Pc'er fra HP - Brug af tidslinje og fastgørelse (Windows 10)

Dette dokument vedrører computere fra HP og Compaq med Windows 10 med opdateringen fra april 2018.
Dette dokument beskriver, hvordan du bruger produktivitetsfunktionerne Windows Tidslinje og Fastgørelse. Brug Tidslinje til at finde og genoptage aktiviteter på dit skrivebord eller organisere aktiviteter med Virtuelle skriveborde. Brug Fastgørelse til hurtigt for at arrangere åbne vinduer på skrivebordet, så du kan få vist og interagere med mere end en aktivitet ad gangen.

Om Windows Tidslinje

Windows Tidslinje hjælper dig med at finde og genoptage aktiviteter, du har arbejdet med inden for de sidste 30 dage, eller aktiviteter, der aktuelt er åbne på computeren. Du kan også finde og genoptage aktiviteter, der har været synkroniseret på tværs af dine Windows-enheder, eller oprette virtuelle skriveborde, så du kan sortere og organisere aktiviteter i henhold til dine behov.

Aktiver funktionen Windows Tidslinje

I Windows 10 med opdateringen fra april 2018 er Windows Tidslinje aktiveret som standard. Dog kan du muligvis aktivere Windows Tidslinje manuelt, afhængigt af dine eller virksomhedens indstillinger for beskyttelse af personlige oplysninger.
  1. I Windows skal du søge efter og åbne Aktivitetshistorik for indstillinger for beskyttelse af personlige oplysninger.
    Klik på "Aktivitetshistorik for indstillinger for beskyttelse af personlige oplysninger" i listen over resultater.
  2. Klik på afkrydsningsfeltet ved siden af Tillad Windows at indsamle mine aktiviteter fra denne pc.
    Windows Tidslinje er aktiveret.
    Vælg "Tillad at Windows indsamle mine aktiviteter fra denne pc"

Brug Windows Tidslinje til at genoptage, finde eller fjerne aktiviteter

Brug Windows Tidslinje til hurtigt at finde, genoptage eller fjerne aktuelle eller tidligere aktiviteter, som du har arbejdet med inden for de sidste 30 dage. Du kan også få adgang til aktiviteter fra andre enheder, når du er logget på din Microsoft-konto.
På proceslinjen skal du klikke på ikonet Opgavevisning, eller tryk og hold nede på tasterne Windows og tabulatortast på samme tid.
bemærk:
Hvis du har en opsætning med flere skærme, vises de åbne vinduer kun på deres respektive skærme. Hvis du f.eks. har to skærme med udvidet skærmvisning, og du klikker på ikonet Opgavevisning, arrangeres de åbne vindue på skærm 1 i Tidslinje på denne skærm, mens de åbne vinduer på skærm 2 arrangeres i Tidslinje på denne skærm.
Seneste aktiviteter vises i Windows Tidslinje

Brug Virtuelle skriveborde i Windows Tidslinje

Windows Tidslinje giver dig mulighed for at oprette Virtuelle skriveborde, hvor du kan organisere og arrangere din aktiviteter, så de bedst passer til dine behov. Hvis du f.eks. vil have dine åbne arbejdsaktiviteter på ét skrivebord og dine personlige eller underholdningsrelaterede aktiviteter åben på et andet, kan Virtuelle skriveborde hjælpe dig med at organisere i overensstemmelse hermed.
bemærk:
Du kan bruge Virtuelle skriveborde til hurtigt få adgang til aktiviteter, men ikke andre Windows-skrivebordet-funktioner. Hvis du laver en separat konfiguration til skrivebordsmiljøet, såsom ændring af skrivebordsbaggrunden, vises ændringerne for fastgørelse af en app til proceslinjen eller tilføjelse af et skrivebordsikon på alle andre Virtuelle skriveborde.

Fast aktiviteter fra Windows Tidslinje

Fastgørelse er en produktivitetsfunktion, der er designet til at gøre multitasking og visning af flere vinduer på skærmen nemmere. For eksempel kan du chatte, søge på internettet, lytte til musik og bruge et regneark samtidigt. Du kan fastgøre op til fire aktiviteter til venstre, højre, øverste eller nederste side af skærmen.
Aktiviteten er fastgjort til venstre side af skærmen
Brug din mus eller et tastatur til at fastgøre op til fire aktiviteter på dit skrivebord for at styre hvilke aktiviteter, der vises.
  • Fastgør en aktivitet: Højreklik på en enkelt aktivitet, og vælg derefter Fastgør til venstre eller Fastgør til højre. Du kan også klikke på blå titellinje op en åben aktivitet, trække den til venstre, højre, øverste eller nederste kant af skærmen og derefter slippe museknappen.
    For at fastgøre en aktivitet ved hjælp af tastaturkommandoer skal du klikke på den blå titellinje på en åben aktivitet og derefter trykke og holde nede på tasterne Windows og Pil til venstre, Pil til højre, Pil op eller Pil ned, afhængigt af hvor du ønsker aktiviteten skal fastgøres på skærmen.
    Aktiviteten fastgøres til den nye position. Fastgør automatisk tilpasser hvert vindue, så alle fastgjorte aktiviteter passer til skærmen, og foreslår andre åbne aktiviteter ved at vise aktiviteter som felter i den resterende plads på skrivebordet.
    Fastgør en åben aktivitet til venstre eller højre side af skærmen
  • Fritstil en aktivitet: Dobbeltklik på blå titellinje en aktivitet.
    Aktiviteterne skifter tilbage til deres tidligere størrelse.
  • Tilpas størrelsen på en aktivitets vindue: Gør vinduet med en fastgjort aktivitet bredere eller smallere. For at gøre dette skal du fastgøre en ny aktivitet, klikke på sidekanten af vinduet, trække musen hen over skærmen, og når vinduet har det ønskede bredde, skal du derefter slippe museknappen. Når du fastgør yderligere aktiviteter, tilpasser Fastgør automatisk hvert vindue, så alle fastgjorte aktiviteter passer til skærmen

Skift indstillinger for Fastgørelse

Du kan ændre indstillingerne for Fastgørelse for at vælge placeringen af en fastgørelse, ændre størrelsen på vinduer, når du klikker på dem, eller foreslå andre apps til fastgørelse på skrivebordet.
  1. I Windows skal du søge efter og åbne Indstillinger.
  2. Fra skærmen Indstillinger skal du vælge System.
    Skærmbillede for Windows-indstillinger med System fremhævet
  3. Fra skærmbilledet System skal du vælge Multitasking.
    Skærmbilledet System med Multitasking fremhævet
    Skærmbilledet Multitasking vises.
    Indstillinger for Placering af fastgørelse i Multitasking
  4. Slå skyderne Til eller Fra for at ændre dine indstillinger.
    • Arranger vinduer automatisk ved at trække dem til i siderne eller hjørnerne af skærmen: Windows giver mulighed for Fastgørelse som standard. Hvis du vil deaktivere Fastgørelse, skal du flytte skyderen til Fra
    • Når jeg fastgør et vindue, skal det tilpasses automatisk for at udfylde den tilgængelige plads: Når du fastgør en aktivitet og tilpasser størrelsen, vil den næste aktivitet, som du fastgør, udfylde den resterende plads på skærmen. Du kan slå denne indstilling fra, hvis du foretrækker, at Fastgørelse altid fastgør den næste aktivitet til halvdelen eller det kvarte af skærmen, selv hvis du tilpasser den første aktivitet.
    • Vis hvad jeg kan fastgøre ved siden af et vindue, jeg lige har fastgjort: Når du klikker på den første aktivitet, foreslår Fastgørelse automatisk andre åbne aktiviteter ved at vise dem som felter i det øvrige område på skrivebordet. Slå denne indstilling fra, hvis du foretrækker at se skrivebordet uden foreslåede apps.
    • Når jeg ændrer størrelsen på et fastgjort vindue, skal størrelsen på alle tilstødende fastgjorte vinduer også ændres: Denne funktion er beregnet til to fastgjorte aktiviteter side om side. Udvid eller sammentræk en aktivitet, og se, hvordan de andre aktiviteter tilpasses i overensstemmelse hermed.