HP LaserJet - Installer Windows-driveren til en HP-printer på et netværk i Windows 10

Indledning
For at afgøre, om printeren er understøttet, eller for at få vist en liste over HP LaserJet-drivere og -software, der er tilgængelige til brug i Windows, skal du gå til Understøttede drivere og software til Windows 10.
  bemærk:
HP-drivere til Windows 10 vil ikke være tilgængelige i Windows eller Windows Update, før Windows 10 frigives 29. juli 2015.
Mange HP LaserJet-printere leveres med en tilgængelig driver i Windows Update eller indbygget i Windows-operativsystemet (OS), også kendt som "In-OS". For nogle LaserJet-printere er det de eneste drivere, der er tilgængelige til printeren, og der er ingen download tilgængelig fra www.hp.com. Dette dokument indeholder en vejledning til, hvordan du henter driveren til en printer, der er forbundet via en kablet forbindelse eller via et trådløst netværk.
Hvis printeren er understøttet, findes der fire metoder til at hente drivere:
Metode 1: Opret forbindelse til et netværk, og aktivér automatisk registrering
I Windows 10 er en funktion til automatisk opsætning aktiveret som standard for alle computere og printere på et lille netværk med 30 enheder eller mindre. Første gang, du opretter forbindelse fra computeren til et netværk, vil operativsystemet bede dig om at give Windows tilladelse til at søge efter enheder og printere på hjemme- og arbejdsnetværk. Hvis du accepterer dette, registrerer Windows printeren og downloader og installerer den korrekte HP-driversoftware (hvor den er tilgængelig) til enheder og printere. Det kræver, at netværket ikke er en del af domæne, og at brugeren har administratorrettigheder.
  bemærk:
Hvis dit miljø indeholder mere end 30 enheder, er denne funktion muligvis deaktiveret. For at aktivere denne funktion skal du aktivere WS-Discovery eller kontakte din systemadministrator eller it-helpdesk.
  1. Opret forbindelse til et kablet eller trådløst netværk.
  2. Vælg Ja for at give Windows tilladelse til at oprette forbindelse til det private netværk og automatisk registrere og konfigurere printere.
      bemærk:
    Hvis du allerede har modtaget denne meddelelse og enten ikke accepterede eller valgte et offentligt netværk, skal du gå videre til Metode 2 for at installere fra Enheder og printere i Windows manuelt. For at ændre dit valg skal du åbne Indstillinger, vælge Netværk og internet, vælge Ethernet, vælge forbindelsen og derefter slå funktionen "Find enheder og indhold" Til.
    Figur : Meddelelse om aktivering af automatisk registrering i Windows 10
  3. Vent på, at Windows automatisk registrerer og konfigurerer printeren.
Metode 2: Installer driveren fra Enheder og printere i Windows nu
Hvis printeren er forbundet til et netværk med 30 enheder eller færre, skal du følge disse trin:
  bemærk:
Hvis dit miljø indeholder mere end 30 enheder, skal du muligvis bruge administratorlegitimationsoplysninger for at bruge denne funktion. Hvis det er tilfældet, skal du kontakte din systemadministrator eller it-helpdesk.
  1. Forbind netværkskablet til printeren.
  2. Åbn Enheder og printere.
  3. Klik på Tilføj printer, og vent på, at Windows automatisk registrerer tilgængelige printere.
  4. Vælg printeren, og klik på Næste.
  5. Hvis du bliver bedt om det, skal du indtaste WPS-pinkoden til printeren.
  6. Følg vejledningen på skærmen for at fuldføre installationen.
Hvis printeren ikke er anført på listen, skal du følge trinnene nedenfor.
  1. Åbn Enheder og printere.
  2. Klik på Tilføj printer.
  3. Klik på Den printer, jeg søger efter, findes ikke på listen.
  4. Vælg Min printer er lidt ældre. Hjælp mig med at finde den, og følg vejledningen på skærmen for at fuldføre installationen.
Hvis printeren ikke blev fundet, skal du følge nedenstående trin.
  1. Hav printerens IP-adresse eller værtsnavn klar.
  2. Åbn Enheder og printere.
  3. Klik på Tilføj printer.
  4. Klik på Den printer, jeg søger efter, findes ikke på listen.
  5. Tilføj en lokal printer eller en netværksprinter med manuelle indstillinger og klik på Næste.
  6. Vælg TCP/IP-standardport.
  7. Indtast printerens IP-adresse eller værtsnavn, og klik derefter på Næste.
  8. Vælg Erstat den nuværende driver, og klik på Næste.
  9. Udskriv en testside.
    • Hvis testsiden udskrives, er du færdig.
    • Hvis den ikke udskrives, eller hvis du vil se mere avancerede funktioner, kan du gå til Installer driveren fra Windows Update eller når du har forbindelse til et andet undernet.
Metode 3: Installer driveren fra Windows Update eller når du har forbindelse til et andet undernet
  bemærk:
Hvis din virksomhed begrænser adgangen til internettet eller Windows Update, skal du kontakte din systemadministrator eller it-helpdesk.
  1. Kør Windows Update.
    1. Computeren skal have forbindelse til internettet.
    2. Åbn Enheder og printere.
    3. Klik på Tilføj printer.
    4. Klik på Den printer, jeg søger efter, findes ikke på listen.
    5. Vælg Tilføj en lokal printer eller en netværksprinter med manuelle indstillinger, og klik på Næste.
    6. Vælg Brug en eksisterende port.
    7. Klik på Windows Update, og vent, til opdateringsprocessen er udført.
  2. Klik på HP på listen over producenter, og find din printer.
      bemærk:
    Printerdriverne står muligvis ikke opstillet i alfabetisk eller numerisk rækkefølge. Rul derfor omhyggeligt gennem listen for at finde den korrekte printermodel.
  3. Vælg printerdriveren, og klik derefter på Næste.
  4. Vælg Erstat den nuværende driver.
  5. Udskriv en testside.
Hvis du ikke kunne installere printerdriveren, eller hvis du ikke kan udskrive, kan du se afsnittet Fejlfinding.
Metode 4: Download driveren til senere brug eller til brug på en anden computer
Hvis du vil downloade Windows Update-driveren og installere den senere eller på en anden computer, skal du følge disse trin:
  bemærk:
Disse trin er typisk beregnet til systemadministratorer og it-helpdesk-fagfolk. Disse trin kan også bruges af brugere, som ikke kan oprette forbindelse til Windows Update, eller ønsker et alternativ til at hente driverfilen.
  1. Gå til Microsoft Knowledge Base-artikel 323166, og læs vejledningen, før du fortsætter.
  2. Gå til Microsoft Update-kataloget (http://catalog.update.microsoft.com). Hvis du bliver bedt om det, skal du oprette et brugernavn og logon.
      bemærk:
    Gå til Microsofts websted http://catalog.update.microsoft.com/v7/site/Faq.aspx for at få vist en liste med ofte stillede spørgsmål om Microsoft Update-kataloget.
  3. Indtast navnet på eller modelnummerer for HP-printerent (M351 eller M475 osv.) i søgefeltet, og klik derefter på Søg.
  4. Find driverne i kolonnen Klassificering angivet med Drivere (printere) i søgeresultaterne i Microsoft Update-kataloget.
  5. Vælg den drivermulighed, der har Windows 10-operativsystemet angivet, i kolonnen Produkter, og klik derefter på Tilføj.
  6. Gentag processen for eventuelle yderligere printerdrivere i Windows, og download derefter opdateringerne.
  7. Følg Microsofts vejledning for at udpakke og installere driveren/driverne som beskrevet i Microsoft Knowledge Base-artikel 323166.
Hvis du ikke kunne installere printerdriveren i Windows, skal du se afsnittet Fejlfinding.
Fejlfinding
Hvis du har problemer under installationen, kan du bruge følgende tip:
  • Kontrollér, at den computer, som du vil installere driveren på, har forbindelse til internettet.
  • Hvis det er nødvendigt, skal du midlertidigt deaktivere din firewall for at bruge Windows Update.
  • Kontrollér, at printeren er tændt og korrekt konfigureret.
  • Kontrollér, at du har administratorlegitimationsoplysninger.
Brug nedenstående links til at foretage fejlfinde af specifikke symptomer:
Jeg kender ikke IP-adressen eller værtsnavnet
Hvis du ikke kender eller ikke har printerens IP-adresse eller værtsnavn, skal du udskrive en konfigurationsside, der indeholder printerens IP-adresse. Vejledning findes i den brugervejledning, der fulgte med printeren.
Kan ikke oprette forbindelse til Windows Update
Sørg for, at computeren har forbindelse til internettet, og at Windows er aktiveret. Hvis internettet ikke er tilgængeligt, eller hvis virksomheden begrænser adgangen til Windows Update, skal du kontakte din systemadministrator eller it-helpdesk.
Driveren findes ikke på listen
Prøv at køre Windows Update igen, og søg efter modelnummeret (f.eks. M351 eller M475) igen. Hvis driveren stadig ikke findes på listen, er printeren muligvis ikke understøttet. Gå til Printere, der ikke er understøttet i Windows.
Driveren findes på listen, men den virker ikke
Installer driveren manuelt vha. Enheder og printere i Windows.
Tab af funktionalitet eller funktioner
Installer driveren manuelt fra Enheder og printere, eller gå til HP-support, og søg efter en driverdownload.
Kan ikke udskrive eller scanne
Installer driveren manuelt fra Enheder og printere.
Meddelelsen "Enhederne er klar til brug"
Når du tilslutter USB-kablet, opretter denne forbindelse porten, og i nogle tilfælde installeres driveren automatisk. Hvis du har en printer, som der findes en driver til i Windows, registrerer Windows hardwaren og installerer automatisk den rigtige driver, når du opretter forbindelse til internettet med din computer og derefter slutter produktet til computeren via et USB-kabel. Hvis vinduet Enhederne er klar til brug vises og ikke lukker automatisk, skal du lukke det.
Der er anført flere drivere for printeren
Den "klassedriver", der er anført i Enheder og printere, er typisk In-OS-driveren. Denne driver anbefales typisk, når ingen andre muligheder er tilgængelige. Hvis der findes flere drivere til din printer på listen, og du er usikker på, hvilken du skal vælge, skal du gå til Sådan vælger du den rigtige printerdriver.
Windows Update lader til at fryse eller gå i stå
Windows Update-processen kan tage noget tid at fuldføre (afhængigt af miljøet kan dette tage op til en time eller mere). Undlad at afbryde opdateringsprocessen, og lad processen blive fuldført. Hvis Windows Update-processen lader til at fryse eller gå i stå, skal du kontrollere din internetforbindelse og prøve igen.
Der er anført to printere efter installationen
Hvis der findes to printere på listen i Enheder og printere, og du kun vil have én, skal du fjerne den printer, som ikke er valgt som standard. For at fjerne den skal du højreklikke på den printer, som ikke er valgt som standard, og klikke på Fjern enhed.
Hvis du ikke kunne installere den printerdriver, der er inkluderet i Windows eller er fra Windows Update, understøttes printeren muligvis ikke. Gå til Produkter, der ikke understøttes i Windows.