HP-computere - Brug af Microsoft Edge-browseren (Windows 10)

Dette dokument gælder for computere fra HP og Compaq med Microsoft Edge-browseren og Windows 10.
Microsoft Edge er standardbrowseren i Windows 10-computere og -mobilenheder. Denne browser integrerer med andre Microsoft-tjenester, såsom den personlige digitale assistent Cortana og OneDrive og indeholder noteværktøjer og en læsetilstand.
  bemærk:
Nogle websteder indlæses muligvis ikke, eller en af de følgende meddelelser vises måske: Dette websted skal bruge Internet Explorer eller Dette websted bruger teknologi, som fungerer bedst med Internet Explorer. Klik på ikonet Mere i Microsoft Edge for at få vist websteder i Internet Explorer 11. Hvis du bruger denne type websteder ofte, kan du overveje at ændre standardbrowseren. Se Ændring af standardbrowseren i dette dokument for yderligere oplysninger.
Nogle websteder indlæses muligvis ikke, fordi de blev oprettet med Adobe Flash. Hvis ikonet Adobe Flash blokeret vises på adresselinjen, skal du klikke på den for at give Adobe Flash tilladelse til at køre på webstedet.
Åbn Microsoft Edge
Åbn Microsoft Edge ved at søge i Windows og klikke på ikonet på proceslinjen eller ved at åbne menuen Start.
I Windows søgelinje skal du søge efter og åbne Edge, klik derefter på Microsoft Edge.
Du kan også klikke på ikonet Microsoft Edge på proceslinjen eller klikke på og derefter på feltet Microsoft Edge på menuen Start.
Klik på Microsoft Edge-feltet på menuen Start
Første gang du åbner Microsoft Edge, åbnes startsiden.
  bemærk:
Se Ændring af startsiden i dette dokument for at ændre den side, der vises, når du åbner Microsoft Edge.
Startside
Tilføje et websted til Favoritter
Brug værktøjet Favoritter til at tilføje et websted til Favoritter og åbne et af dine foretrukne websteder.
  1. Åbn siden, som du vil tilføje til Favoritter, klik derefter på ikonet Favoritter i højre side af adresselinjen.
    Ikonet favoritter fremhæves
  2. Rediger navnet i feltet Navn (valgfrit), klik derefter på Tilføj.
      bemærk:
    For at gemme webstedet i din Favoritlinje eller et andet sted skal du vælge den ønskede placering fra rullemenuen Gem i.
    Klik på knappen Tilføj
  3. For at åbne en af dine foretrukne websteder, skal du klikke på ikonet Hub i højre side af adresselinjen, klikke på ikonet Favoritter, og derefter klikke på det websted, du vil åbne.
    Sådan vælger du et favoritwebsted, som du vil åbne
Tilføje et websted til din Læseliste
Brug værktøjet Favoritter til at tilføje et websted til din læseliste.
  1. Åben det websted, som du vil tilføje til din læseliste, klik på ikonet Favoritter i højre side af adresselinjen.
    Klik på ikonet Favoritter
  2. Hvis du vil tilføje et websted til din læseliste, skal du klikke på ikonet Læseliste , redigere navnet i feltet Navn (valgfrit) klik derefter på Tilføj.
    Klik på knappen Tilføj
  3. For at åbne et websted på din læseliste, skal du klikke på ikonet Hub () i højre side af adresselinjen, klikke på ikonet Læseliste , klik derefter på det websted, du vil åbne.
    Åbning af et websted på din læseliste
Administrer faner
Microsoft Edge gør det muligt at se fanerne Start og Startside, oprette nye faner, se en hurtig forhåndsvisning af aktive faner, tilsidesætte faner og gendanne faner, du tidligere har tilsidesat.
Microsoft Edge-fanelinjer
  • Sådan opretter du en ny fane: Klik på plusikonet på fanelinjen.
  • Sådan kan du se fanen Start: Klik på ikonet Start på fanelinjen.
  • Sådan kan du se fanen Startside: Klik på ikonet Startside på adresselinjen.
  • Sådan får du en forhåndsvisning af aktive faner: Klik på pil ned på fanelinjen.
  • Sådan tilsidesætter du aktive faner: Klik på ikonet Tilsidesæt faner på fanelinjen.
  • Sådan kan du se, administrere og gendanne faner, du tidligere har tilsidesat: Klik på ikonet Tilsidesatte faner på fanelinjen. Hvis du vil gendanne faner, skal du klikke på Gendan faner i vinduet Tilsidsesatte faner. Hvis du vil tilføje fanerne til Favoritter eller dele dem, skal du klikke på ikonet Mere .
    Sådan klikker du på Gendan faner
  • Gøre en fane lydløs, som afspiller lyd: Højreklik på lydstyrkeikonet på fanen. Vælg Gør fanen lydløs i rullemenuen.
Læse bøger i Microsoft Edge
Brug menuen Hub til at læse e-bøger i Microsoft Edge.
  1. Klik på ikonet Hub i højre side af adresselinjen, klik derefter på ikonet Bøger .
    Der vises en liste over de bøger, du ejer.
      bemærk:
    Hvis du vil fastgøre en bog til startmenuen, skal du højreklikke på bogen og derefter vælge Fastgør til Start.
    Sådan klikker du på ikonet Bøger
  2. Vælg den bog, du vil læse.
      bemærk:
    Hvis du vil købe en ny bog, skal du klikke på Køb bøger og derefter følge vejledningen på skærmen for at købe bøger i Microsoft Store.
  3. Når bogen er åbnet, skal du klikke i højre side af browservinduet for at vende siden. Klik i venstre side af browservinduet for at gå til den forrige side. Klik over teksten for at åbne en læsningsmenu med følgende indstillinger:
    • Indholdsfortegnelse
    • Administrer bogmærker
    • Søg
    • Skriftstørrelse
    • Læs højt
    • Tilføj et bogmærke
Bruge Læsevisning
I Microsoft Edge kan du bruge Læsevisning, hvis du vil forenkle visningen. Du kan også ændre skærmens lysstyrke og tekstens størrelse.
Eksempel på Normal-webvisning
Eksempel på Læsevisning
  1. Åbn det websted, du vil læse i Læsevisning.
  2. For at justere skriftstørrelsen (valgfrit) ved at klikke på ikonet Mere og derefter klikke på plus- og minustegnene i området Zoom.
    Justering af skriftstørrelsen
  3. Klik på ikonet Læsevisning i adresselinjen.
    Websiden åben åbnes i Læsevisning.
    Sådan klikker du på ikonet Læsevisning
Tilføjelse af Webnoter til en webside
Du kan bruge værktøjet Opret en webnote til at tegne en cirkel om og fremhæve elementer, tegne figurer og tilføje noter på en webside. Derefter kan du gemme et skærmbillede af websiden med noter i OneNote eller i din Læseliste.
Eksempel på en webside med webnoter
Klik på ikonet Opret en Webnote i højre side af adresselinjen.
Værktøjslinjen Opret en webnote vises.
Værktøjslinjen Opret en webnote
  • For at tildele en farve og størrelse til penneværktøjet skal du klikke på ikonet Pen og derefter justere skyderen for stregtykkelse.
    Valg af indstillinger for pennefarve og stregtykkelse
  • For at tildele en farve og form til værktøjet Overstregningstusch, klik på ikonet Overstregningstusch , vælge overstregningsfarve og derefter bruge skyderen til at justere overstregningstykkelsen.
    Valg af indstillinger for overstregningsfarve og -tykkelse
  • For at fjerne anmærkninger eller overstregninger skal du klikke på ikonet Viskelæder og derefter klikke på den anmærkning eller overstregning, som skal fjernes.
  • For at tilføje en indtastet note til en webside:
    1. Klik på ikonen Tilføj en indtastet note , anbring markøren der, hvor du vil have noten vist, og klik.
    2. Skriv din note i tekstfeltet.
      Sådan skriver du en note i tekstfeltet.
    3. For at fjerne noten skal du klikke på ikonet Papirkurv.
  • For at gemme en side til Favoritter, Læseliste eller OneNote:
    1. Klik på ikonet Gem webnote , vælg derefter OneNote, Favoritter eller Læseliste.
    2. Klik på Gem.
      Sådan gemmer du ændringer i webnoter
  • For at dele siden med anmærkninger skal du klikke på ikonet Del , vælg metoden for deling såsom Cortana-påmindelser, følg derefter vejledningen på skærmen for at dele websiden.
      bemærk:
    Hvis du kun vil dele en del af websiden, skal du klikke på ikonet Klip for at vælge den del, der skal deles.
Se browserhistorik
Gå til Hub for at se dine websøgningshistoriksider.
  1. Klik på ikonet Hub i højre side af adresselinjen, og klik derefter på ikonet Historik .
    Der vises en liste over tidsperioder.
    Sådan klikker du på ikonet Oversigt
  2. Vælg den ønskede tidsperiode for at få vist dine browserdata.
    Browserdata for tidsperioden vises.
    Eksempel på browserdata fra den seneste time
  3. For at rydde al historik skal du klikke på Ryd oversigten.
Vis hentede filer
Gå til Hub for at få vist dine aktuelle og tidligere overførsler.
  1. Klik på ikonet Hub i højre side af adresselinjen, klik derefter på ikonet Downloads .
    Der vises en liste over dine overførelser.
    Klikke på Download-ikonet
  2. Klik på Rydde alle for at fjerne dine overførelser.
Ændre åbningssiden
Juster indstillingerne i Microsoft Edge for at ændre den første side, der vises, når du åbner Microsoft Edge.
  1. Klik på ikonet Flere i øverste højre hjørne, vælg derefter Indstillinger.
    Vinduet Indstillinger åbner.
    Eksempel på indstillingsvinduet
  2. Vælg en indstilling i rullemenuen Åbn Microsoft Edge med.
    • Startside: Åbner Microsoft Edge-startsiden.
    • Ny faneside: Åbner en ny faneside.
    • Forrige sider: Åbner den side, der var aktiv sidste gang, du lukkede Microsoft Edge.
    • En eller flere bestemte sider: Åbner en side, som du vælger. Indtast URL-adressen på den webside, som Edge skal åbne med i feltet Angiv en URL-adresse, klik derefter på ikonet Gem.
      Sådan indtaster du en URL-adresse og klikker på ikonet Gem
  3. For at angive hvordan nye faner skal åbnes, skal du vælge Populære sider og foreslået indhold, Populære sider eller En tom side fra rullemenuen Åbn nye faner med.
Installere udvidelser
Gå til menuen Mere for at installere udvidelser.
  1. Klik på ikonet Mere i øverste højre hjørne, vælg derefter Udvidelser.
    Placering af Udvidelser i menuen Mere
    Vinduet Udvidelser åbnes.
  2. Klik på Gennemse flere udvidelser nederst på listen over foreslåede udvidelser.
    Store åbnes i et nyt vindue.
    Menuen Udvidelser med Udforsk flere udvidelser fra butikken fremhævet
  3. Vælg de ønskede udvidelser i Microsoft Store, installér og start dem.
  4. Luk Store, og vend tilbage til Microsoft Edge.
  5. Læs meddelelsen om udvidelsestilladelser, vælg derefter Slå den til.
    De installerede udvidelser vil nu blive vist i Microsoft Edge-menuen Mere.
    Menuen Udvidelser med en besked om udvidelsestilladelser vist, og knappen Slå den til fremhævet
Ændre standardsøgemaskine
Gå til menuen Mere for at ændre standardsøgemaskinen.
  1. Naviger til URL-adressen på den søgemaskine, du vil bruge som standard.
  2. Klik på ikonet Flere i øverste højre hjørne, vælg derefter Indstillinger.
    Placering af Indstillinger i menuen Mere
  3. Vælg Vis avancerede indstillinger i menuen Indstillinger.
  4. Vælg Skift søgemaskine under Søg i adresselinjen med.
    Der vises en liste over registrerede søgemaskiner.
    Sådan klikker du på Skift søgemaskine
  5. Vælg den ønskede søgemaskine, klik derefter på Benyt som standard.
Ændring af standardbrowser
Ændring af standardwebbrowser i Windows-indstillinger.
  1. Sørg for, at den browser, du vil bruge som standardbrowser, er installeret på din pc (valgfrit).
  2. I søgefeltet i Windows skal du søge efter og åbne Vælg en standardwebbrowser.
  3. Klik på standardwebbrowseren under Webbrowser.
    Sådan klikker du på den aktuelle standardwebbrowser
  4. I vinduet Vælg en app, skal du vælge den browser du vil bruge som din standardwebbrowser.
      bemærk:
    Hvis browseren, du vil bruge som standardbrowser ikke, skal du klikke på Søg efter en app i Windows Store for at downloade en ny browser, du kan bruge som standardbrowser.
Importere favoritter fra andre browsere til Microsoft Edge
Brug Hub til at importere favoritter fra andre browsere.
  1. Klik på ikonet Flere i øverste højre hjørne, vælg derefter Indstillinger.
    Vinduet Indstillinger åbner.
    Eksempel på indstillingsvinduet
  2. Klik på Importér fra en anden browser under Importér favoritter og andre oplysninger.
  3. Klik på afkrydsningsfeltet ud for browsernavnet, og klik derefter på Importer.
    Når importprocessen er fuldført, vises en Alt udført! meddelelse.
Bruge Microsoft Edge-værktøjer
Brug Microsoft Edge-værktøjerne til at udføre opgaver som at åbne et nyt vindue, zoome ind og ud samt udskrive.
For at åbne Microsoft Edge-værktøjer skal du klikke på ikonet Mere i øverste højre hjørne.
Menuen Microsoft Edge-værktøjer vises.
Værktøjsmenuen vises
  • For at åbne et nyt browservindue skal du klikke på Nyt vindue. Et nyt browservindue åbnes.
  • For at åbne et privat browservindue skal du klikke på Nyt InPrivate-vindue. InPrivate-browsing giver dig mulighed at browse nettet privat. Denne funktion er designet til at holde personlige oplysninger, såsom logonoplysninger og browserindstillinger, skjult fra andre personer, der bruger den samme computer.
  • For at ændre størrelsen på skærmen, skal du klikke på plus- eller minus-symbolet (+ eller –) i feltet Zoom.
    • Klik på minus-ikonet flere gange for at gøre visningen mindre, indtil procenttallet svarer til dine behov. Størrelsen på skærmen ændres, hver gang du klikker på ikonet.
    • Klik på plus-ikonet for at gøre visningen større, indtil procenttallet svarer til dine behov. Størrelsen på skærmen ændres, hver gang du klikker på ikonet.
  • For at streame videoer, billeder og lyd skal du klikke på Stream medie på enhed. Denne funktion gør det muligt at streame medier trådløst fra din browser til enhver kompatibel enhed (Miracast eller DLNA) på dit netværk.
  • Klik på Find på side for at finde tekst på en side. Feltet Find på side åbnes i venstre side af skærmen. Skriv den tekst, du vil finde.
  • For at læse en side højt, skal du klikke på Læs højt. Cortana begynder at læse den aktuelt viste webside.
  • Klik på Udskrivfor at udskrive en side. Vinduet Vis udskrift åbnes. Vælg printeren og de ønskede indstillinger, klik derefter på Udskriv.
  • Klik på Fastgør denne side til Start for at fastgøre den aktuelle webside til menuen Start.
  • For at åbne en side med Internet Explorer, skal du klikke på Åbn med Internet Explorer. Siden åbnes i Internet Explorer.
      bemærk:
    Nogle ældre websteder eller websteder for virksomheder er muligvis ikke kompatible med Microsoft Edge. Hvis du forsøger at åbne et inkompatibelt ældre websted, viser Microsoft Edge en meddelelse, der beder dig om at åbne siden i Internet Explorer 11.
  • For at sende feedback til Microsoft om Edge skal du klikke på Send feedback.
  • For at tilføje en udvidelse skal du klikke på Udvidelser.
  • For at få oplysninger om de seneste opdateringer skal du klikke på Nyheder og tip.
  • For at ændre Edge-indstillinger skal du klikke på Indstillinger.
Ryd browserdata
Brug menuen Indstillinger til at rydde browserdata.
  1. Klik på ikonet Flere i øverste højre hjørne, vælg derefter Indstillinger.
    Vinduet Indstillinger åbner.
    Eksempel på indstillingsvinduet
  2. Klik på afsnittet Ryd browserdata, klik på Vælg hvad du vil rydde.
  3. Vælg de elementer, du vil fjerne, klik derefter på Ryd.
    Placering af knappen Ryd
Skift indstillinger
Indstillinger for Microsoft Edge gør det muligt for dig at aktivere eller deaktivere funktioner, såsom Adobe Flash Player og tastebrowsing. Du kan også bruge Avancerede indstillinger til at ændre dine personlige oplysninger og tjenesteindstillinger.
Bruge den personlige assistent Cortana i Microsoft Edge
Når du udfører en søgning i adresselinjen i Microsoft Edge, bruger Microsoft Edge personlige oplysninger, som du har givet til Cortana for at sikre, at dine søgeresultater er mere relevante for dig. Hvis du for eksempel indtaster lokalt vejr i adresselinjen, viser søgeresultaterne vejroplysninger for din geografiske placering. Klik på Skift ved siden af den placering, der vises på skærmen for at ændre din placering.
Eksempel på Cortana, der viser det lokale vejr
Hvis du også finder et emne, som du gerne vil vide mere om, kan du fremhæve ordet eller sætningen, højreklikke og derefter vælge, hvad du vil have, at Cortana skal gøre:
Sådan fremhæver og højreklikker du på et ord
  • For at åbne et vindue med flere oplysninger og relaterede links skal du klikke på Spørg Cortana om "...", hvor "..." repræsenterer det fremhævede ord eller sætningen.
    Eksempel på Cortana, der viser relaterede links
  • Hvis du vil have Cortana til at læse siden højt, skal du klikke på Læs højt.
    Cortana læser siden.
    Du kan afslutte, sætte på pause, spole frem og tilbage eller ændre Cortanas stemme med værktøjslinjen Læs højt.
    Cortana værktøjslinjen Læs højt
  • Klik på Vælg alle for at vælge hele websiden.
  • For at kopiere det fremhævede ord eller sætning skal du klikke på Kopier.
Brug nærliggende deling i Microsoft Edge
Funktionen nærliggende deling giver dig mulighed for at dele websider over Bluetooth til nærliggende pc'er med Windows 10.
  1. For at aktivere Nærliggende deling, skal du klikke på ikonet for Løsningscenter nederst til højre. Klik derefter på knappen Nærliggende deling. Dette skal gøres på alle pc'er, der bruger Nærliggende deling.
    Klik på ikonet Nærliggende deling
  2. Hvis du vil dele et link til en webside i Microsoft Edge, skal du klikke på knappen Del i øverste højre hjørne i Edge. Når vinduet Del åbnes, skal du vælge den pc, som du vil dele.
    Når den modtagende pc accepterer det delte link, åbner Microsoft Edge denne webside.
    Vælg pc'en for at dele linket
For mere information om funktionen Nærliggende deling, skal du se Send filer til nærliggende Bluetooth enheder ved hjælp af Nærliggende deling.