HP-pc'er - Brug af den personlige digitale assistent Cortana (Windows 10)

Dette dokument vedrører computere fra HP og Compaq med Windows 10.
Den personlige digitale assistent Cortana hjælper dig med at administrere dine personlige oplysninger, indstillinger og en række opgaver. For at bruge Cortana skal computeren være tilsluttet en aktiv internetforbindelse.
bemærk:
Cortana er ikke tilgængelig i alle lande/regioner og sprog. Besøg Microsofts websted Cortanas regioner og sprog (på engelsk) for at få flere oplysninger.
Brug dette dokument til at lære om.
  • Opsætning af Cortana
  • Brug af Hej Cortana
  • Åbning af programmer, filer og apps
  • Tilføjelse af foretrukne steder
  • Brug af påmindelser
  • Ændring af Cortana-indstillinger
  • Brug af Cortana med Microsoft Edge

Opsætning af Cortana for første gang

Før du kan bruge den digitale assistent Cortana, anmoder Microsoft om tilladelse til at indsamle dine personlige oplysninger.
bemærk:
Talegenkendelse er ikke tilgængelig i alle sprog og fungerer ikke med alle computere. For at få anbefalinger om, hvad skal man gøre, hvis denne funktion ikke virker sammen med din computer, skal du se Hvad hvis opsætningen af Cortana mislykkes? i dette dokument.
  1. Kontroller, at din computer har et aktiv internetforbindelse.
  2. Du åbner Cortana ved at klikke på feltet Skriv her for at søge, også kaldet Cortana-søgefeltet.
    Eksempel på søgefeltet Cortana
  3. I Cortana hjælpevinduet skal du gennemgå de opgavetyper, som Cortana kan hjælpe med at udføre. Klik derefter på Se, hvad Cortana kan gøre.
  4. Klik på Log på Cortana i hjælpevinduet til Cortana, og klik derefter på Log ind.
    Der vises et Lad os få dig tilmeldt-vindue.
    Klikke på Log på
  5. På Lad os få dig tilmeldt-vinduet, skal du klikke på den konto, du vil bruge, eller klik på Microsoft-konto for at tilføje eller oprette en anden konto. Derefter skal du klikke på Fortsæt og derefter følge vejledningen på skærmen for at afslutte tilmeldingen.
    Placering af knappen Fortsæt

Aktivere funktionen Hej Cortana

Du kan lære Cortana at genkende din stemme og aktivere Cortana ved at sige "Hej Cortana". Med denne håndfri funktion kan du bruge stemmekommandoer til at oplyse Cortana om, hvad du vil have. For eksempel kan du sige, "Hej Cortana, væk mig klokken 6:00".
bemærk:
Talegenkendelse er ikke tilgængelig i alle sprog og fungerer ikke med alle computere. For at få anbefalinger om, hvad skal man gøre, hvis denne funktion ikke virker sammen med din computer, skal du se Hvad hvis opsætningen af Cortana mislykkes? i dette dokument.
  1. Sørg for, at Cortana er konfigureret. Se Opsætning af Cortana for første gang i dette dokument for at få flere oplysninger.
  2. Kontroller, at din computer har et aktiv internetforbindelse.
  3. Klik på søgefeltet i Cortana, klik på ikonet Indstillinger , og klik derefter på Tal til Cortana.
  4. Find afsnittet Hej Cortana, klik derefter på til/fra-skyderen for at aktivere funktionen.
    Der vises et vindue med tilladelser.
    Klik på til/fra-skyderen at aktivere Hej Cortana
  5. I afsnittet Hej Cortana skal du klikke på Lær, hvordan jeg siger "Hej Cortana".
    Klik på Lær, hvordan jeg siger "Hej Cortana"
  6. I meddelelsesvinduet, hvor du bliver bedt om at gentage seks sætninger, skal du klikke på Start.
    Cortana viser dig seks sætninger én ad gangen.
    Placering af knappen Start
  7. Gentag hver af sætningerne, som de vises. Når du har udført sætningerne, fortæller Cortana dig, at du er færdig og parat.

Brug af funktionen Hej Cortana til at finde Windows-programmer, filer og apps

Cortana kan hjælpe dig med hurtigt at finde Windows Hjælp. For eksempel kan du spørge Windows "Hvordan skifter jeg tekststørrelse?", "Hvor er kontrolpanelet?" eller "Hvad er min IP-adresse?". Du kan også finde Windows-filer og -apps ved sige eller indtaste navnet på filen eller appen.

Bruge Cortanas Notesbog

Brug Cortanas Notesbog til at holde Cortana informeret om din planlægning eller personlige interesser, tilføje påmindelser, oprette opgaver eller tilpasse dine interesser.
  1. Klik på Cortana-søgefeltet.
    Klikke på Cortana-søgefeltet
  2. Klik på ikonet Notesbog . Cortana Notesbog åbnes.

Ændre det navn, Cortana bruger om dig

Åbn Cortana for at ændre det navn, Cortana bruger om dig.
  1. Klik på Cortana-søgefeltet.
    Klikke på Cortana-søgefeltet
  2. Klik på ikonet Indstillinger
    Indstillingsvinduet for Cortana vises.
    Cortanas indstillingsvindue
  3. Klik på Skift mit navn i indstillingsvinduet for Cortana.
  4. Cortana Notesbog åbnes. Indtast dit navn i feltet, og klik derefter på Enter.
    Find knappen Enter
  5. Klik på Hear how I'll say it for at høre, hvordan Cortana udtaler dit navn.
    Cortana udtaler dit navn.
    • Hvis Cortana udtaler dit navn korrekt, skal du klikke på Det lyder godt og derefter klikke på Udført.
    • Hvis Cortana ikke udtaler dit navn korrekt, skal du klikke på Det er forkert, og følge instruktionerne på skærmen.
    Der vises en meddelelse Fremragende, tak "...", hvor "..." repræsenterer det valgte navn.

Ændring af Cortanas indstillinger

Brug Cortanas indstillinger til at ændre dit navn, lære Cortana din stemme at kende, ændre indstillinger i dine personlige oplysninger og andre indstillinger.
  1. Klik på Cortana-søgefeltet.
    Klikke på Cortana-søgefeltet
  2. Klik på ikonet Indstillinger .
    Indstillingsvinduet for Cortana vises.
    Cortanas indstillingsvindue

Brug af Cortana i Microsoft Edge

Når du udfører en søgning i adresselinjen i Microsoft Edge, bruger Microsoft Edge personlige oplysninger, som du har givet til Cortana for at sikre, at dine søgeresultater er mere relevante for dig. Hvis du for eksempel indtaster lokalt vejr i adresselinjen i Bing, viser søgeresultaterne vejroplysninger for din geografiske placering. Klik på Skift ved siden af den placering, der vises på skærmen for at ændre din placering.
Eksempel på Cortana, der viser det lokale vejr
Hvis du også finder et emne, som du gerne vil vide mere om, kan du fremhæve ordet eller sætningen, højreklikke og derefter vælge, hvad du vil have, at Cortana skal gøre:
Sådan fremhæver og højreklikker du på et ord
  • Kopier: Kopierer det fremhævede ord eller sætningen.
  • Vælg alle: Vælger hele websiden.
  • Udskriv: Gennemse websiden, foretag eventuelle ændringer, og klik derefter på Udskriv for at sende websiden til din printer.
  • Søg på internettet efter "...", hvor "..." repræsenterer det fremhævede ord eller sætningen: Der åbnes en ny fane eller et vindue med flere oplysninger og relaterede links.
  • Bed Cortana om "...", hvor "..." repræsenterer det fremhævede ord eller sætningen: Der åbnes et vindue med Cortana med flere oplysninger og relaterede links.
  • Læs højt: Cortana læser siden højt. Brug værktøjslinjen Læs højt til at afslutte, sætte på pause, spole frem og tilbage eller ændre Cortanas stemme.
    Cortana værktøjslinjen Læs højt