HP-printere - Printer ikke fundet under netværksdriveropsætning (Windows)

Dette dokument gælder for HP-printere med trådløst eller kabelforbundet netværksforbindelser og Windows-computere.
HP-fuldfunktionsdriveren på softwaredisken, eller som er downloadet fra HP's websted, bruger et installationsprogram med vejledning til at sætte din printer op til en Wi-Fi- eller en kabelforbundet netværksforbindelse. Hvis installationsprogrammet ikke registrerer printeren efter valg af forbindelsestypen, vises der muligvis én af følgende fejl:
  • Printer ikke fundet
  • Kunne ikke finde printeren
  • Ingen enheder fundet
  • Printeren blev ikke fundet på dit trådløse netværk.
Benyt fremgangsmåden i dette dokument for at fejlfinde problemer, der kan forårsage problemer med opsætning af netværksprinteren.

Trin 1: Genstart computer, printer og router

Genstart computer, printer og router for at løse eventuelle fejltilstande under printeropsætning.
bemærk:
De følgende trin afbryder midlertidigt netværks- og internetforbindelserne og kræver genstart af computeren. Færdiggør eventuelle opgaver eller downloads, før du fortsætter.
  1. Tag lysnetledningen ud af routeren.
  2. Sluk for printeren.
  3. Luk alle åbne programmer på din computer, herunder HP-softwareinstallationsvinduet, og luk derefter computeren ned.
  4. Isæt lysnetledningen til routeren, og vent derefter på, at indikatorlampen for internettet lyser for at angive en normal tilsluttet status.
  5. Tænd for printeren.
  6. Tænd computeren.
  7. Prøv at installere HP-driveren og -softwaren igen.

Trin 2: Kontrollér status for netværks- og printerforbindelse

Kontrollér, at dit netværk fungerer korrekt, og at printeren er klar til netværksopsætning.
  1. Bekræft, at printeren er klar til netværksopsætning.
    • Trådløs netværksforbindelse: På printeren skal du vælge det trådløse netværk eller indstillingsmenuen for at sikre, at det trådløse signal er tændt. Kontroller, at indikatoren ved siden af ikonet for trådløs enten er tændt og lyser konstant eller blinker.
    • Kabelforbundet netværksforbindelse: Kontrollér, at kablet er tilsluttet printerens Ethernet-port og til en ledig port på routeren. Når kablet er tilsluttet, skal det grønne lys lyse konstant, og det orange aktivitetslys skal blinke.
      Figur : Slut kablet til printeren og routeren
      Slut Ethernet-kablet til printeren og routeren
  2. Kontroller, at din printer ikke er tilsluttet til et gæste- eller et værtsnetværk, som f.eks de netværk, der findes på skoler, hoteller eller hjemmenetværk, der tillader gæstelogins. For flere oplysninger se Kan ikke udskrive på et gæste- eller værtsnetværk.
  3. Hvis du har en dual band-router, skal du kontrollere, at den er indstillet til 2,4 GHz-båndet. Hvis din router er indstillet til 5 GHz-båndet, kan printeren ikke oprette forbindelse til netværket.
  4. Hold musen over netværksikonet på din computer i meddelelsesområdet, for at se netværksnavnet samt status for forbindelsen.
    bemærk:
    Hvis du bruger et virtuelt, privat netværk (VPN), skal du frakoble det, når du installerer printeren.
    Figur : Eksempel på ikonet for trådløs, der viser status for netværksnavn og forbindelsesstatus
    Eksempel på ikonet for trådløs, der viser status for netværksnavn og forbindelsesstatus
    • Hvis det viste trådløse netværk ikke er dit (hvis du f.eks. har oprettet forbindelse til en nabos netværk eller er logget på et netværk som gæst), skal du oprette forbindelse til dit eget netværk igen for at fuldføre printeropsætningen.
    • Hvis netværkets signalstyrke er svag, skal du flytte computeren og printeren tættere på routeren anbringe enheder væk fra store metalgenstande såsom reoler og flytte væk fra enheder, der udsender radiosignaler f.eks mikrobølgeovne og trådløse telefoner.
    • Hvis netværksstatus er "Ikke tilsluttet", skal du undersøge, om netværket fungerer korrekt og derefter kontrollere status igen. Kontrollér, at navnet på netværket er krydset af.
    • Hvis der vises et flyikon, klik på ikonet, skub skyderen Flytilstand til Fra, og opret derefter forbindelse til dit trådløse netværk.
      Figur : Eksempel på Flytilstand aktiveret
      Billede: Eksempel på Flytilstand aktiveret
  5. Prøv at installere HP-driveren og -softwaren igen.

Trin 3: Opret manuel forbindelse mellem printeren og netværket (kun trådløse forbindelser)

Prøv at forbinde printeren med netværket manuelt, så HP-installationsprogrammet kan finde printeren. Brug guiden til trådløs opsætning, hvis du har en et touch- eller tekst-baseret kontrolpanel, eller prøv WPS (Wi-Fi-beskyttet konfiguration). Efter at du er forbundet, skal du prøve at installere HP-driveren og -softwaren igen.

Trin 4: Kør HP Print and Scan Doctor

HP leverer et gratis værktøj kaldet HP Print and Scan Doctor til diagnosticering og løsning af udskrivnings- og scanningsproblemer. Download og kør HP Print and Scan Doctor for hurtigt og automatisk at udføre flere fejlfindingsopgaver, der kan løse dette problem. Når der klikkes på dette link, er HP Print and Scan Doctor downloadet ved hjælp af din internetbrowser.
  1. Når HP Print and Scan Doctor åbner, skal du klikke på Start på velkomstskærmbilledet.
  2. Hvis din printer ikke findes på listen, skal du sørge for, at printeren er tændt og tilsluttet, og klikke på Mit produkt findes ikke på listen og derefter på Prøv igen.
  3. Vælg din printer, og klik derefter på Næste.
    Figur : Vælg printeren
    Vælg printeren
  4. Hvis der registreres et forbindelsesproblem, skal du klikke på den metode, der bruges til at tilslutte printeren, følge vejledningen på skærmen og derefter klikke på Prøv igen.
    Værktøjet giver nyttige oplysninger for at konfigurere din netværksprinter, herunder netværksoplysninger og aktuelle netværksoplysninger til computeren.

Trin 5: Deaktiver midlertidigt firewallsoftware på computeren

Firewallsoftware hjælper med at blokere udefrakommende trusler mod dit netværk, men nogle indstillinger eller konfigurationer kan blokere kommunikationen med netværksprintere. Brug Print and Scan Doctor til at identificere og midlertidigt deaktivere firewall-software på computeren.
  1. Vend tilbage til vinduet Print and Scan Doctor, og klik derefter på Netværk.
    Figur : Klik på Netværk i vinduet HP Print and Scan Doctor
    Klik på Netværk i vinduet HP Print and Scan Doctor.
  2. I rullemenuen skal du klikke på Fejlfinding af firewalls.
    Figur : Klik på Fejlfind firewalls i rullemenuen
    Klik på Fejlfinding af firewalls i rullemenuen.
  3. Klik på navnet på en hvilken som helst firewall-software i dit system, der har en Aktiveret status, og klik derefter på Deaktivér.
    Figur : Eksempel på vinduet Fejlfind firewall
    Billede: Eksempel på vinduet Avancerede oplysninger
  4. Prøv at installere HP-driveren og -softwaren igen.
    • Hvis installationen lykkedes, skal du se supportsiden for firewall-software for at ændre indstillinger, såsom sikkerhedsniveau, zoner du har tillid til og åbne porte for at tillade kommunikation med HP-software og -websteder. Efter ændring af indstillingerne skal du genaktivere firewallen i Print and Scan Doctor.
    • Hvis installationen ikke lykkedes, er det ikke firewall-softwaren, der forårsager problemet. Genaktivér firewallen i Print and Scan Doctor og fortsæt derefter til næste trin.

Trin 6: Afinstaller HP-driveren og software

Nogle HP-softwarekomponenter være blevet installeret forkert, selvom driver og printeropsætning ikke blev fuldført.
  1. Træk USB-kablet ud af printeren, hvis det er nødvendigt.
  2. I Windows skal du søge efter og åbne Kontrolpanel.
  3. Klik på Programmer og funktioner.
  4. På listen over installerede programmer skal du klikke på HP-printerens navn og herefter klikke på Afinstaller eller Ja.
  5. Følg vejledningen på skærmen for at fjerne softwaren.
  6. Genstart computeren.

Trin 7: Geninstaller HP-softwaren

Når du har afinstalleret softwaren, skal du gå til HP Kundesupport for at downloade den mest aktuelle version af den fuldt funktionelle software til din printer. Dette gør, at printeren har den fulde funktionalitet.
bemærk:
Som alternativ kan du bruge disken med softwaren, hvis den understøtter det operativsystem, der er installeret på din computer.
  1. Tænd for printeren.
  2. Træk USB-kablet ud af printeren, hvis det er nødvendigt. Installation af softwaren beder dig om at tilslutte kablet, hvis det er nødvendigt.
  3. Hvis der vises en side med Lad os identificere produktet for at komme i gang, skal du klikke på Printer, indtaste printerens modelnummer og derefter klikke på Send.
  4. Hvis du har brug for at skifte operativsystem, skal du klikke på Ændre, vælge din version, og derefter klikke på Ændre.
  5. Under overskriften Driver, skal du klikke på Download for den komplette softwarepakke, eller klik på Basisdrivere angående andre drivermuligheder.