HP-pc'er - Brug af den personlige digitale assistent Cortana (Windows 10)

Dette dokument vedrører computere fra HP og Compaq med Windows 10.
Den personlige digitale assistent Cortana hjælper dig med at administrere dine personlige oplysninger, indstillinger og en række opgaver. For at bruge Cortana skal computeren være tilsluttet en aktiv internetforbindelse.
bemærk:
Cortana er ikke tilgængelig i alle lande/regioner og sprog. Besøg Microsofts websted Cortanas regioner og sprog (på engelsk) for at få flere oplysninger.
Brug dette dokument til at lære om.
  • Opsætning af Cortana
  • Brug af Hej Cortana
  • Åbning af programmer, filer og apps
  • Tilføjelse af foretrukne steder
  • Brug af påmindelser
  • Ændring af Cortana-indstillinger
  • Brug af Cortana med Microsoft Edge

Opsætning af Cortana for første gang

Før du kan bruge den digitale assistent Cortana, anmoder Microsoft om tilladelse til at indsamle dine personlige oplysninger.
bemærk:
Talegenkendelse er ikke tilgængelig i alle sprog og fungerer ikke med alle computere. For at få anbefalinger om, hvad skal man gøre, hvis denne funktion ikke virker sammen med din computer, skal du se Hvad hvis opsætningen af Cortana mislykkes? i dette dokument.
  1. Kontroller, at computeren har forbindelse til et netværk med en aktiv internetforbindelse.
  2. I Windows skal du åbne Cortana ved at vælge ikonet Cortana på proceslinjen.
    Hvis Cortana-ikonet ikke vises, kan du bruge søgefeltet for at søge efter og åbne Log på Cortana.
    Find Cortana-ikonet på proceslinjen
  3. I Cortana-vinduet skal du klikke på ikonet Konto og derefter vælge Log på.
    Sådan logger du på din konto for at bruge Cortana
  4. I Lad os få dig tilmeldt-vinduet skal du klikke på den konto, du vil bruge, eller klikke på Microsoft-konto for at tilføje eller oprette en anden konto. Derefter skal du klikke på Fortsæt og følge vejledningen på skærmen for at afslutte tilmeldingen.
    Placering af knappen Fortsæt
  5. Når du logger på, skal du klikke på Se alle tips for at se de typer opgaver, Cortana kan udføre.

Aktivere funktionen Hej Cortana

Du kan lære Cortana at genkende din stemme og blive aktiveret ved at sige "Hej Cortana". Med denne håndfri funktion kan du bruge stemmekommandoer til at oplyse Cortana om, hvad du vil have. For eksempel kan du sige, "Hej Cortana, væk mig klokken 6:00".
bemærk:
Talegenkendelse er ikke tilgængelig i alle sprog og fungerer ikke med alle computere. For at få anbefalinger om, hvad skal man gøre, hvis denne funktion ikke virker sammen med din computer, skal du se Hvad hvis opsætningen af Cortana mislykkes? i dette dokument.
  1. Sørg for, at Cortana er konfigureret. Se Opsætning af Cortana for første gang i dette dokument for at få flere oplysninger.
  2. Kontroller, at computeren har forbindelse til et netværk med en aktiv internetforbindelse.
  3. Åbn Cortana ved at vælge ikonet Cortana på proceslinjen.
  4. Klik på ikonet Indstillinger, og vælg derefter Tal med Cortana.
  5. Find sektionen Hej Cortana, og slå derefter funktionen til.
    Aktivering af Cortana

Brug af funktionen Hej Cortana til at finde Windows-programmer, filer og apps

Cortana kan hjælpe dig med hurtigt at finde Windows Hjælp. Du kan f.eks. spørge Windows "Hvordan skifter jeg tekststørrelse?", "Hvad er min IP-adresse?" eller "Åbn kontrolpanelet". Du kan også finde Windows-filer og -apps ved sige eller indtaste navnet på filen eller appen.

Bruge Cortanas Notesbog

Brug Cortanas Notesbog til at holde Cortana informeret om din planlægning eller personlige interesser, tilføje påmindelser, oprette opgaver eller tilpasse dine interesser.
  1. Åbn Cortana ved at vælge ikonet Cortana på proceslinjen.
  2. Klik på ikonet Notesbog.
    Cortana Notesbog åbnes.
    Eksempel på startskærmen Cortana Notesbog

Ændre det navn, Cortana bruger om dig

Åbn Cortana for at ændre det navn, Cortana bruger om dig.
  1. Åbn Cortana ved at vælge ikonet Cortana på proceslinjen og derefter sige "Rediger mit navn".
    Hvis Cortana ikke reagerer, skal du klikke på mikrofonikonet og derefter sige, "Hej Cortana, rediger mit navn".
  2. Cortana Notesbog åbnes. Indtast dit navn i feltet, og vælg derefter Enter.
    Sådan ændrer du det navn, Cortana bruger om dig
  3. Klik på Hør, hvordan jeg udtaler det for at høre, hvordan Cortana udtaler dit navn.
    Cortana udtaler dit navn.
    • Hvis Cortana udtaler dit navn korrekt, skal du klikke på Det lyder godt og derefter klikke på Udført.
    • Hvis Cortana ikke udtaler dit navn korrekt, skal du klikke på Det er forkert og følge instruktionerne på skærmen.
    Der vises en meddelelse Fremragende, tak "...", hvor "..." repræsenterer det valgte navn.

Ændring af Cortanas indstillinger

Brug Cortanas indstillinger til at ændre dit navn, lære Cortana din stemme at kende, ændre indstillinger i dine personlige oplysninger og andre indstillinger.
  1. Åbn Cortana ved at vælge ikonet Cortana på proceslinjen.
  2. Klik på ikonet Indstillinger.
    Indstillingsvinduet for Cortana vises.
    Cortanas indstillingsvindue

Brug af Cortana i Microsoft Edge

Når du udfører en søgning i adresselinjen i Microsoft Edge, bruger Microsoft Edge personlige oplysninger, som du har givet til Cortana for at sikre, at dine søgeresultater er mere relevante for dig. Hvis du f.eks. indtaster lokalt vejr i adresselinjen i Bing, viser søgeresultaterne vejroplysninger for din geografiske placering. Klik på Skift ved siden af den placering, der vises på skærmen for at ændre din placering.
Eksempel på Cortana, der viser det lokale vejr
Hvis du også finder et emne, som du gerne vil vide mere om, kan du fremhæve ordet eller sætningen, højreklikke og derefter vælge, hvad du vil have, at Cortana skal gøre:
Fremhæv og højreklik på et ord på en webside i Edge
  • Kopier: Kopierer det fremhævede ord eller sætningen.
  • Vælg alle: Vælger hele websiden.
  • Søg på internettet efter "...", hvor "..." repræsenterer det fremhævede ord eller sætningen: Der åbnes en ny fane eller et vindue med flere oplysninger og relaterede links.
  • Bed Cortana om "...", hvor "..." repræsenterer det fremhævede ord eller sætningen: Der åbnes et vindue med Cortana med flere oplysninger og relaterede links.
  • Læs højt: Cortana læser siden højt. Brug værktøjslinjen Læs højt til at afslutte, sætte på pause, spole frem og tilbage eller ændre Cortanas stemme.
    Cortana værktøjslinjen Læs højt