• Oplysning

HP er opmærksom på de seneste sikkerhedhuller refereret til som “speculative execution side-channel attacks” som har effekt på mange moderne processorer (Intel, AMD og ARM) og styresystemer. HP vil løbende give informationsopdateringer på denne support side, som snart vil være tilgængelig.

hp-concentra-wrapper-portlet

Funktioner
Indlæser...

HP Enterprise-printer, HP LaserJet Pro - Opsætning af Google Cloudprinter

Dette dokument gælder for HP-printere, der er sat op til Google Cloudprinter. HP ePrint-kompatible printere kræver en lidt anderledes opsætningsvejledning. For HP ePrint-kompatible printere skal du gå til Opsætning af en HP-printer til Cloud Print med HP Cloud.
  bemærk:
For at bekræfte om din printer er Google Cloudprinter-klar eller HP ePrint-kompatibel, skal du gå til Printere, der understøtter Google Cloudprinter.
Google Cloudprinter er en mobil udskrivningsløsning, som er tilgængelig for brugere af en Gmail-konto og gør det muligt at udskrive via internettet hvor som helst fra, herunder fra din telefon eller tablet, til en printer. Ved hjælp af Chrome-browseren kan brugere udskrive fra Android-, Chrome-, iOS-, OS X-, Windows- og Linux-enheder til en printer sat op til Google Cloudprinter på det samme lokale netværk (lokal destination) eller en printer tilsluttet Google Cloud.
  bemærk:
For at udskrive til en printer i nærheden på det samme netværk som en Android- eller iOS-enhed behøver du ikke at registrere printeren med Google Cloud. Til iOS (7.0+) skal du bruge AirPrint, til Android 4.4 skal du gå til Google Play > Android Apps og downloade enten HP-plugin til printerservice eller HP-plugin til Mopria-printerservice og derefter slå plugin'et til. Til Android 4.3 skal du downloade en anden mobil udskrivningsløsning som f.eks. HP ePrint-appen.
En cloud-forbindelse gør det også muligt for brugere at udskrive til en eller flere af følgende printerdestinationer:
  • En printer i nærheden, når der ikke er forbindelse til et trådløst netværk
  • En ekstern printer på en anden placering via en cloud-forbindelse
  • En printer i nærheden eller en ekstern printer på et andet netværk (andet undernet).
Før du starter
  • Sørg for, at du har en Gmail-konto, og hav adgangskoden klar.
  • Sørg for, at du har en HP-printer, der er kompatibel med Google Cloudprinter og er blevet opdateret med den nyeste firmware (hvis det er nødvendigt).
    Få en liste over understøttede printere ved at gå til Printere, der understøtter Google Cloudprinter.
  • Sørg for, at du har Chrome-browseren installeret
      bemærk:
    Andre browsere vil også fungere (med andre operativsystemer end Chrome), men Chrome anbefales for at sikre den bedste oplevelse ved brug af Google Cloudprinter.
  • Sørg for, at du har et understøttet operativsystem:
    • Android 4.3 og nyere
    • Chrome OS (kun Chromebook)
    • iOS 7.0 og nyere
    • OS X 10.7 og nyere
    • Windows 8.1/8/7/Vista/XP
    • Linux
  • Hvis du registrerer ved hjælp af printerens integrerede webserver, skal du have printerens IP-adresse klar:
    • På kontrolpanelet af en HP LaserJet Pro-model skal du åbne Netværksmenuen og notere IP-adressen, eller vælge Rapport for at udskrive en netværksoversigt.
    • På kontrolpanelet af en HP Enterprise-model skal du udskrive en konfigurationsside. Rul til og åbn Administration > Rapporter > Konfigurations-/statussider > Konfigurationsside, og vælg Udskriv.
  • Kontrollér, at din Chromebook, Notebook eller bærbare computer er på det samme netværk som printeren (lokalt netværk).
  • Sørg for, at printeren er klar og sluttet til et kabelforbundet eller trådløst lokalt netværk, og at den er korrekt konfigureret.
Trin ét: Registrer printeren med Google Cloud
Før en printer kan findes på et netværk eller genkendes af skyen med Chrome-browseren, skal Chrome-appen eller Cloudprinter-plugin'et først være registreret på Google Cloudprinter-webstedet. For at registrere en understøttet HP-printer skal du bruge en af følgende metoder:
  • Chrome-browser
  • Integreret webserver (EWS)
  • Kontrolpanel (kun HP LaserJet Pro-modeller)
Metode 1: Registrer ved hjælp af Chrome-browseren (anbefales)
  bemærk:
Efter registrering af printeren skal der til smartphones og tablets downloades en app eller et plugin specifikt til deres operativsystem. Få instruktioner ved at gå til Brug Google Cloudprinter.
  1. Åbn Chrome-browseren (), klik på ikonet , og vælg Indstillinger.
      bemærk:
    Hvis du bruger Chrome-browseren, kan du også skrive chrome://devices i adressefeltet, trykke på Enter og gå videre til trin 4 for at registrere printeren.
  2. I vinduet Indstillinger skal du rulle ned til bunden af siden og klikke på linket Vis avancerede indstillinger.
  3. Klik på Administrer under Google Cloudprinter.
  4. Klik på Registrer ved siden af printeren på listen under Nye enheder, og klik derefter på Registrer igen for at bekræfte.
      bemærk:
    Hvis knappen Registrer er deaktiveret, skal du logge på din Google-konto. Hvis printeren ikke er på listen, skal du kontrollere, at den ikke allerede er registreret, ved at kontrollere fanen Netværk > Google Cloudprinter > Opsætning i den integrerede webserver (EWS). Hvis ikke, skal du sørge for, at din Chromebook, Notebook eller bærbare computer er tilsluttet det samme lokale netværk som printeren og derefter prøve igen, eller prøve at registrere printeren med EWS-metoden. Gå til Fejlfinding af Google Cloudprinter for at få oplysninger om fejlfinding.
  5. På printerens kontrolpanel skal du vælge OK.
  bemærk:
Der udskrives en bekræftelsesside, når printerregistreringen er fuldført. Denne side omfatter printeridentifikatoren, f.eks. (00A123), som du kan bruge til at finde printeren på en liste, samt e-mailadressen, der er knyttet til printerregistreringen. Gem denne side som reference.
Hvis registreringen mislykkes, skal du sørge for, at proxy-indstillinger er aktiveret eller kontakte din systemadministrator. Se afsnittet Aktivering af proxy-indstillinger i EWS.
Metode 2: Registrer med den integrerede webserver (EWS)
  1. Åbn Chrome-browseren (), indtast printerens IP-adresse i adressefeltet, og tryk på Enter.
    Figur : Eksempel på en IP-adresse i et browservindue
  2. I EWS skal du klikke på fanen Netværk og klikke på Opsætning i venstre rude under Google Cloudprinter.
  3. Klik på knappen Udskriv kravkodeark, hent den udskrevne side, og klik på OK.
  4. Åbn en ny fane i Chrome-browseren, og indtast URL'en, som skelner mellem store og små bogstaver, i adressefeltet (goo.gl/printer/XxxX) nøjagtigt som den vises på kravkodearket, og tryk derefter på Enter.
      bemærk:
    URL'en på kravkodearket udløber efter 15 minutter. Hvis du venter for længe, og kravsessionen udløber, skal du gentage trinnene herover for at udskrive et nyt kravkodeark og prøve igen.
  5. Når printerbekræftelsen vises i browseren, skal du klikke på Afslut printerregistrering og derefter lukke browserfanen.
      bemærk:
    Der udskrives en bekræftelsesside, når printerregistreringen er fuldført. Denne side omfatter printeridentifikatoren, f.eks. (00A123), som du kan bruge til at finde printeren på en liste, samt e-mailadressen forbundet med registreringen af printernavnet. Gem denne side som reference.
  6. Luk EWS.
  bemærk:
Hvis du skifter mening efter registrering af printeren, kan du fjerne den. For at fjerne printeren skal du gå til Administrer en Google Cloudprinter.
Hvis registreringen mislykkes, skal du sørge for, at proxy-indstillinger er aktiveret eller kontakte din systemadministrator. Se afsnittet Aktivering af proxy-indstillinger i EWS.
Metode 3: Registrer ved hjælpe af kontrolpanelet
  bemærk:
Denne metode kan kun bruges sammen med HP LaserJet Pro-modeller, der har kontrolpanel med berøringsskærm. Til HP Enterprise-modeller skal du bruge Chrome-browseren eller integreret webserver-metoden.
  1. På kontrolpanelet skal du åbne menuen Opsætning ().
  2. Tryk på pil ned, og vælg Netværksopsætning.
  3. Vælg Google Cloudprinter, vælg Udskriv kravkodeark, tryk på OK, og vent derefter på, at kravkodearket udskriver.
  4. Åbn Chrome-browseren (), og indtast URL'en, som skelner mellem store og små bogstaver, i adressefeltet (goo.gl/printer/XxxX), nøjagtigt som den vises på kravkodearket, og tryk på Enter.
      bemærk:
    URL'en på kravkodearket udløber efter 15 minutter. Hvis du venter for længe, og kravsessionen udløber, skal du gentage trinnene herover for at udskrive et nyt kravkodeark og prøve igen.
  5. Når printerbekræftelsen vises i browseren, skal du klikke på Afslut printerregistrering og derefter lukke browserfanen.
      bemærk:
    Der udskrives en bekræftelsesside, når printerregistreringen er fuldført. Denne side omfatter printeridentifikatoren, f.eks. (00A123), som du kan bruge til at finde printeren på en liste, samt e-mailadressen, der er knyttet til printerregistreringen. Gem denne side som reference.
Hvis registreringen mislykkes, skal du sørge for, at proxy-indstillinger er aktiveret eller kontakte din systemadministrator. Se afsnittet Aktivering af proxy-indstillinger i EWS.
Hvis du vil udskrive, skal du gå til Brug Google Cloudprinter.
Trin to: Del printeren med andre Gmail-kontobrugere (valgfrit)
Når HP-printeren er registreret med Google Cloud, kan printeren deles med andre brugere med en Gmail-konto, så de også kan udskrive til den ved hjælp af en cloud-forbindelse.
  bemærk:
Denne funktion virker ikke med e-mails, der ikke er knyttet til en Gmail-konto eller et Google-domæne.
  1. Åbn Chrome-browseren ().
  2. Klik på ikonet , og vælg Indstillinger.
  3. Rul ned, klik på Vis avancerede indstillinger, og klik på Administrer under Google Cloudprinter.
  4. Find printeren under Mine enheder, klik på Administrer, og luk derefter vinduet Indstillinger.
  5. Klik på knappen Del i vinduet Google Cloudprinter.
  6. I feltet Inviter personer skal du indtaste eller indsætte Gmail-adresserne (adskilt af komma) for de kontobrugere, som du vil dele printeren med.
      bemærk:
    Hvis printeren er delt som "Alle med link har adgang til den", vil der automatisk gælde en standardbegrænsning på 15 sider pr. dag. For at ændre denne indstilling skal du klikke på knappen Del og derefter redigere kvoten for Offentlig udskrivning.
  7. Når du er færdig med at indtaste Gmail-adresser, skal du klikke på Del.
      bemærk:
    Hvis du vil dele med en gruppe, skal gruppen konfigureres først. Gå til Hjælp til Google Grupper på https://support.google.com/groups/.
  8. Klik på knappen Tilføj printer i e-mailen fra Google Cloudprinter-meddelelser, og klik derefter på Accepter.
Gmail-kontobrugere vil nu være i stand til at udskrive til den delte printer med Google Cloudprinter.
Aktiver proxy-indstillinger i den integrerede webserver (EWS)
For at printeren kan kommunikere med Google Cloudprinter-webstedet, skal printeren muligvis bruge en proxy. Gør følgende for at aktivere proxy-indstillinger:
  1. Åbn Chrome-browseren (), indtast printerens IP-adresse i adressefeltet, og tryk på Enter.
    Figur : Eksempel på en IP-adresse i et browservindue
  2. Klik på fanen Netværk i EWS, og klik på Proxy-indstillinger eller Web-proxy i venstre rude.
  3. Skriv proxy-oplysningerne, og klik derefter på Anvend.
      bemærk:
    Når du ændrer proxy-indstillinger, er der ingen bekræftelsesmeddelelse. Vælg en anden fane for at bekræfte, at ændringerne er blevet anvendt, og gå tilbage til fanen Netværk.
  4. Prøv at registrere printeren igen ved hjælp af enten Chrome-browseren, EWS eller kontrolpanel-metoden.
Hvis du ikke kan konfigurere en proxy, skal du kontakte din systemadministrator eller internetserviceudbyderen.