HP LaserJet Pro M402, M403 - Installation af printersoftwaren i Windows for en USB-kabelforbindelse

bemærk:
HP-printeren skal konfigureres, inden du installerer printersoftwaren. Hvis du allerede har konfigureret printeren, skal du følge instruktionerne for opsætning af din printerhardware.
Installation og drivermuligheder
Gennemse følgende oplysninger for at bestemme, hvilken installationsmulighed der skal bruges.
Download
Cd
For en ny printer
Det er gratis at downloade softwaren fra HP's websted, og det omfatter de nyeste printerspecifikke drivere, installationssoftware og andre administrative værktøjer.
Den downloadede software er den foretrukne løsning, da den giver fuld printersoftwarefunktionalitet eller de mest avancerede funktioner, der er tilgængelige for printeren. Denne driver er det bedste valg og anbefales til de fleste multifunktionsprintere, når de er tilgængelige.
Installation via cd er også en hurtig og nem metode, men cd'en indeholder muligvis ikke den nyeste tilgængelige software - selv hvis det drejer sig om en nyere printer.
For en ældre printer
Download af softwaren giver gode resultater for ældre printere og kan bidrage til undgå installationsproblemer.
Installation via cd fungerer måske ikke, hvis du installerer printeren på en computer, der kører med et nyere operativsystem, som blev udgivet efter HP-printerudgivelsen.
Om softwaren
Den software, der er tilgængelig fra HP's websted, er den mest aktuelle software, som er tilgængelig for din printer. HP opdaterer ofte software og drivere efter printer- og cd-udgivelsen på markedet.
Softwaren på cd'en er kun aktuel på datoen for printerudgivelsen.
Ud over softwareinstallationsmuligheder er der også flere typer printerdrivere tilgængelige for nogle printere. For Windows er følgende muligheder muligvis tilgængelige:
HP PCL 6-printerdriver: HP PCL 6-printerdriveren er inkluderet på den medfølgende cd som standardprinterdriver. HP PCL 6-printerdriveren har følgende karakteristika:
  • Anbefales til alle Windows-miljøer og til de fleste udskriftsbehov inklusive generelle anvendelser på kontoret som f.eks. tekstbehandling og regneark
  • Leverer den bedste hastighed, udskriftskvalitet og understøttelse af printerfunktioner for de fleste brugere
  • Udviklet til at fungere sammen med Windows Graphic Device Interface (GDI) for at få den bedste hastighed i Windows-miljøer
  • Er muligvis ikke fuldstændig kompatibel med tredjeparts- og brugerdefinerede softwareprogrammer, som er baserede på PCL 5.
HP Universal Print Driver (UPD): HP Universal Print Driver (UPD) til Windows er udviklet til nem håndtering af udskriftsmiljøer med flere printere på et netværk. HP UPD er et godt valg til en printer, der kun er beregnet til udskrivning, da driveren KUN har udskriftsfunktion.
Du kan hente UPD'en fra HP's websted, når du skal bruge den. Yderligere oplysninger finder du på adressen www.hp.com/go/upd.
Windows®-installation for en USB-forbindelse ved hjælp af downloadet software
Der findes to metoder til at downloade printersoftwaren. Brug 123.hp.com til at få adgang til et automatiseret installationsværktøj, der registrerer computerens operativsystem og HP-printermodellen for at downloade og installere den mest opdaterede printersoftware. Brug siden Produktsupport for manuelt at downloade og installere printersoftwaren.
  bemærk:
For Windows XP, Windows Vista og Windows 7: Tilslut ikke USB-kablet, før du installerer softwaren. Under installationsprocessen bliver du bedt om at tilslutte kablet på det rette tidspunkt.
Metode 1: Download printersoftwaren fra 123.hp.com
  1. Gå til 123.hp.com.
  2. Vælg HP LaserJet-printere * på rullemenuen Vælg Printer, og klik derefter Start.
  3. Klik på Download, når skærmbilledet Tilslut vises.
    Computeren downloader HP Easy Start.
  4. Følg de angivne trin for at installere printersoftwaren.
Metode 2: Download printersoftwaren fra siden med Produktsupport
Trin 1: Download printersoftwaren
  1. Gå til siden Software & driverdownloads til din printer: Software & driverdownloads
  2. Hvis du bliver bedt om det, skal du vælge printeren på en liste med lignende printere på siden.
  3. Vælg sprog på rullelisten, og vælg derefter computerens operativsystem.
  4. Klik på Driver - Installation af produktsoftwaren, og gennemse derefter den tilgængelige software og de tilgængelige drivere. De tilgængelige muligheder afhænger af printeren.
      bemærk:
    HP anbefaler indstillingen Fuld softwareløsning for at optimere printerens ydeevne og funktioner.
  5. Klik på et driveremne for at vælge det, gennemse driverdetaljerne, og klik derefter på Download. Softwaren downloades til computeren, og HP-installationsprogrammet åbnes.
      bemærk:
    Noter mappens placering
      bemærk:
    Hvis HP-installationsprogrammet ikke åbnes automatisk, skal du åbne mappen og åbne den downloadede fil. Filnavnet ender på .exe.
Trin 2: Brug HP-installationsprogrammet til at fuldføre softwareinstallationen
HP-installationsprogrammet består af seks dele. Du skal udføre alle seks dele for at installere printersoftwaren.
  bemærk:
HP-installationsprogrammet beder dig muligvis om at søge online efter de nyeste installationsopdateringer til printeren. HP anbefaler, at du klikker på Ja for at få det bedste installationsresultat, da det giver installationsprogrammet mulighed for at søge efter opdateringer og downloade dem.
Del et: Softwareinstallation
Skærmbilledet Software Selection (Valg af software) angiver den software, der skal installeres.
  1. Vælg den softwaren, du vil installere:
    • Klik på Næste for at gå videre med den anbefalede softwareinstallation.
    • Klik på valget Tilpas software, hvis du vil tilpasse den installerede software. Klik på Næste, når valgene til den brugertilpassede software er fuldført.
    • Klik på rullemenuerne Flere indstillinger for at få adgang til yderligere supportmuligheder og -værktøjer. Klik på Tilbage for at vende tilbage til skærmbilledet til valg af software. Indstillingerne omfatter:
      • Dokumentation: Du kan downloade brugervejledningen, Vigtigt-filen samt garantivejledning og juridisk vejledning.
      • Websupport: Åbn siden med Produktsupport for printeren.
  2. Læs installationsaftalerne og indstillinger for dokumenter, vælg Jeg har gennemset og accepterer installationsaftalen, og klik derefter på Næste.
Del to: Klargøring til installation
Meddelelsen Forbereder installation vises.
  1. Klik på Næste, når Forbereder installation er gennemført.
Del tre: Sådan tilslutter du produktet
  1. Vælg Slut direkte til denne computer ved hjælp af et USB-kabel på skærmbilledet Tilslutningstype, og klik derefter på Næste.
  2. Kun Windows XP, Windows Vista eller Windows 7: Når skærmbilledet Tilslut produktet nu vises, skal du kontrollere, at printeren er tændt, og derefter slutte USB-kablet fra printeren til computeren.
  3. Vent, mens installationsprogrammet registrerer printeren. Når processen er udført, vises skærmbilledet Produktet er tilsluttet korrekt.
Del fire: Installer
Når softwareinstallationen er gennemført, vises meddelelsen Softwaren er blevet installeret.
  1. Gennemgå konfigurationsindstillingerne på skærmbilledet Konfiguration af produktet, og rediger dem, hvis det er nødvendigt. Klik på Næste.
Del fem: Konfigurer produktet
  1. Gennemse oplysningerne om HP ePrint og HP Apps på skærmbilledet Aktivér HP Web Services. Klik på Næste.
      bemærk:
    Du kan finde yderligere oplysninger om HP ePrint under Opsætning "HP ePrint via e-mail" (c02981597).
    HP's integrerede webserver (EWS) åbnes.
      bemærk:
    Hvis webbrowseren viser en meddelelse, som angiver, at adgangen til webstedet muligvis ikke er sikker, skal du vælge muligheden for at fortsætte til webstedet. Adgang til dette websted vil ikke beskadige computeren.
  2. Brug EWS til at aktivere HP Web Services.
Del seks: Gennemført
  1. Vælg Afslut for at afslutte installationen.
Del printeren
Del printeren på netværket for at give andre brugere mulighed for at få adgang til og bruge den. Følg disse trin for at dele printeren på et netværk.
Sådan deles printeren i Windows® 7-operativsystemet eller tidligere versioner
  1. Afhængigt operativsystemet skal du klikke på knappen Start og derefter gøre et af følgende for at finde listen med installerede printere:
    • Klik på Enheder og printere eller Printere og faxenheder.
    • Klik på Kontrolpanel, og klik derefter på Printere. Eller klik først på Hardware og lyd, og klik derefter på Printere.
    • Klik på Indstillinger, og klik derefter på Printere eller Printere og faxenheder.
  2. Højreklik på printerikonet for printeren.
  3. Klik på Printeregenskaber.
  4. Klik på fanen Deling, og vælg derefter Del denne printer.
  5. Tildel et Sharenavn til printeren, og klik derefter på Anvend.
  6. Klik på OK for at lukke vinduet Egenskaber.
Til Windows® 8- og Windows® Server 2012-operativsystemer:
  1. Højreklik på det nederste venstre hjørne af computerskærmen.
  2. Klik på Kontrolpanel.
  3. Klik på Vis enheder og printere eller Enheder og printere.
  4. Højreklik på printerikonet for printeren.
  5. Klik på fanen Deling, og vælg derefter Del denne printer.
  6. Tildel et Sharenavn til printeren, og klik derefter på Anvend.
  7. Klik på OK for at lukke vinduet Egenskaber.
Windows®-installation for en USB-forbindelse ved hjælp af den medfølgende cd
Installationsprogrammet beder dig muligvis om at søge online efter de nyeste installationsopdateringer for printeren. For at få det bedste installationsresultat anbefaler HP at klikke på Ja for at give installationsprogrammet mulighed for at søge efter opdateringer og downloade dem.
  bemærk:
For Windows XP, Windows Vista og Windows 7: Tilslut ikke USB-kablet, før du installerer softwaren. Under installationsprocessen bliver du bedt om at tilslutte kablet på det rette tidspunkt.
Trin 1: Brug den medfølgende cd til at åbne HP-installationsprogrammet
  1. Indsæt cd'en med software til udskrivningssystemet i cd-rom-drevet. Softwareinstallationsprogrammet registrerer sproget for operativsystemet og viser derefter hovedmenuen for installationsprogrammet på det samme sprog.
    Hvis installationsprogrammet ikke er startet efter 30 sekunder, skal du gøre følgende:
    1. I menuen Start skal du klikke på indstillingen Kør.
    2. Skriv følgende: X:\SETUP.EXE (hvor X angiver bogstavet for cd-rom-drevet).
    3. Klik på knappen OK. Installationsprogrammet startes.
        bemærk:
      Hvis dialogboksen Kontrol af brugerkonti åbnes, skal du klikke på Tillad eller Ja for at fortsætte.
Trin 2: Brug HP-installationsprogrammet til at fuldføre softwareinstallationen
HP-installationsprogrammet består af seks dele. Du skal udføre alle seks dele for at installere printersoftwaren.
  bemærk:
HP-installationsprogrammet beder dig muligvis om at søge online efter de nyeste installationsopdateringer til printeren. HP anbefaler, at du klikker på Ja for at få det bedste installationsresultat, da det giver installationsprogrammet mulighed for at søge efter opdateringer og downloade dem.
Del et: Softwareinstallation
Skærmbilledet Software Selection (Valg af software) angiver den software, der skal installeres.
  1. Vælg den softwaren, du vil installere:
    • Klik på Næste for at gå videre med den anbefalede softwareinstallation.
    • Klik på valget Tilpas software, hvis du vil tilpasse den installerede software. Klik på Næste, når valgene til den brugertilpassede software er fuldført.
    • Klik på rullemenuerne Flere indstillinger for at få adgang til yderligere supportmuligheder og -værktøjer. Klik på Tilbage for at vende tilbage til skærmbilledet til valg af software. Indstillingerne omfatter:
      • Dokumentation: Du kan downloade brugervejledningen, Vigtigt-filen samt garantivejledning og juridisk vejledning.
      • Websupport: Åbn siden med Produktsupport for printeren.
  2. Læs installationsaftalerne og indstillinger for dokumenter, vælg Jeg har gennemset og accepterer installationsaftalen, og klik derefter på Næste.
Del to: Klargøring til installation
Meddelelsen Forbereder installation vises.
  1. Klik på Næste, når Forbereder installation er gennemført.
Del tre: Sådan tilslutter du produktet
  1. Vælg Slut direkte til denne computer ved hjælp af et USB-kabel på skærmbilledet Tilslutningstype, og klik derefter på Næste.
  2. Kun Windows XP, Windows Vista eller Windows 7: Når skærmbilledet Tilslut produktet nu vises, skal du kontrollere, at printeren er tændt, og derefter slutte USB-kablet fra printeren til computeren.
  3. Vent, mens installationsprogrammet registrerer printeren. Når processen er udført, vises skærmbilledet Produktet er tilsluttet korrekt.
Del fire: Installer
Når softwareinstallationen er gennemført, vises meddelelsen Softwaren er blevet installeret.
  1. Gennemgå konfigurationsindstillingerne på skærmbilledet Konfiguration af produktet, og rediger dem, hvis det er nødvendigt. Klik på Næste.
Del fem: Konfigurer produktet
  1. Gennemse oplysningerne om HP ePrint og HP Apps på skærmbilledet Aktivér HP Web Services. Klik på Næste.
      bemærk:
    Du kan finde yderligere oplysninger om HP ePrint under Opsætning "HP ePrint via e-mail" (c02981597).
    HP's integrerede webserver (EWS) åbnes.
      bemærk:
    Hvis webbrowseren viser en meddelelse, som angiver, at adgangen til webstedet muligvis ikke er sikker, skal du vælge muligheden for at fortsætte til webstedet. Adgang til dette websted vil ikke beskadige computeren.
  2. Brug EWS til at aktivere HP Web Services.
Del seks: Gennemført
  1. Vælg Afslut for at afslutte installationen.
Del printeren
Del printeren på netværket for at give andre brugere mulighed for at få adgang til og bruge den. Følg disse trin for at dele printeren på et netværk.
Sådan deles printeren i Windows® 7-operativsystemet eller tidligere versioner
  1. Afhængigt operativsystemet skal du klikke på knappen Start og derefter gøre et af følgende for at finde listen med installerede printere:
    • Klik på Enheder og printere eller Printere og faxenheder.
    • Klik på Kontrolpanel, og klik derefter på Printere. Eller klik først på Hardware og lyd, og klik derefter på Printere.
    • Klik på Indstillinger, og klik derefter på Printere eller Printere og faxenheder.
  2. Højreklik på printerikonet for printeren.
  3. Klik på Printeregenskaber.
  4. Klik på fanen Deling, og vælg derefter Del denne printer.
  5. Tildel et Sharenavn til printeren, og klik derefter på Anvend.
  6. Klik på OK for at lukke vinduet Egenskaber.
Til Windows® 8- og Windows® Server 2012-operativsystemer:
  1. Højreklik på det nederste venstre hjørne af computerskærmen.
  2. Klik på Kontrolpanel.
  3. Klik på Vis enheder og printere eller Enheder og printere.
  4. Højreklik på printerikonet for printeren.
  5. Klik på fanen Deling, og vælg derefter Del denne printer.
  6. Tildel et Sharenavn til printeren, og klik derefter på Anvend.
  7. Klik på OK for at lukke vinduet Egenskaber.
Brug Windows®-guiden Tilføj printer for kun at installere printerdriveren
Hvis du kun vil installere printerdriveren, skal du følge disse trin for at downloade driveren fra internettet og installere den ved hjælp af Windows-guiden Tilføj printer.
  1. Find rullemenuen Downloadindstillinger på denne webside under Produktsupport, og vælg derefter Drivere & Software.
  2. Hvis det er nødvendigt, skal du vælge printeren på listen med lignende printere på siden.
  3. Vælg sprog på rullelisten, og vælg derefter computerens operativsystem.
  4. Klik på Driver - Installation af produktsoftwaren eller Driver - Universal Print Driver, og gennemse derefter de drivermuligheder, der er tilgængelige for printeren. De tilgængelige muligheder kan variere afhængigt af printeren.
      bemærk:
    For udelukkende at installere printerdriveren skal du vælge den driver-valgmulighed, der indikerer kun printerdriver eller printerdriver (intet installationsprogram).
  5. Klik på et driveremne for at vælge det, gennemse driverdetaljerne, og klik derefter på Download. Driveren downloades til computeren. Noter mappens placering.
  6. Når overførslen er fuldført, åbnes guiden Tilføj Printer:
    • Windows Vista: Klik på Windows-ikonet i nederste venstre hjørne af skærmen, klik på Kontrolpanel og derefter på Printere. Klik på indstillingen for at tilføje en printer.
    • Windows 7: Klik på Windows-ikonet i nederste venstre hjørne af skærmen, klik på Indstillinger og derefter på Enheder og printere. Klik på indstillingen for at tilføje en printer.
    • Windows 8: Højreklik eller tryk på og hold nede på det nederste venstre hjørne af skærmen for at få vist menuen. Klik eller tryk på Kontrolpanel, og klik eller tryk derefter på Enheder og printere. Klik eller tryk på indstillingen for at tilføje en printer.
  7. Besvar spørgsmålene i guiden Tilføj printer, indtil der vises et skærmbillede, som viser en liste over printerproducenter.
  8. Klik på Har diskette/cd.
  9. Gå til den mappe, hvor filerne er downloadet og pakket ud.
  10. Vælg den korrekte INF-fil.
  11. Klik på Åbn, og klik derefter på OK.
  12. Vælg den korrekte printerdriver.
  13. Følg vejledningen på skærmen for at fuldføre installationen af printerdriveren.
Tildeling af en port
Når installationen er udført, skal du muligvis tildele printeren til en port på netværket, hvis du ikke har tildelt en port under installationen. Foretag en af følgende procedurer:
Sådan installeres printerdriveren i Windows® 7-operativsystemet eller tidligere versioner
  1. Afhængigt af operativsystemet skal du klikke på knappen Start og derefter gøre et af følgende for at finde listen med installerede printere:
    • Klik på Enheder og printere eller Printere og faxenheder.
    • Klik på Kontrolpanel, og klik derefter på Printere. Eller klik først på Hardware og lyd, og klik derefter på Printere.
    • Klik på Indstillinger, og klik derefter på Printere eller Printere og faxenheder.
  2. Højreklik på den printer, du lige har installeret.
  3. Klik på Egenskaber, eller klik på Printeregenskaber.
  4. Klik på fanen Porte for at ændre portoplysningerne. Når du har valgt porten, skal du klikke på Anvend.
  5. Klik på fanen Enhedsindstillinger for at sikre, at printeren er opdateret.
  6. Klik på rullemenuen Automatisk konfiguration, og vælg Opdater nu. Når opdateringen er færdig, skal du klikke på OK for at lukke dialogboksen.
Til Windows® 8- og Windows® Server 2012-operativsystemer:
  1. Højreklik på det nederste venstre hjørne af computerskærmen.
  2. Klik på Kontrolpanel.
  3. Klik på Vis enheder og printere eller Enheder og printere.
  4. Højreklik på printerikonet for den printer, du lige har installeret.
  5. Klik på fanen Porte for at ændre portoplysningerne. Når du har valgt porten, skal du klikke på Anvend.
  6. Klik på fanen Enhedsindstillinger for at sikre, at printeren er opdateret.
  7. Klik på rullemenuen Automatisk konfiguration, og vælg Opdater nu. Når opdateringen er færdig, skal du klikke på OK for at lukke dialogboksen.