Bærbare HP-computer - En kritisk fejl vises, når der surfer på Internettet (Windows 7, Vista, XP)

Dette dokument vedrører HP- og Compaq-computere med Microsoft Windows 7, Vista eller XP.
Der vises en kritisk fejlmeddelelse, når du surfer på internettet. Denne type fejlmeddelelse er en "misvisende" virus forklædt som et ægte program eller en Windows-applikation. Denne type fejlmeddelelse er en virus. Det er ikke et Windows-program, og det reparerer ikke din computer. Derimod installerer det trojanere og andet malware på din computer. I nogle tilfælde beder en tilknyttet meddelelse dig om at betale for at registrere den software, som fjerner disse ikke-eksisterende trusler.
  advarsel:
BRUG IKKE dette program til at scanne eller løse problemer på din computer. Angiv IKKE nogen kreditkortoplysninger gennem denne software. Klik på det røde X i hvert vindue for at lukke programmet.
Hvis din computer er inficeret med denne virus, skal du se Fjern virus fra pc'en på denne side.
Figur : Eksempel på en meddelelse om en kritisk fejl
Eksempel på en meddelelse om en kritisk fejl
Ud over vise pop op-vinduer og fejlmeddelelser gemmer virussen dine filer, skrivebordsgenveje eller genveje til Start-menuen.
Figur : Manglende genveje i menuen Start
Manglende genveje i menuen Start

Fjern viruset fra computeren

HP anbefaler brug af Microsoft Safety Scanner til at scanne, og fjerne virussen. Microsoft Safety Scanner er tilgængelig fra Microsoft som en gratis download i den følgende URL:
Du kan også bruge antivirus- eller anti-spyware softwareløsninger, der aktuelt er installeret på din computer. Kontakt producenten af denne software for at få flere oplysninger.
Hvis du ikke bekymrer dig om at miste personlige filer og data på computeren, er den bedste metode til fjernelse af virus at udføre en fuld systemgendannelse fra gendannelsespartitionen eller gendannelsesdiskene. Se Udførelse af en HP-systemgendannelse (Windows 7) (på engelsk)for yderligere oplysninger.
For mere detaljeret vejledning om manuel fjernelse af virus skal du se på ikke-HP linkene nedenfor.

Se også

Hvis din computer er inficeret med Win32/FakeRean-virus, skal du se Microsoft Support-siden for at få flere oplysninger om fjernelse af denne virus. For at se en liste over falske navne, der bruges af Win32/FakeRean-virus, se Microsoft Malware Protection Center: Aliaser for Rogue:Win32/FakeRean (på engelsk).