HP-pc'er - Ændring af sprog (Windows 10)

Dette dokument vedrører computere fra HP og Compaq med Windows 10.
Sproget på en HP-computer er en del af produktets design. For at få den bedst mulige brugeroplevelse skal du købe en computer med dit primære sprog. Hvis du allerede har en computer, der ikke har dit primære sprog, og du ikke kan finde eller installere en sprogpakke, kan du muligvis installere en ny fuld version af Windows, der svarer til dit primære sprog. Du kan finde yderligere oplysninger på Microsofts Local Language Program website (på engelsk).
  advarsel:
Hvis du ændrer sproget og derefter kontakter HP Teknisk Support, er HP muligvis ikke i stand til at hjælpe dig, hvis sproget er et andet end det sprog, der blev leveret sammen med produktet. Sproget er en del af produktdesignet, og HP's supporttjenester er sat op til at matche produktets design.
I Windows 10 kan du ændre displaysproget i apps, indstillinger, menuer og andre områder i Windows. Folk, der deler en computer, kan hver især vælge sprog for deres egne konti, eller én person kan tilføje flere sprog til én brugerkonto og skifte mellem dem.
  bemærk:
Installation af flere sprogpakker har indflydelse på, hvor meget ledig plads der er på harddisken samt systemets ydeevne. Installer kun de sprogpakker, du har tænkt dig at bruge.
Find og installer en sprogpakke i Windows 10
Der er angivet over hundrede sprog i afsnittet Sprog i Kontrolpanel. Mange af sprogene har et antal dialekter, som kaldes lokale varianter i Windows. Hvis du tilføjer et sprog, men finder ud af, at den pågældende sprogpakke ikke er tilgængelig for download, skal du tjekke regelmæssigt for at finde ud af, om Microsoft har oprettet en sprogpakke for det sprog, du gerne vil have.
Gør følgende for at ændre sprogene eller installere flere sprog.
  1. I Windows skal du søge efter og åbne Kontrolpanel.
  2. Under Ur, Sprog og Område skal du klikke på Tilføj et sprog.
    Figur : Tilføje et sprog
    Ur, Sprog og Område med Tilføje et sprog fremhævet
  3. I vinduet Sprog skal du klikke på Tilføj et sprog.
    Figur : Vinduet Sprog
    Vinduet Sprog med Tilføje et sprog fremhævet
  4. I vinduet Tilføje et sprog skal du rulle ned for at finde det ønskede sprog.
  5. Vælg sprog. Hvis sproget ikke har lokale varianter, skal du klikke på Tilføj.
    Figur : Sprog uden lokale varianter
    Sprog uden lokale varianter valgt, og Tilføj fremhævet
    Eller hvis sproget har flere lokale varianter, skal du klikke på Åbn, vælge den ønskede lokale variant og derefter klikke på Tilføj.
    Figur : Sprog med lokale varianter
    Sprog med lokale varianter, og Tilføj fremhævet
    Vinduet Sprog åbnes igen med det nye sprog på listen.
  6. Klik på Indstillinger ud for det sprog, du tilføjer.
    Figur : Sprogindstillinger
    Sprog valgt og indstillinger fremhævet
    Vinduet Indstillinger for sprog åbnes med alle tilgængelige sprogpakker angivet under Sprog i Windows.
  7. Hvis sprogpakken er tilgængelig, skal du klikke på Hent og installer sprogpakken.
    Figur : Hent og installer sprogpakken
    Vinduet Sprogindstillinger med Download og installer sprogpakken fremhævet
  8. Log på som administrator, hvis du bliver bedt om det.
  9. Når du bliver bedt om det, skal du klikke på Ja for at tillade, at Microsoft Windows Installationsprogram til sprogpakke foretager ændringer på computeren.
    Sprogpakken påbegynder installation. Dette kan tage flere minutter.
    Figur : Download og installer sprogpakke
    Downloader og installerer sprogpakke
    Det nye sprog er tilgængeligt for alle, der deler computeren.
Ændring af grænsefladesprog
Når først sprogpakken er downloadet, kan du skifte mellem grænsefladesprog.
  1. Log på din brugerkonto.
  2. I vinduet Sprog skal du vælge det sprog, du vil indstille som det primære sprog, og derefter skal du klikke på Flyt op, indtil sproget er øverst på listen.
    Figur : Skift sprogindstillinger
    Skift sprogindstillinger med Flyt op fremhævet
  3. Genstart computeren.
  4. Log på din konto.
    Computeren genstarter med det nye sprog i apps, indstillinger, menuer og andre områder af Windows.
  5. For at skifte mellem sprog skal du åbne vinduet Sprog, gå til det ønskede sprog øverst på listen og derefter genstarte computeren.
    Andre, der bruger computeren, kan vælge et andet primært grænsefladesprog ved at logge ind på deres egen konto og følge trinene i Søgning efter og installation af en sprogpakke og derefter følge trinene i dette afsnit.
Ændring af tastatursproget
Når først et sprog er på listen over sprog, vælges der automatisk en passende inputmetode. Du kan tilføje inputmetoder på andre sprog eller vælge et andet tastaturlayout.
  1. I Windows skal du søge efter og åbne Kontrolpanel.
  2. Under Ur, Sprog og Område skal du klikke på Skift inputmetode.
    Figur : Skift indtastningsmetoder
    Ur, Sprog og Område med Skift inputmetode markeret
    Vinduet Sprog åbnes.
  3. Hvis du vil tilføje et nyt tastaturlayout, skal du klikke på Indstillinger ud for sproget.
    Figur : Indstillinger for sprogindstillinger
    Skift sprogindstillinger med Indstillinger fremhævet
  4. I vinduet Indstillinger for sprog skal du klikke på Tilføj en inputmetode.
    Figur : Tilføj en inputmetode
    Sprogindstillinger med Tilføj en inputmetode fremhævet
  5. I vinduet Inputmetode skal du vælge det ønskede tastatursprog og -layout og derefter klikke på Tilføj.
    Figur : Indstillinger for tastatursprog og -layout
    Indstillinger for tastatursprog og -layout med Tilføj fremhævet
  6. I vinduet Indstillinger for sprog skal du klikke på Gem.
    Når du har valgt tastatursprog, kan du skifte mellem tastaturer ved at trykke på Windows- + MELLEMRUMSTASTEN.
      bemærk:
    Skift mellem tastaturer ændrer kun inputsproget. Følg trinene i Ændring af grænsefladesprog for at ændre grænsefladesprog for apps, indstillinger, menuer og andre områder i Windows.
  7. Hvis du gerne vil have, at hver app benytter et bestemt tastatur, skal du i vinduet Sprog klikke på Avancerede indstillinger.
  8. Under skift af inputmetode skal du vælge afkrydsningsfeltet ud for Lad mig indstille forskellige inputmetoder for hvert programvindue.
    Figur : Forskellige inputmetoder til forskellige apps
    Lad mig indstille forskellige inputmetoder for hvert programvindue fremhævet
  9. Klik på Gem.
Anvendelse af grænsefladesproget i flere områder af Windows 10
Anvend det sprog, du installerede i velkomstskærmbilledet og andre konti.
  1. Fra vinduet Sprog skal du klikke på Avancerede indstillinger.
  2. Klik på Anvend indstillinger for sprog til velkomstskærmbilledet, systemkonti og nye brugerkonti.
    Figur : Avancerede indstillinger for sprog
    Avancerede indstillinger for sprog med Anvend indstillinger for sprog... fremhævet
    Vinduet Område åbnes.
  3. Klik på Kopier indstillinger på fanen Administration.
    Figur : Kopieringsindstillinger...
    Kopieringsindstillinger i vinduet Område
  4. I vinduet Indstillinger for velkomstskærmbilledet og nye brugerkonti skal du markere afkrydsningsfeltet ud for Velkomstskærmbillede og systemkonti for at anvende valg af grænsefladesprog til velkomstskærmbilledet og systemkontiene.
    Figur : Velkomstskærmbillede og systemkonti
    Afkrydsningsfeltet Velkomstskærmbillede og systemkonti markeret
  5. Hvis det er den eneste ændring, du ønsker at gøre, skal du klikke på OK.
  6. Hvis du vil anvende dit valg af grænsefladesprog på alle nye brugerkonti, skal du markere afkrydsningsfeltet ud for Nye brugerkonti.
    Figur : Indstillinger for ny brugerkonto
    Feltet Ny brugerkonto markeret
  7. Klik på OK i vinduet Indstillinger for velkomstskærmbilledet og nye brugerkonti.
  8. Klik på OK i vinduet Område.
  9. Klik på Genstart, når du bliver bedt om det.
Afinstallering af sprogpakker i Windows 10
Installation af flere sprogpakker har indflydelse på, hvor meget ledig plads der er på harddisken samt systemets ydeevne. Følg trinene herunder for at fjerne en unødvendig sprogpakke.
  1. I Windows skal du søge efter og åbne Kontrolpanel.
    Vinduet Kontrolpanel åbnes.
  2. Under Ur, Sprog og Område skal du klikke på Tilføj et sprog.
    Vinduet Sprog åbnes.
  3. Klik på Indstillinger ud for det sprog, du vil fjerne.
    Vinduet Sprogindstillinger åbnes.
  4. I vinduet Indstillinger for sprog skal du klikke på Fjern sprogpakke.
    Figur : Afinstallere sprogpakke
    Sprogindstillinger med Afinstaller sprogpakke fremhævet
    Vinduet Installer eller fjern grænsefladesprog åbnes, og Windows påbegynder fjernelse af sproget. Dette kan tage flere minutter.
    Figur : Afinstallation af grænsefladesprog
    Vinduet Afinstallation af grænsefladesprog
  5. Når sproget er fjernet, skal du klikke på Genstart nu, når du bliver bedt om det.
    Computeren genstarter.
  6. I vinduet Sprog skal du vælge det ønskede sprog fra listen og derefter klikke på Fjern.
    Figur : Fjerne et sprog fra sprogindstillinger
    Sprog valgt og Fjern fremhævet
  7. Klik på Genstart, når du bliver bedt om det.
  8. Åbn vinduet Sprog, og klik på Avancerede indstillinger.
  9. Klik på Anvend indstillinger for sprog til velkomstskærmbilledet, systemkonti og nye brugerkonti.
    Vinduet Område åbnes.
  10. Klik på knappen Kopier indstillinger på fanen Administration.
  11. I vinduet Indstillinger for velkomstskærmbilledet og nye brugerkonti skal du markere afkrydsningsfelterne ud for Velkomstskærmbillede og systemkonti og Nye brugerkonti.
  12. Klik på OK i vinduet Indstillinger for velkomstskærmbilledet og nye brugerkonti.
  13. Klik på OK i vinduet Område.
  14. Klik på Genstart, når du bliver bedt om det.
  15. Sproget og alle tilknyttede inputmetoder fjernes nu fra brugerkontoen.