• Oplysning

HP er opmærksom på de seneste sikkerhedhuller refereret til som “speculative execution side-channel attacks” som har effekt på mange moderne processorer (Intel, AMD og ARM) og styresystemer. HP vil løbende give informationsopdateringer på denne support side, som snart vil være tilgængelig.

hp-concentra-wrapper-portlet

Funktioner
Indlæser...

HP-pc'er - Brug af den personlige digitale assistent Cortana (Windows 10)

Dette dokument vedrører computere fra HP og Compaq med Windows 10.
Den personlige digitale assistent Cortana hjælper dig med at administrere dine personlige oplysninger, indstillinger og en række opgaver. For at bruge Cortana skal computeren være tilsluttet en aktiv internetforbindelse.
  bemærk:
Cortana er ikke tilgængelig i alle lande/regioner og sprog. Du kan besøge Microsofts websted for at se Cortanas regioner og sprog (på engelsk).
Brug dette dokument til at lære om.
  • Opsætning af Cortana
  • Brug af Hej Cortana
  • Åbning af programmer, filer og apps
  • Tilføjelse af foretrukne steder
  • Brug af påmindelser
  • Ændring af Cortana-indstillinger
  • Brug af Cortana med Microsoft Edge
Opsætning af Cortana for første gang
Før du kan bruge den digitale assistent Cortana, anmoder Microsoft om tilladelse til at indsamle dine personlige oplysninger.
  bemærk:
Talegenkendelse er ikke tilgængelig i alle sprog og fungerer ikke med alle computere. For at få anbefalinger om, hvad skal man gøre, hvis denne funktion ikke virker sammen med din computer, skal du se Hvad hvis opsætningen af Cortana mislykkes? i dette dokument.
  1. Kontroller, at din computer har et aktiv internetforbindelse.
  2. Du åbner Cortana ved at klikke på feltet Skriv her for at søge, også kaldet Cortana-søgefeltet.
    Eksempel på søgefeltet Cortana
  3. I Cortana hjælpevinduet skal du gennemgå de opgavetyper, som Cortana kan hjælpe med at udføre. Klik derefter på "Cortana kan gøre meget mere...".
    Klikke på "Cortana kan gøre meget mere..."
  4. I vinduet Log på, skal du klikke på Log på.
    Der vises et Lad os få dig tilmeldt-vindue.
    Klikke på Log på
  5. På Lad os få dig tilmeldt-vinduet, skal du klikke på den konto, du vil bruge, eller klik på Microsoft-konto for at tilføje eller oprette en anden konto. Derefter skal du klikke på Fortsæt og følge vejledningen på skærmen for at afslutte tilmeldingen.
    Placering af knappen Fortsæt
Aktivere funktionen Hej Cortana
Du kan lære Cortana at genkende din stemme og aktivere Cortana ved at sige "Hej Cortana". Med denne håndfri funktion kan du bruge stemmekommandoer til at oplyse Cortana om, hvad du vil have. For eksempel kan du sige, "Hej Cortana, væk mig klokken 6:00".
  bemærk:
Talegenkendelse er ikke tilgængelig i alle sprog og fungerer ikke med alle computere. For at få anbefalinger om, hvad skal man gøre, hvis denne funktion ikke virker sammen med din computer, skal du se Hvad hvis opsætningen af Cortana mislykkes? i dette dokument.
  1. Sørg for, at Cortana er konfigureret. Se Opsætning af Cortana for første gang i dette dokument for at få flere oplysninger.
  2. Kontroller, at din computer har et aktiv internetforbindelse.
  3. Klik på Cortana-søgefeltet og derefter på ikonet Indstillinger .
  4. Find afsnittet Hej Cortana, klik derefter på til/fra-skyderen for at aktivere funktionen.
    Der vises et vindue med tilladelser.
    Klik på til/fra-skyderen at aktivere Hej Cortana
  5. I afsnittet Hej Cortana skal du klikke på Lær, hvordan jeg siger "Hej Cortana".
    Klik på Lær, hvordan jeg siger "Hej Cortana"
  6. I meddelelsesvinduet, hvor du bliver bedt om at gentage seks sætninger, skal du klikke på Start.
    Cortana viser dig seks sætninger én ad gangen.
    Placering af knappen Start
  7. Gentag hver af sætningerne, som de vises. Når du er færdig med sætningerne, viser Cortana en meddelelse Du er færdig!.
    Meddelelsen Du er færdig!
Brug af funktionen Hej Cortana til at finde Windows-programmer, filer og apps
Cortana kan hjælpe dig med hurtigt at finde Windows Hjælp. For eksempel kan du spørge Windows "Hvordan skifter jeg tekststørrelse?", "Hvor er kontrolpanelet?" eller "Hvad er min IP-adresse?". Du kan også finde Windows-filer og -apps ved sige eller indtaste navnet på filen eller appen.
Bruge Cortanas Notesbog
Brug Cortanas Notesbog, så Cortana er informeret om din tidsplan eller personlige interesser. Du kan tilføje interesser ved at ændre Færdigheder. Nogle af disse Færdigheder er aktiveret som standard. Cortana giver dig en bred vifte af links til at organisere og styre Færdigheder, såsom:
  • Mad og drikke: Få anbefalinger af restauranter og barer
  • Finans: Følg med i bevægelser på aktiemarkedet
  • Nyheder: Få de seneste overskrifter og historier om emner, der interesserer dig
Vinduet Cortana Notesbog
Tilføje foretrukne steder
Brug Cortana-funktionen Foretrukne steder til at gemme placeringer af dine foretrukne steder. Cortana giver også vejledning for at få hurtig adgang til din destination. Åbn Cortana-notesbogen for at redigere eller tilføje et foretrukket sted.
  1. Klik på Cortana-søgefeltet.
    Klikke på Cortana-søgefeltet
  2. Klik på ikonet Notesbog , klik derefter på ikonet blyant i vinduet Notesbog.
    Vinduet Tilføj et sted åbnes.
    Åbning af foretrukne steder
  3. Klik på Tilføj et sted.
    Vinduet Tilføj en favorit åbnes.
    Klikke på Tilføj et sted
  4. Skriv navnet på dit foretrukne sted i feltet Tilføj et foretrukket sted. Hvis du f.eks. vil tilføje din foretrukne restaurant, skal du indtaste restaurantens navn og derefter vælge restauranten i listen med søgeresultater.
    Eksempel: Tilføjelse af en foretrukket restaurant
  5. Hvis du vil give dit foretrukne sted et kaldenavn, skal du indtaste navnet i feltet Kaldenavn og derefter klikke på knappe Gem.
    Adressen og et link til et kort tilføjes til dine favoritter.
    Gemning af et foretrukkent sted
  6. For at få vist dine foretrukne steder, skal du klikke på ikonet Notesbog , klik derefter på ikonet blyant .
    Der vises en liste over dine foretrukne steder.
  7. For at redigere det foretrukne sted, se et kort eller fjerne et foretrukket sted, skal du klikke på menuikonet , vælg derefter Rediger, vis i Mapseller Fjern i menuen.
    Redigering af et foretrukkent sted
Ændre det navn, Cortana bruger om dig
Åbn Cortana-notesbogen for at ændre det navn, Cortana bruger om dig.
  1. Klik på Cortana-søgefeltet.
    Klikke på Cortana-søgefeltet
  2. Klik på ikonet Notesbog , klik derefter på din e-mail-adresse under dit navn.
    Vinduet Om mig vises.
    Åbne Om mig
  3. Klik på Skift mit navn.
    Placering af knappen Skift mit navn
  4. Indtast dit navn i feltet, og klik derefter på OK.
    Find knappen Enter
  5. Klik på Hear how I'll say it for at høre, hvordan Cortana udtaler dit navn.
    Cortana udtaler dit navn.
    • Hvis Cortana udtaler dit navn korrekt, skal du klikke på Det lyder godt og derefter klikke på Udført.
    • Hvis Cortana ikke udtaler dit navn korrekt, skal du klikke på Det er forkert, og følge instruktionerne på skærmen.
    Der vises en meddelelse Fremragende, tak "...", hvor "..." repræsenterer det valgte navn.
Ændring af Cortanas indstillinger
Brug Cortanas indstillinger til at ændre dit navn, lære Cortana din stemme at kende, ændre indstillinger i dine personlige oplysninger og andre indstillinger.
  1. Klik på Cortana-søgefeltet.
    Klikke på Cortana-søgefeltet
  2. Klik på ikonet Indstillinger .
    Indstillingsvinduet vises.
    Cortanas indstillingsvindue
Brug af Cortana i Microsoft Edge
Når du udfører en søgning i adresselinjen i Microsoft Edge, bruger Microsoft Edge personlige oplysninger, som du har givet til Cortana for at sikre, at dine søgeresultater er mere relevante for dig. Hvis du for eksempel indtaster lokalt vejr i adresselinjen i Bing, viser søgeresultaterne vejroplysninger for din geografiske placering. Klik på Skift ved siden af den placering, der vises på skærmen for at ændre din placering.
Eksempel på Cortana, der viser det lokale vejr
Hvis du også finder et emne, som du gerne vil vide mere om, kan du fremhæve ordet eller sætningen, højreklikke og derefter vælge, hvad du vil have, at Cortana skal gøre:
Sådan fremhæver og højreklikker du på et ord
  • For at åbne et vindue med flere oplysninger og relaterede links skal du klikke på Spørg Cortana om "...", hvor "..." repræsenterer det fremhævede ord eller sætningen.
    Eksempel på Cortana, der viser relaterede links
  • Hvis du vil have Cortana til at læse siden højt, skal du klikke på Læs højt.
    Cortana læser siden.
    Du kan afslutte, sætte på pause, spole frem og tilbage eller ændre Cortanas stemme med værktøjslinjen Læs højt.
    Cortana værktøjslinjen Læs højt
  • Klik på Vælg alle for at vælge hele websiden.
  • For at kopiere det fremhævede ord eller sætning skal du klikke på Kopier.