosticeringsrapport.
  • Hvis nogle af blækpatronerne har lavt blækniveau, skal du fortsætte til næste trin for at udskifte dem.
Trin 7: Udskift tomme blækpatroner eller blækpatroner med lavt blækindhold
Udskift eventuelle blækpatroner med lavt blækniveau eller som er tomme, og prøv derefter at udskrive igen.
Følgende video viser, hvordan man udskifter en blækpatron.
  bemærk:
Videoen viser HP ENVY 4500-printeren, men trinnene er de samme for din printer.
Hvis du har problemer med at se videoen eller vil se videoen i en anden størrelse, skal du klikke her for at afspille videoen på YouTube.
  1. Tryk på tænd/sluk-knappen for at tænde for printeren, hvis den ikke allerede er tændt.
  2. Åbn scannerlåget.
  3. Åbn patrondækslet. Slæden bevæger sig ind i adgangsområdet for blækpatroner.
    Figur : Åbn patrondækslet
    Billede: Åbn patrondækslet.
  4. Vent, indtil slæden ikke er i brug og er lydløs, før du fortsætter.
  5. Løft dækslet på patronholderen for at frigøre patronen, og skub derefter forsigtigt dækslet tilbage, indtil det stopper.
  6. Træk patronen op, og fjern den fra holderen.
      vigitig advarsel:
    Udskift blækpatronen inden for fem minutter efter åbning af dækslet til blækpatronen for at undgå risikoen for at komme til skade. Efter fem minutter flytter slæden automatisk ud til siden af printeren.
      Figur : Tag blækpatronen ud
      Billede: Tag blækpatronen ud.
    1. Løft låget
    2. Skub forsigtigt dækslet tilbage
    3. Træk patronen op
  7. Tag den nye blækpatron ud af pakken, og træk derefter i afrivningstappen for at fjerne plastiktapen.
    Figur : Fjern plastiktapen
    Billede: Fjern plastiktapen
  8. Hold patronen i en svagt opadgående vinkel med patronens kontakter vendende mod bagsiden af printeren, og skub derefter patronen ind i den tomme holder.
  9. Luk dækslet på patronholderen for sætte patronen på plads.
      bemærk:
    Isæt den trefarvede blækpatron i holderen til venstre. Isæt den sorte blækpatron i holderen til højre.
      Figur : Isæt patronen
      Billede: Isæt blækpatronen.
    1. Isæt patronen
    2. Luk låget
    3. Den trefarvede blækpatron sættes i til venstre og den sorte blækpatron til højre
  10. Gentag de foregående trin, hvis du skal installere den anden blækpatron.
  11. Luk patrondækslet.
    Figur : Luk patrondækslet
    Billede: Luk patrondækslet.
  12. Luk scannerlåget.
  13. Følg vejledningen på printerens kontrolpanel for at starte patronjusteringen. Printeren justerer patronerne og udskriver derefter et justeringsark.
Prøv at udskrive. Fortsæt til næste trin, hvis udskriftskvaliteten er uacceptabel.
  1. På printerens kontrolpanel skal du trykke på pil ned () for at vælge Værktøjer og herefter trykke på OK.
  2. Tryk på tasten Pil ned () for at vælge Printkvalitetsrapport, og tryk derefter på OK. Printeren udskriver en testside.
    Figur : Eksempel på en udskriftskvalitetsdiagnosticeringsrapport uden fejl
    Billede: Eksempel på en udskriftskvalitetsdiagnosticeringsrapport uden fejl.
Trin 9: Undersøg udskriftskvalitetsdiagnosticeringsrapport for fejl
Gennemgå de diagnostiske områder på testsiden for at søge efter fejl. Fejl i rapporten kan hjælpe dig med at identificere problemer med udskriftskvaliteten og derefter foretage fejlfinding.
    Figur : Diagnostiske områder på testsiden
    Billede: Diagnostiske områder på testsiden
  1. Eksempeltekst
  2. Justeringsmønstre
  3. Farvesøjler
Hvis printeren og dens patroner generelt fungerer korrekt, bør alle farvebjælker være til stede, fri for streger og ensartede i farven. Den sorte tekst på siden bør ikke indeholde blækstriber.
Brug følgende tabel for at se eksempler på fejl, der kan findes i diagnosticeringsrapporten. De følgende eksempler dækker ikke alle fejl, men de repræsenterer de mest almindelige problemer.
Eksempler på fejl i udskriftskvalitetsdiagnosticeringsrapporten
Fejl
Eksempel
Tekst i stor skriftstørrelse er ujævn i den ene ende (muligvis et problem med patron eller printhoved)
Billede: Ujævn stor tekst.
Ujævnt stribede eller utydelige farvebjælker (muligvis et problem med patron eller printhoved)
Billede: Stribede eller utydelige farvebjælker.
Ujævne farvebjælker (muligvis et problem med patron eller printhoved)
Billede: Ujævne farvebjælker.
Farvebjælker er stribede med en anden farve (muligvis et problem med patron eller printhoved)
Billede: Stribede farvebjælker.
Farveblokkene har regelmæssige hvide striber (muligvis et problem med patron eller printhoved)
Billede: Hvide striber i farvebjælkerne.
Fuldstændigt manglende (sort) farve (muligvis et problem med patron eller printhoved)
Billede: Manglende farve (sort).
Siden er blank eller næsten blank (muligvis et problem med patron eller printhoved)
Billede: Næsten blank side.
Takkede justeringsmønstre (muligvis et justeringsproblem)
Billede: Takkede justeringsmønstre.
Trin 10: Rens blækpatronerne
Hvis du har fundet fejl i udskriftskvalitetsdiagnosticeringsrapporten, skal du køre et automatisk værktøj for at rense blækpatronerne.
  bemærk:
For at undgå problemer, der kræver rensning, skal du altid slukke printeren vha. tænd/sluk-knappen.
  1. Læg almindeligt hvidt papir i brevformat eller A4-format i papirbakken.
  2. På printerens kontrolpanel skal du trykke på pil ned () for at vælge Værktøjer og herefter trykke på OK.
  3. Tryk på tasten Pil ned () for at vælge Rens printhoved, og tryk derefter på OK. Printeren renser printhovedet og udskriver derefter en testside.
    Figur : Eksempel på testside for printhoved uden fejl
    Billede: Eksempel på testside for printhoved uden fejl
  4. Gennemgå udskriftskvaliteten på testsiden for printhoved.
Trin 11: Juster printeren
Juster blækpatronerne for at opnå den bedste udskriftskvalitet.
  1. Læg almindeligt hvidt papir i papirbakken.
  2. På printerens kontrolpanel skal du trykke på pil ned for at vælge Juster printer og derefter trykke på OK.
    Printeren udskriver en testside og beder dig derefter om at scanne siden.
  3. Anbring justeringssiden med udskriftssiden nedad på scannerglaspladen. Anbring den i henhold til de graverede styr rundt om glaspladen.
    Figur : Læg justeringssiden på scannerglaspladen
    Billede: Læg justeringssiden på scannerglaspladen
  4. Luk scannerlåget, og tryk herefter på OK.
Udskriv en ny udskriftskvalitetsdiagnosticeringsrapport, og undersøg siden.
  • Hvis disse trin løste problemet, kan du stoppe med fejlfindingen.
  • Hvis disse trin ikke løste problemet, og diagnosticeringssiden for udskriftskvalitet ikke viser spormærker eller udtværinger, skal du springe trinnet over og udskifte den problematiske blækpatron.
  • Hvis udskriftskvalitetsdiagnosticeringsrapport viser spormærker eller tegn på udtværing, skal du fortsætte med næste trin for at rense området omkring blækdyserne.
Trin 12: Rengør området omkring blækdyserne manuelt
Udfør ikke disse trin, medmindre testsiden eller udskriften specifikt viser udtværet tekst eller spormærker. Rengør området omkring blækdyserne, hvis du ser spormærker eller udtværinger på udskrifterne.
Figur : Eksempel på udtværet tekst
Billede: Eksempel på udtværet tekst
Figur : Eksempel på tekst med spormærker
Billede: Eksempel på tekst med spormærker
  1. Hav følgende materialer klar:
    • Tørt skumgummi, en fnugfri klud eller andet blødt materiale, der ikke går i stykker eller efterlader fibre (kaffefiltre er velegnede)
    • Destilleret eller filtreret vand eller flaskevand (postevand kan indeholde affaldsstoffer, der kan beskadige blækpatronerne)
        advarsel:
      Brug ikke pladerengøringsmidler eller sprit til at rense området. Det kan beskadige blækpatronen eller printeren.
  2. Printeren skal være tændt.
  3. Åbn scannerlåget.
  4. Åbn dækslet til blækpatronerne.
    Slæden bevæger sig ind i blækpatronadgangsområdet.
    Figur : Åbn dækslet til blækpatronerne
    Billede: Åbn dækslet til blækpatronerne.
  5. Vent, indtil slæden ikke er i brug og er stille, før du fortsætter.
  6. For at frigøre blækpatronen skal du løfte låget på blækpatronholderen og derefter forsigtigt skubbe dækslet tilbage, indtil det stopper.
  7. Træk patronen opad for at fjerne den fra holderen.
      Figur : Fjern blækpatronen
      Billede: Fjern blækpatronen.
    1. Løft låget
    2. Skub forsigtigt dækslet tilbage
    3. Træk blækpatronen op
      advarsel:
    Tag ikke begge blækpatroner ud samtidigt. Fjern og rengør hver blækpatron enkeltvis. Lad ikke en blækpatron ligge uden for printeren i mere end 30 minutter.
  8. Tag fat i blækpatronens sider.
    Figur : Tag fat i blækpatronens sider
    Billede: Tag fat i blækpatronens sider.
  9. Kontrollér blækpatronens kontaktflader for at se, om der er ophobet blæk og snavs.
      advarsel:
    Rør ikke de kobberfarvede kontaktflader eller blækdyserne. Berøring kan forårsage tilstopning, blækfejl samt dårlig elektrisk forbindelse.
    Figur : Rør ikke ved kontakterne eller dyserne
    Billede: Rør ikke ved kontakterne eller dyserne.
  10. Fugt rent skumgummi let med destilleret vand, og tryk derefter overskydende vand ud.
  11. Rens overfladen og kanterne rundt om blækdyserne med svampen.
      advarsel:
    Rens ikke blækdysepladen.
      Figur : Rens området omkring blækdyserne
      Billede: Blækdysen og kontaktflader på blækpatronen.
    1. Dyseplade - Må ikke renses
    2. Området omkring blækdysen - Skal renses
    3. Blækpatronens kontaktflader - Må ikke renses
  12. Lad enten blækpatronen hvile i 10 minutter for at lade det rensede område tørre, eller brug en ny vatpind til at aftørre den.
  13. Hold blækpatronen i en svagt opadgående vinkel med blækpatronens kontaktflader vendt ind mod den bageste del af printeren, og skub derefter blækpatronen ind i den tomme holder.
    Figur : Sæt blækpatronen i igen
    Billede: Sæt blækpatronen i igen.
  14. Luk dækslet på blækpatronholderen for at sætte blækpatronen på plads.
    Figur : Luk dækslet til blækpatronerne
    Billede: Luk dækslet til blækpatronerne.
  15. Gentag disse trin for at rense området omkring blækdysen på den anden blækpatron.
  16. Luk dækslet til blækpatronerne.
    Figur : Luk dækslet til blækpatronerne
    Billede: Luk dækslet til blækpatronerne.
  17. Luk scannerlåget.
  18. Prøv at udskrive igen.
Trin 13: Udskift den blækpatron, der giver problemer
Udskift den defekte blækpatron, hvis du så fejl i udskriftskvalitetsdiagnosticeringsrapporten og ovenstående trin ikke løser problemet, selvom blækpatronen ikke er ved at løbe tør for blæk. Den defekte blækpatron er den, der udskrev fejlene i udskriftskvalitetsdiagnosticeringsrapporten som beskrevet tidligere i dette dokument.
Hvis patronen eller skrivehovedet er defekt, er det muligvis dækket af garantien. For at kontrollere garantien på dine blæk- eller tonerprodukter, skal du gå til hp.com/go/learnaboutsupplies og gennemse oplysningerne om begrænset garanti på dine forbrugsvarer.
Følgende video viser, hvordan man udskifter en blækpatron.
  bemærk:
Videoen viser HP ENVY 4500-printeren, men trinnene er de samme for din printer.
Hvis du har problemer med at se videoen eller vil se videoen i en anden størrelse, skal du klikke her for at afspille videoen på YouTube.
  1. Tryk på tænd/sluk-knappen for at tænde for printeren, hvis den ikke allerede er tændt.
  2. Åbn scannerlåget.
  3. Åbn patrondækslet. Slæden bevæger sig ind i adgangsområdet for blækpatroner.
    Figur : Åbn patrondækslet
    Billede: Åbn patrondækslet.
  4. Vent, indtil slæden ikke er i brug og er lydløs, før du fortsætter.
  5. Løft dækslet på patronholderen for at frigøre patronen, og skub derefter forsigtigt dækslet tilbage, indtil det stopper.
  6. Træk patronen op, og fjern den fra holderen.
      vigitig advarsel:
    Udskift blækpatronen inden for fem minutter efter åbning af dækslet til blækpatronen for at undgå risikoen for at komme til skade. Efter fem minutter flytter slæden automatisk ud til siden af printeren.
      Figur : Tag blækpatronen ud
      Billede: Tag blækpatronen ud.
    1. Løft låget
    2. Skub forsigtigt dækslet tilbage
    3. Træk patronen op
  7. Tag den nye blækpatron ud af pakken, og træk derefter i afrivningstappen for at fjerne plastiktapen.
    Figur : Fjern plastiktapen
    Billede: Fjern plastiktapen
  8. Hold patronen i en svagt opadgående vinkel med patronens kontakter vendende mod bagsiden af printeren, og skub derefter patronen ind i den tomme holder.
  9. Luk dækslet på patronholderen for sætte patronen på plads.
      bemærk:
    Isæt den trefarvede blækpatron i holderen til venstre. Isæt den sorte blækpatron i holderen til højre.
      Figur : Isæt patronen
      Billede: Isæt blækpatronen.
    1. Isæt patronen
    2. Luk låget
    3. Den trefarvede blækpatron sættes i til venstre og den sorte blækpatron til højre
  10. Gentag de foregående trin, hvis du skal installere den anden blækpatron.
  11. Luk patrondækslet.
    Figur : Luk patrondækslet
    Billede: Luk patrondækslet.
  12. Luk scannerlåget.
  13. Følg vejledningen på printerens kontrolpanel for at starte patronjusteringen. Printeren justerer patronerne og udskriver derefter et justeringsark.
Udfør service på eller udskift dit HP-produkt, hvis du har gennemgået alle ovenstående trin.
Hvis du vil se, om produktet stadig er omfattet af garanti, skal du gå til garantitjek-webstedet http://www.support.hp.com/checkwarranty. Kontakt HP Support for at planlægge en reparation eller udskiftning. Kontakt HP Support, hvis du befinder dig i Asien og Stillehavsområdet, for at finde et lokalt servicecenter i dit område.
Der pålægges muligvis reparationsgebyrer for produkter, der ikke er dækket af garantien.
  bemærk:
Gem et udskriftseksempel, der viser problemet. Hvis blækpatronerne, skrivehovedet eller printeren udskiftes under garantien, vil supportagenten bede om udskriftseksemplet. Hvis printeren returneres til HP, skal udskriftseksemplet returneres sammen med printeren. Anbring udskriftseksemplet i udbakken, når du pakker printeren til afsendelse.