HP LaserJet Pro - Kan ikke finde en netværksprinter i Windows 8 efter at have skiftet netværket fra privat til offentlig

Problem
Kan ikke finde netværksprinteren i Windows 8 eller Windows 8.1 efter at have skiftet netværksforbindelsen på en bærbar computer eller tablet-forbindelse fra Privat (Private) til Offentlig (Public) og derefter tilbage til Privat (Private). Et eller flere af følgende symptomer kan ses:
  • Kan ikke udskrive
  • Printeren er slukket
  • Status for printerikonet(erne) er offline.
  • Fil- og printerdeling er slået fra
  • Kan ikke finde printeren/andre enheder på netværket
Løsning
Nulstil indstillingerne Privat (Private) for Netværk og internet (Network and Internet) for at gendanne automatisk registrering af printere og andre enheder på netværket.
  1. Åbn Avancerede delingsindstillinger (Advance sharing setttings).
  2. Vælg Indstillinger (Settings).
  3. Vælg Administrer avancerede delingsindstillinger (Manage advanced sharing settings) eller Skift delingsindstillinger for en anden netværksprofil (Change sharing options for different network profiles).
  4. Find indstillingerne Privat (Private) for både Registrering af netværket (Network discovery) og Fil- og printerdeling (File and printer sharing).
    Figur : Netværks- og delingscenter: Avancerede delingsindstillinger, afsnittet Privat
  5. Vælg Aktivér registrering af netværket (Turn on network discovery), og marker derefter afkrydsningsfeltet Aktivér automatisk opsætning af tilsluttede netværksenheder (Turn on automatic setup of network connected devices).
  6. Vælg Aktivér fil- og printerdeling (Turn on file and printer sharing).
  7. Vælg Gem ændringer (Save changes).
Årsag
Når du ændrer forbindelsen på en bærbar computer eller tablet til et Offentligt netværk (Public Network), bliver Netværksregistrering (Network Discovery) og Fil- og printerdeling (File and Print Sharing) automatisk slået fra, og autoregistrering af printere og andre enheder på netværket mislykkes. Når den bærbare computer eller tabletten igen sluttes til et Privat netværk (Private Network), bliver disse indstillinger ikke automatisk slået til igen og skal gendannes manuelt.