• Oplysning

HP er opmærksom på de seneste sikkerhedhuller refereret til som “speculative execution side-channel attacks” som har effekt på mange moderne processorer (Intel, AMD og ARM) og styresystemer. HP vil løbende give informationsopdateringer på denne support side, som snart vil være tilgængelig.

hp-concentra-wrapper-portlet

Funktioner
Indlæser...

Bærbare HP-computere - Visse softwareprogrammer kan medføre, at Windows starter op eller arbejder langsomt

Dette dokument vedrører bærbare HP-computere med Windows 7 og Vista.
Visse programmer installerer komponenter i Windows startsekvens, som får Windows til starte op eller arbejde langsomt. Nogle af disse programmer er dårligt skrevet, og andre er designet til at være i modstrid med andre programmer eller Windows operativsystemkomponenter. Udfør en eller flere af følgende fremgangsmåder for at identificere og eliminere de programmer, der har en negativ indflydelse på systemets ydeevne på computeren.
Fjern skadelig software ved hjælp af antivirussoftware
Skadelig software består af virus, trojanere, orme, spyware og adware, der har installeret sig selv på din computer uden din viden. Disse typer softwarefiler fjernes ikke nemt ligesom almindelige programmer ved hjælp af funktionen Tilføj eller fjern programmer.
Se Relaterede links for at få flere oplysninger om virus, spyware og antivirus-software, som er installeret på din computer.
Fjern uønskede opstartsprogrammer
Hvis Windows kører langsomt, skal du udføre nogle diagnostikprogrammer, der bruger hjælpeprogrammet systemkonfiguration (MSCONFIG) til at identificere og fjerne uønskede programmer. Udfør følgende trin til opstart af Windows med færrest nødvendige komponenter aktiveret. Identificer derefter de uønskede programmer, og fjern dem.
  1. Klik på Start.
  2. Indtast i søgefeltet: msconfig og når indstillingen vises i menuen, tryk på Enter.
  3. Klik på fanen Start i systemkonfigurationsvinduet.
  4. Lav en liste over alle de elementer, som er markeret som et startelement.
  5. Klik på fanen Generelt, og vælg derefter Valgfri start. Fjern markeringen fra Indlæs startelementer.
  6. Klik på Anvend, og lad computeren genstarte. Windows Vista genstarter udelukkende med disse programmer, der er nødvendige for at fungere kørende i baggrunden.
      bemærk:
    Genstart af computeren betyder, at du mister dit sted i dette hjælpedokument. Du ønsker måske at udskrive dokumentet før du fortsætter.
Når computeren genstarter, skal du teste de normale computerprogrammer for at finde ud af, om computeren kører hurtigere og mere effektivt.
  • Hvis et nødvendigt program ikke starter, så tilføje en markering i afkrydsningsfeltet ud for softwarenavnet på og fortsæt systemdiagnostikken.
  • Søg oplysninger om de programmer, der ikke startede, og sørg for, at de er til programmer, som du vil have på din computer. Du kan aktivere disse programmer til enhver tid ved at markere deres afkrydsningsfelter i fanen Start, som beskrevet ovenfor.
Nedenfor ses en liste over kendte HP-testede programmer, du ikke bør fjerne fra listen Start på en bærbar HP-computer. Alle andre programmer kan fjernes for at teste ydeevne ved at fjerne markeringen fra afkrydsningsfeltet foran navnet på programmet.
  • hpcmpmgr
  • HPWuSchd2
  • cpqset
  • ctfmon
  • ccApp
Hvis du er tilfreds med systemets ydeevne, er ingen yderligere diagnostik nødvendig.
Fjern sjældent anvendte programmer
Ydeevnen på din bærbare computer kan forbedres ved at fjerne uønskede og sjældent brugte programmer. Følg nedenstående trin for at afinstallere uønsket software for at frigøre diskplads, og kør standard disk-hjælpeprogrammer for at forbedre hastigheden for adgang til harddisken.
  1. Klik på Start, skriv afinstallation i søgefeltet, og vælg derefter Afinstallation af et program på listen.
  2. Rul gennem programmerne, og vælg navnet på det uønskede program, og klik derefter på Afinstaller. Følg vejledningen for afinstallation for at fjerne programmet.
Når alle uønskede programmer er afinstalleret, skal du genstarte computeren og følge nedenstående trin for at udføre vedligeholdelse på harddisken.
  1. Klik på Start, klik derefter på Computer, og højreklik derefter på ikonet for harddisken (som regel (C:)).
  2. Vælg Egenskaber fra rullemenuen, og se oplysninger om drevets forbrug på fanen Generelt.
  3. Vælg fanen Værktøjer og kør disse værktøjer til vedligeholdelse:
    • Fejlsøgning, som undersøger drevet for korrupte filer og beskadigede sektorer.
    • Defragmentering, som organiserer den måde, dine filer og programmer bruger pladsen på din harddisk mest effektivt.
    Se Relaterede links for yderligere oplysninger om brugen af disse værktøjer til at forbedre computerens ydeevne.
Geninstaller Windows operativsystem
Som en sidste udvej kan du, efter udførelse af metoderne anført i dette dokument, og efter gennemlæsning af de yderligere metoder anført under overskriften Relateret support, beslutte at sikkerhedskopiere dine data og geninstallere Windows.
  vigitig advarsel:
Personlige data og software, du har installeret på den bærbare computer vil gå tabt under geninstalleringen af operativsystemet. HP anbefaler, at du foretager en sikkerhedskopi af alle personlige data, før du påbegynder denne proces.
For at gøre det, skal du finde gendannelsesdiskene frem, som du bør have oprettet kort tid efter modtagelse af din bærbare PC. Se Relaterede links for flere oplysninger om oprettelse og brug af gendannelsesdiske ved hjælp af HP Recovery Manager.
Systemressourcer
Se videoen Systemressourcer for at få flere oplysninger om, hvordan du forbedrer ydeevnen i Windows.