Bærbare HP-pc'er - UAA (Universal Audio Architecture)

Forståelse af UAA-fejl

Du leder sandsynligvis efter oplysninger om UAA-drivere, fordi du har ændret operativsystem på din bærbare PC, og lyden fungerer ikke længere. UAA er en driver fra Microsoft, og du skal søge på deres websted for at få yderligere oplysninger. Dette dokument forklarer, hvad UAA er, hvordan den kan påvirkes af ændringer i operativsystemet, og det beskrives i generelle termer, hvordan man udbedrer problemer med UAA.
Microsofts Universal Audio Architecture (UAA) er en type lyddriver, der understøttes af operativsystemet. Mange HP- og Compaq-pc'er har Intel High Definition Audio, der bruger UAA og Realtek ALC. Alle disse lydkomponenter arbejder sammen om at give en dig en HD-lydoplevelse på din bærbare pc.
Når operativsystemet på en computer ændres, fungerer de drivere, der fungerede med ét operativsystem, muligvis ikke med det nye operativsystem og kan medføre visning af fejlmeddelelser eller manglende lyd. Hvis nyere UAA-filer derudover er blevet erstattet af ældre versioner, bliver du muligvis nødt til at geninstallere en nyere lyd-driverpakke.

Løsning af UAA-fejl

HP kan i øjeblikket ikke levere UAA som en separat download, kun lyddriverne til hardwaren. UAA kan kun gendannes via HP-gendannelsesprocessen. Du kan finde flere oplysninger i afsnittet Se også.
I tilfælde af, at du har opgraderet/nedgraderet Windows, kan du downloade de komplette lyddriverpakker direkte fra Realtek.

Jeg forsøger at installere en lyddriver, men et vindue åbnes med meddelelsen om, at jeg har brug for en UAA-busdriver. Hvorfor?

Før lyddriveren kan installeres, skal installationsprogrammet først have bekræftet, at de korrekte UAA-filer er installeret og intakte. Hvis installationsprogrammet ikke kan registrere korrekte filer til UAA, åbner installationsprogrammet meddelelsesvinduet og lukker installationen. Installationen gør dette for at beskytte din pc mod yderligere problemer, der kan opstå, hvis UAA-filerne mangler, eller hvis de forkerte filer blev brugt.
Disse meddelelser forekommer oftest, hvis du har ændret operativsystemet (for eksempel fra Windows Vista eller Windows 7 til Windows XP). Disse meddelelser kan opstå, hvis login-kontoen ikke har de korrekte tilladelser til at installere softwaren. Hent og installer en ny lyddriverpakke, der passer til det nye operativsystem. Til XP er du muligvis nødt til at installere en opdateret UAA-driverpakke, før du installerer en XP-lyddriver: Microsoft QFE Update (KB835221) til understøttelse af UAA-busdriver.