HP-pc'er - brug af en pen til at tegne eller skrive håndskrift med Windows Ink-arbejdsområde (Windows 10)

Dette dokument vedrører computere fra HP med Windows 10 2016-opdateringen.
Den seneste opdatering til Windows 10 tilføjer en ny funktion, der hedder Windows Ink-arbejdsområde. Hvis du har sluttet en digital pen til computeren, kan du få adgang til Windows Ink-funktioner som f.eks. Sticky Notes, Skitseblok og Skærmskitse.
Du får adgang til Ink-arbejdsområdet fra meddelelsesområdet på skrivebordet. Du åbner Windows Ink-arbejdsområde ved at klikke på Ink-arbejdsområdeikonet på proceslinjen.
  bemærk:
Ikonet Windows Ink-arbejdsområde vises kun, hvis du har sluttet en aktiv digital pen til din enhed. Hvis du ikke har parret en pen med din enhed, men alligevel vil have adgang til Windows Ink-arbejdsområde, skal du højreklikke på ikonet på proceslinjen og vælge Vis Windows Ink-arbejdsområde.
Figur : Windows Ink-arbejdsområde
Windows Ink-arbejdsområde
Brug af sticky notes
Brug sticky notes til at oprette lister, notere aftaler eller huske telefonnumre med mulighed for at oprette Cortana-påmindelser, der automatisk synkroniseres med dine andre Cortana-aktiverede enheder.
Hvis du vil oprette en sticky note, skal du klikke på Sticky Notes i Ink-arbejdsområde. Tilføj oplysningerne i noten, og klik derefter på X i øverste højre hjørne af skærmen for at gemme noten på dit skrivebord. Hvis du vil slette en sticky note, skal du klikke på X i øverste højre hjørne af noten.
Figur : Oprettelse af en sticky note
Oprettelse af en sticky note i Windows Ink-arbejdsområde
  bemærk:
Sticky Notes er også en enkeltstående app, som du kan starte fra menuen Start.
Brug af Skitseblok
Skitseblok er et sted, hvor du kan skrive noter, tegne og være kreativ. Programmet har også en lineal, så du kan tegne lige linjer.
Hvis du vil bruge Skitseblok, skal du klikke på Skitseblok i Windows Ink-arbejdsområdet.
Figur : Åbning af Skitseblok
Åbning af Skitseblok
Brug kontrolelementerne øverst til højre til at vælge mellem pen, blyant, overstregningspen, viskelæder og lineal.
Pen, Blyant, Overstregningspen. Hvis du vælger pen, blyant eller overstregningspen, vises menuen Farver og Stregtykkelse. Vælg din farve, og indstil stregtykkelsen.
Figur : Menuen Farver og stregtykkelse med Overstregningspen valgt
Menuen Farver og stregtykkelse med Overstregningspen valgt
Viskelæder. For at bruge viskelæderet skal du vælge mellem Stregviskelæder, Lille viskelæder, Stort viskelæder eller Slet alt blæk.
Figur : Valg af en viskelædertype
Valg af en viskelædertype
Lineal eller Vinkelmåler. Klik på ikonet Lineal , og vælg mellem Lineal og Vinkelmåler.
Figur : Valg af Lineal eller Vinkelmåler
Valg af Lineal eller Vinkelmåler
Når du er færdig, skal du klikke på X i øverste højre hjørne. Skitseblok gemmer din tegning, så du kan fortsætte, hvor du slap.
Figur : Eksempel på Skitseblok med Lineal aktiveret
Eksempel på Skitseblok med Lineal aktiveret
Brug af Skærmskitse
Med Skærmskitse kan du tegne på skærmen, så du kan samarbejde om dokumenter eller grafik på samme måde, som du ville gøre med pen og papir.
Med dokumentet, som du ønsker at lave en skitse af, åbent på skrivebordet skal du klikke på Skærmskitse i Ink-arbejdsområdet. Der vises et skærmbillede af dit skrivebord.
Figur : Åbning af Skærmskitse
Åbning af Skærmskitse
Brug kontrolelementerne i det øverste højre hjørne, tegn, beskær og markér hele billedet, som du ville med pen og papir.
Figur : Brug af Skærmskitse
Brug af Skærmskitse
Gem det som en grafikfil , eller del via e-mail ved hjælp af knapperne i menuen i øverste højre hjørne af skærmen. Klik på X i øverste højre hjørne for at lukke Skærmskitse.
Ændring af dine penneindstillinger
På siden Indstillinger for pen kan du justere dine pennegenveje og ændre indstillinger for Windows Ink-arbejdsområde. Du kan også vælge at ignorere berøringsinput, når du bruger en pen, for at undgå utilsigtede markeringer eller valg.
  1. Klik på ikonet Handlingscenter på proceslinjen i Windows nederst til højre på skærmen.
  2. Klik på Alle indstillinger.
    Figur : Åbning af Alle indstillinger
    Åbning af Alle indstillinger
  3. Skriv Pen i feltet Find en indstilling, vælg Indstillinger for pen, og vælg derefter Pen og Windows Ink i venstre kolonne.
  4. I Indstillinger for pen kan du gøre følgende:
    • Vælg, hvilken hånd du skriver med
    • Vis visuelle effekter
    • Vis markøren
    • Ignorer berøringsinput, når du bruger pennen
    • Vis håndskriftspanelet, når du ikke er i tablettilstand, og der ikke er tilsluttet et tastatur
    Figur : Indstillingsskærmen Pen og Windows Ink
    Indstillingsskærmen Pen og Windows Ink
  5. Rul ned for at se indstillingerne for Windows Ink-arbejdsområde, hvor du kan gøre følgende:
    • Vis anbefalede app-forslag
    • Angiv pennegenveje
    • Vælg pennens funktionalitet, når du klikker én gang, dobbeltklikker eller trykker og holder (understøttes kun med nogle penne).
    Figur : Indstillinger for Windows Ink-arbejdsområde
    Indstillinger for Windows Ink-arbejdsområde